100 things spring challenge #1

header

This is the first episode of the 100 Things Spring Challenge. Check out how I declutter my house.
De 100 things spring challenge wordt de laatste 100 things challenge die ik voorlopig doe, de cirkel is bijna rond. En ik moet bekennen dat ik blij ben dat het einde in zicht begint te raken. Ik heb mezelf geleerd veel minder te kopen en teveel aan spullen weg te doen maar ik zie ernaar uit niet alles meer bij te hoeven houden en te gaan vertrouwen op mijn instinct in plaats van de verplichte lijstjes…

Wat is de 100 things spring challenge? Het idee is om in drie maanden tijd 100 spullen weg te doen. Er zit wel een addertje onder het gras: Voor elk item dat je koopt/krijgt komt er weer +1 bij. Het begon bij de 100 things summer challenge, daarna kwam de 100 things fall challenge, gevolgd door de 100 things winter challenge. Ik sluit de saga af met de 100 things spring challenge. Lees voor meer info dit artikel.
What’s the 100 things spring challenge? The concept is, to get rid of 100 things over the course of three months. But every time you buy something or receive a present, it counts as +1.

Elke keer als ik dacht dat ik nu alle dozen, lades en kastjes wel had gehad, kwam ik toch weer van alles tegen dat onterecht door eerdere inspecties was gekomen. Onze rommelkamer die vorig jaar nog propvol met dozen ston (echt, ik kon de deur amper open krijgen) is nu zo goed als leeg, kijk maar:

100_things_fall2_6

De rommelkamer voor.
Room full of clutter.

rommelhok na

Room with less clutter.
De rommelkamer nu. De enige doos die er nu nog staat, is de doos met kerstspullen. Het is er nog steeds rommelig, daar moet nog verandering in komen. We gaan een paar planken ophangen en alle klusspullen/gereedschap/schaatsen etc in kleinere doosjes doen met labels erop zodat het duidelijk is waar alles ligt. Als ik ook maar ergens achter ben gekomen tijdens dit proces is dat het heel fijn is om te weten wat je hebt. Als je steeds op zoek gaat naar spullen om weg te doen, doorzoek je je hele huis en weet je uiteindelijk precies waar alles ligt. Ik koop dus bijna nooit meer iets dubbel, hoera!

De spullen die we wegdoen, gaan bijna allemaal naar de kringloopwinkel voor een tweede leven. De rest gaat op marktplaats. Van het geld dat de verkochte spullen op marktplaats, kopen we weer andere dingen (vaak ook van marktplaats). Zo is er meer ruimte, hebben we nieuwe bruikbare spullen zonder dat het ons geld heeft gekost :)

boekenplank

Ook de dozen met boeken hebben we voor de laatste keer uitgezocht, die stonden ook nog in het rommelhok. We besloten een plank in onze slaapkamerkledingkast (eigenlijk een billy boekenkast, how ironic) op te offeren voor boeken. Dat werkt ook als een trein: een bepaalde ruimte beschikbaar stellen voor bepaalde spullen. Als het niet meer past, moet er iets weg, heel overzichtelijk. Ik heb een abonnement bij de bibliotheek en Tom heeft een e-reader, dus veel boeken hoefden we ook niet in huis te hebben. We lezen beide nooit boeken twee keer, dus de al gelezen boeken geven we weg aan vrienden en familie. De boeken die we over hebben gehouden, hebben vooral sentimentele waarde (kinderboeken) of zijn boeken met columns waar we elkaar uit voorlezen als een van ons ziek is of verdrietig (ja, we zijn idioot schattig, I know).
Great tip if you’re decluttering: assign a certain space to certain items. Take books for instance. If you only allow one shelve for all your books, it’s easier to pick the ones you really want to keep. If new books come in, an old one has to go. Really simple and really effective.

De rommelkamer voor een laatste keer uitmesten heeft het volgende schema opgeleverd:
These are the items I got rid of the past four weeks:

weg

Maar er zijn uiteraard ook weer wat spullen bij gekomen:
And these are the items we bought:

bij

Voor twee mensen in een maand tijd vind ik het heel aardig. Tom had echt nieuwe truien nodig, er zaten zoveel gaten in zijn truien, kon echt niet meer. Verder wat hebbedingen, wat klusmateriaal en een paar nieuwe (ahem, tweedehands) meubeltjes.

tom_buiten_balkon_lente

Tom in zijn nieuwe vogeltrui.
Tom’s new bird sweater.

fox_box

Lief trommeltje voor koekjes.
Cute box for cookies.

asbran_barbapapa_lepel barbapapa_mok

Barbapapa lepel en mok, een nieuwe obsessie is geboren…
I have a new obsession: Barbapapa.

olga_team_confetti_peterpancollarLief shirt van Berska, had to have it :)

Het resultaat van de eerste maand 100 things spring challenge:
The results of my decluttering so far: 61 – 17 = 44 items to go!

totaal ***

Zijn jullie al bezig met een Spring Cleaning? Wil je mijn declutterschema gebruiken voor je opruimwerkzaamheden, dat kan! Wil je meedoen en ook zo’n schema invullen? Dat kan! Tom maakte vorig jaar het schema beschikbaar voor iedereen.
Klik hier voor meer info en het schema.

REACTIES:

 1. Nikita

  Ik ben ook aan het meedoen en ik zit ook aan de helft… Heb wel nog veel voor de boeg, maar momenteel is opruimen thuis wat moeilijk…. Het is een beetje te druk

  Reageren
 2. Alyssa

  Zo’ n challenge wil ik ook graag nog eens gaan doen! Die koek-trommel is trouwens wel echt heel erg cute! Net zoals je Barbapapa mok met lepel ^^

  Reageren
 3. Mique

  Na mij getwijfel in de comments bij jullie vorige challenge ben ik tóch van start gegaan! Wel in de aangepaste variant (25 dingen, hoewel ik denk ik de 50 ook wel zou redden).

  Niet alleen let ik nu op dat ik niet rücksichlos dingen aanschaf, maar bijkomend effect is dat je bijna zin krijgt om dingen op te ruimen :). En waar ik vroeger kleding die had ‘afgeschreven’ maar prima draagbaar was gewoon in de vuilniscontainer gooide, breng ik het nu naar de kringloop.

  Alleen moet ik opletten dat ik niet te rigoreus dingen ga wegdoen om het wegdoen, maar nog steeds moet denken aan opties als repareren of het misschien op een andere manier gebruikt kan worden.

  Maar tot nu toe vind ik het een succes :)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik herken het, af en toe ben ik iets te enthousiast met dingen naar de kringloop aan het brengen die ik achteraf had kunnen gebruiken voor een diy oid. Maar voor het grootste deel ben ik heel blij met het overzicht dat het met zich mee brengt.

   Reageren
 4. Yvonne

  Ik heb mijn spring cleaning er al op zitten, ben obsessief begonnen bij de eerste iets warmere temperaturen hihi. Onder andere 5 vuilniszakken textiel naar de humana bak gebracht, wat een heerlijk gevoel geeft dat opruimen he? Barbapapa is zo leukk! Succes met de challenge;)

  Reageren
 5. Linda

  Goed bezig zeg! :D Ik wilde ook eens meedoen hieraan, maar 100 dingen vind ik toch wel veel en ik ben niet zo van het bijhouden van wat ik precies koop en weg doe, ik heb daar redelijk overzicht van in mijn hoofd.
  We hebben wel inmiddels de cd- en dvd-kast opgeruimd, een hoop in een doos gedaan voor een rommelmarkt en de rest op Marktplaats gezet. Van de dvd’s hebben we zelfs alleen diegene bewaard die we écht heel gaaf vinden (dat zijn er niet zoveel) en die we nog niet gekeken hebben (heel erg, eentje zat zelfs nog in plastic in de kast!). Cd’s hetzelfde verhaaltje, de rest gedigitaliseerd (externe harde schijf) en daarna verkopen/weg. Ruimt heerlijk op! Nu de boekenkast nog!

  Die koektrommel is trouwens echt te leuk! <3

  Reageren
 6. Rosemarijn

  In het Engels heb je er minder te gaan dan in het Nederlands, haha! Maar goed idee, inspirerend ook! Ik ben een rámp in dingen weggooien “Ja maar later is dit zoooo leuk!”.. Misschien moet ik me er maar aan gaan wagen!

  Reageren
 7. Petra

  Ja ik ben ook begonnen aan de spring challenge! Handig dat schema, maar ik heb de regels nog niet helemaal duidelijk. Wat ik als een cadeau koop tel ik niet mee en ik twijfel ook over dingen die bijgevuld worden (Zeep, douchegel etc.). Ik ben benieuwd hoe ver ik kom, want ik heb al een groot deel doorgezocht en uitgepluist en zit nog niet op heel veel spullen weggedaan!

  Knap dat jij het al zo lang en goed volhoudt!

  Reageren
 8. Elisse

  Heel goed bezig jullie! En ja, op een gegeven moment heb je echt wel alles weggedaan wat je kan/wil wegdoen denk ik. Het voornaamste is toch de klik die je maakt in je hoofd, en het feit dat je veel bewuster bezig bent met consumeren/consuminderen, denk ik. Ik doe weer mee ditmaal, heb een grote ‘spring clean’ gepland deze lente en mijn kleerkast moet nodig weer uitgerommeld worden!

  Reageren
 9. Tamarah

  Fijn om weer een update te lezen! Je bent de afgelopen tijd goed bezig geweest! Fijn dat het zoveel heeft opgeruimd in je huis! En die foto van je kast ziet er zo clean en netjes uit! Love it!

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet..

  Reageren
 11. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…

  Reageren
 12. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 19. Karen

  “The 100 Things Spring Challenge is an inspiring initiative! It encourages decluttering and embracing a fresh start. The tasks are manageable and lead to a more organized and rejuvenated space. This challenge is a wonderful way to welcome.

  Reageren
 20. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *