Tips en tricks om je online imago een boost te geven.

Gastblog door Noortje – Éen van mijn voornemens dit jaar (we zitten nog steeds in januari!) is dat ik mijn online visitekaartje nog verder wil uitbreiden en professionaliseren. Toen ik bezig was dingen te bedenken die ik hiervoor kon doen, besloot ik er een artikel voor TC van te maken zodat de bloggers en zzp’ers onder jullie er ook wat aan hebben! Hieronder vijf tips van mij.

1

1. Google jezelf and get rid of the shit.
In het eerste jaar van de kunstacademie hield ik een blog bij waarop ik mijn creatieve uitingen deelde. Drie jaar later had ik mijn eigen website en besloot ik mezelf te googelen, wat ik zag was niet mijn werk maar, juist, die dramatische halloween tutorial uit mijn eerste jaar…

Wanneer ik mezelf nu google, vind ik gelukkig voor het grootste deel mijn eigen werk. Ik kom alleen ook een meisje tegen dat ik helemaal niet ben en ook kwam ik erachter dat ik in het telefoonboek sta dankzij, jawel, De Kamer van Koophandel. Ik moet gauw die tip uit het laatste gilrboss-artikel van Olga toepassen…

Wat kan jij doen?
Google jezelf bij afbeeldingen en kijk welke plaatjes die opkomen niet passen bij je huidige representatie online. Achterhaal de bron en delete zo nodig die tumblr of wordpress pagina. Opgeruimd staat netjes!

2

2. Zorg voor een online identiteit en wees herkenbaar.
Wanneer je op meerdere social media accounts actief bent, gaan mensen je op geven moment herkennen aan de afbeelding die bij die accounts hoort. En belangrijker, onthouden.

Het is handig om hiervoor een afbeelding te gebruiken die jou als blogger of zzp’er definieert.

Wat kan jij doen?
Kies een foto van jezelf met een hint van wat je doet of gebruik je logo. Stel deze in op alle accounts die jij veel gebruikt.

3

Een leuke extra is een Gravatar account aanmaken. Met Gravatar verschijnt er naast je reactie ook een afbeelding wanneer je bij een blog een reactie achterlaat, zoals hier op Team Confetti bijvoorbeeld. Dit wilde ik al een tijdje, maar ik heb er nu pas onderzoek naar gedaan en het bleek super easy te zijn. Op de site van Gravatar wordt alles uitgelegd. Het enige nadeel is dat je om Gravatar te kunnen gebruiken, een wordpress account moet hebben. Heb je die niet? Maak er dan één aan, je hoeft er niet eens meteen een blog voor te beginnen, maar het kan natuurlijk wel.

4

3. E-mail handtekening instellen.
Wanneer ik zakelijke e-mails verstuur, wil ik die afsluiten met mijn logo en bedrijfsinformatie zodat de ontvanger meteen alle informatie heeft die hij of zij nodig heeft. Om deze informatie met een klik op de knop in mijn mailtje te verwerken maak ik een geautomatiseerde handtekening.

5

Wat kan jij doen?
Een handtekening instellen voor je e-mails is niet moeilijk. Zorg dat je in ieder geval je voor- en achternaam, je functie, je website, je telefoonnummer en zo mogelijk je logo invult. In deze handtekening mail tutorial heb ik een handtekening gemaakt met Apple Mail, daar werk ik zelf dagelijks mee.

6

Voor dit artikel wilde ik eigenlijk laten zien hoe je links toe kan voegen aan je handtekening om direct naar je website of social media accounts te gaan. Hiervoor moet je echter HTML gebruiken. Samen met mijn vriend heb ik meerdere tutorials gelezen en na lang proberen is het ons gelukt om mijn perfecte handtekening te creëren. De artikelen waren echter niet al te duidelijk en daarom lijkt het me leuk om er hier op Team Confetti een speciale tutorial aan te wijden, zodat iedereen zijn/haar handtekening kan creëren als een baas (en een beetje basis HTML-kennis opdoet). Laat in de reacties weten of jullie dit leuk lijkt!

7

4. Grafische afbeeldingen opslaan voor Facebook.
Mijn logo is vrij grafisch en wanneer ik deze upload zonder er iets aan te doen, wordt de afbeelding heel pixelig. Een tijdje geleden leerde ik om hem op te slaan als .png en dit verhielp zowaar het probleem. Foto’s kun je wel het beste als jpg uploaden.

8

5. Behance Portfolio App
Wanneer ik een potentiële klant ontmoet, scroll ik door mijn instagram account om mijn werk te laten zien. Daar staat alleen niet alles op. Onlangs kreeg ik de tip van een vriend om de Behance Portfolio App te gebruiken. Hiermee is het mogelijk om altijd een overzichtelijk portfolio bij je te hebben die je ook offline kan gebruiken. Ik heb er nog niets mee gedaan maar ik wilde jullie deze laatste tip niet ontzeggen aangezien ik denk dat het superhandig kan zijn. Je kan er meer over lezen op de Behance website.

♥♥♥

Kenden jullie deze app al? Wie gebruikt hem al of wie gebruikt misschien een andere app of manier om zijn portfolio altijd bij zich te hebben? Ik leer ook graag van jullie!

Laat in een comment achter wat jullie denken over deze tips en misschien hebben jullie zelf nog tips voor ons allemaal? Wat doe jij om online professioneel over te komen?

♥♥♥

Noortje is een vrolijke illustrator uit Rotterdam met een passie voor papier en kleur. Hier op teamconfetti schrijft ze artikelen waar je iets van kan leren, maar waar je vooral vrolijk van wordt.

REACTIES:

 1. Mique

  Bij niet alle afbeeldingen is je telefoonnummer onherkenbaar gemaakt. Geen idee of je dat erg vindt maar ik zag dat je her bij bepaalde afbeeldingen wel en andere weer niet had gedaan.

  Reageren
  1. Noortje

   Hoi dankjewel voor je reactie! Maar het nummer is 12345678 dus het is zeer onwaarschijnlijk dat dat een echt nummer is ;). Bij mijn html handtekening heb ik hem onleesbaar gemaakt omdat ik daar niets aan durfde te veranderen. Ik ben bang dat wanneer ik er iets aan verander hij niet meer werkt ?.

   Reageren
 2. Geertruurzaam

  Ik heb geen bedrijfje o.i.d., maar ik merk inderdaad wel dat ik bepaalde mensen ga herkennen in de reacties. En als ik zie dat iemand vaak reageert, ben ik ook al sneller geneigd om door te klikken naar hun blog. Online herkenning werkt dus echt wel!

  Reageren
 3. Lotte

  Ik vind het zelf ook leuk om op verschillende blogs dezelfde foto’s te zien, omdat je dan merkt dat het om een actieve blogger/lezer gaat. Dan ben ik geneigd om snel eens naar hun pagina of blog te gaan kijken. :) Ik heb nog geen handtekening op mijn privémailadres, wel voor die van mijn job. Stiekem vond ik dat supercool, want ik voelde mij ineens ‘een echte’, haha. Tijd om het ook op mijn privéaccount in te stellen!

  Reageren
  1. Noortje

   Super leuk! Jij bent een van de bloggers die reageert met een goeie avatar waardoor ik ook echt heb door geklikt naar je blog. Ik vind het ook leuk om dankzij die avatar reacties op verschillende blogs van dezelfde persoon te herkennen.
   Daar ga je elkaar toch van leren kennen!

   Reageren
 4. Iris

  Goede tips zeg! Ik ga nog even uitvogelen hoe dat zit met die handtekening en ga ik ieder geval gegevens onder mijn mail toevoegen. Behance heb ik al, maar wist niet dat je die offline ook goed kan gebruiken. Daar ga ik eens naar kijken en ik moet die pagina ook nodig weer updaten. Sinds ik een eigen site heb zit ik er een stuk minder op. Bedankt voor alle tips, hier heb ik echt wat aan! :D

  Reageren
  1. Noortje

   Wat fijn dat je er wat aan hebt!
   Ja ik wist ook niet van die behance portfolio app maar het is echt een uitkomst, vooral dat ie ook offline werkt.
   Helemaal handig wanneer je op het randje van je internetbundel zit maar toch je hele instagram aan iemand wilt laten zien…been there done that ;)

   Reageren
 5. Veerle

  Oké, dit is wel dé reden om mijn avatar is te gaan veranderen, want 1. hij is alweer een jaar oud 2. hij is helemaal niet leuk 3. ik kan veel beter.
  Nu nog tijd maken om een leuke foto te maken ;)

  Reageren
 6. Femke / Beidehands

  Ja! Ik zit heel erg te springen om die speciale tutorial voor het ‘pimpen’ van je handtekening! Omdat ik nog bezig ben met het ontwikkelen van mijn blog (duurt lang!) kan ik dit soort tips heul goed gebruiken. Dus: thanks!!!

  Reageren
  1. Noortje

   Leuk! Bedoel je met ontwikkelen dat je er ook code voor schrijft? Dit wil ik zelf misschien gaan doen maar ik vind het wel moeilijk! Bij die handtekening voelde ik me al Albert Einstein ?

   Reageren
 7. Arjanne

  Leuk! Ik zie graag je html handtekening tutorial tegemoet ?. Die ene die je liet zien met een afbeelding links en tekst rechts, heb je die met html gemaakt of niet?

  Reageren
 8. Nina

  Fijne tips! Ik heb wel een gravatar account met foto maar toch komt ie nooit naast m’n comments bij blogs. Nu ik dit lees ga ik me er toch weer eens in verdiepen. En een nieuwe foto is ook geen luxe :)

  Reageren
 9. Linda

  Goede tips zeg! Een gratavar-account heb ik al dus dat is fijn, meteen aangemaakt toen ik mijn blog startte. Ik doe momenteel alleen vrijwilligerswerk (en daarnaast studeer ik) maar ik ben wel conservator in een klein museum, dus een email-handtekening heb ik wel. Moet ik dus alleen zo nu en dan weghalen als ik iemand anders mail – voor school – vanaf dat mailadres, anders staat eronder ‘conservator Rien Poortvlietmuseum Korendijk’, beetje raar haha :)

  Reageren
  1. Geertruurzaam

   Oh, wat leuk dat je conservator bent bij het Rien Poortvlietmuseum.
   Wij zijn 3 maanden geleden getrouwd op Tiengemeten omdat we zo verliefd zijn op het eiland! En ook op elkaar, dat is ook wel belangrijk bij een bruiloft :-) Ik heb er uitgebreid over geschreven op mijn blog, mocht je nog geen genoeg hebben van mooie eilandfoto’s.

   Reageren
 10. Liza

  Bedankt voor de handige tips! Ik ga dat van gravatar ook even uitzoeken ook al wil ik verder niet iets met wordpress.
  Succes en wat een gaaf logo heb je.

  Reageren
 11. Debby

  ik vroeg mij het volgende af..

  op google vind ik een foto van mezelf terug die volgens google van linked in afkomstig is.. maar dat is hij niet ant daar heb ik een andere foto al geruim een jaar.. Jij geeft zelf dit aan; Achterhaal de bron en delete zo nodig die tumblr of wordpress pagina. “Maar ik loop hier tegenaan hoe achterhaal ik de bron? :) google denkt namelijk dat het de linked in pagina van ene philippe is haha

  Reageren
  1. Noortje

   Hoi Debby,

   Moeilijk geval! Zelf heb ik ook een plaatje die ik ooit gebruikt heb voor mijn google plus account maar daar kan ik nu niet eens meer inloggen. Geen idee wat ik daaraan moet doen. Het enige dat ik kan bedenken is linked in contacten met de link van het plaatje en vragen of het verwijderd kan worden. Ik ben jammer genoeg geen whizz-kid dus ik heb geen kant en klare oplossing!

   Groetjes,
   Noortje

   Reageren
 12. Pingback: Een HTML handtekening maken doe je zo. | Team Confetti

 13. Iris

  Deze post is echt top Noortje:) Aan veel van deze dingen moet ik nog werken;) Er is ook zoveel te leren over het world wide web.. Maar thanks, very helpful! Net als de tutorial over hoe je een html handtekening maakt!:) Werkt HTML altijd in alle mail programma’s eigenlijk dat jij weet?

  Hee, super grappig trouwens. Als ik mijn naam op afbeeldingen Google, dan krijg ik jou in mijn zoekresultaten haha!
  Zie je vanaaf:)
  Liefs

  Reageren
 14. Pingback: Wat Doet De Kamer Van Koophandel – Huidige decoratie-ideeën

 15. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet………

  Reageren
 16. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……..

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 18. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 20. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *