Cha Cha Cha Changes – Update!

Every month I will quit two bad habits and create 2 new habits for myself. Here’s an update on March!
Begin maart ging ik de uitdaging met mezelf aan om iedere maand met twee dingen te stoppen en twee nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het is nu begin april, dus tijd om de eerste balans op te maken!

Mijn uitdagingen voor maart waren:

doelen-05Mijn voornemen was om eenmaal in de week geen tv, computer en smartphone te gebruiken.
Het is me niet gelukt…In week 1 ging het direct al mis. De hele dag had ik me netjes eraan gehouden en lekker een boekje gelezen en getekend. Maar ’s avonds begon ik me echt KAPOT te vervelen. en toen heb ik een film aangezet…FAAL. In week 2, 3 en 4 heb ik het gewoonweg te druk gehad om 1 dag niet achter de computer te gaan zitten. Ik heb werkelijk iedere dag moeten werken, ook ieder weekend. Helemaal niet goed eigenlijk…
Wel heb ik gemerkt dat ik het helemaal niet lastig vind om mijn smartphone links te laten liggen, ik vind het prima om een dag niet te Appen. Dit vind ik alleen maar goed, ik hou namelijk zelf niet zo van mensen die constant op hun telefoon kijken, dus moet ik het zelf ook niet doen!
My plan to unplug myself form all my electronic devices all day long, once a week has failed miserably. I didn’t have the time, because I had to work a lot on my computer. And when I did have the time, I got very bored after a few hours.

 

doelen-06Mijn voornemen om te stoppen met roken is gelukt! Ik ben zoooooo blij! Wel is het af en toe lastig, omdat mijn vriend nog rookt word ik er veel aan herinnerd, maar toch hou ik het vol!
Het zwaarste moment was het toen het heerlijk weer was en we op een terrasje gingen zitten. Toen we zaten realiseerde ik me dat ik niet kon roken, omdat ik gestopt was en toen werd ik even overspoeld door een soort gevoel van rouw. Heel erg heftig! Maar 5 min later ging het alweer prima. En dat helpt, dat ik merk dat het soms even moeilijk is, maar dat dat gevoel ook weer verdwijnt. Gewoon even doorheen!
My plan to quit smoking has succeeded! Woohoo! At times it was very hard, but it helped so much that I really, REALLY wanted to quit this nasty habit!

 

doelen-08Mijn voornemen om iedere maand 1 boek te lezen is gelukt! (voor de maand maart i.i.g.)
Dit was eigenlijk prima te doen, want ik lees vrij snel. Het lastigste was om gewoon even dat boek te pakken en te gaan lezen, in plaats van achter mijn computer te gaan zitten. Maar als ik eenmaal aan het lezen was, dan kon ik maar moeilijk weer stoppen.
My plan to read one book every month has succeeded for march! It was really easy.

 

doelen-07Mijn voornemen om het geld, wat ik door het stoppen met roken overhield, opzij te zetten is finaal mislukt. Dit kwam aan de ene kant doordat ik gewoon het geld heb uitgegeven (jaja), omdat ik eindelijk eens geld had om uit te geven. En aan de andere kant omdat ik een beetje een financiële tegenvaller had deze maand. Dus het geld is gewoon op.
My plan to save money has failed. I had a bit of a financial crisis this month, so all of my money I saved from quitting, has vanished.

Dusss, de uitkomst voor maart is 50/50. Best oké, maar het kan beter!

De uitdagingen voor april zijn:

beeld-10Aangezien het niet is gelukt een dag in de week te unpluggen, neem ik deze mee naar april. Maar ik verander ‘m wel een beetje: Ik wil één dag in de week geen gebruik maken van mijn computer voor werk. Ik moet één dag in de week vrij hebben, 1 dag dat ik niet iets moet. Want anders wordt ik echt helemaal gek!
This month I want to have one day off, one day a week when I won’t be working on my computer.

beeld-09Verder wil ik stoppen met ’s avonds mijn mail te checken. Het gebeurt heel erg vaak dat ik dat nog even doe en vervolgens, ongemerkt, alweer aan het werk ben. Of dat ik in bed mijn mail nog even check en daarna dus niet meer kan slapen, omdat ik gestrest ben. Dus: na 19:00 uur, geen mail meer!
I also want to quit checking my e-mail after seven o clock in the evening!

beeld-11Ik neem het plan om te sparen opnieuw mee naar april.
I’ll take a second shot at saving money.

beeld-12En het andere waar ik mee wil beginnen is meer leuke dingen te doen, die niet zoveel geld kosten. Als je goed zoekt, zijn er best veel leuke gratis evenementen! Zoals gisteren was ik in het Groninger Museum, daar was een lezing over de poëzie van de foute film, een optreden van Cosy Cushions en je mocht het hele museum door, voor noppes!!! Kijk, dat maakt een vrijdagavond toch weer wat leuker!
I’ll visit more free (or budget proof) events!

***

Begin volgende maand geef ik jullie weer een update over hoe het me is vergaan!

Hebben jullie zelf onlangs nog goede voornemens vervuld?

REACTIES:

 1. Tamarah

  Wat een super leuke update om te lezen! Heel knap van je dat je gestopt bent met roken, ondanks dat je vriend nog rookt! En sparen vind ik ook heel moeilijk! Boeken lezen wil ik meer gaan doen omdat ik er geen tijd voor maak. Misschien moet ik ook maar eens een weekje unpluggen en die week besteden aan het lezen van boeken. Ik kan heel makkelijk zonder tv maar de pc kan ik maar moeilijk loslaten!

  Reageren
 2. Meike Bericht auteur

  Dankjewel Tamarah! De computer is ook lastig, omdat je hierop dingen kunt zien, lezen, uitzoeken, contacten onderhoud, werkt etc. Het is een hele wereld op zich eigenlijk :)

  Reageren
 3. Liselore

  Ja, dat één dag zonder laptop en smartphone, die is moeilijk. Soms lukt het me om de laptop uit te laten, en ik heb de strakke afspraak met mezelf dat de laptop om 21u uit MOET en social media mag dan ook niet meer (ok, lukt niet altijd, maar vaak ook wel). Zo te zien ben je op de goede weg, keep it up :)

  Reageren
 4. Meike Bericht auteur

  Dat is ook een goede inderdaad, alles na 9 uur uit! Schijnt ook goed te zijn voor je nachtrust, al die lichtgevende schermen min een uur voor het slapengaan uit. Thanks!

  Reageren
 5. Lauriëtte

  Wat goed dat je gestopt bent met roken! Blijven volhouden! Het is soms even lastig, maar dan moet je je inderdaad realiseren dat je gewoon zonder kan en het gevoel vanzelf weer weg gaat!

  Reageren
   1. Lauriëtte

    Ja klopt! :) Inmiddels iets meer dan een halfjaar! Heb in de laatste periode kleine mini terugvalletjes gehad, maar uiteindelijk resulteerde dat in 5 sigaretten in een halfjaar. Dat weer afgekapt en nu weer trots helemaal gestopt! Heb er laatst nog een stukje op mn blog over geschreven! :) Vind het echt heel knap van je!

    Reageren
    1. Meike Bericht auteur

     Wat goed dat je na een terugval toch gewoon bent doorgegaan! Ik zou dat niet aankunnen…
     Ik ga het stukje op je blog even opzoeken :)

     Reageren
 6. Tamara

  Wat goed dat je met roken gestopt bent! Nu volhouden he! Wat een leuk voornemen trouwens van die gratis en goedkope evenementen. Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen.

  Reageren
 7. Leoni

  Wauww wat goed dat je bent gestopt met roken! Super knap, ik wil het ook, en eigenlijk ook weer niet. Ik zit in zo’n fase waarin ik dan denk, Ja is doe het gewoon en dan later allemaal smoesjes ga bedenken waarom het heus niet nodig is… Zo irritant! Maarja komt vast nog wel. Ik ben iig heel trots op je dat het jou lukt en het is ook wel een beetje een motivatie voor mezelf :-) haha

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Dankjewel Leoni! Ik herken wat je schrijft, dit had ik ook steeds. Aan de ene kant wil je het, maar je bent er ook mentaal helemaal nog niet aan toe. Voor mij had het dus pas zin toen ik zelf echt helemaal klaar met het roken was.
   Dat moment komt vast ook voor jou en dan gaat het best gemakkelijk, omdat je het zelf echt wilt!

   Reageren
 8. Anouck Plume

  Knap dat je gestopt bent met roken, volhouden!
  Zo’n soort lijstjes hebben bij mij altijd een dubbele werking. Als het lukt voel ik me heel goed dat ik er iets af kan strepen, maar als ik faal blijf ik misschien te lang hangen in dat oh-ik-voel-me-zo-schuldig-tegenover-mezelf gevoel.
  In ieder geval succes voor je toekomstige doelen! You go gurrrl!

  Reageren
 9. Laura

  Super knap dat je gestopt bent met roken! Ik zou denk ik ook niet een dag zonder computer/tv kunnen. Dat is echt wel heel moeilijk! Ik probeer wel vaak gewoon ’s avonds lekker een boek te lezen met alleen een muziekje op de achtergrond en dat gaat dan wel weer prima :)

  Reageren
 10. T

  goed bezig! en wat goed dat je gestopt bent met roken.

  ik ga met je mee en ga deze maand na werk niet meer op werkmail kijken. ik beantwoord dan heel veel mailtjes tijdens de rit terug, maar dan ben ik er nog mee bezig en als ik thuis ben denk ik: dat kan ik nog doen. In plaats daarvan ga ik tijdends de metroritten lezen

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 18. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *