Home improvement: Photoshop schets van de trap!

Toen ik deze week vertelde dat ik meer over onze kluswerkzaamheden zou gaan bloggen, reageerde iedereen ZEER enthousiast. En daar word ik dan weer enthousiast van. En dus ging ik aan de slag met het klusproject van januari: de trap. Het is niet ontzettend spannend en we zijn er stiekem al een tijdje mee bezig, maar een photoshop make-over maakt het al wat spannender…

Ons huis is een jaren 30 huis dat we hebben gekocht van een woningcorporatie. Uitgewoond dus. Dat betekent vele lagen behang en vele lagen, eh, spul op de trap. We hebben de vloerbedekking samen met 3000 nietjes eraf getrokken (met mini tangetjes, en jawel, af en toe een pincet…) en er twee laagjes verf en lijm afgekrabt. Een pokkewerk kan ik je vertellen. We zijn bijna bij het leuke werk aangekomen, schuren en schilderen!

Dit is hoe onze trap er nu uit ziet:

trap_1 trap_5 trap_11

Omdat hij in een bochtje zit en er niet veel ruimte omheen is, is hij wat lastig vast te leggen, maar het gaat om de bovenste trap in ons huis (beneden wacht ons nog zo’n helse klus). De leuning is nu ‘steunkousroze’ zoals mijn beste vriend Hessel al jaren roept en wordt lichtgrijs en de treden ook. Ik had onlangs het lumineuze idee om de achterste muur in een kekke kleur te verven en er een grote poster op te hangen. Met een eigen ontwerpje, want ik ben niet zo van de levensgrote foto’s van mezelf of een vakantiebestemming. Ik maakte een paar schetsjes in photoshop en die zien er zo uit:

trap_1_690

Optie 1: een mintblauwe kleur met een campingposter en een vrij intense retro lamp die ik op marktplaats tegenkwam. Ik hou niet zo van lampen, ze zijn meestal duur of lelijk of allebei. Daarom hangen er in ons huis meestal sneue peertjes aan het plafond. In de gang kan ‘lekker gek’ prima en een retro lamp vind ik dan het leukst. Ik hou ook van die retro lampen die eigenlijk een beetje op een vliegende schotel lijken. Go big or go home!

trap_2_690

Optie 2: Ik las laatst een comment van Veerle die zei dat ze sterk de drang had om een muur roze te verven, dus dat heb ik ook geprobeerd. Best leuk eigenlijk, maar iets te zoet. Tom heeft al aangegeven dat hij er geen fan van is. Het lampje is wederom een marktplaatsvondst en ik vind ‘m erg leuk. Maar ja, het is ook Tom zijn huis en ik heb nog een werkkamer die ik om kan toveren in een snoepjesparadijs… Die tijd komt nog!

trap_3)690

Optie 3: Lichtblauw, een wolkjesposter met zwarte confetti en… een peertje! Maar dan een heel fancy peertje. Deze is van Otto en ik zou er eigenlijk meteen 10 moeten bestellen en al onze peertjes in huis ermee vervangen. Staat toch een stuk leuker en heeft hetzelfde effect, haha. De blauwe kleur hebben we eigenlijk ook al in de woonkamer. Ach, wat kan ik zeggen, blauw/grijs is onze lievelingskleur en daar zullen we toch altijd het snelst naar neigen. Onze beide garderobes bestaat ook vooral uit blauw en grijs, haha. En een touch of yellow is altijd goed. :)

opties trap

En hier staan ze allevier op een rij! En alhoewel ik van tevoren had gedacht dat ik optie 3 het mooist zou vinden (en Tom ook) vielen we eigenlijk een beetje voor optie 1. Het heeft een vakantiehuisjessfeer met die oude lamp en die camping op de achtergrond en dat vind ik heel leuk. Het was in ieder geval weer erg leuk om de schetsen te maken en ik kan niet wachten om komend weekend mijn handen uit mijn mouwen te steken. Ik vraag me alleen wel af hoe we in vredesnaam die muur moeten gaan schilderen…

***

Welke optie vind jij het mooist?

REACTIES:

 1. Debbie

  Wat leuk om dat op die manier uit te proberen! Ik ben bezig met een cursus Photoshop en zoiets ga ik ook eens uitproberen. Ik zou overigens optie 3 kiezen, die spreekt mij het meeste aan.

  Reageren
 2. Marieke

  Haha eerst lach ik even om dat krabplankje op de paal, werkt dat??? Ockels heeft besloten dat hij altijd zo dicht mogelijk bij het plankje aan de vloer gaat krabben…
  Ik vind optie 1 verreweg het leukst! Is het ook nog een idee om op marktplaats te zoeken naar een mooiere leuning? Een hoekige (als in: niet zo’n bezemsteel aan de muur maar meer een balk) past denk ik veel beter bij jullie huis.
  Uit eigen ervaring kan ik wel zeggen dat het schilderen van de trap echt véél minder werk was dan we dachten, dus hopelijk is dat bij jullie ook zo. Succes!

  En ik vind deze rubriek ook superleuk!! Nu ga ik écht binnenkort weer voor-na-foto’s maken in ons huis.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja, werkt als een trein, die krabplank. Het werkt het beste als je krabpalen bij een belangrijke in/uitgang neerzet zodat ze die kunnen markeren door eraan te krabbelen. Die van ons krabbelen er ALTIJD aan voordat ze naar beneden lopen. Naast de woonkamerdeur hangt er ook eentje, ze krabben nooit meer aan de bank. :) Belonen met snoepjes bleek zeer effectief.

   Reageren
 3. Iris

  Optie 3! Ik heb ook zo’n fancy peertje hangen en ik vind hem nog steeds erg gaaf. Maar eigenlijk vind ik alle opties wel mooi.

  Reageren
 4. Veerlez

  Ik ga voor optie 1, net als vorige keer ga ik voor de meest neutrale. Felle kleuren kan je zat raken..
  Mijn gang is bijvoorbeeld al 5 jaar knalrood en dat is me toch echt teveel van het goeie ;)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   :O Die lamp!
   Owwww, dat laat mijn budget niet toe, maar ik vind hem wel fan-tas-tisch!
   En muurstickers in de vorm van druppels zijn ook een heeeeeeel erg leuk idee. Ik ben van plan op de muur beneden bij de andere trap iets te doen met stempels, maar dat projectje is nog lang niet aan de beurt. Bedankt voor het meedenken, superleuke ideeën!

   Reageren
 5. Annette - Ann Ages Gracefully

  Wellicht kun je de print op een groot canvas maken (bij de action hebben ze hele grote) en het dan ophangen? Is wellicht makkelijker dan direct op de muur schilderen? Ik vind alledrie de opties leuk trouwens. :) Veel plezier met het klussen

  Reageren
 6. Pingback: Home improvement: Photoshop schets van de gang! | Team Confetti

 7. flagle

  It means there are several layers of wallpaper and, umm, things on the steps. We used small pliers and, sometimes, a pair of tweezers to remove two layers of paint and glue as well as the carpet’s 3000 staples.

  Reageren
 8. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *