Home improvement: Photoshop schets van de gang!

Een paar weken geleden maakte ik een photoshop schets van de trap en daar zijn we vervolgens hard mee aan de slag gegaan. Krabben, schuren, grondverven, etc. De trap komt uit op de gang boven en het leek me leuk om daar ook een paar ideeën voor te bedenken…

Eigenlijk was in februari mijn werkkamer aan de beurt (volgens mijn klus-jaaroverzicht dat ik in januari maakte). Maar omdat de trap wat langer duurde dan we dachten, plakken we in februari de gang eraan vast. Dat is wel zo logisch en dan zijn beide ruimtes hopelijk eind februari af (fingers crossed). We zijn trap-technisch trouwens voor deze optie gegaan:

trap_1_690

We hebben wel een andere lamp op marktplaats gekozen en of we de muurkleur goed kunnen benaderen, dat moeten we nog maar afwachten. Bij ons pakt dat ALTIJD anders uit, grr.

zo is het nu

Het stukje gang van de trap naar de badkamer en de slaapkamer ziet er nu zo uit. Ja, er mist nog een plintje en de kozijnen moeten allemaal nog geschilderd worden… Er is geen plek voor meubeltjes en de muur bij de trap heeft al een kleur en een poster, dus het moest een beetje matchen, niet te druk, maar toch ook een beetje bijzonder worden. JA HALLO! Dat is bijna niet te doen! Ik had mezelf een onmogelijke opdracht gesteld en ik kwam er maar niet uit. Uiteindelijk ben ik gaan rondneuzen op verschillende leuke webshops (H&M Home, Ikea, Kitch Kitchen) en ben ik gewoon maar wat gaan knippen en plakken.

gang optie 2

De eerste optie staat helemaal vol H&M Home spulletjes. Ik schrijf er geregeld over, maar ik koop er bijna nooit wat, want waar moet ik het laten? In de gang blijkbaar! Stiekem vind ik de haakjes aan de deur nu al iets te truttig, maar een plant (wij hebben geen planten) in de vensterbank vind ik wel mooi en fris. Ook het kleedje vind ik tof. Fijn dat het kleedje op het plaatje al een beetje gekreukeld was, want zo ziet het er in het echt natuurlijk ook uit, haha.

gang optie 3

De tweede optie heeft ook een H&M Home kleedje en een buttload cactussen. De plant bij optie 1 had me op ideeën gebracht. En ik vind het er zo leuk uitzien! De hele vensterbank volzetten kan eigenlijk niet, want Tetkees wil nog weleens zonnebaden voor het raam, maar dan houd ik gewoon een hoekje voor hem vrij. O, en een mandje boven- of onderaan de trap lijkt me ook al heel lang handig. Daar kun je alles ingooien wat naar boven of beneden moet en hoef je niet 1000 keer de trap op en neer. Want ik moet vooral niet bewegen, ahum.

gang optie 1

Voor optie 3 ging ik voor een park/balkon/camping-gevoel. Dus met zo’n vrolijke plastic mat, kleurige vlaggetjes en een cactuskaars. De poster bij de trap heeft een camping-thema, dus dat leek me wel grappig.

opties gang2

 

En dit zijn ze allemaal nog een keer bij elkaar. Ik vind ze allemaal leuk, maar op het moment neig ik naar het kleedje van optie 1 met de cactussen van optie 2. Ik ben bang dat optie 3 toch iets te druk wordt…

***

Welke vinden jullie het leukst? Hoe ziet jullie gang eruit?

REACTIES:

 1. Birds & Buddha

  Het kleedje van optie 1 vind ik super leuk. Ik ben gek op zulke patroontjes in die kleuren. Het voordeel van de cactussen is dat ze niet zo snel doodgaan. Zou voor mij zwaar wegen haha.

  Reageren
 2. Kirst

  Ha, ik was ook net op zoek naar zo’n loper/smal kleed en wist niet dat ze die bij H&M Home hadden, bedankt voor deze tip!!
  Optie 2 vind ik met stip de mooiste :-)

  Reageren
 3. Iris

  Haha ik vind deze artikelen zo leuk. Ik ga voor 1, zonder de haakjes maar met het mandje van 2 (eventueel in dezelfde kleur als de bloempot). Bij de sissy boy hebben ze die manden nu in alle maten en kleuren met 20% korting!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Dat zou inderdaad mooi zijn, maar daar gaan we denk ik niet aan beginnen. We hebben in de woonkamer beneden de lage plinten vervangen door van die schuifplinten met een wieltje erachter. DRA-MA! Dus we blijven nu van alle plinten af, haha.

   Reageren
   1. Marieke

    Schuifplinten met een wieltje erachter?!? Wat zijn dat? Google hielp niet eens :(
    Ik bedoel dus eigenlijk gewoon een dikke plank (met de bovenste rand schuin geschaafd/gefreesd) tegen de muur, in plaats van dat kleine opstaande plintje met een plakplint op het laminaat. Da’s echt niet ingewikkeld!

    Reageren
 4. Silvana

  Jeetje wat lastig, ze zijn allemaal leuk. Ik neig zelf heel erg naar optie 2, want hallo, cactussen! En inderdaad, het kleedje van optie 1 zou ook niet misstaan. (:

  Reageren
 5. Linda

  Het kleedje van optie 1 vind ik ook het leukst :) Iets van haakjes aan die deur is wel tof, maar ik zou dan inderdaad andere kiezen haha. Cactussen of (een) andere plant(en) is ook wel heel gezellig, dat fleurt het meteen heel erg op!

  Reageren
 6. Hessel

  Ik ben voor meer planten, en dan liefst een Bertje stoer. Dus cactussen zijn tof:) ik hou zelf vooral van grassen… Ik zou daar zelf geen kleed neerleggen maar ok. Is het geen optie om wat kleur op de muur te doen? Misschien. De kleur bij de trap op een muur doortrekken?

  Reageren
 7. Pingback: Photo diary 2015 #5 + kattenbonus! | Team Confetti

 8. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *