23 dingen die sociaal aanvaardbaar zouden moeten zijn.

Gastblog door Tea – Tea hier met een nieuwe lijst! Ik vertelde eerder over populaire dingen waar ik niks van begrijp en filmclichés waar ik me aan erger, nu wil ik het hebben over dingen die sociaal aanvaardbaar zouden moeten zijn – volgens mij dan hè.

✓ Een formele werkmail mail beantwoorden met alleen een ‘OK’ of duimpje-omhoog-emoji. Waarom moeten er altijd 2/3 zinnen bij?

✓ Keihard in huilen uitbarsten als je boos of gefrusteerd bent omdat je ergens oneerlijk wordt behandelt. Er is niet altijd een toilet in de buurt.

✓ Tegen jezelf kunnen praten in het openbaar zonder raar aangekeken te worden. Soms moet er gewoon overlegd worden, ok?

✓ 80% van de mensen die de hashtag #foodporn gebruiken, vertellen dat ze beter #foodshame hadden kunnen typen.

✓ Een afscheidsknuffel of afscheidskus afslaan, waarom niet gewoon zwaaien?

‘Nooit!’ schreeuwen als je tante weer eens vraagt wanneer je nou gaat trouwen. In de hoop dat ze ermee ophoudt.

✓ In je eentje naar de bioscoop gaan zonder raar aangekeken te worden, want: eindelijk zoute popcorn bestellen en zitten waar jij wil zitten. Of in je eentje lunchen of een hapje eten.

✓ Nee zeggen zonder dat je iemand een uitleg of excuus verschuldigd bent. Nee.

✓ Huilende kinderen die hun zin niet krijgen aanspreken op hun gedrag door zelf op de grond te gaan liggen, schreeuwen, stampen en ze zo bang maken dat ze geen woord meer uitspreken in het openbaar. Zijn er hier ouders die het zouden willen?

✓ Stiltes… Er zijn mensen die altijd proberen om stiltes op te vullen, maar even niks zeggen is soms ook gewoon prima hoor.

✓ Tegen je nichtje van 14 zeggen dat ze haar wenkbrauwen niet moet scheren en daarna bijtekenen zonder dat je de hele familie achter je aankrijgt.

✓ Een berichtje of appje lezen zonder meteen te hoeven antwoorden. Jij vindt het misschien ook, maar mijn moeder denkt dat ik ergens lig te creperen als ik niet binnen een minuut heb geantwoord.

✓ Een legging als broek dragen als je geen size zero bent, met een langer truitje of vestje moet toch kunnen?

✓ Een kindermaaltijd bestellen zonder awkwardness van de bediening of je tafelgenoten, soms wil je simpelweg geen grote-mensen-maaltijd. Plus er is altijd ruimte voor een toetje.

✓ Tegen bepaalde mensen zeggen dat zij de reden zijn waarom je geen kinderen wil. Of andersom, dat je Tom Hardy ziet en gewoon kunt zeggen dat je eileiders op hol zijn geslagen.

✓ Veranderen in een draak als iemand voorkruipt, het is gewoon niet ok en het is toch een beetje een taboe om iemand er keihard op aan te spreken.

✓ Langzame mensen die voor je staan of in de weg lopen een zachte schop verkopen (een hele zachte hoor). Of een waterballon naar ze gooien.

✓ Niet voor mezelf van toepassing, maar voor alle vrouwen die borstvoeding geven out there: waarom kunnen ze niet gewoon borstvoeding geven (SFW style) zonder rare blikken te krijgen?

‘’Ik zag op je MySpace update uit 2004 dat je X helemaal geweldig vindt.’’ Schaamteloos kunnen toegeven dat je je suf hebt gegoogled vlak voordat je een afspraak hebt met iemand voor de eerste keer.

✓ Gewoon kunnen zeggen dat je de Beyonce-hype niet helemaal begrijpt. There I said it.

✓ Lachen om je eigen grappen, soms ben je simpelweg hilarisch.

✓ Tegen kleffe stelletjes zeggen dat het echt niet kan en niemand ze wil zien, zet het op Facebook ofzo.

✓ Niet weten wat je met de rest van je leven wil doen of geen vijf jaar plan hebben. Het betekent heus niet dat ik niet ambiteus ben.

☆☆☆

Wat zou sociaal aanvaardbaar moeten zijn volgens jou?

☆☆☆

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Kiran

  Bijna alles van bovenstaande!! Dat kind nadoen zou ik bij mijn eigen kuiken nog serieus overwegen, en geen 5 jarenplan hebben…ach…zolang ik maar weet wat ik vanavond ga eten zijn we al een heel eind!

  Reageren
 2. Nikki

  Zwangere vrouwen die iedere scheet van hun foetus op Facebook delen, vertellen dat het echt heel oninteressant is. En mensen in de trein vertellen dat ze stil moeten blijven zitten. Een dutje doen met mijn hoofd op mijn bureau… Don’t get me started! :D

  Reageren
 3. Karlijn

  Ooh, de Beyonce-hype. Haar muziek vind ik niet zo geweldig en ik snap dus ook niet echt waarom iedereen (of nou ja, het internet) helemaal lyrisch is over haar :’)

  Reageren
 4. Paula

  Haha wat een heerlijke blog. Dat met die Beyoncé hype heb ik dus een keer hardop gezegd. Allemaal rare blikken. Ja sorry, maar I don’t get it waarom iedereen helemaal weg is van haar hoor. :’) En met dat “nee” zeggen snap ik je ook helemaal.

  Reageren
 5. An

  Ja er zijn mama’s die bij hun draakjes gaat liggen bij een driftbui. Werkt perfect. Paar weken geleden dook mijn dochterlief van ruim 2 op de grond van de supermarkt…omdat de Dora peperkoek volgens mij haar van levensbelang is. Ben met mijn peperkoek naast haar gaan liggen. Dochterlief schrok zo…dat ze opstond en dacht owwwnee dat is mijn mama! Paar gekke gezichten van paar ouderen. Dat zal ik weleens willen zeggen…dat zij niet altijd de wijsheid in pacht hebben en zij ook niet altijd geweldige kroost hebben grootgebracht.

  Reageren
 6. Frauke

  HEERLIJK! Haha! Ik ben het echt met alles in dit lijstje eens, al vond ik deze ‘✓ Tegen je nichtje van 14 zeggen dat ze haar wenkbrauwen niet moet scheren en daarna bijtekenen zonder dat je de hele familie achter je aankrijgt.’ toch wel echt onwijs grappig haha. Ik zou het overigens wel zeggen, is echt geen zicht hoor ;)! X

  Reageren
 7. Desi

  Hahaha wat een heerlijk lijstje! Al snap ik de Beyoncé hype wel heel goed, want die vrouw vind ik echt helemaal fantastisch. Wat een stem en wat een persoonlijkheid :)

  Reageren
 8. Olga Bericht auteur

  Ik bestel heel vaak de allerkleinste (kinder)versie en ga het liefst in mijn uppie naar de bioscoop. Maar dat valt allemaal niet op omdat ik zo klein ben. :’)

  Reageren
 9. Noortje

  Hahaha, zo herkenbaar, sommige ervan beschouw ik zelf wel als sociaal aanvaardbaar, als andere mensen dat niet vinden, jammer dan! We’re not gonna be friends anyway… al is queen b gewoon queen b, forever! Ik maak me wel nu al zorgen over het onvoorkomelijke gebeuren dat mijn vriendinnen straks kindjes gaan krijgen en dat ik dan moet gaan zeggen: Oh wat een leuke naam! Waar ik bij lach als een boer met kiespijn. Het is namelijk precies aan mijn gezicht af te lezen of ik op zijn zachtst gezegd iets ‘leuk’ of ‘minder leuk’ vind. Dus ik zou het heel fijn vinden wanneer het sociaal aanvaardbaar is wanneer je gewoon kan zeggen: je hebt dit kind voor het leven vervloekt met die achterlijke naam van je! Omdat dit natuurlijk nooit werkelijkheid zal worden (want dat is natuurlijk het allerergste, het beledigien van de ander zijn/haar babyboo) heb ik iets anders bedacht, alle namen noemen die ik stom vind vóór de baby geboren is, kunnen ze daarna zelf beslissen, and I rest my case :D.

  Reageren
 10. Karin Éénig wonen

  Ik zou heel graag willen dat het sociaal aanvaardbaar zou zijn om op je werk rond te lopen met sloffen. Schoenen zijn kut. Oh en gewoon meezingen met de radio wanneer je dat wilt. Ook al is het heel erg vals of je kent de tekst niet.

  Reageren
 11. Nina

  Haha! Als je mijn kinderen een keer krijsend in de supermarkt tegenkomt (doen ze niet hoor, heb natuurlijk perfecte kinderen) dan mag je er meteen naast gaan liggen krijsen!

  Reageren
 12. Galina

  Ik spreek mensen gewoon aan als ze voorkruipen, ain’t nobody got time om langer dan nodig in de rij te staan :p wat mij betreft mogen power napjes op kantoor sociaal aanvaardbaar worden. O en kleine tikjes tegen bumpers van mensen die 30 rijden als je 50 mag of niet rijden als het groen wordt. En openlijk toegeven dat je Celine Dion helemaal the bomb vindt. Dat laatste is ook gelijk een bekentenis :p

  Reageren
 13. Kirsten

  Hahaha! Ik heb er nog eentje; nog steeds Fristi bestellen in restaurants nu ik 18 ben.
  Dat blijkt reuze grappig te zijn terwijl Fristi gewoon een beetje mijn guilty pleasure is. No shame.

  Reageren
 14. José

  O, je hebt zoveel gelijk ! Wat ik zelf nog zou willen toevoegen: gewoon ‘nee’ zeggen wanneer iemand vraagt of je ‘de baby even vast wilt houden’. Dat levered een nogal verontwaardigde blik op, maar hé, niet iedereen vindt baby’s schattig…

  Reageren
 15. Roos

  Hahaha wat een leuk lijstje! Nu moet ik zeggen dat ik een hoop best doe hoor! Ik ga regelmatig alleen op pad en krijg eigenlijk nooit gekke blikken (maar misschien dat het in een stad als Londen wat meer geaccepteerd is…?). Verder reageer ik altijd nogal laat op Whatsapp enzo, mijn familie weet inmiddels niet beter!

  Reageren
 16. Evelien

  Hahaha heerlijk! Dansen, springen en playbacken als een klein kind als er een fijn lied voorbij komt in je afspeellijst, ook al sta je bij een bushalte oid.

  Reageren
 17. Pingback: Kletspraatjes #7 - Winnen & Sleepover • Kletspraatjes

 18. Pingback: Kletspraatjes #7 - winnen & sleepover - Woorden door Lilian

 19. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 20. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……

  Reageren
 21. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 22. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 24. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 25. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 26. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *