(FAIR) FASHION SUMMER SHOPPING: Seasalt Cornwall

Alweer een tijdje geleden besloot ik over te gaan op fair fashion (voor zover mogelijk). Dat krijg je ervan als je documentaires gaat kijken over de kledingindustrie… Dat dat wat meer zou gaan kosten, had ik er wel voor over, dan maar wat minder vaak winkelen. Maar dat het ook voor flink wat minder keuze zou zorgen, maakte het wat lastiger (‘beter duur dan niet te koop’ zoals de Gooise Meisjes zouden zeggen). Ik moest opnieuw op zoek naar merken die ik leuk vond. Ik deed eind vorig jaar gelukkig een échte ontdekking en werd groot fan van het merk Seasalt Cornwall. Ze hebben voor de zomer een hele leuke, comfy collectie van een goede kwaliteit en ik laat graag de mooiste items aan jullie zien. ^_^

Seasalt Cornwall zit natuurlijk in Cornwall, Engeland. Het is een kustplaats en dus hebben ze veel maritiem invloeden (streepjes galore) én veel mooie regenjassen en laarsjes. In Nederland zijn de zomers ook niet kurkdroog, dus dat is een hele goede match. Seasalt is wel een béétje grandma chique (Mary Berry draagt het ook), dus ik ga er niet mijn volledige garderobe vandaan halen. Dat wordt me iets te degelijk. Maar ik heb al een regen/herfst/lente jasje gekocht die water- en winddicht is met houtje-touwtje-knopen en waar ik al ontelbare complimenten over heb gehad. Echt waar, geen grapje. Ook de sandaaltjes die je hieronder voorbij ziet komen, staan bij mij al in de kast en zaten meteen lekker, geen blaren te bekennen. Seasalt Cornwall is van een hele goede kwaliteit, heeft heeeeeel veel oog voor detail en zit heel lekker. Feast your eyes on this:

seasalt Sailor Shirt seasalt lottie dress seasalt Idless Bag seasalt Seafolly Jacket seasalt Songthrush Jumper seasalt beatrice dress seasalt Downhedge Top seasalt Broom Tee seasalt Swilker Swimming Costume seasalt Palamino Plimsoll seasalt Aurora Sandals

De prijzen variëren tussen de £25.00 – £29.95 voor tops, £29.95 – £75.00 voor jurken en £45.00 –£180.00 voor jassen. Niet heel goedkoop, maar voor de kwaliteit en de fair-ness zijn het goede prijzen. Daarnaast zijn er vaak kortingsacties (blijf op de hoogte door de nieuwsbrief aan te vinken, doe ik ook) of wacht gewoon de sale af. De kleding valt ruim, maar bij de jassen kun je beter een maatje groter nemen. Klik hier om naar de webshop te gaan.

♥♥♥

Wie weet er nog meer awesome fair fashion kledingmerken?

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Ik heb nog een vintage kleedje/jurkje nodig voor een retroavond. Dat tweedehands vinden is met mijn vrij grote maat niet evident, dus ik dacht dat ik dat nooit fair zou vinden, maar dat kleedje op de tweede foto lijkt me perfect! Alleen zou ik het nog in ‘mijn’ kleuren moeten vinden. Ik ga zeker eens kijken op de webshop, dank voor de tip!

  Reageren
 2. nina || ninamaakt

  Tof dat je zo met fair fashion bezig bent! Ik zag gisteren de docu ‘The True Cost’ en pfoe, dat soort dingen raken me zo! Wat ik zelf wel lastig vind bij het vinden van eerlijke kleding, is hoe je erachter komt of een merk écht binnen die categorie valt. Want op veel websites van merken is er wel iets over te vinden, en staan er dan hele positieve verhaaltjes over hoe hard ze wel niet ‘hun best doen’, dingen ‘proberen te bereiken’, ‘graag willen dat..’, enzovoort. Bij Seasalt Cornwall heb ik dat gevoel ook een beetje, dat ze vooral de klant gerust willen stellen, maar dat het ‘fair-gehalte’ stiekem een beetje tegenvalt. Hoe zie jij dat? Ik probeer nu zelf vooral op merken te focussen die er echt mee te koop lopen dat ze fair&eco zijn en daar ook bekend om staan (ArmedAngels, People Tree, et cetera). Lastig!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja dat gevoel heb ik ook hoor. Echt zeker weten doe je het nooit, zelfs de merken die zelf denken dat ze fair gemaakt zijn, weten het niet zeker. Merken met een A of B label op rankabrand vertrouw ik wel of inderdaad, als ze er echt mee te koop lopen, en dat doet Seasalt ook. Ook kwam ik ze tegen op lijstjes van Fair Fashion kledingmerken online. Maar je hebt nooit echt garantie. Je moet er dus maar het beste van hopen. Wij hebben in ieder geval aangegeven met onze koop dat we vóór fair fashion zijn.

   Reageren
 3. Miriam

  Ik reageer eigenlijk nooit maar ben al een tijdje een trouwe lezer, en dit onderwerp gaat me echt aan het hart! ik ben blij dat hier steeds meer aandacht voor is, want het is zó belangrijk – dan maar een beetje duurder, maar het is echt een beter gevoel als er niemand voor jouw mooie kleding moet lijden. Een tijdje geleden heb ik ook Seasalt Cornwall (via jouw blog) ontdekt, maar het is mij deels ook iets te grandma chic zoals je al aangeeft. Daarnaast zijn er ook zeker super toffe items, zoals die sandaaltjes en die jas, echt héél mooi! Een ander merk waar ik super enthousiast over ben is armed angels, die vind ik wat moderner, daar kan ik bijna de hele site wel kopen ? dat is dan ook gelijk het nadeel, dat het alleen online te verkrijgen is vanuit Frankrijk, waar ik woon.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Heel erg leuk dat je een reactie achterlaat, vind ik zo fijn. ^_^ En heel leuk om te horen dat je ook zo blij wordt van dit onderwerp. Ik kende Armed Angels ook al wel, dat kom ik weleens in winkels tegen en online. Heel mooi, maar niet ‘cute’ genoeg voor mij denk ik. In mij huist namelijk een peuter dat houdt van schattige printjes. En een oma blijkbaar, hahaha.

   Reageren
   1. Miriam

    In mij huist die peuter ook maar ik bewaar ‘m voor mijn voeten (hello kitty sokken!!! ) ik blijf je zeker volgen en zal proberen eens vaker te reageren!

    Reageren
 4. Emma

  Leuk om je favorieten te zien!
  En grappig hoe (subtiel) divers dit merk eigenlijk is. Sommige items vind ik heel leuk, sommige vind ik drie keer niks :P

  Reageren
 5. Jennifer

  Leuk dat je over dit onderwerp schrijft! Ik kende dit merk nog niet, dus ik ga ’t even opslaan en goed bekijken. Ik vind die groene jas echt zo ontiegelijk mooi!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Mooi hè? Die lijkt heel erg op de jas die ik heb, maar die van mij is half lichtblauw, half donkerblauw. Ben er ontiegelijk blij mee. :)

   Reageren
 6. Resaarcle

  Ik ben op een Pinterestpagina alle leuke ecologisch verantwoorde fietsregenkledij aan het verzamelen omdat ik binnenkort elke dag door weer en wind 14km enkel ga fietsen en die leuke gele regenjassen komen er zeker op!!!

  Reageren
 7. Hanne

  Dankzij jouw blog heb ik net een bestelling geplaatst bij deze leuke webshop. Ook de sandalen zijn in mijn winkelmandje beland!

  Ps: wat een leuke blog heb je! Ik ben vanaf nu een trouwe volger!

  Reageren
 8. H*

  Wat een fijne shop! In mij huist duidelijk een oma. Ik vind de webshop juist vrij speels vergeleken met veel andere eerlijke of duurzame merken, die vaak prachtig maar enorm basic zijn, of juist een beetje te ‘stoer’ naar mijn smaak. Dat heb ik vaak bij de shirts van ArmedAngels bijvoorbeeld. Daarom combineer ik de boel graag met hysterische kringloopvondsten. En ze hebben hier fair badkleding, daar was ik juist naar op zoek voor een blog. Dank!

  Reageren
 9. Zen

  Ah, fantastisch! Ik had als nieuwsjaarsvoornemen om alleen nog maar wereldvriendelijke kleding te kopen. En ik Google me al een half jaar suf, want ik kon dus opeens gewoon geen enkele winkel meer in. Nou heb ik genoeg oude kleding en een zusje dat graag winkelt en dan dingen doorgeeft, maar ik moest laatst naar een fancy congres en dan is dat dus eeeeecht lastig, een mooi bloesje kopen.

  Reageren
 10. Debora

  Ze hebben hele leuke dingetjes! Graag zou ik schoenen kopen. Is je eigen maat dan goed? Terugsturen zou nl. zonde zijn met zo’n grote afstand…
  Dankje!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hoi Debora,
   ik heb sandaaltjes in mijn eigen maat besteld en die passen perfect. Dus dat zou goed moeten komen. En inderdaad, terugsturen is zo’n heisa met een een webshop in het buitenland…

   Reageren
 11. Lisanne

  Hoi, ik ontdekte dit merk afgelopen week in Berlijn. Helaas hadden ze de jas die ik wilde niet in mijn maat. Hoe doe jij dat met online bestellen? Via de UKwebshop? En weet jij hoe het dan zit met terugzenden/wat betaal je daarvoor? Hoor graag, alvast dank!
  Grt Lisanne

  Reageren
 12. Pingback: Mooi merk: Seasalt Cornwall – KouweKleren

 13. clemons

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 14. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions………

  Reageren
 15. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 18. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 19. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 20. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 21. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 22. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *