Recept: Wentelteefjes van suikerbrood.

Dit is een recept naar mijn hart: easypeasy, supersnel klaar en HEEL ERG LEKKER! Perfect voor op een lazy sunday. En als je echt wil uitpakken doe je er ook nog een bolletje kaneelijs bij…

wentelteefjes suikerbrood 1

Het belangrijkste van dit recept is natuurlijk suikerbrood. Ik kom uit Friesland en ik ben er dus mee groot geworden. Bij mijn beppe (Fries voor oma) was het altijd vaste prik: suikerbrood en chinees. Jep, rare combinatie, I know. ;) Friezen zijn ook een beetje gek, haha.

Ik heb eigenlijk geen idee hoe goed dit brood te verkrijgen is in de rest van Nederland. Ik gok dat je gewoon bij AH kan kopen, maar misschien is dat ook wel niet zo. Laar het me weten, ik ben nieuwsgierig!

INGREDIENTEN (voor 4 personen)
– 1 suikerbrood, in plakken gesneden.
– 200 ml melk
– 1 ei
– 1 theelepel kaneel
– beetje boter

wentelteefjes suikerbrood 2 wentelteefjes suikerbrood 6

Mix het ei, de melk en het kaneel door elkaar. Kan met een garde, mag ook met een vork. Remember, het is lazy sunday. Niet te moeilijk doen dus. Duw de plakken suikerbrood een voor een kopje onder in het melkmengsel en slinger ze in een mediumhete pan met wat gesmolten boter. Wacht totdat ze mooi bruin zijn aan beide kanten.

wentelteefjes suikerbrood 5

Nouja, en dat was het! Je bent gewoon al klaar!

wentelteefjes suikerbrood 3

Nog een beetje poedersuiker erop voor het idee en smullen maar. En dat poedersuiker strooien, dat mag best een beetje ruig zoals je hierboven ziet. ;)

***

Laat het me weten als je het ook hebt gemaakt. Was het lekker? Ja toch zeker!?

REACTIES:

 1. Linda Bestebreur

  Dat lijkt me echt zó lekker! Vroeger at ik best vaak wentelteefjes van gewoon wit brood, mijn ouders spaarden altijd de kapjes van het brood op en daar maakten we dan wentelteefjes van. Met gewoon brood vond ik het altijd heel lekker om er eerst kaneel op te doen en dan stroop haha! Ik ben benieuwd of dat ook lekker is met suikerbrood ;)

  Reageren
 2. Debby

  gewoon bij de jumbo :) in n verpakking met een friese vlag :) Ik koop het wel eens voor mn vriend die familie heeft in friesland en hij vond het gelijkwaardig smaken haha. Dit ga ik ook zeker eens proberen!

  Reageren
 3. Lotte

  Oeh lekker! Nooit eraan gedacht om dit te maken met suikerbrood, maar het lijkt me heerlijk! Dus ik weet wat me binnenkort te doen staat. :-)

  Reageren
 4. Monique

  Om je vingers bij af te likken, zóóó lekker! Ook heerlijk als dessert, met een bolletje/ schepje vanille ijs :)
  Wil je mij vertellen waar je die GEWELDIGE snijplank vandaan heb? Vind m super.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Je gelooft het nooit: mijn beppe heeft de snijplank gewonnen met bingo spelen, haha. Geen flauw idee dus, er staat helaas geen merkje op.

   Reageren
 5. Pingback: Photo diary november #4 + kattenbonus! | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *