Wat ik leerde van de no buy december challenge.

Gastblog door Tea – In november las ik veel blogs over mensen die een no-buy maand deden. Eind november besloot ik dat ik dat best ook kon doen in december, ik had al mijn cadeautjes gekocht, dus wat kon daar nou moeilijk aan zijn? Nou ik leerde er toch een paar dingen van…

Businessman Carrying a Money Shield And Sword. Business Concept Cartoon Illustration.

DE CHALLENGE
Ik zei tegen mezelf dat ik een maand geen geld uit zou uitgeven, behalve aan de wekelijkse boodschappen en OV, maar verder niks. Maar al snel merkte ik dat ik er toch wat beter over na had moeten denken…

Ik had namelijk niet ‘ingeslagen’ voor ik hieraan begon. Ik wist bijvoorbeeld dat mijn zeep op zou raken dus had ik op mijn Secret Santa lijst mijn Lush favorieten gezet. Ik ging er vanuit dat ik die zou krijgen, maar ik kreeg drie paar sokken (wel hele leuke sokken hoor). Ik moest het dan maar de rest van de maand met proefmonsters en hotelzeepjes doen, maar gelukkig kwam een andere Secret Santa onverwachts met een shower cream waarmee ik het einde van de maand redde.

Toen ik op kantoor vertelde waar ik mee bezig was, vonden ze het extreem. Want hoe kon ik sociaal zijn zonder alcohol? Daar had ik niet eens aan gedacht. Maar het ging eigenlijk prima. Ik drink niet om het drinken en ik leerde dat mijn vrienden er helemaal niks om geven als ik om een glas water vraag in de pub.

Ik vroeg me tussendoor nog af of ik vals speelde als ik een koffie ging halen met een volle spaarkaart? Of als ik mijn film PR vrienden vroeg of ik naar een media screening mocht komen? Ik vond uiteindelijk van niet, want ik zou het normaal gesproken ook doen…

Print

NEXT LEVEL
Ik kwam er snel achter dat ik eigenlijk helemaal niet zo heel veel koop, niet gevoelig ben voor sales en eigenlijk weinig had om op te besparen. Dus waarom deed ik dit ook alweer? Wat had ik mezelf te bewijzen? Was ik wel zo makkelijk te beïnvloeden door bloggers? Ik wist het nog steeds niet, maar besloot een extra uitdaging erin te gooien: £100 extra verdienen door spullen die ik niet meer gebruikte, te verkopen.

Ik ging door mijn DVDs/Blue-Rays en boeken en vulde uiteindelijk een doos die me uiteindelijk £55 opleverde. Vooral de Blue-rays bleken veel waard. Ik verkocht ook nog een paar vintage jurken wat me £65 opleverde. £120 extra deze maand dus.

Verder analyseerde ik mijn vaste lasten en zag dat als ik de bus nam, ik £60 kon besparen – ja het duurt langer maar uiteindelijk was het niet zo’n drama want ik neem nu nog steeds de bus. Ik denk dat als het straks lente en zomer is en er meer sociale dingen gebeuren, ik weer op de maandkaart overstap.

De tweede week bedacht ik me dat ik ook geld kon besparen op boodschappen – door op kantoor te ontbijten. Na een paar dagen was ik de cornflakes meer dan zat en toen ik op brood en (meegebrachte) pindakaas overschakelde, kwam ik erachter dat ik buikpijn kreeg van het goedkope brood. Er is dus ook een goede reden dat ik niet op bepaalde boodschappen bespaar.

Soms is het goed om er een nachtje (of 30) over te slapen. Ik las ergens over een boek die me wel heel leuk leek en ging meteen naar mijn play book om het als te markeren en het later te kopen.  Maar blijkbaar wil ik het toch niet zo heel graag lezen want ik heb het nog steeds niet gekocht.

Businessman Stand On Coin

OEPS!
Ging ik dan helemaal niet de fout in? Jawel, anderhalf keer… Één van de kerstcadeautjes die ik in november had besteld, kwam kapot aan en als ze een nieuwe zouden opsturen, zou het niet op tijd aankomen. Ik kreeg het geld uiteindelijk terug, maar moest tussendoor wel op zoek naar een nieuw cadeau.

En na de Office Christmas Party kwamen we om 04:00 langs de Beigel Shop en ging ik echt niet verder zonder een cream cheese bagel. Ik denk ook niet dat ik die voorbij was gelopen wanneer ik niet onder invloed van alcohol was geweest.

☆☆☆

Ik had niet heel veel moeite met de challenge en al met al leerde ik toch een paar dingen die me ook op lange termijn geld gaan besparen. En die £120? Die gaat naar de citytrip spaarpot.

Heb jij wel eens een no buy challenge gedaan? En hoe ging dat?

☆☆☆

Tea woont in Londen en houdt van films. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

☆☆☆

Bronnen: afbeelding ridderafbeelding geld vangen en afbeelding balans
zijn afkomstig van Shutterstock.

REACTIES:

 1. Sanne

  Haha, ik snap dat je bagel niet kon weerstaan! Maar wat een toffe challenge! Goed om er eens achter te komen waar je op kunt besparen en hoeveel je eigenlijk uitgeeft aan kleine dingen (koffie, een snack, even een nieuw topje…).

  Reageren
 2. Roos

  Wat een leuke challenge! Vooral knap in London, vind ik, aangezien hier zoveel te koop is! Afhaalkoffie, even snel lunch halen op werk, toch iets op het station… Daar ga ik zo vaak de mist mee in.
  Ik heb ook geen maandkaart voor OV meer, maar gebruik van die Boris bykes – kost £90 per jaar en dan is het eerste halfuur gratis! Ook super leuk in het weekend.
  Hoe deed je dat dan met in het weekend trouwens? Dan gebruik ik toch vaak wel de metro.

  En ik wilde weten via welk platform jij jouw kleding had verkocht? Ik ben nog op zoek naar een site of app!

  Thanks!

  Reageren
 3. Sofie

  Ik vind die challenges heel leuk! Maar ik koop zelden nieuwe spullen tenzij ik ze echt nodig heb. Maar ik schrijf nu wel alles op om me bewust te worden hoeveel een mens toch nog nodig heeft, zoals shampoo die op is.

  Reageren
 4. Mylène

  Ik heb het nog nooit gedaan, maar eigenlijk koop ik ook niet eens zoveel. Denk ik. Nu ik erover nadenk kan ik het best wel doen om eens echt te zien wat ik nou uitgeef. Misschien is het veel meer dan ik denk. En dingen verkopen vind ik trouwens ook wel een goed idee voor nu!

  Reageren
 5. Lottes Anekdotes

  Ik deed het vorig jaar in de maand september! Van mij ging het ook eerder om het niet kopen van onnodige spullen, zoals kleren, films & boeken, knutselspullen, nagellakjes, stationary… Eten en andere huishoudelijke spullen die op waren, kocht ik wel. En inderdaad, het bleek helemaal niet zo moeilijk te zijn als ik dacht! Het was gewoon belangrijk om ver weg van alle verleidingen te blijven en dus niet naar een winkelstraat of zo te gaan :)

  Reageren
 6. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 7. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 8. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 9. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…..

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 20. elshola

  تنسيق الحدائق هو عملية إعداد وتصميم المساحات الخضراء والحدائق بشكل جمالي ووظيفي. يهدف هذا العمل إلى خلق بيئة مريحة وجميلة للاستمتاع بالهواء الطلق والاسترخاء. يتضمن تنسيق الحدائق اختيار الأنواع النباتية المناسبة، وترتيب الأشجار والزهور بشكل جذاب، وإضافة ممرات وأثاث حدائق مناسب. هذا يساهم في تعزيز الجمالية والصحة النفسية للمكان، ويعكس اهتمامًا بالبيئة والاستدامة. تنسيق الحدائق هو عملية فنية تجمع بين الجمال والوظيفة لخلق مساحات خضراء مميزة.

  شركة تنسيق حدائق

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *