De Jeugdsentiment Tag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met een nieuwe tag op de proppen kwam (zoiets moet je niet forceren). En wat mij betreft is dit het perfecte onderwerp! Wat is er nou leuker dan weer even lekker graven en o-ja-weet-je-nog te roepen! Ik was een echt nineties kind, wie nog meer?

FAVORIETE KINDERFILM: MARY POPPINS
Een favoriet uitkiezen is bij alle vragen moeilijk, maar deze is extra moeilijk. Er zijn zoveel mooie films die ik wel twintig keer heb gezien (op videoband). Mijn ouders kochten weleens een film, maar ze namen ook fanatiek films op. Zo had mijn vader eens Mary Poppins voor ons opgenomen, alleen was hij vergeten de band terug te spoelen voordat hij de film opnam. Voor Mary Poppins stond daarom twee en een half uur tour de France. Dus daar moesten we doorheen spoelen als we hem wilden kijken. Maar dat heeft ons niet tegen gehouden hoor, we hebben hem helemaal grijs gekeken. Geweldig. De liedjes, Julie Andrews, de magie!

***

FAVORIETE TELEVISIE SERIE: SPEL ZONDER GRENZEN
Omdat ik een ieniemini dorpje in Friesland woonde, hadden we geen kabel. En dus alleen NL1, 2, 3 en omrop Fryslan (niks aan voor kinderen). Beperkte keuze dus als het om tv-series ging. Er was gelukkig Villa Achterwerk, The Muppets tonight (fantastisch) en Star Trek Voyager. Maar mijn favoriete televisie programma was Spel Zonder Grenzen. Wie er nog nooit van heeft gehoord moet voor de gein eens een stukje van de aflevering hierboven kijken. Gepresenteerd door Ron Boshart en Jack van Gelder. Het is een spel tussen een aantal Europese landen die spelletjes doen die vergelijkbaar zijn met de spelletjes die je deed tijdens de gymles/sportdag/dorpsfeest. Maar dan on steroids met geweldige pakjes en decors…

***

tetkees zoekt een baby

FAVORIETE BOEK: TETKEES ZOEKT EEN BABY
Ok, ik moest iets kiezen, maar dat was eigenlijk niet te doen. Dit is een prachtig geïllustreerd boek dat ging over olifantje dat graag een broertje of zusje wilde voor zijn verjaardag. Maar in plaats daarvan kreeg hij rolschaatsen. En daarom trok hij erop uit op zijn rolschaatsen om aan andere dieren te vragen of hij misschien hun baby mocht hebben. Jup, pretty weird… Onze kat is vernoemd naar dit gekke olifantje.

Verder was ik gek op alles van Roal Dahl (Matilda en de Fantastische Meneer Vos met name). Daarnaast las mijn vader graag voor uit Jip & Janneke, Pluk van de Petteflat en Pipo de clown. Ik was gek op lezen, maar luisterde ook graag de cassettebandjes met verhalen uit de bieb.

***

FAVORIETE NUMMER VAN DE SPICE GIRLS (OF EEN ANDERE BOY/GIRLBAND): STOP
Once again, niet te doen (wat heb ik toch een ontzettend moeilijke tag bedacht!). Deze kwam het eerst in mij op. Ik heb net voor het eerst de bijhorende clip bekeken (again, we hadden geen kabel). Love love looooooove The Spice girls! Favoriete Spicegirl? Baby spice.

***

plateau schoen

FAVORIETE FASHION ITEM: ORANJE PLATEAUZOLEN
Uiteraard zwaar beïnvloed door de Spice Girls. De hierboven afgebeelde schoen is natuurlijk niet het paar dat ik in mijn bezit had. Maar met een beetje photoshop ben ik er vrij dichtbij gekomen. Die van mij kwamen van de Scapino en heb ik gekregen van mijn vader. Ik weet niet of mijn moeder hiermee akkoord was gegaan. Niet bepaald veelzijdige schoenen die overal bij passen, haha. Maar ik hoorde er helemaal bij hoor!

***

ring snoep

FAVORIETE SNOEP/SNACK: SNOEPRINGEN
Snoep is als kind ontzettend belangrijk. Niet als voeding natuurlijk, maar gewoon om voor te sparen en om te zeuren bij de supermarkt. Mijn favo snoepje was erg fashionable. De snoepringen die je per stuk bij de friettent of in de supermarkt kon krijgen. Van de plastic ringen maakte ik yogho ijsjes. Ik goot yogho in een ijsklontjesbakje en stak de ringen er ondersteboven in. Superhandig tijdens fietstochtjes na het eten met mijn vader door de weilanden rondom ons dorp. Ik kon gewoon beide handen aan het stuur houden en af en toe likken aan mijn bevroren diamanten ring!

***

TV RECLAME: YOGHO-YOGHO
Ik dacht eraan door de yogho-ijsjes. Wat was dit een geweldige en SUPERRARE reclame reeks. Bij AH kreeg je een single CD met het yogho-yogho nummer erop bij een paar pakken Yogho. En die is vaak gedraaid in de auto. We kenden hem op een gegeven moment uit ons hoofd…

***

FAVORIETE NUMMER: CASANOVA DOOR ULTIMATE KAOS
Stiekem is dit een favoriet van achteraf. Bij de 90’s parties is dit verreweg mijn favoriete nummer (hier wacht ik de hele avond op). Tijdens mijn jeugd had ik hier geen speciale gevoelens voor, maar naderhand, love it! Haha. Ik heb een oud live (volgens mij is er trouwens niks live aan) optreden opgeduikeld op een Franse tvzender. Het publiek is erg enthousiast (ahem) en de zanger links heeft een boter-kaas-en-eieren-overhemd aan. Priceless…

***

Nu zou een TAG een TAG niet zijn, als ik niet een paar leuke bloggers zou TAGGEN:

Anouck van anouckplume.nl.
Des van desschrijft.nl.
Maris van haremaristeit.nl.
Marieke van ockelsenco.nl.

En natuurlijk Meike! In doodle vorm pleeeeeease!
Hoeft pas na je vakantie, doe rustig aan. ;)

Heb ik je niet getagd, maar wil je graag deze TAG overnemen? Please do! Ik zou het alleen wel waarderen als je bij je artikel dan een linkje plaatst naar onze blog. Thanks!

REACTIES:

  1. Olga Bericht auteur

   Oh no! Wat een gemis! Mijn vader had een eenmansbedrijf en kon daarom dingen kopen bij Makro. Zo kon hij een hele doos van die dingen kopen zodat ik ze kon trakteren op mijn verjaardag. Wat een feest!

   Reageren
 1. Kathleen

  Moehahaha! Geweldige tag! En oh boy, oh boy, Casanova van Ultimate Kaos. Te pas en te onpas begin ik dat soms nog te zingen. Bij mij is de appreciatie voor dit liedje ook pas later gekomen. :P

  Reageren
 2. Meike

  Oh Yeah!!! Heel veel herkenning hiero! Ik had ook van die plateau’s en dan ook ’the cheap kind’. Op een gegeven moment zakte de zolen een soort van door aan de zijkant. Super sexy.

  Reageren
 3. Hanneke

  Hi hi…wat een goede tag! En die yogo-reclame. Hoe geweldig! ” Yogo is niet alleen erg yogo, maar vooral ook erg yogo…!”
  Ik was meer van de jaren 90 grunge, maar kan casonova natuurlijk ook meezingen ;-).
  En spel zonder grenzen was ook uit mijn geheugen geblokt, toch leuk om weer te zien. Thnx!

  Reageren
 4. Nancy

  Dit is te gaaf! Ik ben ook een echt nineties kind en ik had zelf groene plateauzolen. Ik was echt anders dan de rest want de rest had natuurlijk zwarte of witte schoenen (by the way, die witte waren echt spuuglelijk maar toen oh zo hip) dus ik had wel heel bijzondere schoenen *immediate respect*
  Yogho Yogho hahaha die ken ik nu nog uit mijn hoofd. En de film Mary Poppins is ook mijn favoriet met nog een paar andere films dan. Mary Poppins keek ik bijna altijd als ik ziek was, ik voelde me er vaak een stuk beter door. Heerlijk om met Julie Andrews mee te zingen :) En ik was ook dol op de film Heksen en Bezemstelen. Ook fanatiek opgenomen (beide films) op videoband!

  Leuk, deze tag. Mooie flashbacks aan mijn jeugd! :)

  Reageren
 5. Linda

  Jaaa Spel zonder Grenzen! Ik keek dat echt altijd, fantastisch programma! Vooral die spelletjes dat ze in de modder eieren moesten zoeken in kippenpakken, of van een grote glijbaan af moesten glijden met spulletjes die ze moesten verzamelen (in sumo-worstelaars-pakken of in dierenpakken) en dan moest het andere team hen eraf proberen te gooien halverwege :’)
  Zó jammer dat het niet meer wordt uitgezonden!

  Reageren
  1. PS by Dila

   Dat met die sumopakken op de glijbaan was mijn favoriete onderdeel! Ik lag dan altijd helemaal gestrekt van het lachen. :)

   Word weer helemaal enthousiast nu ik hierover schrijf, haha. Misschien binnenkort op een regenachtige dag alle filmpjes terugkijken? (als dat mogelijk is tenminste?)

   Reageren
 6. Madelon

  Ik moet dan gelijk aan de Backstreet Boys en Five denken haha. De plateauzolen mocht ik niet van mijn ouders. En die ringen! Ik kwam er laatst nog een tegen in een snoepwinkel, was helemaal blij met mijn vondst haha.

  Reageren
 7. Mariska

  Wow, wat een geweldige tag haha. Ik ken ook echt alles. Mijn vander zingt nog steeds: hangt een eikel in de boom, die lijkt sprekend op je oom, yogho, yogho.

  Ik ben echt heel erg van het jeugdsentiment, mensen worden altijd gek van me als ik weer eens de Snorkels of Kinderen voor Kinderen opzet (ik ken letterlijk ALLE liedjes, mijn grootste teleurstelling in mijn leven is nog steeds dat ik niet mee heb gedaan als kind, ik woonde te ver van Hilversum haha).

  Reageren
 8. Marion

  Oh wat fantastisch! Toevallig ben ik gisteren even terug gegaan naar de straat waar ik opgegroeid ben. Dan komen er inderdaad ook dit soort memories omhoog. Poeh, spel zonder grenzen en de Spice Girls. Oh yeah!

  Reageren
 9. Pingback: De Jeugdsentiment Tag | Ockels &co

 10. Annette

  hahaha wat leuk, ik ben zelf een tikkie ouder dus mijn favo’s liggen eind jaren ’80 begin ’90 dus nog veeeeeeel erger dan dit met getoupeerde pony’s met veel haarlak en een enorme bloem bovenop je hoofd. De schoudervullingen ai, die waren ook echt huge! Als ik foto’s terug zie what was I thinking maar echt om te lachen.

  Reageren
 11. Farah - Food and other Friends

  Haha leuke tag en ik ben echt hetzelfde opgegroeid:

  de schoenen met plateauzolen had ik ook, in oranje, en heb ik jaren mee gedaan want ik vond ze prachtig <3.
  En spel zonder grenzen was het beste tv programma everrrr. Haha.

  Heerlijk dat jeugdsentiment

  Reageren
 12. PS by Dila

  Geweldige tag! En zo leuk dat je ook fan bent van Spel Zonder Grenzen en Spice Girls, ik ken echt niemand die dat (SZG) keek. Mijn alltime favoriet, en zo jammer dat het niet meer komt!

  Reageren
 13. Margriet

  Oh de spice girls. Ik was echt super fan, met een kamer vol met posters, plateauzolen, plakboeken en playbackshows met mijn vriendinnen. Ik ben zelfs nog naar het concert geweest. Grappig om daar weer even aan te worden herinnerd.

  Reageren
 14. Pingback: De Jeugdsentiment Tag | Very fine house

 15. Fleur

  SPEL ZONDER GRENZEN!!! MET HET HELE GEZIN VOOR DE BUIS, OHJAAH!!! Super cool ook hoe ze al die kostuums en spellen verzonnen, lijkt me echt een gave job haha.

  Reageren
 16. linde

  Haha wat leuk en zooo herkenbaar! Vooral spicegirls, casanova en spel zonder grenzen waren mijn favoriet!! Hoop dat ze spel zonder grenzen weer gaan doen binnenkort, dan doe ik mee;)

  Reageren
 17. Pingback: Jeugdsentiment Tag'Hare Maristeit'

 18. Pingback: Jeugdsentiment Tag'Hare Maristeit'

 19. Pingback: Jeugdsentiment Tag | Gewoon Marieke

 20. Pingback: Jeugdsentiment | IKBENIRISNIET

 21. Pingback: Tag thursday: Jeugdsentiment - INSINS

 22. Pingback: Overzicht tags; alle vragenlijsten voor bloggers - BlogQueen

 23. Pingback: Tags: Een overzicht - Patricia neemt je mee

 24. Pingback: De Jeugdsentiment TAG – CHAPTER 2

 25. Pingback: Jeugdsentiment Tag - Veusteveul.nl

 26. Pingback: Tag: jeugdsentiment - Aukje

 27. Pingback: Jeugdsentiment tag - Mijn kind kan de was doen

 28. Pingback: Tag: jeugdsentiment – Beeing around

 29. Pingback: Tuesday Tag Day: De jeugdsentiment tag - LaFemmeFem

 30. Pingback: Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst

 31. Pingback: Jeugdsentiment Tag – Mama's met thee

 32. Pingback: De Jeugdsentiment Tag – Creabealounge

 33. Pingback: De Jeugdsentiment Tag – Melissaschrijft

 34. Pingback: De Jeugdsentiment TAG -

 35. Pingback: De Jeugdsentiment Tag – PhotobookofMarleen

 36. Pingback: De Jeugdsentiment tag - Glim.org

 37. Pingback: De Jeugdsentiment Tag | Fotografille.nl

 38. Pingback: Jeugdsentiment tag - Happymamalife

 39. Pingback: Het complete tag overzicht: 61+ blogtags | Bloggen Baart Kunst

 40. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 41. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 42. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet………

  Reageren
 43. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 44. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 45. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 46. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *