Let it go, let it goooooo!

Weet je nog dat ik vertelde over mijn saaie werkdagen en weekenden? En dat ik er wel van kan genieten, van zo weinig druk en prikkels (zo niet, hier zeg ik er wat over). Nou, zo’n levensstijl lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Want het stemmetje in mijn achterhoofd zegt ‘maar je hebt nog zoveel ideeën die je nog wil uitvoeren, zoveel plannen om je huis mooier te maken, zoveel producten die je wil produceren en in je webshop wil zetten, zoveel afspraken met vrienden die je wil maken, zoveel nieuwe contacten die je wil maken, zoveel evenementen waarvoor je bent uitgenodigd, SCHIET TOCH EEN BEETJE OP WANT ZO WORDT HET NOOIT WAT.’ Jahaa, zeg daar maar eens ‘nee, laat me met rust’ tegen. Dat is niet zo makkelijk. Dus mijn nieuwe lijfspreuk (gejat van ijsprinses Elsa) is ‘LET IT GO!’


Dit zijn de momenten waarop ik de laatste tijd ‘LET IT GO’ tegen mijn achterhoofdstemmetje heb gezegd. Soms overtuig ik mezelf, soms niet, maar ik blijf volhouden..:

Achterhoofdstemmetje: ‘Geef jij je kat steeds vroeger te eten omdat je zijn gemiauw niet meer trekt? Ruggengraat hoor.’
Ik: ‘Worden we allebei blijer van. LET IT GO!’

Achterhoofdstemmetje: ‘Driekwart van de wereld kan autorijden maar jij niet en je hebt zelfs je rijlessen tijdelijk stopgezet. Really? Watje.’
Ik: ‘Dat komt vanzelf weer. LET IT GOOO!’

Achterhoofdstemmetje: ‘Oh boy, hier mag echt weleens stofgezogen worden.’
Ik: ‘Ach, maar de was is gedaan en er zit een pizza in de diepvries, ik ben geen perfecte huisvrouw. LET IT GOOOHOO!’

Achterhoofdstemmetje: ‘Volgens mij ligt elke agenda voor 2016 al in de schappen, en jij bent nog niet eens op de helft. Zou je niet eens opschieten?’
Ik: ‘It aint over till it’s january. LET IT GOOO!’

Achterhoofdstemmetje: ‘Je bent bijna 30, je hebt nog steeds geen rammelende eierstokken en vindt kittens schattiger dan baby’s? Is dat niet een beetje raar?’
Ik: ‘Mijn moeder zegt dat dat vanzelf komt. En anders neem ik gewoon heel veel katten. LET IT GOOO!’

Achterhoofdstemmetje: ‘Had je niet bedacht dat je aan het einde van dit jaar een ruim maandsalaris uit je blog zou halen? Is nog niet helemaal gelukt he? Tick-tock.’
Ik: ‘Tom en ik zijn een team, hij zorgt voor mij en ik voor hem. We hebben geen geldzorgen en geen geldzuigende baby-plannen of studieschuld. LET IT GO.’

Achterhoofdstemmetje: ‘Wow, allemaal uitnodigingen voor VIP blog-evenementen in Amsterdam. Moet je daar niet heen, straks mis je all the fun!’
Ik: ‘Het is te ver reizen en als het niet een match made in heaven is, ga ik niet. Ik ben de volgende dag heel moe en het kost ook nog eens geld (treinkaartjes). LET IT GO.’

Achterhoofdstemmetje: ‘Waarom maak je nou nooit eens een project of plan af? Je begint altijd aan iets nieuws voordat je klaar bent. Dat is toch niet productief?!’
Ik: ‘Ach laat me lekker, niemand heeft er last van. LET IT GOOOOOOO!’

Zie je hoe gemeen ik tegen mezelf praat? Ik schaamde me bijna toen ik bovenstaande aan het schrijven was (en dit is nog maar the tip of the iceberg). Zo zou ik nooit tegen iemand anders praten, maar tegen mezelf is het een gewoonte geworden. Belachelijk! Ik zou mezelf willen leren om mijn eigen verwachtingen te verlagen en tevreden te zijn met wat ik kan en wat ik doe. Soms staat het leven in de weg en kun je niet zo hard rennen als je zou willen. Dat is ok. Dus achterhoofdstemmetje: LET IT GO!

♥♥♥

Tegen welke gemene gedachte zou jij graag LET IT GO willen roepen?

REACTIES:

 1. Aïsha

  Oef zo herkenbaar!! Ik kan ook ontzettend hard voor mezel zijn, maar ben er net als jij mee bezig om dat stemmetje meer naar de achtergrond te drukken. Goed bezig zou ik zeggen! You (let it) go girl!

  Reageren
 2. Frauke

  Hahaha ik vind dit geniaal herkenbaar! Maar heerlijk om dan gewoon lekker ‘let it go’ te denken en je helemaal geen zorgen te maken over die gedachten! Zolang jij blij bent met wat je doet, why not! Je doet het helemaal dikke prima (en kittens zíjn gewoon schattiger dan baby’s …) dus don’t be so hard on yourself :D Let it goooo! X

  Reageren
 3. nina

  Ja, superduperherkenbaar! Bij mij zijn de magische woorden ‘En dat is oké’. Want soms zijn al die negatieve hup-je-bent-een-mislukkeling-gedachten zó irritant, en dan helpt zo’n supersimpel zinnetje stiekem best goed om ze de mond te snoeren. Dus echt, ik hoop dat je nog heel lang ‘LET IT GO’ mag roepen! :-)

  Reageren
 4. Ingrid

  Ahh super mega herkenbaar. Op dit moment ben ik nog (steeeds) bezig om mijn studie af te ronden, terwijl de rest van mijn vriendenkring al lang klaar zijn. Daardoor begint mijn achterhoofdstemmetje soms ook wat te klagen, en dan moet ik ook echt zeggen: let it goooo!
  Daarom vind ik deze quote ook heel toepasselijk: ‘Just because you took longer than others, it doesn’t mean you failed’.

  Reageren
 5. Loreen

  Oh god.. die katten stem is zo bekend! Die van mij blijven ’s ochtends maar doorgaan (lees; 5:30) totdat ze eten gehad hebben. Dus dan maar even op en neer lopen naar de keuken, eten geven en weer terug slapen :) En mijn katten zorgen voor het stofzuigersdilemma.. “Kittyladies” kunnen moeilijk ieder uur stofzuigen toch? Ik zing met je mee! (en stiekem lekker vals, dat maakt het leuker hihi)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oh gelukkig, ik ben niet de enige, haha. Mijn vriend overweegt een voerbakje met een timer te kopen, wie weet dat dat helpt. We zijn wanhopig, haha.

   Reageren
 6. Nina

  Het is alsof ik mezelf tegen mezelf hoor praten…
  Terwijl ik vind dat ik vanalles moet doe ik ondertussen alles maar half en ren als een kip zonder kop rond. Goed, mijn nieuwe mantra ook: LET IS GOOOO!

  Reageren
 7. Desi

  Het is zo heerlijk om gewoon tegen een heleboel dingen ‘let it go’ te zeggen. Maar ik merk dat het bij mij niet altijd werkt, dus ‘fuck it, I don’t care’ is ook wel een fijne. Sommige gedachten naar jezelf kunnen zo gemeen zijn, dat je dan best een beetje grof terug mag zijn.

  Reageren
 8. Gerinda

  Wat leuk geschreven! Ik wou dat ik vaker zo tegen mezelf kon praten. Ik ben hét voorbeeld van een perfectionistische chaoot.. Dat resulteerd vaak in een rommelig huis, en af en toe vergeten iets te poetsen, waardoor ik weer boos op mezelf ben. Eigenlijk is dit het teken dat ik veel me-time neem en veel aandacht schenk aan man, kind en onze 2 hondjes, ipv het poetsen enz..
  Het is niet gemeen van je, om zo tegen jezelf te praten, ik denk dat het goed is dat meer mensen dit gaan doen.
  Bedankt voor deze eye opener!

  Reageren
 9. Shaz

  Dit is zo herkenbaar en het is best raar dat we zulke hoge verwachtingen van onszelf hebben. Ik bedoel, de wereld vergaat niet als ik een week lang mijn huis niet schoonmaak of andere klusjes niet af heb.

  Reageren
 10. Mirte

  Super stoer dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen, zo op het world wide web. Ik denk dat iedereen het wel in enige mate herkent, maar veel mensen mooi weer spelen.
  Er zijn geen regels van ‘hoe het moet’, dat leggen we onszelf op. Dus wees wat minder streng voor jezelf.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik durf het omdat ik altijd zoveel leuke reacties terugkrijg, dat maakt het zo makkelijk. Stiekem heb ik een heel groot team volgens mij. ;)

   Reageren
 11. Isolde

  Wat ontzettend herkenbaar! Mijn achterhoofdstemmetje was ook nogal aanwezig de laatste week, maar nu weet ik wat ik tegen haar moet zeggen. LET IT GOOOOOOO!!

  Dankjewel!

  Reageren
 12. Merel

  Heerlijk. En zo waar. En mag ik opmerken dat ik in mijn hoofd de hele tijd LET IT GOOOOO heel hard hoorde? Heel enthousiast hard, zeg maar. Gewoon heel overtuigend dus :)

  Reageren
 13. Kiran

  BAH! Zo herkenbaar! Mijn reactie op mijzelf is ook steeds vaker, FUCK OFF!
  Nee, mijn huis is geen VT wonen paradepaardje, en ik ben ook nog steeds niet slank genoeg om in een maatje niks te passen en mijn dochter heeft inderdaad vaak de broek aan thuis….FUCK OFF! We leven, we zijn gelukkig, de hond ademt nog en we hebben schone onderbroeken! En ineens kan ik dan weer ademhalen!

  Reageren
 14. Pauline

  Wat een tof artikel. Hier kan ik ook wel wat van leren. Als perfectionist af en toe tegen jezelf zeggen dat het allemaal niet perfect hoeft geeft inderdaad wat lucht (waardoor je uiteindelijk misschien nog wel meer bereikt dan wanneer je zo streng bent).

  Reageren
 15. Lies

  Mooi artikel. Ik loop een beetje tegen hetzelfde aan. Enkel gebruik ik het liedje ‘let it happen’ van Tame Impala. Heeft een vrolijk deuntje wat het loslaten iets makkelijker maakt.

  Reageren
 16. Stephanie

  Het is fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zo gemeen is tegen zichzelf. Om eerlijk te zijn, begon ik mij een beetje ongerust te maken. Het is toch niet normaal om zo tegen jezelf te praten? Nu zie ik dat meerdere mensen hier last van hebben en dat vind ik spijtig. De wereld is al hard genoeg. Het is niet nodig om hier nog een schepje bovenop te doen.
  Mijn gemene stemmetjes zegt hetzelfde: ‘Het is nooit genoeg’. Maar dat is het wel.
  Dankjewel voor deze post :)

  Reageren
 17. Michelle brouwt

  Zo herkenbaar en super goeie instelling, die Elsa-uitroep :D
  Hartelijk gelachen om je weerwoordjes haha, ik ga ze uitproberen ;)

  Reageren
 18. Maria

  Dapper dat je dit zo deelt. Het is inderdaad vaak een goede remedie gedachten op papier te zetten, omdat je er dan van een afstandje naar kunt kijken (en vaak eerder bedenkt dat ze toch niet zo realistisch zijn). Mijn eigen meest vervelende gedachte is dat ik soms vind dat ik geen leven heb, of bang ben geen leven te krijgen (bv. met man, huis, kind). Terwijl t nergens op slaat natuurlijk om dat te denken; ik kan de toekomst immers niet voorspellen :p

  Reageren
 19. Maris Maria Renne

  Ik heb Frozen dus nog nooit gezien (iets zegt me dat ik ‘m over een jaar of wat HEEL vaak ga zien), maar ik roep sinds een tijdje ook heeeeeeeel vaak Let it gooooooo, feels good :-)
  En herkenbaar, die nare stemmetjes in je hoofd. Belachelijk eigenlijk, want wat je zegt is pijnlijk waar: je zou het nooit in je hoofd halen om zo tegen iemand anders praten….!

  Reageren
 20. Leslee

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 21. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 22. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 23. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 24. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 25. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 26. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 27. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 28. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *