TC Charity Club steunt deze maand: Get it done!

In december vorig jaar, rond mijn verjaardag, kondigde ik aan dat ik vanaf nu elke maand het geselecteerde goede doel van de Lush Charity Pot ga steunen. Lush heeft een neusje voor goede doelen die met een klein geldbedrag een heel groot verschil kan maken. Zo is het ook met het goede doel van deze maand: Get it done!

get it done 2

Give Them Light – Get it Done
Het Baligiuan eiland is een klein eiland voor de kust van de Filippijnen. In november 2013 werd dit eiland geraakt door de typhoon Haiyan wat blijvende schade heeft veroorzaakt. Van de huizen was weinig meer over, de infrastructuur is verwoest en de energievoorziening hield op te bestaan. Sindsdien leven 95 families in het donker. Gedurende de dag vinden er herstelwerkzaamheden plaats maar door de afgelegen positie van het eiland wordt dat proces bemoeilijkt. Het leven gaat door, wat betekent dat er licht nodig is om alle werkzaamheden voort te kunnen zetten wanneer de zon onder is gegaan. Generators en zaklampen zijn eigenlijk geen optie vanwege de hoge kosten die het gebruik met zich meebrengt. Hierdoor grijpt de bevolking terug op zelfgemaakte kerosinelampen wat desastreuze gevolgen voor de gezondheid en het milieu met zich meebrengt. De opbouw van het eiland moet doorgaan, duurzame zonne-energie lampen stellen de gemeenschap in staat om dat ook te doen.

get it done 4 get it done 1

Om elk gezin van twee lampen te voorzien zijn er 190 lampen nodig. De Nokero N200 Crestone voorziet de gemeenschap van het broodnodige licht om hun werkzaamheden uit te voeren maar bijvoorbeeld ook om de kinderen van eten te voorzien; te koken; te lezen en in geval van nood goed te kunnen zien. Met behulp van de gemeenschap en humanitaire partners zullen de lampen per boot worden vervoerd naar het eiland. 

get it done 3

400 mensen verdeeld over 95 families hebben licht nodig. Elk gezin krijgt met 2 lampen de kans om aan hun toekomst te bouwen. De lampen zorgen voor schone duurzame energie waardoor moeders hun babies kunnen voeden, kinderen kunnen lezen en mannen ook na zonsondergang door kunnen werken. Elke donatie van €11 staat voor de aanschaf van 1 lamp waardoor levens veranderd worden!

Zoals ik vorig jaar ook al zei, wil ik graag geld geven aan goede doelen, maar vind ik het moeilijk om te bepalen welke, er zijn er zoveel! Ook is het soms lastig om in te zien waar jouw geld voor gebruikt gaat worden en daarom vind ik dit soort ontzettend concrete doelen erg fijn. Ik heb het idee dat mijn donatie echt een verschil gaat maken. Dankjewel Lush voor het selecteren van dit doel, ik ben benieuwd waar we volgende maand mee kunnen helpen!

Wil je ook een steentje bijdragen? Koop dan een heerlijk Charity Pot van Lush of ga naar de website van Get it Done voor een eenmalige donatie. Hoeveel je geeft mag je zelf weten, je kunt betalen met iDeal en je zit nergens aan vast.

REACTIES:

  1. Dina

    Wat leuk dat Lush dit doet, dat wist ik helemaal niet (maar goed, ik ben ook nog nooit in een Lush-winkel geweest, want die hebben we hier in het hoge noorden niet).

    Reageren
  2. buy weed online canada

    One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *