I love mondays #16: Webshop verpakking inspiratie!

Nu ik weer hard bezig ben met de TC agenda 2016, begin ik weer zin te krijgen om mijn webshop uit te breiden. Ik loop al een tijdje met ideeën rond en langzaam beginnen ze vorm te krijgen. Het verzinnen van producten gaat me prima af, maar het hele verzenden schrikt me nog een beetje af. Hoe zorg ik ervoor dat het er leuk uitziet, niet te duur is, niet teveel werk is om in te pakken maar het wel overduidelijk uit de TC webshop komt? Ik ging op zoek naar inspiratie en die is voor mede-webwinkeliers/fanatieke snailmailers waarschijnlijk ook leuk om te bekijken:

not another bill 8 not another bill 7 not another bill 6 not another bill 5 not another bill 4 not another bill 3 not another bill 2 not another bill 1

Not another bill.
Not another bill verkoopt abonnementen in samenwerking met toffe designers die je elke maand in je brievenbus krijgt. Een beetje zoals de TC FEELGOOD BOX dus, maar dan in samenwerking met andere designers (in plaats van helemaal in hun uppie). Er zijn volgens mij flink wat verschillende abonnementen en soorten en daar hoort allemaal een mooie verpakking bij. Mijn webshop is nog lang niet groot genoeg om op maat gemaakte, volledig bedrukte doosjes te laten drukken (I wish) maar een paar mooie (adres/afezender) stickers kunnen er denk ik wel vanaf. Ook vind ik een bandeau (zo’n strook papier die helemaal om een doosje is gewikkeld) ook wel de moeite waard om even te onderzoeken. Wat ik vooral heel tof vind is dat ze met zwart wit en simpele vormen een hele herkenbare huisstijl hebben ontwikkeld. Alles matcht op die manier!

the chatty press 7 the chatty press 6 the chatty press 5 the chatty press 4 the chatty press 3 the chatty press 2 the chatty press 1

The chatty press.
Naast een afzendersticker, kan een gepersonaliseerde stempel natuurlijk ook. Dat fleurt de boel direct op, is milieu-vriendelijk en een stempel staat wat persoonlijker omdat hij nooit helemaal precies recht staat en er wel eens een vlekje inkt meekomt. En zo’n handgemaakte gevoel staat altijd gezellig.

wide eyed

Wide eyed tree.
Wat je ook kan stempelen, is je verpakking. De stempels op deze verpakking zijn simpel, aan de grote kant (zo hoef je niet 1000 keer te stempelen) en het heeft ZOVEEL effect. Ook het adreskader is een stempel, superslim!

knot & bow 1 knot & bow 2 knot & bow 3 knot & bow 4 knot & bow 5 knot & bow 6 knot & bow 7

Knot & bow.
Niet alleen de verzendverpakking pimpen is leuk, maar je items zelf mooi inpakken, heeft ook een groots effect. Kijk bijvoorbeeld eens naar de producten van Knot & bow. De producten zelf stellen eigenlijk niet zoveel voor. Simpele stickers, labels, confetti en touw. Maar de manier waarop het verpakt is, brengt het naar een veel hoger niveau. Daar hebben ze hier ook zeker wat tijd ingestoken. En het draagt ook bij aan het ‘winkeltje spelen’ effect waar je zelf ook heel blij van kan worden. Blijkbaar is een mooi logo, wat kaftpapier en zwarte printerinkt alles wat je nodig hebt om je producten een extra leuke verpakking te geven.

ilott-vintage-13

Ilott.
De webshop Ilot verkoopt vintage camera’s en accessoires. Niet helemaal mijn business area, maar hun verpakkingen vind ik wel mooi en simpel. Het product inpakken in een mooi vloeipapiertje met een dikke sticker erop, een stevige maar simpele envelop en een bedankt-kaartje. Iets van een mini extraatje in de vorm van een ansichtkaart of een mooie sticker lijkt me ook een mooie toevoeging. Ik moet dan wel op de kosten letten en alles heel stoer in grote oplages bestellen, zodat de verpakkingen niet te duur worden. Want het gaat uiteindelijk om de producten uit de websop zelf en het moet zijn doel niet voorbij gaan.

♥♥♥

Zijn er veel mensen hier die een webshop hebben of van plan zijn binnenkort los te gaan? Laat het weten bij de reacties. :)

REACTIES:

 1. Maris Maria Renne

  Wij hebben de onze verkocht zoals je weet ;-)
  Het verpakken en verzenden als échte cadeaus heb ik regelmatig vervloekt op erg drukke dagen waarop er geen tijd was om met confetti en stempeltjes in de weer te gaan.
  Later zijn we gaan investeren in mooiere kant en klaar materialen, maar verhoudingsgewijs is het een (te) dure investering. Weliswaar goed voor je naamsbekendheid en imago, maar het was een grote kostenpost!

  Reageren
 2. Loreen

  Zelf heb ik (nog niet heel lang) een webwinkel, en het is inderdaad tof om je producten mooi in te pakken en je verpakking leuk te versieren! Alleen vind ik dan al snel 1 nadeel, de sticker van het bezorgbedrijf gaat nog op je verpakking..

  Reageren
  1. Sarah

   Gewoon een idee: een laagje cellofaan of ander transparant spul om je pakketje doen zodat de sticker daarop wordt geplakt, als de cellofaan er dan afgaat is ook direct de sticker van het bezorgbedrijf weg :)!

   Reageren
 3. Frauke

  Ah wat leuk die inspiratie! Ik vind het ook wel belangrijk dat een verpakking aansluit bij het concept van een webshop. Dat stempel idee is goed, en gemakkelijk! Ook wel belangrijk. Ik vind die doosjes met zwarte stipjes/streepjes/… ook wel heel erg schattig! X

  Reageren
 4. Merel

  Vet leuk!! Ik zit er al een tijdje over te denken om een webshop te beginnen met zelfgemaakte stickers enzo. Alleen ik weet niet waar ik stickers met een zelfgemaakte print moet gaan uitprinten :’) Ik weet dat je het zelf wel kan uitprinten maar hoe krijg je dat randje er dan om heen waardoor je hem makkelijk los krijgt van het vel? Doordat ik niet echt weet waar ik naar moet zoeken om ontwerpen te laten afdrukken denk ik dat t (nu) nog niet wordt haha.
  Hopelijk breidt je webshop snel uit!! :)

  Reageren
 5. Elze

  Ik ben dól op mooie verpakkingen! Het is zelfs zo erg dat ik dingen speciaal koop vanwege de verpakking.. De doosjes met ‘not another bill’ vind ik het leukst!

  Reageren
 6. Sarah

  Ik heb een zwak voor mooie verpakkingsmaterialen en snail mail dus je kunt je denk ik wel voorstellen dat ik erggg blij wordt van dit artikel! Die party confetti van Knot & Bow is echt ge-wel-dig <3

  Reageren
 7. Engelien

  Ik ben gek op kraft omdat het stevig, milieuvriendelijk en goedkoop is én je het op allerlei snelle manieren en met alle kleuren kan decoreren met washi, stempels, lintjes etc. En mini give aways zijn altijd leuk. Zo heb ik al eens een ansichtkaart met leuke illustratie bij mijn bestelling gehad en ook een klein zakje confetti. Dat laatste is natuurlijk niet heel ontoepasselijk ;) Succes met kiezen, gezien je voorbeelden komt het wel goed. Ik vind ze allemaal geweldig!

  Reageren
 8. Ingrid Speijer

  Zelf hecht ik meer waarde aan de inhoudt vh pakket dan de verpakking…
  Die wordt 9vd 10 x in de pudpapierbak gegooid, zonde van je extra kosten….

  Reageren
 9. Marie de Jonge

  Veel bedrijven spelen in op verpakkingstrends en het werkt erg goed! Ik geloof ook dat een aantrekkelijke verpakking erg positief werkt voor de beleving van het product. Het brengt een product inderdaad ‘op een hoger niveau’ zoals hier gezegd wordt.

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet..

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions………

  Reageren
 12. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions………

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *