DIY memory jar 2016.

Gastblog door Vera – Ondanks dat het officieel niet meer ‘mag’, begin ik vandaag toch gewoon met jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ik hoop van harte dat dit jaar al jullie dromen uitkomen en dat 2016 een hoop mooie dingen voor je in het verschiet heeft liggen.

Ja jongens, het is dus weer januari. De maand waarin de goede voornemens eigenlijk net zo snel weer sneuvelen als dat ze waren opgesteld. Voor mij is dat niet anders. Elk jaar maak ik een lijstje met dingen die ik aan het einde van het jaar bereikt wil hebben of die door het jaar heen een gewoonte zouden moeten worden. Denk je dat daar ooit wat van terecht komt? Ik dacht het dus niet. Vorig jaar wilde ik elke dag beginnen met een halfuur lezen voordat ik aan het werk zou gaan. Aantal dagen dat ik dat heb gedaan: 0. Ook zou ik vorig jaar ein-de-lijk gaan verhuizen. Waar denk je dat ik nu woon? Precies, daar waar ik al vijf jaar zit. Zodoende zijn goede voornemens bij mij nogal een deprimerend fenomeen geworden.

Daarom ben ik degene die het fenomeen ‘Memory Jar’ heeft uitgevonden eeuwig dankbaar. Voor wie dit verschijnsel niet kent hier nog even de bedoeling ervan in een notendop: In plaats van goede voornemens op te stellen, zet je ergens een (glazen) pot in je huis. Elke keer als je gedurende het jaar iets leuks/bijzonders/ontroerends meemaakt schrijf je die gebeurtenis op een briefje en dat briefje doe je in de pot: de ‘Memory Jar’ dus. Op oudejaarsdag haal je al deze briefjes uit de pot en lees je wat voor bijzondere dingen je allemaal hebt meegemaakt het afgelopen jaar.

Awesome idee! Maar een jaar is lang en ik weet van mezelf dat wanneer ik ergens een oersaaie glazen pot heb staan, dat ik hem waarschijnlijk na 2 maanden zo beu ben dat de pot met herinneringen en al in de prullenbak verdwijnt. Daarom heb ik vandaag voor jullie drie manieren om je Memory Jar onweerstaanbaar leuk te maken en er op die manier mede voor te zorgen dat jij op oudejaarsdag met veel plezier je hoogtepunten van 2016 terugleest. Ready? Here we go!

Gastblog1_MemoryJar_1Gastblog1_MemoryJar_2

#1 MASKING TAPE MADNESS

Benodigdheden
(grote) glazen pot
☆ maskingtape
☆ fantasie (optioneel)

Masking tape is het nieuwe zwart en dat betekent dat iedereen er wel een paar rolletjes van heeft liggen. Dus trek de leukste exemplaren uit de kast en ga los op die pot. Ik heb een minimalistisch strepenpatroontje gemaakt, maar wie houdt je tegen je innerlijke Mondriaan los te laten op de pot? Simpel? Ja! Succesvol? Absoluut!

Gastblog1_MemoryJar_3Gastblog1_MemoryJar_4Gastblog1_MemoryJar_5

#2 ACRYLSTIFTEN GALORE

Benodigdheden
(grote) glazen pot
acrylstiften (te koop bij de betere kunstmaterialenwinkel) of ‘gewone’ acrylverf en een kwastje
papier en potlood (optioneel)

Ik ben enorm fan van acrylstiften. Hoewel ik best een vaste hand heb, ben ik niet zo goed in strakke lijnen maken met een kwast. Deze acrylverf in stiftvorm is dus een uitkomst voor iedereen die daar ook last van heeft. Je kunt met deze methode volledig freestylen en uit de losse pols een tekening maken op de pot, maar je kunt ook een schets maken op papier en deze in de pot doen om hem vervolgens aan de buitenkant met je acryl(stift) over te trekken. Ben je klaar, dan haal je je schets eruit en tadaaaaaa: niemand zag ooit dat je dit niet totally feestyle hebt gedaan. Ben je niet zo’n tekenaar? Knip dan een leuk beeld of quote uit een tijdschrift en trek die op dezelfde manier over. Of ben je een fantastisch handletteraar? Ga dan los met een mooie quote. Kleine voetnoot: De acrylverf is op glas niet echt slijtvast, dus pas op met scherpe/lange nagels en zet je pot op een plaats waar hij weinig aangeraakt of verplaatst wordt.

Gastblog1_MemoryJar_6 Gastblog1_MemoryJar_7

#3 FREE PRINTABLE

Benodigdheden
☆ (grote) glazen pot
☆ printer met inkt
☆ papier
☆ schaar
☆ lijm
free printable.

Nee hoor, niet-creatievelingen, ik ben jullie niet vergeten! Vind je nou echt dat je zelf helemaal niks kunt, dan is dat A) niet waar en B) geen probleem, want deze laatste optie is voor die mensen en voor de luilakken onder ons. Want deze tijger-cheerleader kun je HIER namelijk gewoon downloaden. Print hem uit (op wat dikker papier), knip hem uit langs de stippellijn en plak hem op je pot. Easy peasy!

Gastblog1_MemoryJar_Overview

☆☆☆

Nu kan het verzamelen beginnen! Ga jij een Memory Jar bijhouden dit jaar? En zo ja: welke van bovenstaande opties spreekt jou het meeste aan? Laat het me weten in de comments!

☆☆☆

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

REACTIES:

 1. Dina

  Voor jou wens ik natuurlijk hetzelfde voor dit jaar! :) De memory jars zien er super leuk uit. Ik heb er ook ooit eens eentje gemaakt, maar ik schrijf mijn geluksmomentjes altijd al op in een schriftje. De memory jar stond dus een paar maanden ongebruikt in de kast en toen heb ik ‘m maar weggedaan. :P

  Reageren
 2. Emma

  Gelukkig nieuwjaar nog! Oh, dit vind ik echt een ontzettend tof idee ! Het ziet er ook ontzettend vrolijk uit! Ik heb geloof ik nog wel leuke kleurtjes tape, anders leen ik die van mijn lieve zusje en een masonjar heb ik ook wel ergens staan! Tof!!

  Reageren
 3. Anna

  Aaah, ik vind die met die beschilderingen zó leuk. Heel vrolijk. En sowieso een tof idee om dit te maken, mooi om zo allerlei doelen te stellen voor het jaar :). Gelukkig nieuw jaar, mag eigenlijk niet meer nee, maar ach!

  Reageren
 4. Amy

  Wat een leuke inspiratie! Ik ben voor het eerst dit jaar ook een memoryjar begonnen. Heb een pot bij de action gehaald waar op de deksel staat: Happyness is Homemade Zo leuk!!!

  Reageren
 5. Astrid

  Ik heb ze al vaker voorbij zien komen, maar tot deze post is het eigenlijk nooit tot me doorgedrongen dat het gaat om het bewaren van herinneringen. Wat een top idee is het eigenlijk en misschien wel iets om te doen :). Als ik dan voor een design moet gaan, ga ik voor optie 3. De illustraties van jou zien er elke keer weer geweldig uit.

  Reageren
 6. Linda

  Wat een leuke potten. Ik heb er ook 1 gemaakt, maar die noem ik ‘mijn positeve momentjes van 2016’.
  De grote leuke en mindere dingen onthoud je eigenlijk altijd wel, maar juist die kleine positieve momenten vergeet je vaak en die ga ik dus opschrijven en in een pot doen, de eerste briefjes zitten er al in. Je hebt leuke versier ideetjes laten zien, daar kan ik vast wat mee als ik met mijn weckpot aan de slag gaan. Leuk om te zien hoeveel verschillende dingen iedereen met een memory jar doet.

  Reageren
  1. Vera

   Precies dat, Linda! De grote dingen zoals verhuizen en huwelijksaanzoeken (ik noem maar wat) blijven wel hangen maar die ene keer dat je de perfecte brownies bakte bijvoorbeeld dan weer niet. Terwijl je, als je er weer over leest later dit jaar, weer helemaal blij wordt van die herinnering. Succes met je memory jar!

   Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet….

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *