Waarom iedereen Nashville moet gaan kijken.

We hebben Netflix. EIN-DE-LIJK. Ik als televisieverslaafde deed een dansje toen ik de velden met series voor het eerst voor me zag. Op goed geluk pakte ik de eerste de beste serie waarvan ik dacht: ‘ah mooi, een meidenserie die ik in mijn eentje kan kijken. Eens zien hoe lang ik het volhou.’ En met wat eet-, slaap- en werkpauzes daargelaten, ben ik niet meer gestopt met kijken.

Ok, dit is niet de beste serie van de eeuw. Echt niet. Maar hij kijkt verdomd goed weg. En als je zo hard werkt als ik (ja, echt, heus waar) dan heb je een serie nodig die spannend is maar toch een beetje geloofwaardig is (om het vol te houden). Even je hoofd uitdoen en vooral bedenken dat je het maar mooi is dat je geen countryster bent.

Want daar gaat de serie over. Country muziekanten. En intriges en verboden liefde en onechtelijke kinderen en de helft van de cast zit met gebogen hoofd bij AA meetings. Maar het gaat hoofdzakelijk over ambitieuze countrymuziekanten. Wie had gedacht dat dat zo leuk kon zijn…

♫♫♫ Dit zijn de redenen waarom jullie moeten gaan kijken: ♫♫♫

rayna2

♫ Het haar van de vrouwen. I know, dat zou niet op de eerste plek van mijn motivatie moeten staan, maar daar staat het wel. Can’t help myself. Ze hebben allemaal van dat lange, dansende, golvende glamourhaar dat altijd FANTASTISCH zit. Wat ik er niet voor zou geven om even aan die lokken van Rayna te zitten (en stiekem te gluren hoeveel hairextentions het nou eigenlijk zijn).

song

♫ De acteurs zingen de liedjes echt zelf. Hoe wonderbaarlijk! En ik durf te wedden dat meer dan de helft niet eens achteraf ingezongen is. Not bad Hollywood.

♫ Die liedjes, hè, die zijn dus echt heel catchy. Ik kwam erachter dat in mij een diehard country fan verscholen zat. Nooit geweten. Beetje eng hoor. Dit is mijn favoriete liedje. En deze is wel fijn om lekker op mee te blèren. Ok en van deze word ik gewoon heel blij. Ok ik hou op.

♫ Ze zenden vaak de hele nummers uit. Alsof het een echt concert is. Waardoor je dus op een gegeven moment het hele zogenaamde repertoire van de karakters kent. Nice touch.

yall

♫ Ze zeggen allemaal ‘y’all’. All the time. Ik moet echt oppassen dat ik het niet ook ga doen.

♫ Ok, er is best een hoop drama. En iedereen heeft echt een hoop tijd om het bed te delen met Jan en alleman. Maar hej, het zijn muziekanten / popsterren (of hoe ze het zelf noemen: ‘public figures’). Die hebben gewoon een heel wild leven. Best te verklaren. Heel rock ’n roll, kuch, country…

♫ Of die mensen zijn gigantisch getalenteerd, of country liedjes schrijven is echt niet zo moeilijk. De meeste karakters schudden binnen een paar uur een hit uit hun mouw. Lekker productieve serie. I like it.

michiel

♫ Om de Nederlandse-acteur-in-het-buitenland te steunen. Meneer Michiel Huisman duikt namelijk ook op als sexy / fronsende / briljante music producer. Inclusief casual sjaaltje. Y’all give it up voor Michiel!

juliette3

♫ Zoals ik al zei, een heleboel drama. Maar vlak na heel veel drama schoppen gaan de meeste karakters het wel meteen goed maken met elkaar. En dan zeggen ze dingen als: ‘sorry hoor, zullen we het anders gewoon als volwassenen oplossen?’ En dan zegt die ander: ‘ja ok, zand erover.’ Niet altijd hoor, maar vaak wel.

♫♫♫

Iemand anders nog een gouden Netflix tip voor als ik me straks door drie seizoenen Nashville heb gewerkt en een gapend televisie gat heb om op te vullen?

REACTIES:

 1. Iris

  Nashville! Ik ben ook pas sinds die serie er achter gekomen dat ik helemaal niet zo’n afkeer tegen country heb als ik dacht. Vooral de Scarlett/Gunnar liedjes vind ik zo mooi en luister ik nog steeds erg vaak. Ik vind overigens alle Netflix originals aanraders!

  Reageren
 2. marjolein

  House of cards, Orange is the new black, Derek, Orhpan black, er staat meer dan genoen leuks. Gelukkig zit ik nog midden in de Nashville bubble ;)

  Reageren
 3. Frauke

  Klinkt echt leuk! En inderdaad, het haar ziet er goed uit ;) Ik heb alleen geen Netflix (gelukkig maar denk ik altijd!). Ik kijk wel al Pretty Little Liars, Devious Maids en vanaf vandaag het hele seizoen van OITNB :’) dus ik heb nog even kijkwerk voor ik hieraan kan beginnen! X

  Reageren
 4. Veerlez

  jaaaaa Nashville! Ik ben al zo lang zo verslaafd aan die serie! Echt heerlijk! Ik heb alle liedjes op mijn telefoon staan en zing ze vaak keihard mee!
  De specials zijn ook zo heerlijk! Ik wil ooit die kant op zodat ik ook naar hun concerten kan! Ik ben ook een beetje verliefd op Deacon & Will chase! ❤️ beste serie ever!

  Reageren
 5. Rosalinde

  Oh Netflix…!! Ik ken dat gevoel.. Waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan?? Ik kijk nu eigenlijk bijna geen ‘gewone’ teevee meer. En goeie is Lilyhammer, daar zit ik nu vol in. Een New York ganster die in Lillyhammer een nieuw leven begint. Een zo’n gangster-gast verliest natuurlijk nooit z’n streken, dus er worden weer allerlei mensen ‘ opgeruimd’ en omgekocht.. Ook leuk dat ze gewoon Noors/Engels spreken, dat Noors is echt een grappig taaltje!!
  En natuurlijk House of Cards ( briljant! ).. Marco Polo is ook leuk!
  Oh! Er is gewoon teveel, ik kan echt nog we even doorgaan!!! :)

  Reageren
 6. Manon

  IK was gister een nieuwe serie aan het zoeken. Het is American Horror story geworden, maar ik heb bij Nashville ook een paar keer gekeken. Twijfelde een beetje, maar ik ga het toch eens kijken

  Reageren
 7. Peertje

  Leuke review :) Lekker enthousiast. Ik zal me er eens in verdiepen. Tips: Orphan Black (ook met Michiel Huisman) is briljant. Orange is the New Black, Penny Dreadfull, Downton Abbey (als die er nog op staat), The Walking Death (ik had zelf niet verwacht dat ik deze serie leuk zou vinden, maar erg samen met mijn lief van genoten)… Veel plezier!

  Reageren
 8. Michelle

  Oké, je had mijn aandacht toen je het had over een niet-te-lastige serie met country muziek. Stiekem hou ik van country. En toen kwam Michiel Huisman ook nog om de hoek kijken. HALLOOOOO, ik moet dit kijken!!
  Mijn hersenloze-Netflix tips zijn The Vampire Diaries en Pretty Little Liars. Het zijn wel echt tienerseries (moet je wel een beetje van houden), maar no shame here: I LOVE IT.

  Reageren
 9. Debby

  Leuke series MET Tom;
  Orphan Black
  Fargo
  Bloodline
  Sense8
  Under The Dome
  House of Cards (americaanse versie)

  Leuke series zonder Tom;
  How I Met Your Mother
  The Vampire Diaries
  Pretty Little Liars
  Orange Is The New Black
  Weeds
  Modern Family
  Drop Dead Diva
  New Girl
  Gossip Girl

  De meeste van deze staan alle seizoenen van online, sommige nog niet maar die kan Tom vast downloaden ;)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Orhan black staan bij veel reacties, dus dan moet ik die maar eens gaan checken. En Tom is een enorme How I met your Mother fan, haha, we zijn zelfs weer begonnen met de hele serie opnieuw kijken. ;)

   Reageren
 10. Iris

  Jaaaa Nashville, ik heb alles al gezien en ben nu aan het wachten op het nieuwe seizoen, hihi. Heb er zelf ook al eerder een blogpost over geschreven, deze serie is gewoon zo leuk en hou van de muziek!

  Reageren
 11. Irla

  Ik zat te twijfelen over Nashville, maar ik denk dat ik hem nu ook maar ga kijken ;D Aanraders op Netflix zijn: Orphan black, Orange is the new black en Sense8. How I met your mother is ook superleuk, maar volgens mij keek je dat zelf ook, toch?

  Reageren
 12. Dina

  Een vriendin van mij kijkt dit ook altijd, maar als ik haar vraag wat er nu zo leuk aan is komt ze niet met dit soort toffe argumenten haha.

  Reageren
 13. José

  Ik zit nu druk aan ‘The Following’ – erg gaaf. En hiervòòr heb ik in no time seizoen 1 van ‘The Blacklist’ gekeken…
  Eigenlijk had bedacht om ‘alleen even een proefabonnement’ te nemen, maar ik vrees dat ik een ernstige verslaving heb opgelopen…. ;)

  Reageren
 14. joyce

  Jaaaa i love nashville! Als je van muziek in series houdt: Smash vind ik ook heel goed. Wel gecanceld inmiddels maar toch 2 seizoenen Kijk plezier. Voor drama natuurlijk pll en oitnb :)

  Reageren
 15. Nina

  Ik ben ook verslaafd aan Netflix, maar ik heb Nashville nog niet aangedurfd. Normaal houd ik niet zoveel van musicals/liedjes in series (aan de andere kant, Pitch Perfect <3). Maar de liedjes klinken echt wel goed, dus misschien moet ik het maar eens proberen ;)

  Reageren
 16. Kathleen

  Een vriendin van me zei onlangs dat ze zot was van Nashville en dat ik dat ook echt eens moest kijken, maar dat is er dus nog niet van gekomen. Zelf heb ik keihard genoten van House of Cards en Orange is the new black op Netflix.

  Reageren
 17. PS by Dila

  Klinkt goed, misschien dat ik deze ga kijken nadat ik weer up-to-date ben met Orange is the new black, en alle seizoenen van Gilmore Girls voor de 1000e keer heb teruggekeken.

  Reageren
 18. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 19. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 20. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…

  Reageren
 21. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 22. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 24. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 25. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *