Photo diary september #1 + kattenbonus!

Nadat ik de foto’s van deze week had bekeken, kon ik er een heel duidelijk thema uithalen: burgerlijkheid/kneuterigheid. Ik heb jullie gewaarschuwd, deze photo diary staat vol huishoudelijk werk en guilty tv-programma’s…

the empire strikes back

Zondagochtend vaste prik: movie morning. Dit keer deel twee (eh, eigenlijk deel 5 dus) van de originele StarWars. Het was nog een klus om de echte originele te kijken en niet de opgepoetste versie. Oud is veel leuker! Met poppen enzo. :)

peanut stew

Ik probeerde een nieuw recept deze week: pinda stew (vertaald is dat stoofpot, alleen hoefde het maar een kwartier te pruttelen, dus stoofpot is eigenlijk wat overdreven). ZO LEKKER! Niet moeilijk, niet duur en vegetarisch. Ik vind het wel prettig om wat lekkere vegetarische recepten in mijn repertoire te hebben. Goed om af en toe vlees over te slaan en ook lekker budget natuurlijk. Recept staat binnenkort op de blog!

great british bake off

Mijn favo kneuterige programma is er weer op! The Great British Bake Off! Alles is hier fantastisch aan. Het is HEEL grappig, mensen maken de mooiste dingen maar tegelijkertijd is het ook heel down to earth. En je bent na een aflevering al verliefd op alle kandidaten, juryleden en presentatoren (Mel &Sue sandwich voor intimi). Elke woensdagavond op de BBC om 21.00. En op zondagmiddag wordt het volgens mij herhaald. Perfect kijkvoer voor bij het was opvouwen. Voel je je toch nog een beetje productief en huisvrouwig terwijl anderen de mooie taarten bakken.

sushi sleutelhanger

Ik deed mee aan de winactie van Maris. Tijdens het uitproberen van een most cutest setje, was het een beetje uit de hand gelopen en had ze opeens een berg sushi sleutelhangers over. Ik deed mee en ik won er eentje! Zo leuk om zoiets te krijgen met de post, met een leuk berichtje ook nog. ;)

expeditie robinson

Ik had een lekkere tv week deze week, haha. Expeditie Robinson begon namelijk ook weer. Vind ik echt fantastisch. Vooral omdat mensen hun principes zo overboord gooien. En als ze dat niet doen, wordt daar misbruik van gemaakt. De beste tactiek is nog steeds niet uitgevonden. En iedereen gaat er met een andere reden naartoe. Of het nu een spel is, een persoonlijke uitdaging of een manier om iets te verwerken. En omdat iedereen er voor verschillende redenen is, levert dat hele bijzondere situaties op. O, en Vjeze Fur EN Manuel Broekman doen mee. Ik wens dus niet gestoord te worden op donderdagavond, dat begrijp je. Nog meer fans in de zaal?

schone keuken

Djeeeez, wat had ik deze week een kneuterige week zeg. Nieuwe recepten proberen, de hele week reality tv kijken en… het huis opruimen. Het probleem met de afvoer (zie vorige week) is nog steeds niet opgelost (kom op verzekering) en de keuken was een bende omdat afwassen zo een beetje lastig gaat en er een keukenkastje kapot is gemaakt door de loodgieter (kon niet anders). Tijd om er weer een aangename plek van te maken. En het bewijs van mijn goede huisvrouwelijkheid naar Tom sturen. Aiaiai…

kleine moghul

Omdat afwassen wat lastig ging, was dat een goed excuus om weer eens Indiaas te bestellen bij de Kleine Moghul in Groningen. Jum!

tony lindehuis cadeautje lindehuis kopjes linde cadeau

Ik had donderdag goed nieuws (ik heb er gemengde gevoelens over, maar het nieuws was voor nu goed) (lekker mysterieus). Dus ik trakteerde mezelf vrijdag op een Tony reep toen ik weer aan het werk ging bij Lindehuis. Handig trouwens, in zo’n fijne winkel werken. Tussendoor kon ik een leuk cadeautje uitzoeken voor een vriendin die de volgende dag haar verjaardag vierde. En het leuk inpakken. Best job everrr! O, en mijn favoriete hoekje deze week waren de letterkopjes van bloomingville. Ze lijken een beetje op de kopjes van Design Letters, maar zijn een stuk voordeliger, €6,95 maar. Dan kan je er nog eens een leuk woord van maken! De M was op, maar ik was creatief. ;)
En ik vond een cadeautje van Linde. Het vaasje was lek en daarom mocht ik hem hebben. Supertof! Daar vind ik vast wel een andere functie voor in plaats van vaasje. Iemand ideeën?

pindakaas

Vrijdagmiddag, borrelmiddag. De koelkast en keukenkast waren zo goed als leeg. Er lagen nog een paar biertjes onderin de koelkast en we duikelden een restje zoute stokjes en een pot pindakaas op. Zonnetje erbij, perfect!

brasserie groen

Op zaterdag ontbijt of lunch ik graag buiten de deur. Het is dan gezellig in de stad en lunchen is een stuk voordeliger (maar vaak net zo lekker) als dineren. Ik bestelde zalm met een kruidenkorst bij Brasserie Groen. En Tom grijpt in de achtergrond naar zijn club sandwich met maar liefst VIER lagen. Go big or go home!

afval

En ik sluit kneuterweek af met een kiekje van een hoop troep naast een prullenbak met een duidelijke boodschap. Foei mensen!

KATTENBONUS!

mo en tetkees staart mo is moe mo buitenbarney

Mo en Tetkees speelden in de tuin toen wij aan onze geïmproviseerde borrel zaten. Mo was moe. Mo loopt altijd mee naar de auto en blijft dan zeer verdrietig achter als we erin stappen. En we hebben een guestkat: Barney! En Barney kent geen schaamte…

***

Nog een hele fijne zondag en tot volgende week!

***

Vind je het leuk om te volgen wat Meike en ik de hele week uitspoken? Volg ons dan op instagram.

REACTIES:

 1. Marieke

  Kneuterig is ook wel lekker, toch. The Great British Bake Off klinkt alsof ik dat ook graag zou kijken! En Expeditie Robinson vind ik heel leuk maar wordt precies uitgezonden als ik niet kan kijken, helaas.
  Voor dat vaasje: past er niet een klein flesje in, zodat je er alsnog een bloem in kan zetten? Het is wel heel mooi!!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Eh ja… Maar gelukkig zijn er steeds mensen om me heen jarig en kan ik voor hen iets meenemen. Voelt bijna net zo goed als voor jezelf. ;)

   Reageren
 2. Linda Mouw

  Wat een leuke foto’s en met kneuterigheid is niets mis hoor, dat is juist heerlijk :-) Balen dat de keuken nog niet in orde is, hoop dat dat snel komt. Oh al die lekkere dingen maken dat ik trek krijg en de zoute stokjes met pindakaas ga ik onthouden én uitvoeren ;-). Bedankt voor de tip van The Great British Bake Off en de kattenbonus is weer super!

  Reageren
 3. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *