DIY: De Goedgemutste Breicampagne!

Kennen jullie Innocent smoothies? Van die superlekkere mini sapjes waar je jezelf af en toe op trakteert als je op het station bent of in de supermarkt? Nou, die hebben al 10 jaar het allertofste project OOIT lopen: De Goedgemutste Breicampagne voor het Nationaal Ouderenfonds. Elk jaar is er in september het startsein om te gaan breien met zijn allen en in februari worden er door het hele land sapflesjes MET MUTSJES verkocht. EN IK DOE MEE!

Ok, ok, calm down Olga, het gaat hier om breien, niet om een marathon van 1000 km. I know, I know, maar ik ben gewoon enthousiast. Ik ben altijd al fan geweest van dit project en dit jaar ga ik er eindelijk voor zitten. Ik had al 10 jaar geen breipen aangeraakt (nu heb ik nieuwe, bronskleurige van HEMA, superfancy) en ik moest er even inkomen. Ik ben drie keer overnieuw begonnen (ik fabriceerde tijdens het breien steeds meer steken op mijn naald en er zat een gat in mijn tweede mutsje) maar mijn eerste mutsje is een feit. Check it out:

innocent muts geel innocent muts

Is hij niet ADORABLE?! Ik had geen Innocent smoothie in huis (shame on me) maar het idee is duidelijk. En juist omdat ik een paar foutjes maakte, is hij heel mooi geworden, haha. Op de helft heb ik iets omgedraaid ofzo, want het patroon is veranderd. Is ie nog veel mutsiger van geworden.

Anyway, dit wordt het eerste mutsje van hopelijk velen. Voor elk verkocht mutsje, doneert Innocent €0,20 aan het Ouderenfonds, dus ik heb nog wel wat te doen als ik een goede bijdrage wil leveren. Maar ik denk dat het wel lekker is, om een keer iets te maken voor een goed doel. En niet alleen de oudjes worden er blij van, ook de koper van het mutsje (toch?).

De instructies voor het maken van de mutsjes, kun je vinden op de website van Innocent. De instructies van het basismutsje (mijn mutsje dus) zie je hieronder, maar er zijn ook patronen voor gevorderde breiers. Zoals een schapenmutsje, een meloenmutsje en een aardbeienmutsje.

patroon beginner

En mijn favoriete pagina op de hele website is de mutsengallerij. Want als je dacht dat mijn mutsje schattig was, hou je dan goed vast:

mutsengallerij1 mutsengallerij2

Om het brei-seizoen af te trappen, is er morgenmiddag tussen 14.30 en 18.00 een gezellige brei-sessie op het CS in Amsterdam. Voor mij ietsje te ver (ik brei lekker op de bank in Groningen) maar voor wie in de buurt is, go for it! Ze hebben ook taartjes en thee, just sayin’…

Wil je ook meedoen (aaaah pleeeease)? Het is niet moeilijk! YouTube is je beste vriend, er zijn heel veel gezellige brei-tantes op het web die je rustig uit kunnen leggen wat het verschil is tussen rechts en averechts. Dat weet ik, want ik heb al die filmpjes al gekeken (meerdere keren). Als je je meesterwerkjes hebt afgemaakt, stuur ze dan voor 1 december op naar:

innocent
Antwoordnummer 46554
1060WB Amsterdam

♥♥♥

En als je meedoet, dan wil ik ONTZETTEND graag jullie creaties zien. Tag mij (@teamconfetti op instagram, @teamconfetti.nl op facebook en @team_confetti op twitter) zodat ik ze allemaal kan bewonderen. :D

REACTIES:

 1. Lisanne

  Ja! Ik koop in februarie altijd wat extra innocent. Hiervoor.

  En ik bedenk me net dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om de mutsjes te maken; ik kan ze ook haken!

  Nu moet ik het nog even gaan doen. Maar ik vind het in elk geval supertof dat jullie het al doen!!

  Reageren
 2. Daisy

  Ahh wat super leuk! Het is dat ik tot eind januari in engeland zit… Weet niet hoe duur het is om van hier naar daar te sturen. Snel maar eens uitzoeken! :). Zal haken ook mogen?

  Reageren
 3. Nina

  Ik wist helemaal niet waar die mutsjes vandaan kwamen, vond ze wel altijd al superschattig en kocht ze ook vaak.
  Misschien toch ook maar een paar mutsjes maken. Wol heb ik, nu alleen nog breinaalden en een lesje breien…

  Reageren
 4. Pingback: Reads | ♥

 5. Pingback: Confetti soap #36 + kattenbonus! | Team Confetti

 6. Els

  Heel erg leuk. Ik heb laatst net al mijn breispul de deur uitgedaan, want ik kom er niet aan toe. Misschien als ik mijn huis en hoofd weer een beetje op orde heb. volgend jaar ofzo…

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *