Coming soon: 4x nieuwe collecties bij IKEA.

Oh, oh, oh, IKEA, you did it again. Volgens mij werken ze daar op het hoofdkantoor around the clock om er praktisch elke week een nieuwe collectie uit te gooien. Ze maken zoveel mooie dingen! Vandaag laat ik vier collecties zien die binnenkort te koop zijn en die er voor mij uitsprongen (ja, er zijn er stiekem nóg meer)…

ANVANDBAR 8 ANVANDBAR 1 ANVANDBAR 2 ANVANDBAR 3 ANVANDBAR 4 ANVANDBAR 5 ANVANDBAR 6 ANVANDBAR 7

ANVÄNDBAR COLLECTION – APRIL 2016
De urban jungle trend is bij IKEA ook vollop aanwezig. Heel erg fijn. Fris, groen en veel natuurlijke materialen. De hangende plantjes kennen we nu wel, maar door een volledig hangend dienblad voor plantjes te maken, doen ze er toch weer iets vernieuwends mee. De hele grafische prints vallen een klein beetje uit de toon met de rest van de collectie, maar vooral de laatste stof vind ik erg mooi (dus het maakt me niet uit). Daar kun je heel mooi een meubeltje opnieuw mee bekleden.

RIMFORSA 3 RIMFORSA 1 RIMFORSA 2 RIMFORSA 5 RIMFORSA 4

RIMFORSA KITCHEN ACCESSORIES
Deze collectie draait om een nieuw losstaand keukenblokje en accessoires gemaakt van bamboe. De buisjes voor kruiden en cruesli komen me bekend voor en ik zou er heel graag een miljoen van willen hebben om ál mijn kruiden in te stoppen (ik heb een kruidenprobleem, Tom kan dit bevestigen) maar ik ben niet zo’n van fan de rails. Meh, misschien kan ik een hack verzinnen…

GLODANDE 3GLODANDEGLODANDE 2GLODANDE 6GLODANDE 4GLODANDE 5

GLÖDANDE LIMITED EDITION COLLECTION
Prrrrrintjesssss, yesssss. IKEA werkte samen met Belgisch mode ontwerper Walter van Beirendonck. Hij maakte een maffe sprookjeswereld waar al deze prints en karakters uit voortkwamen. Voor mij persoonlijk is het her en der een beetje tè over the top, maar er zitten hele leuke dingen bij. De stoffen vind ik wederom het mooist. Vooral omdat er ‘wondermooi’ aan de zijkant is gedrukt. Een tof detail en een lief woord, I like it! De collectie ligt tegen de zomer in de winkels.

VIKTIGT 7 VIKTIGT 5 VIKTIGT 4 VIKTIGT 6 VIKTIGT 11 VIKTIGT 3 VIKTIGT 2 VIKTIGT 10 VIKTIGT 9 VIKTIGT 1

VIKTIGT COLLECTION – LIMITED EDITION APRIL 2016
Nóg een limited edition, opnieuw met een kunstenaar(es). Ingegerd Råman om precies te zijn, een hele bekende glas / keramiek ontwerpster uit Scandinavië. Ook deze collectie (net als de ANVÄNDBAR COLLECTION) oogt heel puur en simpel. Alles ziet er prachtig uit (alhoewel ik het niet zo heb op de stoom-mand-lamp) en heel classy. Voor mij thuis zit er teveel zwart in de collectie en al het glas ziet eruit alsof ik het snel stuk zou maken (of anders mijn ruige vaatwasser wel). Maar mooi vind ik het zeker.

♥♥♥

April is dus een goede maand om erop uit te trekken voor een (vegetarisch) balletjes diner in een mooie Zweedse winkel bij jou in de buurt. Want dan kun je bijna al deze collecties al van dichtbij bekijken (en afrekenen).

REACTIES:

 1. Gerinda

  Wow wat een gave collecties!
  Ik was van plan om aanstaande zaterdag te gaan shoppen bij Ikea, nu ga ik helemaal graag! :)
  Die urban jungle vind ik zo mooi.
  Leuk artikel!
  Liefs Gerinda

  Reageren
 2. Eline // Plutomeisje

  Oooh, die collectie van Van Beirendonck! Vooral de stofjes en de bordjes zien er geweldig uit! Op de Belgische IKEA website is er helemaal niets over te vinden, hopelijk wordt België niet (opnieuw) overgeslagen bij de limited collections. #fingerscrossed

  Reageren
 3. Charlotte

  Argh! Wat een verschrikking dat de Ikea op een half uurtje met de bus in Hengelo zit. Die potjes! Die plantenhangers! Al dat terracotta! Ik heb nu al pijn aan mijn bankrekening…

  Reageren
 4. Linda

  Wat een leuke collecties, het word hoog tijd om naar de Ikea te gaan :-) Vind vooral de laatste en eerste collectie geweldig.

  Reageren
 5. Lonneke

  Er zitten weer leuke dingen tussen. Ik ben zelf wel meer van licht en kleurrijk, maar ik vind bij IKEA altijd wel wat. Daarom kan ik er ook beter niet naartoe gaan ;-)

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *