Populaire dingen waar ik niks van begrijp.

Gastblog door Tea – Het is alweer tijd voor mijn derde gastblogje! Eerder schreef ik over films die je niet tijdens een eerste date moet kijken, vorige keer over verhuizen naar Londen en omdat ik van lijstjes hou, deel ik er vandaag eentje over populaire dingen en trends waar ik weinig van snap. Tuurlijk valt over smaak niet te twisten, maar toch zijn er een paar dingen die ik persoonlijk niet helemaal begrijp:

De opruimwoede die nu heerst en waarbij alles in één keer weg moet! Omdat het marketing team van HET opruimboek een goed marketingplan had? Misschien omdat ik eigenlijk nooit veel spullen heb gehad en dingen makkelijk kan weggooien voel ik me niet aangesproken, maar hebben we echt iemand nodig die ons vertelt hoe we dingen weg moeten gooien? Is het niet gewoon een trucje dat we nu alles weggooien zodat we straks met zijn allen alles moeten kopen om zo de economie te redden?

Alvast sorry voor wie meedoet, maar de halve knot trend die nu gaande is. Wat is daar toch mee? Ik heb nog niemand gezien waar het lekker nonchalant bij staat. In dezelfde categorie: manbuns! Is het een manier om de beginnende kale plek te verbergen?

Ik weet niet of het al in Nederland wordt gehyped, maar kokoswater heeft in Engeland serieuze concurrentie van maple-water. Eén pakje zit boordevol met kalium, magnesium en mangaan – die mineralen heb je natuurlijk nodig om een gezonde bloedsuikerspiegel op peil te houden. Ik hou het liever bij de minder gezonde versie en gooi de dubbel zoveel aangeraden hoeveelheid maple/esdoornsiroop over mijn pannenkoeken.

Bestellen mensen eigenlijk nog bij Boohoo? Zijn dat niet gewoon dingen die je op de markt vindt? En is de kwaliteit niet gewoon heel erg boohoo? :(

Mensen die glutenvrij gaan eten – ik heb het dus niet over mensen die het om medische redenen moeten doen, maar echt mensen die denken dat het een dieet is en spontaan aan de amandelbloem gaan.

Ik zat van de week de Kids Choice Awards te kijken en hoewel ik natuurlijk niet de doelgroep ben, vroeg ik me 9 van de 10 keer af wie die mensen waren.

Apple producten zien er dan misschien wel mooier uit, maar mijn leven is niet drastisch veranderd sinds ik een Macbook heb. Mijn bankrekening is dan wel weer drastisch veranderd.

Ze zijn overal en sorry als ik je raak, maar die kleine rugzakken van Fjarraven Kanken lijken me zo onpraktisch. Past er wel wat in?

Ik weet niet of de singer-songwriter en professioneel hoeddrager James Bay al gehyped is in Nederland, maar ik vind hem dus helemaal niks. Hij is blijkbaar zo niét origineel dat hij altijd zijn hoed op moet houden anders weten we niet wie het is. Echt… Heeft iemand hem weleens zonder hoed gezien?

Ik ga hier mensen mee raken, maar ik kan de selfie stok dus niet serieus nemen. En het ziet er ook nog zo ongemakkelijk uit! Misschien komt het door de naam maar ik wil er liever niet mee gezien worden.

Ben ik de enige die de trend-coach-jas met de grote kraag uit de welbekende online-shop eruit vindt zien al een badjas? Volgens mij niet bedoeld voor mensen onder de 1.85, maar doe maar gewoon helemaal niet.

Ik vind kaarsen wel fijn en gezellig in de winter, maar 30 euro voor een Yankee Candle is toch belachelijk duur? Ook al gaan ze wel 100 uur mee en ruiken ze naar eenhoorns en regenbogen, maar daar koop ik 2/3 van mijn weekboodschappen voor en ik red het prima zonder eenhoorns. In Engeland wordt het trouwens verkocht op een Tell Sell-achtig kanaal.

Hoezo zijn de Kardashians-Jenners na al die jaren nog een ding? En waarom is er elke dag wel een nieuwsbericht aan één van de leden gewijd? Waarom?

Tuurlijk haal ik af en toe een frappuccino, maar eigenlijk is het belachelijk om bij de Starbucks daar 6 euro voor neer te tellen. En dan heb je mensen die het wekelijks of zelfs dagelijks doen. Waar halen die het het geld vandaan? Of de tijd om het eraf te sporten?

Op social media zie ik zoveel over de serie Empire voorbij komen, het is schijnbaar de bom maar ik ben er nog niet aan toegekomen om het zelf te zien. Iemand die het kijkt en me kan uitleggen waarom ik vanavond nog alle afleveringen moet kijken?

De terugkomst van flared jeans, oftewel de broek met wijde pijpen. Ik denk dat ik hier gewoon aan moet wennen want 10 jaar terug had ik moeite met die enge skinny jeans en nu krijg je me er niet uit. Ik ben er gewoon niet klaar voor. Jullie wel?

☆☆☆

Over welke populaire dingen weet jij weinig? 
Of zijn er juist dingen die je he-le-maal geweldig vindt?

☆☆☆

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Mique

  En die Yankee-candles vind ik daarnaast nog een oer- en oerlelijk design hebben. Sorry maar niemands interieur wordt daar toch beter van? Brrrrrrr

  Reageren
 2. Nienke

  Hahaha nice! Ik heb in het verleden wel ‘meegedaan’ met boohoo en Starbucks, maar weet nu des te beter waarom ik ben gestopt ;) opruimen vind ik wel fijn, maar daar heb ik nooit een hype voor nodig gehad (en al zeker geen boeken)

  Reageren
 3. Debbie

  Hahaha wat een leuke ‘rant’, had niet in de gaten dat je hier gastblogs doet Tea. Bij Boohoo heb ik 1x een bestelling gedaan, maar alles was te synthetisch, dus heb het teruggestuurd. En van dat opruimen/shoppen zou je wel eens gelijk kunnen krijgen …

  Reageren
 4. Rianca

  Mijn lievelingstrui komt van Boohoo, boohoo. Verder vind ik het troep. Alleen de truien zijn fijn. En ik weet ook niet wie James Bay? is.

  Oh en die badjas snap ik al helemaal niet.

  Reageren
 5. Wendy

  Nou eigenlijk alles wat je op de lijst hebt gezet dat snap ik dus ook niet! je hebt het onwijs leuk geschreven, goed begin van mijn ochtend!!

  Reageren
 6. monique

  Wat een leuk artikel; bij de Kids Choice Awards was ik me precies hetzelfde aan het afvragen. Van de helft van die mensen had ik nog nooit gehoord, vooral acteurs/actrices waarvan ik gewoon geen idee had wat ze doen haha

  Reageren
 7. Tessa

  Ja, ja, ja en nog een keer volmondig ja! Ik heb bij bijna alles wat je opnoemt exact hetzelfde gevoel!Vooral die selfiestick (ugh) en die jas! Bij die Kids Choice Award word ik me er pijnlijk bewust van hoe oud ik eigenlijk ben ;).

  Reageren
 8. Luus

  Hahahha, dat is precies wat ik gisteren ook dacht over de opruimwoede! Straks als iedereen alles weggegooid heeft moeten ze wel echt een sterke wil hebben om niet weer van alles nieuw te kopen en weer te beginnen aan dat volgepropte huis, zodat ze over een jaar weer opnieuw kunnen Marie Kondo-en ;)

  Reageren
 9. Luus

  Oh en jaaa broeken met wijde pijpen, kom maar weer door! Ik ben al jaren een strakke wordtelbroek drager, dus begrijp me niet verkeerd. Ik ben wel weer klaar voor iets nieuws :)

  Reageren
 10. Isabelle

  Haha, ja de meerderheid van die dingen snap ik dus ook echt niet. Behalve die halve knot, die staat nog best vaak op mijn kop ’s ochtends als ik mijn tanden poets en me klaarmaak enzo. Ik doe dat echt al jaaaaren. Maar ik snap dan wel weer niet waarom dat hip is…
  En Starbucks vind ik heerlijke koffie hebben, maar zo belachelijk duur. Er zijn zoveel andere plaatsen waar je even lekkere koffie kan gaan halen voor een veel lagere prijs. Maar ja, van die beker kan je dan geen foto maken voor op instagram he!
  Leuk artikel!!

  Reageren
 11. Eva

  Die Yankee candles zijn nog wel mijn grootste bron van onbegrip. Wáárom kopen mensen dat? Kaarsjes zijn best knus maar ga gewoon naar de Xenos en koop daar een 20-pak waar je uren mee vooruit kan.

  Reageren
 12. Anne

  Oh! Ik denk dat ik het met alles eens ben, ik begrijp er ook niets van. En zoals Eva al zegt, vooral de Yankee candles. Why, people, why?!

  Reageren
 13. Anneleen

  Ik snap deze zaken ook niet… Ik ben de laatste tijd erg benieuwd naar de Yankee Candle kaarsen (omdat er zoooveel over wordt geschreven) en ze lijken me heerlijk ruiken en ze zijn echt een beetje luxueus maar 30 euro uitgeven aan een simpele kaars? Ik kan het ook niet… Fijn te lezen dat ik daar niet de enige in ben!

  Reageren
 14. Fatima

  hahhahahahaha heerlijk!
  Vooral die badjassen (zo noem ik ze gewoon :D) en starbucks (1x geweest en ik had de hele reis terug spijt van mijn té dure suikerdrankje mét pompoenkruiden ofzo)
  en dan voor de reacties van Boohoo… ik wilde daar namelijk wel eens een keer wat bestellen ;)

  Alleen het opruimen.. het lukt mij echt niet dus moet ik binnenkort een plan maken voor mezelf

  Reageren
 15. Peertje

  :) Leuk artikel. Ik kende de meeste van de dingen die je noemt niet eens (nu wel door je linkjes). En ik schaam me er niet voor!

  Reageren
 16. Laura

  Precies dit! Vooral die halve knot/veel te dure Starbucks drankjes/Kardashians/ Yankee candles en wijde pijpen broeken :’) Ik snap er de ballen niet van!

  Reageren
 17. Renate

  hahaha, ik heb erg gelachen bij je stukje. Maar ik komt ook een soort van irritatie bij me boven. Een soort onwetendheid waarbij ik de mede mens niet snap. Gelukkig snappen en meer mensen de ballen niet van.

  Waar ik geen zak van snap is dat Starbucks een hype is onder de 13 jarige. Dan zie ik een klein meisje met een veel te grote rugtas een mokkafloppachocloadedrol koffie halen. Dan denk ik echt bij mezelf, waar gaat de wereld heen. cafeïne is helemaal niet goed voor je. Zeker niet voor de 13 jarige hersentjes. Het zelfde geld ook voor de energie blikjes. Moet toch ook een leeftijd grens aanzitten als je het mij vraagt.

  Zo ook even mijn gal gespuugd. Fijn!

  Reageren
 18. Aïsha

  Hahaha, leuk stuk! Met het meeste eens. Al moet ik zeggen dat de Kardashians gewoon een guilty pleasure van me is. Kan er niks aan doen.
  Een vriendin van me had een Yankee candle staan. En om eerlijk te zijn rook ik het hele ding niet? Zonde van het geld dus!

  Reageren
 19. Karlijn

  Fjarraven Kanken rugzakken, ik snap niet waarom iedereen die zo leuk vind? Ze zien er altijd zo onpraktisch en eigenlijk helemaal niet mooi uit op de foto’s. Vage trend. Al moet ik wel zeggen dat ik schuldig ben aan het halve knotje, maar meer omdat iedereen het doet dan dat ik het echt fijn vind. Vooral omdat je haar er zo van in de knoop gaat zitten :’)

  Reageren
 20. Jose

  Zoooo herkenbaar! Je slaat de spijker op z’n kop & ik ben blij dat eindelijk iemand het doet! :-)
  Want zeg nou eerlijk: kaarsen ruiken allemaal hetzelfde, koffie is koffie & mijn HP werkt prima, dus waarom zou ik een Godsvermogen uitgeven aan zijn witte broertje?

  Reageren
 21. Vera

  Oooooh Tea, dank zij jou kan ik nu dus nooooooit meer een mini Fjallraven rugzak kopen terwijl die al zo lang op mijn wishlist stond. En bedankt he ;)
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij Starbucks altijd een MEGA vakantiegevoel krijg (want ‘vroeger’ hadden ze die in Nederland nog niet en dronk ik alleen Starbucks koffie op vakantie) en dat ik er dus ook hier niet meer aan voorbij kan lopen zonder er iets te drinken (of eten, cinnamon swirl anyone..?) te kopen.
  Enne….Die Yankee candles moest ik serieus googlen! Nog nooit gezien of over gehoord, maar ik denk dat ik ze voor die hoeveelheid knaken aan me voorbij laat gaan. Dat zijn toch mooi weer een stuk of 10 cappuccino’s bij Starbucks die je daarvoor kunt kopen :D.

  Reageren
 22. Iris

  Van een paar dingen weet ik niet eens wat het is, ik leef echt onder een steen geloof ik. Maar dat van die synthetische-marktkleding-webshops snap ik dus ook helemaal niets. Ik had er zelfs eens een mailtje van gekregen of ik met ze wilde samenwerken, want mijn blog paste zo goed bij ze. Ja nee dus :p Ik houd van je lijstjes!

  Reageren
 23. Marlous

  Haha zo herkenbaar! De halve knot, Boohoo, opruimwoede, glutenvrij eten.. Oh en frappuccino’s! Ik beoordeel mensen stiekem altijd op hun drankje en als een grote brede gast een strawberries & cream bestelt (dat is dus eigenlijk heel veel melk, met ijsblokjes en aardbeien saus voor €5) dan is dat toch een beetje een afknapper.. ;-)

  Reageren
 24. Lisanneleeft

  Hahaha, leuk lijstje! Ik ken trouwens echt niemand die glutenvrij eet zonder medische noodzaak, ze hebben het altijd over die trend, maar écht glutenvrij eten heb ik nog geen gezond persoon zien doen :p Wel vervangers zien kopen omdat ze denken dat het gezonder is, hehehehe.

  Ik heb het idee dat boohoo zo hip is omdat veel bloggers regelmatig veeeel shoptegoed van ze krijgen :p

  Reageren
 25. Sahar

  Haha, wat een awesome artikel Tea! Echt een feest van herkenning :) Die serie Empire wordt echt gehyped hè, ze hebben hier zelfs reclame op ieder bushokje. Heb het helaas nog niet gezien, dus kan je niet overhalen. Misschien allebei maar een aflevering kijken en zien wat we ervan vinden?

  Reageren
 26. Anouk

  Wat een heerlijke lijst!! Ik kan me er erg in vinden, vooral in die rare knotten en opruimwoede wat 9 v/d 10 keer minimalisme wordt genoemd. Iell ik walg er bijna van. Eerst een trend zoveel en duur mogelijk en nu moeten we ineens met zo min mogelijk spullen leven en kijken wie er met het minste gelukkig kan zijn. Nouuu mij niet gezien haha en ohja, mijn bankrekening kreeg echt een mentalbreakdown toen ik mijn macbook afrekende hahah dus die herken ik zeker

  Reageren
 27. Heleen

  Over de opruim-woede: eigenlijk vind ik veel spulletjes heel gezellig staan, als je er maar een goed plekje voor vind of een mooie doos ;)

  Reageren
 28. Priscilla

  De helft van de dingen ken ik niet eens. Ik moet wel bekennen dat ik een selfie-stok heb. Mijn vriend heeft die ooit voor me meegenomen uit China, nog voordat ’t een hype was, maar het is eigenlijk best een onding en ik gebruik hem echt nooit.

  Reageren
 29. Eline

  Leuke lijst! Van die Yankee candles heb ik ook nog nooit gehoord, net als van Bohoo
  Ik ben wel blij met de flared jeans trend want ik vind skinny jeans niet zo mooi bij mij staan en die wijd uitlopende pijpen broeken juist wel. Dus dan heb ik nu meer keus daarin, hoop ik ;-)
  Maar iedereen die skinny jeans wil dragen, lekker doen! Gewoon dragen waar je je fijn bij voelt :)

  Reageren
 30. Laura | Lauresque

  Hahahaha, ik heb hier zo verschrikkelijk om gelachen. Ik moet wel toegeven dat ik James Bay stiekem bestwel leuk vind en dat ik momenteel m’n haar in een halve knot draag. maargoed, ik moest er toch om lachen. Want ik snap het wel.

  Guilty pleasures, I guess. X

  Reageren
 31. Maureen

  Hahaha, ja die Fjallraven Kankentas en die badjas zijn zooo herkenbaar! Vaak komen ze ook nog in combi, hier in Berlijn draagt echt 90% van de inwoners zo’n onhandig ding – ik vraag me ook af om die rugzakbanden niet ontzettend in je schouders snijden? Het ziet er zo oncomfortabel uit. En de flared jeans vind ik echt fantastisch – ben zo blij dat die terug is!

  Reageren
 32. Pingback: Monday Madness 046 - EvainBerlin.com

 33. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *