Marktplaatsjuweeltjes #8: Vintage Cars

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Marktplaatsjuweeltjes!! Laten we voorop stellen dat ik de ballen verstand heb van auto’s. Ik heb er zelfs zo weinig verstand van dat ik nog niet eens een rijbewijs heb (of zelfs ook maar één rijles heb gehad). Het plan was om vorig jaar in ieder geval te beginnen met lessen. Maar ja, life got in the way… Ik had het te druk met leuke dingen doen, dus die lessen, die verplaats ik naar dit jaar. En wie weet, als ik dat rijbewijs heb, misschien kan ik dan ook wel een eigen autootje…

Wie nog nooit een Marktplaatsjuweeltjes artikel heeft gelezen: ik wijk vandaag een beetje af van mijn gebruikelijke werkwijze. Normaal zoek ik heel Marktplaats af, op zoek naar pareltjes van onder de €50,00. Aangezien het vandaag om auto’s gaat, wordt dat een beetje pittig, haha. Veel meer dan een reservewiel gaan de zoekresultaten dan niet opleveren.

Nee, vandaag is de sky de limit en laat ik Marktplaatsjuweeltjes zien en letten we gewoon even helemaal niet op de prijs. Ik gok namelijk dat de meeste van jullie niet in de market zijn voor een vintage auto en dat jullie (net als ik) gewoon stiekem even willen gluren wat voor mooie dingen er in de krochten van Marktplaats verstopt zitten… Ik heb dit artikel een paar weken geleden geschreven omdat marktplaatsjuweeltjes altijd leuk zijn om te bekijken en vandaag had ik een gaatje. Het kan dus dus zijn dat sommige autootjes al verkocht zijn. ;)

Ik zei al dat ik de ballen verstand heb van auto’s. Het enige wat ik weet van auto’s dat ik al als klein meisje droomde van een mooie, oude auto. Het liefst in een babyblauwe kleur, uit de jaren 60. Mijn vader zei dan altijd streng dat het niet verstandig was, want die gaan altijd stuk. En hij zag het niet zo zitten dat ik dan om de drie dagen aan de kant van de weg zou staan. ‘Maar dan laat je hem toch gewoon knettergoed repareren?’ Dacht ik dan. Nieuwe motor en nieuwe remkabels d’r in (hier kun je een miljoen auto-onderdelen bestellen). Zoals ik al zei, ik heb de ballen verstand van auto’s… Maar een mens mag dromen en jullie weten dat ik dat kan als de beste, haha.

Voordat we naar een paar ontzettend mooie, oude auto’s gaan kijken, heb ik nog even een bijpassende soundtrack voor je klaar staan. We Were Evergreen is een van mijn favoriete bandjes en toevalligerwijs is ‘Vintage Car’ een van hun bekendste nummers. Kan geen toeval zijn toch? En omdat ik vaker zoekplaatjes zou doen: op hoeveel plekken zie je confetti voorbij komen in deze clip?

Slinger hem aan en zie jezelf al wegtuffen in een van onderstaande vintage beauty’s…

***

vintagecars2

Merk & Model: Fiat 500 | Bouwjaar: 1974 | Kilometerstand: 59.221 km | Prijs: € 5.750,00

Zoooooo, schattig! Qua oude auto echt mijn favo kleur. Baby blue en vintage is een match made in heaven!

***

vintagecars7

Merk & Model: Volvo Duett | Bouwjaar: 1967 | Prijs: € 6.000,00

Het lijkt op een soort oldschool postbode auto. Zo eentje die Pieter Post heeft. Jammer dat auto’s er niet meer zo uitzien. Zo tof!

***

vintagecars3

Merk & Model: Volkswagen | Bouwjaar: 1970 | Kilometerstand: 45.000 km | Prijs: € 4.250,00

Kon niet ontbreken, een mooie gele kever! Mooi geel is zeker niet lelijk. ;)

***

vintagecars4

Merk & Model: Volkswagen | Prijs: € 1.000,00 (hoogste bod staat op €550,00)

Haha, zo cool! Voor mee met kamperen ofzo. En hij gaat iets minder makkelijk kapot dan de meeste vintage auto’s. Misschien mag dat wel van papa…

***

vintagecars5

Merk & Model: Peugeot | Bouwjaar: 1967 | Kilometerstand: 127.000 km | Prijs: € 5.950,00 
(hoogste bod staat op €4.250,00)

O, wauw, deze vind ik echt HEEL erg mooi. De kleur is echt prachtig en hij heeft zo’n leuk rekje op het dak. En ik voel liefde voor zo ongeveer alles uit de jaren 60. :)

***

vintagecars

Merk & Model: Chevrolet Pick up 3100 | Bouwjaar: 1956 | Kilometerstand: 105.929 km | Prijs: € 23.500,00

Ok, we zijn bij de zwaar onbetaalbare auto’s aanbeland. Maar deze heeft wel alles in één! Hij is baby blauw, helemaal opgeknapt en je kunt al je vrienden in stijl verhuizen. What’s not to like? O, wacht, de prijs…

***

vintagecars6

Merk & Model: Rolls-Royce Silver Shadow | Bouwjaar: 1976 | Kilometerstand: 35.443 km | Prijs: € 12.900,00

I saved the best for last. Oh hello mr. handsome! Dit is zo’n auto waar iedereen op de snelweg waar iedereen voor achterom in zijn stoel gaat zitten om een glimpje ervan op te vangen. Behalve de bestuurder dan, die moet op de weg letten. Pas d’r op!

***

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een auto-onderdelen-website. 

***

Welke vind jij het mooist?
En ook leuk om te weten, wie van jullie heeft een auto en wat voor een?

REACTIES:

 1. Linda Bestebreur

  Oooh wat mooi. Gewoon allemaal <3 Ik wil ook ooit nog zo'n vintage auto kopen zodat iedereen ernaar kan kijken inderdaad als ik ermee over de weg sjees, heerlijk lijkt me dat haha!
  Ik had een auto, van 18 jaar oud, een Peugeot 106, kwam niet meer door de APK helaas (lekte olie, roest aan het onderstel, blablabla) maar het was een fijn autootje…

  Reageren
 2. Sabrina

  Waauw dit is zo mooi allemaal! Ik hoop over een tijdje een Morris Minor uit 1965 te kunnen kopen (zoek maar op, ze zijn echt geweldig!), maar een Fiat 500 of een Volkswagen Kever lijken me ook heel erg gaaf!

  Reageren
 3. Miron

  Ik stem voor de Kever. Ooit, als ik later groot ben, wil ik ook een kever. Zo’n mooie oudgroene of een rode. Of een zelfs een gele. Voor een Kever mag dat inderdaad!

  Reageren
 4. Sylvia

  Ohh, al die mooie wagens! Ik heb eigenlijk niks met auto’s, maar dit zijn wel juweeltjes. De Peugeot is mijn favoriet, maar de Fiat is enorm schattig en m’n mond viel even open van de Rolls-Royce.

  Reageren
 5. Tamara

  Gave auto’s! :D Ik heb een ouderwetse bus op mijn verlanglijstje staan (bijv. van Volkswagen). Lijkt me ook gaaf om zo’n auto helemaal op te pimpen met toffe illustraties erop. Ik heb nu een Opel Corsa en die rijdt zo fijn dat ik hem denk ik niet inruil ;)

  Reageren
 6. Anne

  Die Fiat 500 is zo’n beetje mijn droomauto! Al wilde ik, toen ik mijn eerste auto ging aanschaffen, heel graag een DAF – die zijn ook zo lekker retro. Maar volgens mijn ouders ook een stuk minder veilig, dus die moest ik aan m’n neus voorbij laten gaan ;)

  Reageren
 7. Paul

  Laat ik nou op zoek moeten gaan naar een nieuwe auto, maar dan is zo’n vintage niet echt geschikt vanwege de lange afstanden. Gelukkig kijk ik dagelijks tegen vintage auto’s aan in de straat. Mijn buurman heeft een prachtige oude, oranje VW-bus en een blauwe Fiat 500 (zoals hierboven, in hetzelfde Baby-blauw). Daarvoor had hij een grote Amerikaan. Leuk kijkvoer.

  Reageren
 8. Jessisca Milligan

  I like different cars. I have my own car, but when I go on vacation, I have the opportunity to rent it and try something new every time. The last time I was in Crete, I drove a luxury car for the whole vacation, and it was cool info

  Reageren
 9. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *