Party office makeover mood board.

Mijn party office krijgt een makeover. Want hoe leuk en party hij ook is, heel zen werken lukt me daar niet. Ik loop al ontzettend lang met leuke ideeën rond in mijn hoofd en afgelopen weekend maakte ik een moodboard. Met een hele rij schetsen voor een ikea hack waar ik al een tijdje op zit te broeden…

party office party office2


Het kleuren/materialen palet.
Als inspiratie hiervoor koos ik een poster die ik al ontzettend lang wil hebben. En hij gaat er nu ook echt komen, yay! De kleuren zijn nog steeds vrolijk, maar passen wat beter bij elkaar. Op die manier hoop ik wat meer rust in de tent te krijgen, maar toch energie te krijgen als ik mijn kantoortje binnenloop. Qua materialen wil ik meer plantjes (en dat worden vetplantjes, want iets anders kan ik écht niet in leven houden) en lichte houtsoorten.

party office3

Werkplek. Ik heb nu twee tafels tegen elkaar aangeschoven die verschillen van kleur- en een houtmotief. Als ik een foto maak van iets op die tafels, dan wordt de foto heel oranje, door het nephoutfolie dat op de tafels zit. Ik wil graag twee witte tafels (één voor mijn computer en één om webshoppakketjes op in te pakken) met lade’s en ruimte voor snoeren. Ik kwam uiteraard uit bij ikea. Door de lade’s hoop ik wat minder troep op mijn bureau te hebben en dus wat meer rust. Het lampje heb ik al en staat er denk ik heel mooi bij.

party office4 party office5

Ikea hack. Ik heb nu drie lage witte Billy’s tegen elkaar geschoven en ik wil er nog eentje bij. Alleen zoals je bovenin ziet, zien open kasten er snel heel rommelig uit. Hoe hard je ook je best doet, haha. En dus wil ik er graag deurtjes voorzetten. De deurtjes die bij de Billykast horen, vind ik niet zo mooi en zijn behoorlijk prijzig. Dus in plaats daarvan ga ik de állergoedkoopste keukendeurtjes van Ikea gebruiken die ze hebben. Dat is een beetje gefrunnik, want deze deurtjes zijn niet bedoeld om voor een Billy te plaatsen. Maar het is bij één kastje al gelukt (soortvan)! Hoe je dat doet, laten Tom en ik binnenkort zien in een Ikea hack blogartikel.

Maar zo’n rij witte deurtjes is natuurlijk een beetje saai. Die moeten opgeleukt worden! Dat ga ik doen met gekleurde ledlicht-strips (je hebt een party office of je hebt ‘m niet) én plakplastic. Ik heb een paar samples opgevraagd in de kleuren van mijn palet (zó verstandig) en de oranje en roze vond ik het mooist. Ik heb een aantal schetsen gemaakt en ik ben er nog niet helemaal over uit voor welke ik ga. Ik twijfel tussen de confetti stippen (voor de hand liggend maar toch ook wel érg leuk) en de roze diagonale deurtjes. Die lijken een beetje op bomen en dat past wel weer mooi bij de poster…

party office6

Gordijntjes. Ik heb nu geen raambekleding (ik zit op de tweede verdieping en dus heb ik niet zoveel inkijk). En dat staat een beetje kaal. Het lijkt me ook wel fijn dat als ik ’s avonds of in de winter aan het werk ben, ik ze lekker dicht kan trekken en het gezellig kan maken op mijn werkplek. Ikea blijkt wéér the place to go. Links zie je de leukste gordijnrails ooit en rechts de leukste stof om gordijntjes van te maken ooit. Heb ik eindelijk een goede reden om mijn nieuwe naaimachine uit te proberen, haha.

♥♥♥

Tot zover de inspiratie! Ik ben heel benieuwd welk ontwerp voor mijn rij Billy kastjes jullie het leukst vinden.
Laat het me vooral weten. ^_^

♥♥♥

Bronnen:
Forest poster / bureau inspiratie links / cactus pot / lade inspiratie rechts.

REACTIES:

 1. Esmee

  Ziet er leuk uit! Mooie tafels, die kende ik nog niet van de ikea.

  Ik vroeg me af of er weer een planner komt voor de maand april? Ik vond die van februari en maart zo fijn ;-)

  Reageren
 2. Olga Bericht auteur

  Hoi Esmee, ja! Ik ga vandaag nog een maandplanner maken, dan staat hij morgenochtend online. Ik was hem bíjna vergeten, maar dacht er gisteren toevallig ook net aan. ;)

  Reageren
 3. Bianca

  Wauw, dat gaat ontzettend leuk worden. Ik zou ook voor jouw keuzes gaan wat betreft de kastfrontjes. Zijn de confetti en de roze hoeken (type boom) ook nog te combineren? Bijvoorbeeld klein beetje confetti in verschillende formaten (niet te groot) in de witte of roze vlakken of 2 kastjes confetti, 1 kastje witte bomen, roze achtergrond? Succes en geniet ervan!

  Reageren
 4. Marrigje

  Ik vind de roze confetti bollen het leukst!! Maarruh, deze kasten rommelig? Ik wou dat ik ze zo netjes krijg… en hou :)

  Reageren
 5. Natasja

  Ziet er al erg goed uit Olga, ik ben benieuwd naar het eindresultaat ^_^
  Ik denk dat ik een voorkeur heb voor de confetti deuren, maar de roze punten zijn ook mooi.
  Ik heb zelf een lichte werkplek met als accent pasteltinten en ben daar erg blij mee. Als bureau gebruik ik een witte eettafel -zodat ik veel ruimte heb voor fotografie en de kat- met daaronder een ladekast van de Ikea. Kabels heb ik achter een brede tafelpoot geplaatst m.b.v klittenband.

  Reageren
 6. Linda

  Wat een mooie kleuren heb je uitgezocht, die poster is echt fantastisch. Voor de kastjes zou ik gaan voor de roze boompjes, die vind ik zo leuk, al vind ik wel dat er een beetje confetti bij hoort. Het word vast een geweldige werkplek.

  Reageren
 7. Noortje

  Super leuk! Mooi ook die witte bureaus met lades.
  Ik heb het nut van lades echt onderschat. Overal zwerven nu losse spullen :D
  dus ik ben op zoek naar een zwarte alex ladekast. Ik vind de roze boompjes ook het mooiste.
  Misschien kan je ze nog variëren in hoogte en aan de linkerkant wat confetti toevoegen, lijkt het net of het confetti sneeuwt (of zoiets dergelijks ;) ) Veel succes met de make over! Ben ook erg benieuwd naar de ikea hack :D

  Reageren
 8. Debbie

  Wat ziet dat er allemaal leuk uit! Ik ben benieuwd naar die kastdeurtjes. Dat kattenstof is geweldig en die gordijnroede ziet er erg handig uit. Geloof dat ik ook weer eens richting Ikea moet …

  Reageren
 9. Britt

  Ik vind het zo tof dat je allemaal dingen zelf gaat maken! Of twee dingen met elkaar combineren bijvoorbeeld. Lekker crea bea!

  Reageren
 10. Pingback: Confetti Soap #63 + kattenbonus! | Team Confetti

 11. slotsite

  I’m writing on this topic these days, slotsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *