Confetti Soap #76 + kattenbonus!

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van de Confetti Soap! Ik werd vorige week verbannen uit mijn eigen party office, toverde mijn haar in regenboogkleuren en mocht backstage bij een festival (want VIP, je weet).

tijdelijk bureau hond op een boot hema experiment eendjes rozen

Op maandag moest ik helaas mijn party office verlaten omdat er een schilder langskwam om de waterschade aan te pakken. Al mijn spullen stonden in de slaapkamer en ik, mijn laptop en mijn printer verhuisden naar de eettafel. Boehoe! Geweldig natuurlijk dat mijn thuiskantoor weer netjes zou worden gemaakt, maar dat soort dingen zorgen altijd voor chaos. Ik werkte aan mijn blog en ging ’s middags nieuwe boodschappen doen voor de HEMAblog. ’s Avonds na het eten experimenteerde ik urenlang totdat ik het perfecte recept had gevonden voor… Zeg ik lekker nog niet! En voordat ik naar bed ging, liep ik samen met Tom nog een blokje om. De rozentuin bij ons in de buurt ruikt alsof iemand een parfumfles heeft omgestoten en de eendjes waren schattig (en lagen in hun eigen poep, classy).

selfie photoshop hema blog lasagne

Op dinsdag photoshopte ik mijn haar in een regenboog, fotografeerde ik twee HEMA blogartikelen en maakten Tom en ik lasagne. Want er zaten lasagne bladen in zijn kerstpakket en het werd tijd dat we die eens op gingen eten.

snacks tom tablet

Woensdag maakte ik een snack-bakje voor Tom om mee naar werk te nemen. Jongens, jongens, ik ga vast een geweldige moeder worden op een dag… En zoals je kunt zien, zat ik nog steeds te werken aan onze eettafel. Maahaar, wél met een nieuwe (kuch, tweedehands) tekentablet! Ik heb een grote bij mijn desktop computer en ik wilde graag een kleintje voor bij mijn laptop. Ik ben namelijk zo verwend met dat tekentablet, dat een muis voelt alsof ik moet kalligraferen met een stuk stoepkrijt (aldus de design drama queen). Daarbij is het ook nog eens heel goed tegen RSI. Ik kocht er dus eentje tweedehands op Marktplaats voor €20,- inclusief verzenden. Als je erover nadenkt om er ook eentje te kopen, stop met nadenken en DOE HET GEWOON. Zelfs als je niet van plan bent om er ook maar één digitaal lijntje mee te tekenen, als vervanger van een muis is ie ook geweldig.

poezencafe map

Donderdag schreef ik blogartikelen, bewerkte ik foto’s en plande ik onze week vakantie naar Engeland. Yes! It’s happening! Maar door de treinen, boten, meer treinen, nog meer treinen, een vliegtuig en nóg maar weer een trein (we gaan naar Cambridge, Londen én Brighton) heb ik een heel draaiboek gemaakt om ons een beetje organised door de trip te helpen. Een beetje overdreven misschien, maar ik heb met dit soort dingen graag ALLE INFORMATIE zodat ik tijdens de reis niet stress en zoveel mogelijk kan genieten van mijn vakantie. Zo’n draaiboek heeft een geweldig mapje nodig van de nieuwe HEMA schoolcampus, dat begrijp je. Toen ik dat mapje ging halen, liep ik langs het TWEEDE kattencafé in Groningen: Poeslief. Coming soon y’all. Hoe meer katjes, hoe beter dacht ik zo.

Vrijdag was het meer van hetzelfde: werken en lasagne eten. Niet spannend, maar wel productief.

pers2hotdog ppp hoolahoopbierwaardeloze winkelwaardeloze winkel 2kibbelinglos blancoslos blancos2mannenvlees

Zaterdag mochten Tom en ik als pers naar Welcome to the Village, een te gek muziekfestival in Leeuwarden. We zijn al twee keer eerder de volle drie dagen geweest, maar dit keer hadden we helaas alleen maar tijd voor één dag. En aangezien Leeuwarden maar een dik half uur is met de trein, was dat prima te doen. Het festival was ruim opgezet, de sfeer was er gezellig en ze zijn héél goed in het boeken van kleine, goede acts (maar er komen ook langzaam steeds grotere namen op af). Wij gingen naar Meindert Talma (hilarische songteksten), Protection Patrol Pinkerton (vrolijke muziek uit Belgie met een hele grappige front-jongen) en Los Blancos (rockabilly met een zangeres die geweldige dans-moves had). Met mijn backstage bandje mocht ik tussen de echte fotografen staan en alhoewel ik een beetje verlegen was, was het echt héél erg leuk en het heeft een paar toffe muziekfoto’s opgeleverd.

O en festival eten, je mag me ervoor wakker maken. Over the top hot dogs, fancy kibbeling, sinaasappel risotto en een steak sandwich van stierenvlees, jummmm. Ook had het festival haar eigen bier gebrouwen, hoe cool!

Naast muziek waren er ook een hoop kunst/kinder projecten te bekijken/beleven. De meest geniale daarvan was de ‘Waardeloze Winkel’. Daar konden kinderen (en volwassenen) dingen inleveren die ze hadden gevonden. De mannen die de winkel runden, bestudeerden het object (bijvoorbeeld een lipje van een blikje) door een microscoop, bepaalden hoeveel ‘flut’ het waard was en stopten het in een potje. Het is denk ik een gevalletje had-je-bij-moeten-zijn, maar ik vond het echt ge-wel-dig.

KATTENBONUS!

tetkeesmo slaap mo

♥♥♥

Vind je het leuk om te zien wat ik de hele week uitspook?
Volg Team Confetti dan op instagram.

REACTIES:

 1. Frauke

  Aww die kattenfoto’s! Leuk weekoverzicht weer! Een tekentablet is inderdaad héél handig, tenminste, als je zoals jou aan een bureau (of de eettafel dus ;-)) werkt. Zelf zit ik nu bijna altijd in de zetel en dan gebruik ik de mijne niet. Wat cool dat je als pers naar Welcome to the village mocht, ziet er cool uit! En wauw, dat recept voor HEMA lijkt me nu al héérlijk en ik zag pas een mini stukje ;-) X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Het recept is echt héél lekker, maar ook wel een beetje fout hoor, haha. En pas je op je houding als je op een stoel computert? Ik wil niet dat je straks rsi klachten krijgt. ;)

   Reageren
 2. Ingrid

  Ah dat festival ziet er leuk uit! Altijd zo fijn om te zien dat het in het noorden zó rustig is/lijkt te zijn? Wat een verademing. Hier kan je je kont niet keren op welk festival dan ook. Misschien toch ook maar eens afreizen voor een heel weekend! :)

  Reageren
 3. Nicky

  Het festival ziet er heel goed uit! En volgens mij een stuk minder nat dan Rock Werchter begin deze maand. Dat was een grote gezellige modderpoel :-)
  En hoe tof zijn je nagels!?! Aardbeien! Echt super gaaf! Komt er een uitleg? Ah, toe? ^^

  Reageren
 4. Vivian | stayaliveandcooking

  Ik moest gewoon hardop lachen om het lasagne verhaal. Wat ongelofelijk herkenbaar, “het zat in het kerstpakket” en vervolgens blijft het maanden liggen. Mijn ouders kregen eens een wafelijzer waar ze niets mee deden, maar inmiddels ben ik blogger/foodie/kook enthousiast en zou ik ‘m graag over nemen… Hebben ze ‘m weggedaan. Zucht. Schiet ook niet op!

  Anyway, de rest van je verhaal heb ik ook met plezier gelezen (ik wil ook gefotoshopt regenboog haar!) en de kattenbonus blijft favoriet.

  Fijne week!

  Reageren
 5. Linda

  Wat een gezellige dagen heb je gehad en wat heerlijk dat jullie vakantie gepland is :-). Wat zien de broodjes van het festival er lekker uit, je foto’s zijn erg mooi. De katten zijn weer super schattig. Dat koppie van Mo, als hij in de vensterbank bij het raam zit, is echt zo leuk.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *