Let’s Gro Festival 2014

Aankomende vrijdag en zaterdag is er een festival in Groningen waar ik ECHT even wat over wil vertellen. Het heet Let’s Gro en er zijn duizend-en-een activiteiten in de stad die te maken hebben met de toekomst van de stad Groningen en hoe de inwoners die zelf in de hand hebben. Er komen ontzettend veel creatieve en leuke initiatieven naar boven drijven en die zijn ontzettend inspirerend (ook als je niet uit Groningen komt). Onze generatie is echt anders aan het denken en daar word ik zo blij van!

Op de website van Let’s Gro kun je er meer over lezen. Het festival is gratis en iedereen mag meedoen. Op de website vind je alle activiteiten op een overzichtelijke timetable. Ik pikte de leukste dingen eruit en laat ze hieronder zien. Nogmaals, zelfs als je niet uit Groningen komt, is het nog steeds interessant. Er zitten veel ideeën bij die je aan het denken zetten. Sowieso even hieronder kijken dus. ;)

***

#002 The Free Cafe!
Een gastvrij café dat is bedoeld om Groningen nog vriendelijker en vrolijker te maken. Iedereen is welkom om, midden op het terrein van Tuin in de Stad (Tuin in de stad is gevestigd op een groot terrein aan de rand van het centrum van Groningen), van een gratis maal te genieten in het Free Café. De opening van dit unieke Café is tijdens Let’s Gro 2014.
In een kas op het groene terrein van Tuin in de Stad is dit café opgebouwd en ingericht met hergebruikt materiaal door enthousiaste mensen die dit initiatief een warm hart toedragen. The Free Café drijft op de energie en betrokkenheid van al die mensen die zin hebben om mee te bouwen aan dit bijzondere initiatief.

Datum: Vrijdag 21 en zaterdag 22 november Tijd: 10.00 – 22.00 Locatie: Tuin in de Stad; Friesestraatweg 137a Website: thefreecafe.nl

***

SMOAK online SMOAK online

#016 SMOAK
Ontdek op SMOAK hoe je bier brouwt, hout en leer bewerkt, een boxer maakt en je baard trimt. Luister naar de verhalen van bekende en onbekende Groningse vakmannen. Proef wat voor lekkers Groningen te bieden heeft en moedig de mannen aan tijdens de Beard Competition. Wie heeft de beste baard van Groningen?

Datum: zaterdag 22 november Tijd: 15.00-17.00 Workshops and demo´s | 17.00-20.00 Food break | 20.00-21.30 Beard competition | 21.30-23.00 Afterparty Locatie: Let’s Gro Headquarters, Poelestraat 2 Website: Facebook

***

Bloggers meeting

#029 Tips & Tricks 4 lifestyle bloggers
Een mini­congres voor een groot succes. Leer van drie succesvolle vrouwen uit de online lifestyle scene hoe je van jouw plek op het internet een succes maakt.
Lian, Marlou en Esmee vertellen uit eigen ervaring hoe het is om een online onderneming te starten. Hoe genereer je traffic, wat doe je met marketing, hoe onderhoud je eigenlijk een blog en creëer je blogposts die er toe doen? Maar ook statistiek en je eigen beeld en stijl bepalen, komen aan de orde. Opgave is een pré. Tip: neem een kladboek mee, voor aantekeningen (een beetje blogger heeft natuurlijk een fancy Moleskin notitieboek!) Hapjes en drankjes worden verzorgd door Courtney’s Kitchen.

Met: Lian Galliard, ­blogger Fashion Hoax | Marlou Volkerink, founder Follow Fashion Esmee Rudolf,­ fotograaf en blogger Luxblog Datum: zaterdag 22 november Tijd: 16.30 – 19.30 uur Locatie: Courtney’s Kitchen, Nieuwe Ebbingestraat 47 LET OP DIT IS EEN GEWIJZIGDE LOCATIE T.O.B  DE TIMETABLE. Website: Fashionhoax.com

***

#040 pop-up restaurant Gro-eten
Een eigen Let’s Gro pop-up restaurant op een prominente plek in de binnenstad? Jazeker! Het kan en het komt er. Twee dagen lang, op vrijdag 21 en zaterdag 22 november. Waar precies? Dat is geheim.  Op 21 & 22 november 2014 opent Gro-eten zijn deuren. ’t Feithhuis, Bax Bier, Hooghoudt, Noorderpoort en Youth Food Movement staan twee avonden garant voor een uniek diner met extra’s. Het doel? Groningers inspireren met lekker en goed eten en zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met duurzame, lokale producten. Voor 30 euro ontvangen gasten een spannende en vooral lekkere combinatie van eten, drinken en entertainment. Om het spannend te houden, kunnen geïnteresseerden via Facebook en Twitter hapsnap kennis maken met lokale producenten en wordt het menu voorzichtig en net niet helemaal onthuld. Ook wordt hier beetje bij beetje aangekondigd wat er verder op de avond gebeurt.

Datum: vrijdag 21 november en zaterdag 22 november Tijden: Vrijdag: Shift 1: 17.30 uur DEZE IS VOLGEBOEKT, shift 2: 20.30 uur | Zaterdag: Shift 1: 17.30 uur, shift 2: 20.30 uur Locatie: Binnenstad van Groningen Reserveren: stuur een mail naar info@baxbier.com met daarin gewenste avond, tijd en het aantal personen. De prijs is 30 euro per persoon.

***

eco popupstore

#057 Eco Pop-Up Store
Vanaf 21 november 2014 heeft de ECO Pop-up Store samen met RUIMTEinSTAD een HUB in de Poelestraat 28 (naast het Concerthuis) te Groningen.
In het prachtig historisch pandje van De Groninger Stadskrant is er ruimte waar de winkel, expositie en activiteiten samen komen. Allemaal in het teken van leegstand, duurzaamheid en de nieuwe economie. Een plek voor keukentafelgesprekken over de invulling van leegstand èn een plek om je duurzame en lokaal gemaakte cadeaus voor de feestdagen te kopen.
Eco Pop-Up Store houdt van design met een goed verhaal en gemaakt van goede materialen. Ze verkopen veel handgemaakte producten met een duurzaam karakter door ontwerpers en kunstenaars uit Groningen, Nederland en uit Fair Trade projecten. Wat ze duurzaam vinden? Nou gewoon, lekker lokaal, tweedehands, ecologisch, fair trade, handgemaakt en/of gerecycled.

Datum: vrijdag 21 en zaterdag 22 november 2014 Tijd: vrijdag 11.00 – 18.00 en zaterdag 10.30 – 18.00 Locatie: De Groninger Stadskrant, Poelestraat 28 Initiatiefnemer: RUIMTE in STAD Website: eco-popupstore.nl

***

Heel Grunn Bakt foto3

#068 Heel Grunn bakt
Wie bakt de lekkerste appeltaart van Groningen? Thuisbakkers uit heel Groningen krijgen de kans om hun beste appeltaart voor te zetten aan een deskundige jury. En de beste appeltaart wint een prijs!
Neem vooral vrienden en familie mee, want na afloop wordt de appeltaarten lekker opgegeten, onder het genot van een bakje koffie of thee. Zelf geen baktalent? Geen punt. Tijdens de bakwedstrijd vertellen de bakkers hoe je een goede appeltaart bakt. Bovendien ontmoet je er geïnteresseerde ‘foodies’ tijdens een gezellig evenement!

Datum: Zaterdag 22 november Tijd: 14.00-15.30 uur Locatie: Spiegeltent, Waagplein Opgave: wil je graag meedoen? Stuur dan zo spoedig mogelijk een e-mail naar hanneke@youthfoodmovement.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en contactgegevens. Website: youthfoodmovement.nl

***

die kantine 1 die kantine 3 die kantine 2

#090 Die Kantine: Vereniging van stadsvertier ten tijde van crisis.
Die Kantine is een pop-up bar, restaurant en danszaal ineen. Een plek om te eten, te drinken, te feesten en elkaar te ontmoeten. Dat doen ze altijd op een bijzondere locatie. Ze hebben een voorliefde voor leegstaande panden die wachten op een nieuwe bestemming. Die Kantine combineert een leuke middag en avond met een vleugje inhoud en een knipoog. Daarbij zijn ze best een beetje exclusief. Maar wel simpel exclusief. Low budget en goed. Hip, maar zonder chromen randje. Crisis-hip zeg maar. Die Kantine is doorgaans een activiteit voor leden, al is lid worden doodsimpel. Tijdens Let’s Gro willen ze zo veel mogelijk leden aanwezig hebben, aangevuld met een divers nieuw publiek. Iedereen is welkom.

Datum: Zaterdag 22 november 2014 Tijd: 16.00 – 00.00 uur Locatie: pelsterstraat 31, (boven de wibra)  Website: Facebook

***

tony chocolonely

#102 (H)eerlijke keurmerken
Debatteer mee over de waarde van keurmerken. Debatleider Hans Harbers neemt de deelnemers mee in een proeverij van keurmerken, meningen en ideeën over eerlijke handel en slaafvrij consumeren. Arjen Boekhold van Tony’s Chocolonely, diverse lokale retailers, marketeer Karel Jan Alsem en Klaas Kuipers van fairtrade groothandel Cerro Azul  zijn aanwezig bij dit debat plus. Stoere Vrouwen Groningen laten proeven hoe slaafvrije chocolade smaakt. Ook geven de Stoere Vrouwen als afsluiter van het debat shop advies! Want waar koop je nu duurzame spullen in Groningen?

Datum: zaterdag 22 november Tijd: 14.30-16.00 uur Locatie: News Café, De Danceclub (kelder verdieping) Website: Facebook

***

Darp

#122 DarpDecade: Tinder for closets
DarpDecade wil Groningers helpen af te komen van hun uitpuilende klerenkast door de introductie van alternatieve kleding levenscycli. Daarom dagen ze  jou en je vrienden op de volgende manier uit: Ongedragen kledingstukken breng je naar de 100% Darp Groninger Community Closet op het Let’s Gro Inspiratiefestival en ruil je met anderen. Kom met je overtolige fashion items naar  De Kast (Oosterstraat 7). Hang je voormalige geliefde stukken aan de kledingrekken en ruil ze met anderen onder het genot van een kopje koffie of thee. Dit evenement is gebaseerd op elkaars vertrouwen! Lever dus alleen stukken in die je ook aan je beste vrienden zou geven!

Datum: zaterdag 22 november Tijd: 16.00 – 17.30 Locatie: De Kast, oosterstraat 7A Website: darpdecade.com

***

Zo, dat was een aardige waslijst aan toffe dingen. En dan heb ik nog aardig wat dingen moeten schrappen, de lijst werd te lang! Het is ontzettend tof om te zien wat voor te gekke dingen er bedacht worden in deze stad en helemaal mooi dat er een heel festival omheen wordt gebouwd. Groningen gaat echt met zijn tijd mee en daar ben ik als inwoner rete-trots op!

Het liefst zou ik naar alle bovenstaande activiteiten gaan, maar ik vrees dat dat een beetje lastig gaat worden. In ieder geval ga ik naar de Tips and Tricks for Lifestyle bloggers (hoe kon het ook anders) en Tom en ik zijn uitgenodigd om bij het Pop-up restaurant te komen eten. En we komen maar al te graag. Ik ben zo benieuwd waar het is en wat ze ervan gemaakt hebben!

***

Heb jij nog plannen om naar Let’s Gro te gaan? 

REACTIES:

 1. Alexa

  Neee :(. Had er graag erbij willen zijn, maar het is heleeemaaal in Groningen en heb in het weekend geen vrij reizen van NS :(. Jammerrr!!

  Reageren
 2. Inge

  Hoi Olga, ik wil graag naar dat bloggersevent.. Lijkt mij super interessant! Alleen de zin ‘opgave is een pre’ snap ik niet helemaal… Op de site staat vol =vol maar moet je je nu opgeven of niet? Weet jij hier toevallig iets van?
  Bedankt voor je post want ik heb helemaal niet doorgehad dat dit event dit weekend was!

  Reageren
 3. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 4. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 5. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 6. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *