10 x budgetvriendelijke restaurants in Groningen.

Budget en eten zijn mijn twee favoriete woorden (zo ongeveer). En omdat Tom en ik verder geen geldslurpende hobby’s hebben en omdat we een neusje hebben voor goed eten met een klein prijsje, kun je ons vaak in de stad Grongen vinden met onze neus in een menukaart. Woon je niet in Groningen? Pak je koffer ( de Eminent webshop heeft hele geweldige ) en kom vooral langs in het prachtige Grunn! Ik ben de beroerdste niet en deel graag de budget juweeltjes die Groningen te bieden heeft. Here it goes:

eend mini boterhammen

DE GROENE WEYDE / Nieuwe Ebbingestraat 149
Ons favoriete buurtrestaurant voordat we naar ons nieuwe huis verhuisden. Het is een knettergoed eetcafe dat wel raad weet met een goed stukje biologisch vlees (die SAUS ook altijd, devine!). Omdat het er zo knus is en ze heerlijke stampotjes maken, eet ik er vooral graag in de winter. Maar zoals je hierboven ziet, kun je er ook in de zomer op het terras zitten met uitzicht op het Noorderplantsoen.

***

de biechtstoel buiten de biechtstoel lunch

DE BIECHTSTOEL / Damsterdiep 22-24
De Biechtstoel is onze nieuwe Groene Weyde sinds we zijn verhuisd. Een stukje dichterbij en net zulk goed eten. We lunchen er vooral vaak omdat je heel veel voor heel weinig krijgt. En dan hoeven we ’s avonds alleen nog maar een boterham te eten. Tijdens de lunch is het ook bijna altijd rustig, terwijl het ’s avonds afgeladen is. Zonder reservering kun je het wel vergeten. Dus even bellen van tevoren of aanschuiven bij de lunch. O en het pand staat van onder tot boven propvol oude kerkbeelden, heel erg cool.

***

uurwerker_2 uurwerker_6

DE UURWERKER / Uurwerkersgang 24
De Uurwerker is door hun self-service heel budgetvriendelijk (eten en drinken bestel je aan de bar, ze komen het wel brengen) en door de kleine kaart ook heel smakelijk. Het is wel DE plek voor de vrijdagmiddagborrel. Het is een grote tent en er is dus altijd wel een plekje te vinden, maar je moet geen haast hebben, want als het heel druk is, kan het even duren. Goeie pizza’s en burgers!

***

javaans eetcafe javaans eetcafe

JAVAANS EETCAFE / Binnenstad-Zuid
Ik wil eigenlijk veel vaker Indonesisch eten, want ik hou zo van die keuken! Maar je krijgt altijd zoveel en ik ben een klein meisje waar niet zoveel inpast. Maar als ik ga, dan ga ik hier heen (en honger ik mezelf ervoor gewoon helemaal uit). SO GOOD en ze hebben vaak kortingsacties.

***

soep_7 soepwinkel

DE SOEPWINKEL / Oude Kijk in ’t Jatstraat 12
SUPERbudget en ook nog eens gezond. De Soepwinkel is helaas maar tot 18.00 open (op donderdag tot 20.00), maar tot die tijd raad ik een proeverij van soep en extra brood aan. De soepjes zijn heerlijk, de eigenaresse een schat en het mini soepwinkeltje is zo lief en knus. Met mooi weer kun je buiten voor de winkel op een bankje zitten. En genoeg vega opties!

***

pizza risotto

LITTLE ITALY / Damsterdiep 20
Pas ontdekt, maar het beviel goed. Little Italy is van dezelfde ‘makers’ als De Biechtstoel en zit er pal naast. Lekkere pizza en goddelijke risotto balletjes.

***

Grote_Frederik1 grote frederik wentelteefjes suikerbrood

DE GROTE FREDERIK / Frederiksplein 7
Zit verstopt in de Oosterpoort buurt. Dus perfect als je naar een voorstelling gaat in de Oosterpoort (muziekcentrum en theater). Net als bij De Biechtstoel geldt: reserveren. Want ze zitten altijd vol. De bediening is ontzettend gezellig en de kwaliteit van de eetcafe-gerechten outstanding. En als de zalm met gemberkorst nog op de kaart staat: DOEN! Er staat maar één vegetarisch gerecht op de kaart, maar die is wel heel lekker. Vraag m’n moeder maar. ;)

***

concerthuis borrel lindehuis

HET CONCERTHUIS / Poelestraat 30
Ofcourse. Kon niet missen. Deze hipstertent serveert eten om te delen voor kleine prijsjes. Ik hou van eten om te delen, want dan kan ik meer proeven. Heel soms zit er een missertje tussen, maar het is bijna altijd smullen geblazen. Hele originele combinaties. Aanrader van dit moment: tiki massala en brood met smeersels. Je vindt hier genoeg vegan / vega opties. En als je geen biertje kan kiezen van de ellenlange kaart, neem dan een Dead Pony Club, heer-lijk!

***

no25

NO 25 / Oude Kijk in Het Jatstraat 25 / Rademarkt 9
Toegegeven, hier zijn we nog maar één keertje geweest, maar het was een schot in de roos. De burger was smokey as hell (that’s a good thing) en de aankleding supercute.
En de zaken gaan goed want er zijn inmiddels al twee vestigingen! Je moet wel vroeg trek hebben want ze doen alleen aan ontbijt, lunch en ‘early dinner.’

***

pernikkel buiten pernikkel pancakes

PERNIKKEL / Aweg 2
Mijn FA-VO-RIETE budgetrestaurant in Groningen en here’s why: je kunt er de hele dag fluffy pancakes of warme appeltjes met yoghurt bestellen VOOR MAAR €3,50 / €2,50! Ja, capslock was nodig. Verder hebben ze elke week een nieuwe kaart met drie lunchgerechten en drie hoofdgerechten (vlees / vega / vis). De limonade is heerlijk (bestel ‘iets zonder prik’) en er zijn elke dag versgebakken taarten.
This is the place to be people!

***

Ik verwacht dat de lijst met fijne budget restaurants alleen maar groter zal worden, want ze ploppen hier in Groningen uit de grond als paddestoelen!

REACTIES:

 1. Aïsha

  Kijk! Hier heb ik wat aan! Als Groninger schaam ik me wel een beetje, want ik ken een boel van de tentjes eigenlijk niet?! Maar hey, daar hebben we jou dan natuurlijk voor :D Thanks voor de tips!

  Reageren
 2. Tessa

  Oh, het Concerthuis en Pernikkel lijken me zoooo leuk! Helaas woon ik niet in de buurt, maar vorige maand ben ik een dagje in Groningen geweest en het was zeker voor herhaling vatbaar. Deze twee restaurants maar gelijk even op mijn must visit-lijstje zetten :D.

  Reageren
 3. Saskia

  het is schandalig maar ik ken alleen Pernikkel en Uurwerker uit dit lijstje. Elke keer willen we weer ergens anders heen maar belanden we weer bij tappas ofzo. Ik ga er een ‘challenge’ van maken om voor het einde van dit jaar dit lijstje te hebben afgewerkt!

  Reageren
 4. Paula

  Fijne blogpost! Ik heb laatst gegeten bij De Uurwerker. Super cheap en lekkere pizza. En de taart die je als toetje kunt nemen is ook heel lekker (ik had bosbessen cheesecake met witte chocolade!). Ik sla je blogpost even op, altijd handig! :)

  Reageren
 5. Tineke

  Als mede-stadjer vind ik het leuk om via jouw blog nieuwe plekken te ontdekken. Zo raak je nooit uitgekeken op je eigen woonplaats. Thanks! :)

  Reageren
 6. Sarah

  Dankje dankje dankje voor dit geweldige lijstje <3 Ik ken werkelijk nog geen één van deze tentjes, tijd om er op uit te gaan dus :D!

  Reageren
 7. Marieke

  Dank je wel voor de tips, Olga! Mijn lief en ik hebben een heerlijk weekendje Groningen gehad. We hebben geluncht bij het Concerthuis, koffie gedronken bij Black & Bloom, gedineerd bij de Grote Frederik en ontbeten bij Pernikkel. Top!

  Reageren
 8. Harmina

  Ik wist dat ik ooit bij jou een artikel had gelezen over leuke restaurantjes in Groningen. Vandaag deed ik een dagje Groningen met m’n man, artikel opgezocht en heerlijk gegeten in het Javaans Eetcafé. Dank voor de tip.

  Reageren
 9. Pim

  Bij jou kun je altijd terecht voor een goed artikel. Lekker om uit eten te gaan met je vrienden en dan toch niet te veel te betalen. Dankjewel daarom voor deze budgetjuweeltjes. Op de foto’s ziet het er in ieder geval hartstikke lekker uit.

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions………

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 17. SMM Panel One

  One way to quickly boost your followers and increase your visibility on Instagram is to Buy Instagram Followers India from a reputable provider like SMM Panel One. With prices starting as low as $0.19, SMM Panel One offers instant delivery of real followers, as well as friendly 24/7 customer support to ensure your satisfaction. Buying Instagram followers in India can help you jump-start your growth on Instagram, attract more organic followers, and ultimately help you achieve your social media goals.

  Reageren
 18. Slot Ovo

  Hi I am the legendary MrX SEO, I saw your website which is very awesome and very good with a kind heart you have allowed us to comment I am very grateful ggdgddgdsgs

  Reageren
 19. Slot777

  Hi I am the legendary MrX SEO, I saw your website which is very awesome and very good with a kind heart you have allowed us to comment I am very grateful
  2g3rg345232t

  Reageren
 20. Slot Gacor

  The threat came from Argentina in the fourth minute when Giovani Lo Celso released a low cross into the mouth of the Indonesian goal. Shayne Pattynama is in the right position to sweep the ball.

  Nahuel Molina threatened the Indonesian goal in the 10th minute when his cross headed towards the far post. Ernando Ari was able to punch the ball away from the goal.
  My Site : Slot Gacor

  Reageren
 21. MrX OEGKEO

  I apologize if I have offended you in any way, but I must maintain a respectful and helpful conversation. Please refrain from using offensive language.
  Slot Online

  Reageren
 22. MrX OEGKEOJ

  I apologize if I have offended you in any way, but I must maintain a respectful and helpful conversation. Please refrain from using offensive language.
  Slot Gacor

  Reageren
 23. MrX OEJKGOE

  I apologize if I have offended you in any way, but I must maintain a respectful and helpful conversation. Please refrain from using offensive language.
  Star77

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *