Op avontuur in Flevoland…

In de Confetti Soap heb je het al kunnen lezen: ik was op avontuur in eigen land! Samen met vier andere bloggers en twee enthousiaste tourguides at ik een soldatenlunch, scheurde ik met een ribboot over het woeste water tussen Pampus en Almere én viel mijn mond twintig keer open van verbazing tijdens een openlucht-theater-spektakel. En uiteraard heb ik genoeg foto’s gemaakt om jullie mee te nemen op een virtuele tour door Flevoland. Ga je mee?

pampus 1Elvira

ELVIRA
De reis begon op vrijdag om 10.30 in IJburg Amsterdam (of nouja, voor mij begon hij om 07.15 op Groningen Centraal) waar we met Elvira (dat is een boot, geen meisje) naar het fort-eiland Pampus voeren. De Elvira is het soort bootje waarop je heel prima de verjaardag van je oom die 65 is geworden, kunt vieren. Knus, gezellig en heel geschikt voor een Titanic-momentje voorin. Een goed plekje om iedereen een beetje te leren kennen. Van links naar rechts: Naline (stopandstare.nl), Kim (tourguide Cherry Lab), Evelien (fotografille.nl), moi, Rinkje (tourguide Flevoland), Natasja (watzijzegt.com) en Bianca (foodtravelphotography.com).

pampus 3pampus 2

FORTEILAND PAMPUS
Eerste stop van de Flevoland-trip was Pampus. ‘Maar Pampus hoort toch helemaal niet bij Flevoland?’ hoor ik de slimme kinderen in de klas denken. Of dacht je misschien (zoals ik): ‘Wat is een Pampus?’ Pampus is een oud fort dat gebouwd is in 1887 en dus een stuk ouder is dan onze door-mensenhanden-gemaakte-provincie Flevoland. De reden dat we via Pampus naar Flevoland gingen, is omdat Pampus per veerdienst ook te bereiken is vanaf Almere. ‘En het is weer eens wat anders’ zoals Rinkje, één van onze tourguides zei. Je kunt op Pampus het oude fort van binnen bekijken, een soldatenlunch naar binnen schuiven (zie hierboven) én naar de Drijf In Bioscoop. Een film kijken vanaf het water (met eigen boot of vanaf de Sailboa, het grote zusje van Elvira). Amazing!

snellerib 1 snellerib2

SNELLERIB
Na de knusse Elvira en het educatieve Pampus was het tijd voor een beetje actie. Eerlijk gezegd kneep ik hem wel een béétje voordat we vertrokken. Ik had een XXL pak aan waar ik in zwom (moet je maar niet naar de wc gaan nét als de waterpakjes uit worden gedeeld) en ik kon niet eens met mijn voeten bij de grond. Ik had het gevoel dat ik na één golfje al over boord zou kieperen, maar het was ZO LEUK. Ik lieg niet, kijk maar naar mijn blije hoofd. Als Rinkje me niet op die boot had gezet, had ik het waarschijnlijk nooit zelf geprobeerd. Dankjewel dus. En ook bedankt Kevin, onze lieve kapitein die zich in heeft gehouden, het net spannend genoeg heeft gemaakt en de drang om twintig loopings te maken heeft onderdrukt. ^_^

land art 1 land art 2

DE GROENE KATHEDRAAL
Kunst! Mijn area of expertise, hihi. Flevoland telt blijkbaar zes te gekke Land Art kunstwerken en we hadden tijd om er ééntje te bezoeken: de Groene Kathedraal, gemaakt door Marinus Boezem. In een notendop is dit een groep bomen die op zo’n manier geplant is dat ze samen de plattegrond van de kathedraal van Reims vormen. De bomen die je hier ziet, zijn populieren die na dertig jaar langzaam sterven. En aangezien ze in 1987 geplant zijn, duurt dat niet lang meer. Dat klinkt een beetje zonde, maar dit is een onderdeel van het kunstwerk. Flevoland is een heel nieuw stukje land en heeft amper een geschiedenis. Door een kunstwerk te maken dat vrij vlot in een ‘ruïne’ zal veranderden, heeft Flevoland er een beetje geschiedenis bij. Ook leuk om te weten: Flevoland is de énige plek op aarde waar je binnen één dag zes beroemde Land Art kunstwerken kunt bewonderen. Een geweldig plan voor een dagje uit!

buitengewoon goed

BUITENGEWOON LEKKER
Middenin het Land Art kunstwerk De Groene Kathedraal lag een picknick-kleedje voor ons klaar met heerlijke hapjes van Buitengewoon Lekker Almere. Mini burgers van Schotse Hooglander, paprika met geitenkaas en lavendel én zelfs een bakje gebakken krekels. Het was allemaal heerlijk en de locatie maakte het nog specialer. Wie ook lekker biologisch/regionaal wil eten, kan terecht bij hun gezellige bosrestaurant in het hartje van Almeerder Hout.

visavis 1 visavis 2 visavis 3 visavis 4visavis 5

VIS À VIS
Het is bijna niet te geloven dat dit nog stééds dag één van ons Flevoland avontuur is, maar het is toch echt waar. We sloten dag één af met een buffet diner (ik denk nog steeds met warme gevoelens terug aan de calamaris) én een FANTASTISCH openluchttheaterstuk van Vis à Vis. Vis à Vis is een theatergezelschap met een eigen locatie naast het Almeerderstrand. Hier werkt het héle gezelschap samen om elk jaar een nieuw theaterstuk te maken. En zoals je op de foto’s hierboven kunt zien, kennen ze geen grenzen. De verhaallijn, de techniek, de kostuums en de decors, álles kan en íédereen werkt zich helemaal suf. Na de voorstelling werden we achter de schermen rondgeleid door de acteurs. Bijna alles is handgemaakt en zó inventief. Het is alsof je naar een schetsboek met onmogelijke ideeën kijkt en álles werkt. Soms provisorisch en soms heel technisch. Van alles wat ik in Flevoland heb gezien, vond ik dit het meest fantastisch en het meest inspirerend. Ik weet zeker dat ik volgend jaar speciaal terugkom voor een nieuwe voorstelling. De voorstelling die wij hebben gezien heet Exit en speelt nog tot 17 juli. Heb je de mogelijkheid om erheen te gaan, DOE HET. En neem een kussentje mee om op te zitten.

apollo

APOLLO HOTEL
Na een dag die leek alsof hij wel twee weken had geduurd, doken we ons bedje in. We kregen allemaal een luxe hotelkamer in het Apollo hotel in Almere met uitzicht over het water. Dit was de allereerste keer dat ik in mijn uppie in een hotelkamer lag en nou, het had wel wat. Echt een aanrader als je écht toe bent aan een beetje me-time, haha. O en het ontbijtbuffet was ook verrukkelijk (altijd een plus).

hertrundpaardjes

FOTOSAFARI OOSTVAARDERSPLASSEN
Dag twee in Flevoland voelde als een zondag (terwijl het stiekem zaterdag was). Een uitgebreid ontbijt in Hotel Apollo en daarna de natuur in!  De laatste activiteit in Flevoland was namelijk wel héél speciaal: we gingen op fotosafari in de Oostvaardersplassen. Compleet met jeep, boswachter én loslopend wild. We bleven zoveel mogelijk in de auto zodat de dieren niet zouden schrikken en leerden álles over de Nieuwe Wildernis. Blijkbaar begon het allemaal met een bijna uitgestorven gans die veilig konden vertoeven bij het moeras in de Oostvaardersplassen. De rest van het vee (edelherten, rund en paarden) zijn uitgezet om het gras kort te houden (gansjes houden het meest van kort gras). Van het één kwam het ander en nu is het een bijzonder natuurgebied. Mocht je er naartoe gaan, dan is een begeleide tour of een fotosafari een aanrader. De vrijwilligers die hier werken weten ontzéttend veel van dit gebied en spreken er met zoveel liefde over dat je meteen van deze plek gaat houden.

♥♥♥

Ik heb echt ontzéttend veel plezier gehad, die anderhalve dag dat ik in Flevoland was. En ik ben heel dankbaar dat ik als blogger dit soort dingen mee mag maken. Kusjes.

REACTIES:

 1. Nikki

  Ziet er tof uit! Wat hebben jullie die vrijdag veel gedaan zeg; een hele vakantie in een dag :-) Ik ben niet echt fan van de Oostvaardersplassen, maar ik moest wel lachen om dat chacha’ende veulen in je gifje!

  Reageren
 2. Nicetobeout

  Sluit weer helemaal aan bij het motto van mijn blog dat ik eigen land genoeg moois te ontdekken is. In mijn eigen provincie zelfs! :) Leuk verslag. En gaaf die giffjes van de Oostvaardersplassen.

  Reageren
 3. Linda

  Wat heb je super veel leuke dingen gedaan. De land-art kunstwerken lijken me echt geweldig om te zien, wat bijzonder dat die bomen vanzelf dood gaan en je dus iets heel bijzonders krijgt. Jullie snelle boottocht lijkt me ook echt geweldig, hoe harder, hoe beter :-). Het lijkt wel of je een week bent weg geweest zoveel hebben jullie gedaan. Je verslag is erg leuk om te zien en te lezen.

  Reageren
 4. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 5. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 6. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 7. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 12. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *