Awesome audiobooks #1.

Ik ben een audiobook junkie. Geen grapje. Als ik thuis ben, over straat loop of in de supermarkt sta en iemand vraagt me wat, reageer ik meestal met: ‘He wat?’. Want ik zat namelijk net in een spannend/informatief/leerzaam of vermakelijk verhaal. Ik verslind luisterboeken, I love it. Waarom ik ze zo fijn vind, daar heb ik het al eerder over gehad, dus daar zal ik je niet meer mee vervelen. Vandaag gaan we het hebben over de audiobooks die ik geweldig vond.

Voordat we beginnen, even een disclaimer: ik loop hopeloos achter op het gebied van boeken lezen. Dikke kans dat je de boeken hieronder a. al hebt gelezen of dat je b. er op andere blogs al dood mee bent gegooid. Ik ben bezig met inhalen, misschien kom ik in de toekomst met wat vernieuwende titels. ;)

harry potter

HARRY POTTER DEEL 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7 – J.K. ROWLING
Als je niet bekend bent met deze reeks, dan ben je waarschijnlijk 15 jaar geleden verstoppertje gaan spelen en zit je nu nog steeds te wachten totdat iemand je vindt… Ik ga dus niet uitleggen waar dit verhaal over gaat en waarom het zo’n feest is om te lezen/luisteren. Ik was ongeveer dezelfde leeftijd als Harry toen het eerste boek uitkwam en ben dus samen met hem groot geworden (te ge hè, ja dat vond ik nou ook). Toen ik erachter kwam dat deze reeks werd voorgelezen door Stephen Fry (love that guy) was ik om. Hoppa! NOG EEN KEER! En geef toe, wanneer haal je het in je hoofd om alle zeven boeken van Harry Potter opnieuw te lezen? Waarschijnlijk als je een zonvakantie van minstens drie weken hebt gepland. Ik heb alle zeven de boeken geluisterd in ongeveer anderhalve week tijd terwijl ik aan het werk was of saaie klusjes aan het doen was. And it was awesome. Stephen Fry leest het waanzinnig voor en er zijn subtiele geluidseffecten (bijvoorbeeld een galmende stem of een stem die klinkt alsof hij door een luidspreker komt). Elk karakter heeft zijn eigen accent en toonhoogte en dat brengt het verhaal echt tot leven.

Awesome meter: ★★★★★

marie kondo

THE LIFE-CHANGING MAGIC OF TIDIYING UP – MARIE KONDO
Opruimen is het nieuwe zwart lijkt het wel. En Marie Kondo is de koningin van het opruimen. Dat weten we inmiddels allemaal (ook als je dit boek niet hebt gelezen, dan ben je hiervan vast op de hoogte). Ik was wel toe aan een beetje fall (ik ben een beetje te laat voor spring) cleaning. En bij wijze van inspiratie zette ik dit boek op. De voorlezeres heeft een wat monotone stem. Niet heel gezellig maar wel heel constant. En het had effect. Door het te luisteren terwijl ik aan de slag ging, werkte dit audiobook als een soort coach. Er was iemand die voor mij besliste wat ik allemaal weg kon doen (bijna alles, haha) en me geruststelde dat ik me nergens schuldig over hoefde te voelen. Jazeker, er staan tips in en een werkwijze, maar wat ik vooral fijn vond was een opruimbuddy die in mijn oren dreunde wat de volgende stap was. Niet mindblowing, maar wel erg behulpzaam.

Awesome meter: ★★★☆☆

yes please

YES PLEASE – AMY POEHLER
Dit is zo’n boek dat al heel erg lang op mijn lees-lijstje stond. Niet dat ik Amy Poehler kende of ook maar wist wat het onderwerp van het boek was. Dit is een gevalletje ‘iedereen leest het en de omslag straalt positiviteit uit, let’s do this’. Dit was vast een feelgood boek, dat kon niet anders. En dat was het ook. Amy Poehler is comédienne en in dit boek vertelt ze over haar carriere, deelt random tips, levenslessen en gênante verhalen. Ze leest het zelf voor, laat anderen aan het woord en er komen soundclips voorbij uit de televisieprogramma’s die ze heeft gedaan. Ik kende deze dame eigenlijk niet, haar werk ook niet, maar dat maakte me niet uit. Want ik hou van boeken geschreven door inspirerende vrouwen (of mannen, maar meestal toch vrouwen) die gewoon vertellen. Op een gezellige en dankbare toon. Want dat is inspirerend. Het bewijst dat als je je best doet en een beetje geniet tussendoor, je heel ver kan komen. En dat niemand perfect is, ook niet de mensen op tv. ;)

Awesome meter: ★★★★★

four hour work week

THE 4-HOUR WORK WEEK – TIMOTHY FERRISS
Dit boek zag ik voorbijkomen op de blog van de Groene Meisjes. Selfhelp books zijn the cats pyjamas en ik ben er ook gek op. MAAR ik ben er ook achter dat je selfhelp books niet moet behandelen als een bijbel. Haal eruit wat je aanspreekt en ga verder. Nope, ik hoef nu niet nog maar 4 uur te werken terwijl ik in een hangmatje lig op een zonnig eilandje. Want dat wil ik helemaal niet. Ik word niet blij van alles uit handen geven (dat is wat je moet doen volgens Timothy) en de werled rondreizen. Ik wil in mijn eigen huisje lekker werken en mooie dingen maken. Maar toch kwamen er genoeg zakelijke tips voorbij die mijn manier van werken resetten. Ik probeer wat efficiënter te werken en ik ben aan het uitproberen om nog maar één keer per dag mijn emails te checken en erop te reageren (en in het weekend helemaal niet). Klinkt niet wereldschokkend, maar zo ervaar ik het wel. Wat een rust! En nu door naar het volgende zelfhulp boek. :)

Awesome meter: ★★☆☆☆

not that kind of girl

NOT THAT KIND OF GIRL – LENA DUNHAM
Dit boek heb ik in mijn kast staan. En ik heb het ook gelezen. Waarom dan ook nog luisteren? Omdat ze het zelf voorleest (!!!). Het is in het buitenland blijkbaar heel normaal dat auteurs hun eigen boeken voorlezen (Amy Poehler deed het ook) en de boodschap komt wat mij betreft veel beter over. Ook dit keer sprak het eerste gedeelte van het boek me minder aan dan het laatste gedeelte. Maar alle anekdotes worden zo leuk verteld, dat het net lijkt alsof je aan de telefoon zit met Lena en haar net hebt gevraagd: ‘vertel nog eens iets raars/bijzonders/beschamends/fijns wat je hebt meegemaakt.’ En dat ze dan gewoon haar diepste geheimen met je deelt. ;)

Awesome meter: ★★★★☆

***

En dit jongens en meisjes, zijn mijn eerste tips voor awesome audiobooks.
Laat vooral weten wat je ervan vond en of er behoefte is aan een tweede deel. ;)

REACTIES:

 1. Stèphanie

  Hi!
  Audiobooks are awesome :)
  Ook heerlijk voor het slapen gaan. Val er zo bij in slaap. Vooral die van de Kameleon #jeugdsentiment.
  Waar haal jij je luisterboeken? Ik leen ze soms van de bieb, maar daar hebben ze niet zoveel (wat ik leuk vind) en in de winkel hier is ook weinig keuze en ik vind ze best duur.
  Groetjes!

  Reageren
 2. Frauke

  Ahhh thanks voor de tips! Amy Poehler’s boek wou ik al even lezen, maar ik heb er dan niet meer aan gedacht! Dus deze reminder was welkom :D. De andere boeken lijken me ook wel leuk, enkel van Harry Potter ben ik niet zo’n fan. Haha. En als ik dat zeg moet ik me vaak even gaan verschuilen dus dat ga ik dan maar doen ;)! X

  Reageren
 3. Desi

  Hoewel ik het idee van audioboeken hele tof vind, heb ik altijd heel veel moeite om mijn aandacht erbij te houden. Ik dwaal heel makkelijk af en dan ga ik iets anders doen ondertussen. Dan mis ik dus het hele verhaal.
  Wat doe jij om te voorkomen dat je geconcentreerd blijft op je luisterboek?

  Reageren
 4. Marieke

  Ik ben zo iemand die alle zeven Harry Potter delen vrijwel jaarlijks van papier leest, niet in drie weken durende zonnige zomervakanties (wanneer heb ik voor het laatst drie weken vrij gehad??) maar gewoon op druilerige novemberavonden en vrije zaterdagavonden. Onder een dekentje op de bank. Hmmmm! Laat ik nu net komende zaterdagavond nog geen plannen hebben… :)
  En ik heb hetzelfde als Desi hierboven: bij luisteren kan ik echt mijn aandacht er niet zo goed bij houden (haha Desi, wel grappig voor iemand die ‘aandachtig’ als site heeft :D )

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Het helpt wel als je boeken hebt die niet al te ingewikkeld zijn en waarvan het niet erg is als je een zin of twee mist. En luister het terwijl je stil zit of iets heel saais waarbij je niet hoeft na te denken. Zoals de was ophangen of een mutsje breien. ;)

   Reageren
 5. Brieke

  Toen ik in het ziekenhuis lag, in de ban van de ring als luisterboek gehoord. Daar kan je mee vooruit, heerlijk. Voor kinderen is meneertje Satie te gek. Met prachtige muziek

  Reageren
 6. Pauline

  Door jou vorige artikel ben ik nu ook over op de audioboeken, haha. Ik heb in die 2 weken nu al The Girl on the Train en Marie Kondo geluisterd, heerlijk! Dus nog meer tips zijn zeker welkom!

  Reageren
 7. Sterre

  Hoi Olga! Sinds je vorige blog over luisterboeken ben ik ook begonnen aan harry potter en ik ben verslaafd! Ik vroeg me nog wel af of jij ze allemaal via YouTube luistert of is er een andere site waar je ze kunt vinden?

  Reageren
 8. Anniek

  Leuk artikel! Ik luister sinds kort audioboeken in de auto op weg naar het werk (ik reis iedere dag 2 a 3 uur) en kan haast niet meer zonder! Ben begonnen met Arthur Japin (De zwarte met het witte hart, Maar buiten is het feest), die ook zijn eigen boeken voorleest – een heerlijke stem heeft die man! Ik had er eigenlijk nog niet aan gedacht dat je natuurlijk ook non-fictie kunt luisteren. En Engels, dat lijkt me ook wennen, maar wil ik wel proberen! Ben benieuwd naar je volgende tips.

  Reageren
 9. Nicole

  O, wow, ze staan op YouTube?! Ik wil ook weer! Ik luister nu al een hele tijd Een goede raad (The Casual Vacancy), het eerste boek van J.K. Rowling dat niet over Harry Potter gaat. Via Luisterbieb (app van de bibliotheek, maar geloof niet dat je lid moet zijn). Ook leuk, ik ga alleen niet zo snel. Ik vind het ook fijn om er tijdens het wandelen of hardlopen naar te luisteren, maar dan mis ik eigenlijk te veel door verkeerslawaai. Strijken en breien zijn andere luisterboekactiviteiten voor mij :)

  Reageren
 10. Pingback: Kletspraatjes #5 - Schoolstress, eten & mooie boeken • Kletspraatjes

 11. Lieke

  Zelf ben ik niet zo van de audiobooks, maar ik hoor/lees dat er steeds meer mensen heel enthousiast over zijn! Misschien dat ik ook eens een poging ga wagen. Lopen/fietsen en tegelijkertijd een boek lezen? Yes, please!

  Reageren
 12. Pingback: Kletspraatjes #5: Schoolstress, eten & mooie boeken

 13. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 14. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 18. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 19. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 20. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 21. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *