Confetti Soap #82 + kattenbonus!

Welkom bij een zomerse editie van de Confetti Soap! Vorige week ging Tom onder het mes, wandelde ik er weer op los en gingen we op een mini vakantie (naar Groningen)…

pineapple rainbow green juice curry vega

Maandag maakte ik ’s ochtends ons huis een beetje netjes (ik blijk een ontzettende huismus te zijn op maandagochtend), wandelde ik een half uurtje buiten en zocht nieuwe boeken uit in de Storytel app om op mijn virtuele boekenplank te zetten. Het boek van Oprah had ik uit en daarna begon ik aan het boek ‘pretty happy’ van Kate Hudson (want je weet maar nooit wat die Kate voor happy geheimen in haar boek heeft staan). ’s Middags liep ik naar de bibliotheek om rustig te werken maar zelfs in mijn studie cabine werd ik gek van de persoon die verderop elke tien seconden luidruchtig moest hoesten (doe dat alsjeblieft thuis). Maar mijn mailbox (met leuke voorstellen én toffe agenda patroontjes van bloglezers) was weer bijgewerkt en bij thuiskomst had ik alweer meer dan 10.000 stapjes gelopen en dus mocht ik van mezelf op de bank hangen en thee drinken.

’s Avonds aten we een vegetarische curry uit de multi cooker en maakten we een groen sapje met een heel mooi kleurverloopje.

yoga met tetkeesselfie zomerjurk olga

Dinsdagochtend deed ik een half uurtje yoga (with Adrienne én Tom). Tetkees vindt het altijd maar een beetje raar als we opeens ondersteboven in de woonkamer staan. Maar na afloop als we weer gewoon met onze billen op de grond zitten, vindt hij het wel weer gezellig. En omdat de zomer op dinsdag AAN ging, kon ik mijn nieuwe jurk van de H&M conscious collection aan. Hij is heel zacht en comfy, maar door het model (body huggin’) (die term heb ik net zelf bedacht) ook best een beetje sexy. Daar doe ik normaal niet echt aan, maar nu ik vijf kilo lichter ben, heb ik wat meer zelfvertrouwen gekweekt en vind ik het opeens wel leuk om mijn lijf in iets strakkers te steken. Enjoy the little things toch? En Tom vindt dat ook best ok.

bloemenbibliotheekolga student hotel lemonade 2 Tom student hotel burger student hotel olga student hotel 2 theepot plant

Woensdag was een hele goede dag. Ik kwam tijdens de wandeling naar mijn psycholoog (ja, die heb ik ja, hele lieve mevrouw) prachtige bloemen tegen. Ik vind het zo leuk om mijn camera nu overal mee naartoe te slepen zodat ik alle mooie dingen die ik zie, goed op de foto te kunnen zetten. Het maakt foto’s maken wat meer ‘mindfull’ in plaats van een beetje dom op de knop drukken van mijn mobiel. Ik werkte weer de hele middag in de bibliotheek in een studie cabine (aka bezemkast met mini bureau én privé ventilator) en sprak aan het einde van de middag af met Tom bij onze nieuwe favoriete hotspot in Groningen: The Student Hotel. What can I say. Het is er zó mooi ingericht en hun burgers en limonade zijn ook nog eens heel erg lekker. Gooi er nog een strandstoel tegenaan en wij zijn verkocht.

’s Avonds deden we nog een rondje Noorderzon (het leukste mini theaterfestival van Nederland) en kwam ik in de theetuin een heel mooi biggetje tegen met een plantje dat uit zijn neus groeide.

snoep scheppen Tom operatie

Donderdag was het iets minder feest, maar achteraf viel het gelukkig heel erg mee. Tom moest naar het ziekenhuis om een gek bultje op zijn arm te laten verwijderen (niks engs maar het zat hem in de weg). Met dertig graden midden op de dag met de bus heen en weer naar het ziekenhuis rijden was minder vervelend dan we hadden verwacht (gek genoeg) en de dokter en zuster waren schatjes. Hij heeft de rest van de middag lekker op de bank gelegen en ’s avonds was hij in staat om een kort wandelingetje te maken naar IKEA om een zakje schepsnoep uit te zoeken. Go Tommie!

aardbeien schoonmaak

Vrijdagochtend stapte ik wat eerder uit bed voor een ochtendwandelingetje (’s middags was het daarvoor echt te heet) en kocht ik onderweg een bakje aardbeien om patiëntje Tom mee op te vrolijken. Ook kwam die ochtend voor het eerst onze schoonmaakster langs. We zitten er al heel lang over na te denken (Tom wil het al járen) en ik was er nu eindelijk klaar voor. Ik besef me nu pas dat ik het vooral niet wilde omdat ik vond dat ik het niet verdiende en ben nu zover dat ik mezelf en héérlijk schoon huisje gun zonder me schuldig te voelen. Wij kunnen (net als de rest van de wereld) gewoon niet 100 dingen tegelijkertijd en dan mag je best om wat hulp vragen. Toen ze weg was, rook het overal in huis lekker fris naar groene zeep. Yesssss!

flower girl vlecht

Zaterdag gingen we naar Leeuwarden om een bezoekje te brengen aan mijn lieve beppe (zo noemen de Friezen hun oma) die aan het revalideren is. Maar niet voordat we bij het tuincentrum hét perfecte plantje hadden uitgezocht voor haar. Het gaat gelukkig al wat beter, ze was enorm vrolijk en ons plantje bleek perfect bij de gordijnen in haar kamer te passen. (O en die waterval vlecht lukt me nog steeds zoals je ziet).

hoedje van papier

Zondag maakte ik NUL foto’s (‘want zondag is er om op te laden’, wijze woorden van Oprah). Maar ik heb nog wel een hele vrolijke foto van een mannetje met een papieren hoedje op die ik vorige week spotte. Dit soort dingen maken me zo blij! Op zondag deed ik ’s ochtends een yoga sessie (ofcourse) en stond ik úren in de keuken om stoofvlees en groene sapjes te maken voor de rest van de week. Ook declutterde ik een kastje in de woonkamer en een plank in mijn party office. Sinds ik een documentaire over minimalisme heb gekeken, is er een lampje bij me gaan branden en heb ik (weer eens) enorm veel zin om ons huis uit te mesten.

KATTENBONUS!

tetkees trap tetkees trap knuffel tetkees krabpaal Tetkees balkon3 Tetkees balkon

♥♥♥

Vind je het leuk om te zien wat ik de hele week uitspook?
Volg Team Confetti dan op instagram.

REACTIES:

 1. Frauke

  Ohhh wat een lieve kattenfoto’s! Je haar op de foto waar je naar je oma ging is superleuk zeg, echt heel mooi met die watervalvlecht. Deze week klonk heel fijn, ook superhandig dat je nu een schoonmaakster hebt! Dat is voor mij een beetje #goals want ik haaaaat kuisen, maar helaas krijg ik Arne niet overtuigd haha. The Student Hotel klinkt leuk, moet ik eens heen als ik daar op citytrip ben! Beterschap nog voor Tom, trouwens ;-)! X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Misschien moet je tegen hem zeggen dat het net is alsof je in een hotel woont opeens. Of gewoon nog even geduld hebben, bij mij heeft het ook heel lang geduurd. Op een gegeven moment gaat er misschien wel een knopje bij hem om. ;)

   Reageren
 2. Charelle

  Nou ik vind je watervalvlecht al heel aardig gelukt hoor! Dat is ook gewoon zo moeilijk, zeker achterop je hoofd! En wat ziet dat sapje er mega cool ‘galaxy’ uit, prachtig! ^^

  Reageren
 3. gerhilde maakt

  Het jurkje staat je goed. Hoera voor meer zelfvertrouwen!
  Van zodra we hier wat vorderen met de verbouwingen en er een paar ruimtes ongeveer af zijn (in de plaats van één nu), nemen wij ook opnieuw een schoonmaakster. Je kan inderdaad niet alles zelf doen en het kan echt geen kwaad om sommige dingen uit te besteden.

  Reageren
 4. Anneleen

  Wat fijn dat de operatie voor Tom toch een beetje meeviel! Daar is ie al weer vanaf :) wens hem nog veel beterschap! Hopelijk komende week even veel zon, zodat je opnieuw vele mooie foto’s kan trekken :)

  Reageren
 5. Maris Maria Renne

  Superleuk jurkje en prachtig figuur heb je! Ben nog steeds verliefd en een beetje jaloers op je haar :-)
  Welke docu heb je gekeken over minimalisme?
  Ik heb begin dit jaar flink uitgemest (30 dozen en zakken naar kringloop/vuilnis/marktplaats) maar inmiddels is er weer nieuwe rotzooi, zucht…

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja, het lijkt maar nooit op te raken hè? Het is de documentaire van The Minimalists, vrijdag staat de review online in de Cinefetti van augustus. :)

   Reageren
 6. Roenie

  Ikea schepsnoep: beter is er niet (vooral roze blauwe bubblegum smaak zure krengen). Ook umcg winkeltje heeft bijzondere candy collectie, zoals cola smaak dextro! Tom verdient andere korte broek, imho, iets meer sartorial?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Volgend zomer seizoen gaan we kijken of we iets gelikter kunnen vinden voor Tom, haha. En bedankt voor de snoeptips, dat moeten we binnenkort maar eens gaan onderzoeken. :)

   Reageren
 7. Eline

  Klinkt als een geweldige week!
  Hoewel ik het niet zie zitten om een minimalist te worden, ben ik wel benieuwd naar de documentaire. Ik heb onlangs nog mijn kelder uitgemest (maar alles moet nog naar de kringloop en het containerpark gebracht worden) en ik heb heel veel zin om de rest van mijn huis ook aan te pakken. (en ik zou ook een poetsvrouw willen, maar ik krijg mijn Vriend niet overtuigd..)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik kan ook niet 100% minimalist zijn hoor, maar de grap is dat je minimalistisch kunt leven, zonder opeens nog maar één stoel en één mok over te houden. Het gaat erom dat alle spullen die je hebt waardevol voor je zijn en je niet in je vrijheid belemmeren. ;)

   Reageren
 8. Paul

  Ah, het poekie lijkt op mijn poes Wiske (waarvoor ik een ander adres heb gezocht omdat ze te eenzaam was). Het maakt me nog steeds sip dat ik haar heb laten gaan (met haar zusje), maar voor hen was het beter. En het sapje in dev versapers ziet er prachtig uit. Ik moet hoognodig mijn versapers weer vaker gebruiken. Heerlijk van die groentesapjes (behalve met biet).

  Reageren
 9. Sarah

  Zeg Olga, wist je dat er een ontzettend leuke set van 3 pins te koop is bij de H&M met daarin o.a. een eenhoorn? Ik zag ze bij de H&M aan de Vismarkt en ik moest gelijk aan jou denken dus ik wou het even met je delen :)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik ben vanochtend meteen een kijkje gaan nemen en ze zijn inderdaad héél leuk. Ik heb de pins niet meegenomen (ik moet eerst maar eens mijn andere speldjes gaan dragen) maar ik heb wel de laptop case én het kitty slaapmasker meegenomen. Thanks voor de tip!

   Reageren
 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 16. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *