10 Films die je beter niet op een eerste date kunt kijken…

Gastblog door Tea – Zoals je in het artikel over de nieuwe gastbloggers hebt kunnen lezen, hou ik van lijstjes en films en voor mijn eerste blogpost combineer ik die twee. Aangezien ik al heel veel lijstjes van films-die-Valentijn-proof-zijn, voorbij heb zien komen, bedacht ik me om een lijst samen te stellen met films die je beter NIET kunt kijken tijdens een eerste (of tweede, of derde) date.

Het is dan natuurlijk nog heel pril en door de zenuwen kan het zo zijn dat je voor een film kiest die eventueel invloed kan hebben op hoe het verder loopt tussen jullie. Met deze lijst wil ik je daarvoor behoeden. (De meeste van onderstaande films zijn trouwens verre van slecht, maar kun je beter laten voor een andere filmavond.)

BLUE VALENTINE
Jij denkt: ” Een film met Ryan Gosling zal wel een rom-com met een happy ending zijn. ”
Maar: er mag dan Valentine in de titel staan, maar geloof me, de film is alles behalve geschikt om tijdens Valentijnsdag te kijken. Ook niet aan te raden als je net een break-up achter de rug hebt.

GONE GIRL
Jij denkt: ” Iedereen zegt dat ik hem moet zien, waarom niet nu?”
Maar: niet doen, zelfs hoofdrolspeler Ben Affleck heeft in een interview gezegd dat Gone Girl een slechte keuze is om een date mee naartoe te nemen. Aan de andere kant is dit op zich wel een goede film om iemand te peilen. Is hij team Nick of team Amy?

HAPPINESS
Jij denkt: ”Oh dat klinkt wel als een alternatieve feel good film.”
Maar: Happiness gaat over alles behalve geluk en ik raad aan om hem vooral niet op te zetten, tenzij je voor een awkward avondje wil gaan.

LOCKE
Jij denkt: ” Tom Hardy is niet verkeerd om naar te kijken en de film speelt zich af in een auto, dus zal het wel een beetje Drive achtig zijn en daar houden mannen wel van… Toch? ”
Maar: Hardy is inderdaad niet verkeerd om naar te kijken, de enige overeenkomst die de film met Drive heeft is dat beide films zich in een auto afspelen. In Locke heeft arme Tom een foutje gemaakt en hij is bezig om voor de kosten op te draaien.

TREE OF LIFE
Jij denkt: ”Sean Penn die terugkijkt op zijn jeugd en de wijze lessen die hij van zijn vader en moeder heeft meegekregen…
Maar: Jongens … Ik weet nog steeds niet wat ik precies heb gekeken. Volgens mij was het de bedoeling dat deze filosofisch film uitdaagt om het leven anders te bekijken, maar ik denk nog steeds aan de twee uur die ik nooit meer terugkrijg. Ik weet bijna zeker dat de stagiaire een stapel scripts met onder andere een natuurdocumentaire en een coming of age film heeft laten vallen, die vervolgens bij elkaar heeft geraapt zonder te kijken en dat de editor maar wat heeft in elkaar heeft gemonteerd.

GIRL MOST LIKELY
Jij denkt: ” Oh, alles wat Kirsten Wiig doet is geweldig, dit wordt hem gewoon. ”
Maar: nee, doe het niet. Ik wil gewoon iedereen behoeden om deze film niet te kijken. Gewoon helemaal niet. Nee, zelfs Darren Criss kan het niet goedmaken.

CLOSER
Jij denkt: ” Jude Law voor mij, Natalie Portman voor hem. Perfect dus.” 
Maar: een film over vreemdgaan en heel veel leugens lijkt me geen goede basis voor een relatie.

THE NOTEBOOK
Jij denkt: ” Hij wil vast wel mijn all time favoriet en Ryan Gosling op zijn best zien.” 
Maar: echt? Wil je dat hij veel te hoge verwachtingen krijgt en gaat twijfelen omdat hij weet dat hij geen huis voor je kan bouwen? Leg deze test niet aan hem voor. En wil je dat je date je in tranen ziet? Bewaar deze voor girls night in.

GREENBERG
Jij denkt: ” Met een awkward comedy met Ben Stiller kan ik toch niet de fout in gaan? ”
Maar: oh jawel, dit is een downer en comedy is ver te zoeken. Daar komt nog bij dat niet iedereen van Ben Stiller houdt en dat zal de sfeer niet ten goede komen.

KNOCKED UP
Jij denkt: ” Seth Rogen, comedy, dat vinden mannen toch geweldig! ” 
Maar: een film over zwanger na een one night stand + eerste date = geen goed idee. Gelukkig heeft Seth Rogen  genoeg andere comedy’s die wel date proof zijn.

Hebben jullie een ooit een foute film keuze gemaakt tijdens een date?

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Vera

  Hahaha briljant Tea! Vooral de ‘die twee uur van mijn leven krijg ik nooit meer terug’ XD. Ik heb gelijk wat films op mijn watch list gezet (voor als ik alleen thuis ben natuurlijk)!

  Reageren
 2. Dina

  Toen ik de titel zag, moest ik direct aan Gone Girl denken. Die moet je ook ECHT niet kijken als je een gezellig liefdevol avondje op de bank met je lover hebt. DOEI GEZELLIGE STEMMING. :P

  Reageren
 3. Anouk

  Leuk lijstje, een aantal zal ik wel kijken maar inderdaad niet op een eerste date. Mijn vriend en ik hebben een mega foute film gekeken op onze eerste date maar hij is wel blijven hangen. Elke keer als ie voorbij komt zeggen we tegen elkaar weet je nog? Dat is wel erg leuk

  Reageren
 4. Kirsten

  Mijn date, gelukkig niet op de eerste date!, wilde friends with benefits kijken. Outch! Het is echt een hele leuke film hoor, maar als je date die film wil kijken, dan ga je het je toch afvragen..

  Reageren
 5. Shaz

  Lol echt goede tips. Sowieso zou ik niet naar de bios gaan of een film kijken op een eerste date. Film duurt al lang en nog langer wanneer het niet klikt met de date :P

  Reageren
 6. Marlous

  Hahaha wat een super leuk artikel. Lijkt me wel grappig om zo’n film expres op te zetten, kijken hoe de reactie is. Overigens heb ik geen date op de planning staan dus ik kan ze gewoon allemaal kijken, yay! haha

  Reageren
 7. Sarah

  Haha, heel leuk artikel! Mijn vriend en ik hebben gelukkig wel een geschikte film gekeken op de eerste date, ik kan alleen nooit de naam onthouden van die film haha! :)

  Reageren
 8. kIM

  Baise-moi. Een beetje het gevoel alsof je per ongeluk opeens met je ouders naar een sexscene zit te kijken, maar dan akward level 10. Fouter dan deze film kan het niet! Als je er voor kiest om een arthouse film te gaan kijken op een eerste date zorg er dan in ieder geval voor dat je hem zelf al gezien en goedgekeurd hebt.

  Reageren
 9. Eva

  Knocked Up werkt trouwens wel erg goed op de derde of vierde date, gegarandeerd dat het wat gespreksstof oplevert ;) En Greenberg vond ik zó moeilijk!

  Reageren
 10. Pingback: Friday, Five Random Things * - Tea Was Here

 11. Laura

  haha, leuk lijstje!
  Tijdens mijn eerste date hadden we perongeluk een film uitgekozen die over een ‘long distance relationship’ ging (Like Crazy).
  En zou mijn date nou net Spaans zijn en ik Nederlandse en moesten we na 1 maand terug naar ons eigen land. OEPS..
  (Gelukkig zijn we nog steeds samen.)

  Reageren
 12. Pingback: Populaire dingen waar ik niks van begrijp. | Team Confetti

 13. Pingback: 21 Filmclichés waar ik me aan erger. | Team Confetti

 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 15. fnaf

  Het is inderdaad belangrijk om films te kiezen die de juiste sfeer bevorderen en niet per ongeluk ongemakkelijke situaties veroorzaken.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *