Storytel app + 5 x audiobook tips!

Ik ben een audiobook addict. Dat is volgens mij wel bekend. Ik verslond vorig jaar het ene boek na het andere, maar op een shady manier (bad Olga, I know). Naast dat het niet helemaal netjes voelde, waren er ook maar een beperkt aantal boeken beschikbaar. Ik deed dus een dansje toen ik de app van Storytel ontdekte. Voor €9,99 per maand kan ik nu onbeperkt boeken luisteren. Vandaag leg ik uit hoe de app werkt, heb ik vijf luistertips en ik heb ook nog eens 30 dagen gratis luisteren voor Team Confetti bezoekers geregeld!

Storytel
Oftewel, audiobook heaven! Naar mijn weten is dit het enige abonnement waarbij je de hele bibliotheek kan luisteren, offline en online. Bij de Amerikaanse concurrent Audible moet je $14,99 betalen voor één boek per maand en die hebben uiteraard geen Nederlandse boeken. Natuurlijk kun je ook naar de gewone bieb, maar daar krijg je een hele bups CD’s mee en het aanbod is beperkt. Voor mij was het dus een no-brainer en ik heb direct een abonnement genomen. En in iets meer dan twee maanden heb ik al 15 boeken geluisterd! Holy moly! Als ik die had moeten lezen, dan had ik daar serieus jaaaaaren over gedaan.

boekenplank

De App
De luisterboeken van Storytel luister je via je iPhone, iPad of Android (gewoon vanaf je computer kan ook, maar dat is minder handig). Er is keuze uit duizenden luisterboeken (en ze hebben ook nog een e-book afdeling) in het Engels of Nederlands. Die kan je vinden door bij de aanbevelingen te kijken, door gewoon te zoeken of bij de categorieën te kijken. Als je een boek ziet dat je leuk lijkt, zet je hem op je ‘boekenplank’. Op die boekenplank kun je vijf boeken tegelijkertijd offline luisteren (online is onbeperkt volgens mij). En vijf is zat, believe me. De app onthoudt waar je bent gebleven, ook als je tussendoor naar een ander boek heb geluisterd. Tenslotte kun je nog een timer aanzetten voor als je bijvoorbeeld in bed ligt te luisteren.

Tips
Hieronder heb ik vijf boeken uitgelicht omdat ze divers zijn, maar ik heb er dus nog tien geluisterd! De volgende boeken vond ik ook echt aanraders: Spectacles door Sue Perkins, The Rosie Project en The Rosie Effect door Graeme Simsion, Moab Is My Washpot en The Fry Chronicles door Stephen Fry en Dave Gorman Vs the Rest of the World door Dave Gorman. En ik ben net begonnen aan The Organized Mind door Daniel Levitin. En die is heel interessant.

paulien

Taal is zeg maar echt mijn ding & En dan nog iets van Paulien Cornelisse
Nee, ik heb niet onder een steen gelegen, deze boeken had ik al gelezen (met mijn oogballen ja) en staan zelfs bij mij in de kast. Maar dat is alweer een tijdje geleden en ik was benieuwd hoe het zou zijn als Paulien de boeken zelf zou voorlezen. En dat is FANTASTISCH. 1000 x leuker dan lezen, dat garandeer ik je. En omdat de kleine zinnetjes en stripjes tussendoor voorlezen ‘stom is’ (Paulien d’r woorden, niet de mijne) zit er aan het einde van elk boek een bonustrack. Met name de bonustrack van Taal is zeg maar echt maar echt mijn ding is echt goud waard.

♥♥♥

hitchhikers guide

The Hitchhikers Guide to the Galaxy door Douglas Adams
Dit boek is een echte nerd-klassieker en hij is zooooo leeeeeeeeuk! En flauw. En onzinnig. 
Het boek gaat over de aardbewoner Arthur Dent, die samen met zijn beste vriend Ford Prefect net op tijd meelift met een ruimteschip voordat de aarde wordt opgeblazen om ruimte te maken voor een ‘hyperspace bypass’.

Het boek wordt voorgelezen door meestervoorlezer Stephen Fry (hij las ook Harry Potter voor en zijn eigen biografieën) en als je het uit hebt, kun je tegen elke nerd ’42’ ‘don’t panic’ en ‘so long and thanks for all the fish’ roepen en je kan niks meer verkeerd doen. Dit is het eerste boek van een trilogie van vijf (dat is hoe flauw de humor is).

♥♥♥

the book thief

The Book Thief door Markus Zusak
Ok, even wat serieuzer. The Book Thief gaat over de 9-jarige Liesel die ten tijde van de tweede wereldoorlog terechtkomt bij een bijzonder stel pleegouders. Het is heel poëtisch en beeldend geschreven en wordt verteld vanuit het oogpunt van de Dood. Dat klinkt niet heel gezellig, maar dit is een ontzettend mooi, ontroerend boek. Grappig, meeslepend en tragisch tegelijkertijd. Echt een aanrader.

♥♥♥

mary berry

Recipe for Life door Mary Berry
De oplettende lezer heeft dit luisterboek al eerder voorbij zien komen hier op teamconfetti.nl. Mary Berry is jurylid van het allerbeste televisieprogramma aller tijden: The Great British Bake Off. Verder kende ik haar niet, maar ze blijkt een flinke geschiedenis te hebben als tijdschrift- en tv-kokkin. Ze vertelt over haar leven op een ontzettend gezellige en dankbare manier (ze zegt wel 1000 x ‘I was so lucky’) terwijl ze ook erg vervelende dingen heeft meegemaakt. Dit boek is ontzettend knus en ontspannend, maar geeft ook genoeg inspiratie als je een hele harde werker bent. Want Mary, dat is een echte #girlboss hoor.

♥♥♥

modern romance

Modern Romance door Aziz Ansari
Tenslotte een wetenschappelijk boek, geschreven door komiek Aziz Anzari. Kort door de bocht genomen, vergelijkt hij de datingwereld van nu met die van vroeger. Wat zijn de verschillen? Wat was vroeger beter, wat kan nu wat vroeger niet kon? Wat kun je het beste op je dating profiel zetten en hoe maak je een goede eerste indruk? Dit zuigt hij niet allemaal uit zijn eigen duim, met een hele groep wetenschappers legt hij de datingwereld onder de loep. Nu is het al bijna 8 jaar (volgende week is het zover) DIK AAN met Tom, dus je zou denken dat deze info voor mij niet heel interessant zou zijn. Maar toch vond ik het heel boeiend. Want deze info kun je ook gebruiken bij andere relaties en het is ook nog een geschiedenislesje. En Aziz is hilarisch, laten we dat niet vergeten.

♥♥♥

EXTRA LANGE PROEFPERIODE VOOR TEAM CONFETTI FANS
De lieve mensen van Storytel hebben speciaal voor jullie een uitzondering gemaakt. Normaal mag je namelijk 14 dagen gratis luisteren naar de boeken van Storytel voordat je abonnement ingaat. Maar als je naar de website www.storytel.nl/teamconfetti gaat, dan mag je maarliefst 30 dagen gratis luisteren!

Goed om te weten: na 30 dagen wordt je abonnement automatisch verlengd in een betaald abonnement van €9,99 per maand. Je kunt je abonnement te allen tijden stopzetten via de website. Dit aanbod is alleen geldig voor nieuwe abonnees. Storytel zal je via e-mail op de hoogte houden over aanbiedingen en ander nieuws.

♥♥♥

En? Luisteren jullie met me mee?

REACTIES:

 1. Emma

  Oh ik wil nu ook heel graag een abonnement nemen ! The Book Thief ligt dan ook al een hele tijd op mijn nachtkastje te wachten om gelezen te worden, yes shame on me.

  Reageren
 2. Merel

  OMG!!!!!!!!!!! Dit is geweldig. En het feit dat Modern Romance er op staat haalt me helemaal over. Ik ga gebruik maken van jouw proefperiode Olga, dankjewel voor het regelen van deze goede deal! <3

  Reageren
 3. Lonneke

  Jaaaa Olga dit komt op het juiste moment, want ik was er net over aan het twijfelen.
  Boeken lezen lukt momenteel slecht dus ik moest aan jouw voorkeur voor luisterboeken denken en kwam daardoor al bij storytel uit.
  Thanks!

  Reageren
 4. Veerle

  Ik was al een tijdje aan het wachten tot er over audioboeken geschreven zou gaan worden. Ik had laatst al een beetje onderzoek gedaan en kwam inderdaad oa. op storytel uit. Ik denk dat ik morgen even een abonnement ga maken! Want ik ben we benieuwd! Ik ben sowieso benieuwd of luisterboeken iets voor mij zijn, maar het feit dat ze ook ebooks hebben, maar het voor mij nog leuker!

  Reageren
 5. Nikki

  Ooooh, wat een goede deal! Dit ga ik uitproberen! Ik zit elke dag anderhalf uur in de auto en heb niet altijd zin in muziek of radio, maar stilte is ook maar zo stil. Ik ga het proberen! Thanks :)

  Reageren
 6. Lotte

  Wat een leuk stukje! ‘Ik geef je de zon’ van Jandy Nelson (voorgelezen door Peggy Vrijens) is ook echt een aanrader. Zo’n mooi boek :O

  Reageren
 7. Sanne

  Ik ben doool op lezen, maar soms heb ik gewoon geen zin om mijn oogbollen (hahaha, vies woord) te gebruiken na een lange dag werken. Toch maar eens proberen, zo’n luisterboek! Ben benieuwd wat ik ervan vind.

  Reageren
 8. Karlijn

  The Book Thief is zo mooi! Maar de film vond ik dan weer wat minder, het boek blijft toch het mooist. En Modern Romance komt op mijn leeslijst te staan, het klinkt erg interessant.

  Reageren
 9. Meike

  Misschien klein beetje off topic, maar je moet de podcast “millennial” gaan luisteren! Gaat over een meisje die omdat ze geen werk kan vinden in haar vakgebied een podcast start over haar leven en de zoektocht naar iets doen waar je hart ligt. Wat uitgroeit tot een groot succes, deed me aan jou denken :)

  Reageren
 10. Lotte

  Oh my gooooooooooood, ik ben echt razend enthousiast!! Ik doe direct mee! Wat leuk dat ze ook Nederlandstalige boeken hebben. Ik ben namelijk meestal te lui om Engelse boeken te lezen/luisteren, haha.

  Reageren
 11. Marloes

  Bedankt voor de tip en de uitleg. Ik ben ook zo’n luisteraar, maar heb de boeken uit de luisterbieb nu wel gehad, dit klinkt ideaal. Op naar de site van Storytel dus.

  Reageren
 12. Linda

  Ik ben helemaal verslaafd aan Storytel! Ik heb van the Hitchhikers guide boek 1 en 2 al geluisterd en die vond ik echt fantastisch. Dankjewel voor de tips :)

  Reageren
 13. Pingback: Win drie maanden gratis luisteren bij Storytel! | Team Confetti

 14. Mieke

  Ik had nog nooit van de service gehoord, maar ik neem me ook een abo! Lijkt me erg fijn om te luisteren terwijl ik ondertussen iets anders aan het doen ben, want ik kom jammer genoeg te weinig aan “echt” lezen toe. Hopelijk op deze manier meer! :D

  Reageren
 15. Pingback: Het beste uit de héle zomer halen. | Team Confetti

 16. baccaratsite

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. baccaratsite, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren
 17. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 18. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 19. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 20. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 21. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 22. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 23. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 24. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *