#TCWOONWEEK: Schatzoeken!

Gastblog door Ingrid – Hoera het is oktober! Herfstmaand, wijnmaand en… woonmaand! En dus valt mijn nieuwe gastblog precies in de Team Confetti woonweek. Voor mij een mooi moment om het te hebben over mijn favoriete bezigheid: ‘kringlopen’. Denk je nu ‘iiiiieuw, nee!’ of klinkt het jou wel als muziek in de oren? Voor wie goed kijkt en denkt in kansen is er altijd iets goeds te vinden in de kringloop, echt waar! Gelukkig zijn er veel verschillende manier om te ‘kringlopen’: in een fysieke winkel, onopvallend struinen over gezellige marktjes, bij online vintage winkels en voor de echte doorzetter is er natuurlijk nog Marktplaats… Take your pick! Vandaag zet ik voor jullie mijn do’s en don’ts voor het kringlopen op een rijtje én laat ik een paar van mijn eigen favoriete vondsten zien!

Disclaimer: ik ben geen expert op het gebied van vintage, retro of design. Ik weet er natuurlijk wel iets vanaf, maar een kenner ben ik niet. Eerder een amateur schatzoeker met een intuïtie voor mooie dingen. Ik ga tijdens het kringlopen vooral af op mijn eigen smaak, op de object-potentie en natuurlijk ben ik een sucker voor printjes of awesome vormgeving (that’s my thing!).

Laten we eerst eens kijken of jij zelf wel kringloop-material bent. Doe de test!

kringloop_test

Oke, nu weet je of jij klaar bent voor de kringloop experience! Je kunt met een gerust hart bij de kringloop naar binnenstappen (of rechtsomkeert maken naar de eerste de beste woonboulevard).

Eenmaal binnen, hou de volgende do’s en don’ts in je achterhoofd:

DO’S:
✓ Ga bij voorkeur lekker vroeg in de ochtend.
✓ Werk schap voor schap. Zo houdt je overzicht en kun je alles rustig scannen.
✓ Verplaats spullen en kijk overal in, op of onder.
✓ Loop minimaal een aantal rondjes kris-kras door de winkel. Mensen verplaatsen spullen en zo kun je de schappen van alle kanten zien. Work the angles!
✓ Denk in potentie, niet in stof en viezigheid.
✓ Let op vormen, kleuren, patroontjes en mooie stoffen/materiaal. Hiermee kun je snel de goede dingen eruit pikken.
✓ Ga regelmatig voor het vinden van echte schatten.

DON’TS:
✘ Ga nooit op zaterdag. Op zaterdag is het de hel bij de kringloop.
✘ Koop niet alles wat je in je mandje gooit. Kies op het einde alleen wat écht te moeite waar is.
✘ Specifiek zoeken. ‘Zoekt en gij zult vinden’ werkt niet in de kringloopwinkel.
✘ Koop niet iets alleen omdat het zo goedkoop is.
✘ Bij twijfel: gewoon niet doen. It’s just not meant to be!

Je hart heeft een sprongetje gemaakt, je hebt een item gevonden! Nu is de vraag: to buy, or not to buy?

tobuyornot

Wanneer je een item hebt gevonden geef je deze natuurlijk een mooi plekje in huis waar het kan shinen. Hieronder deel ik enkele van mijn favoriete vondsten:

foto1_vaas

Dit kleine West Germany vaasje vond ik bij de kringloop voor 2 euro wegens schade (maar dan nog, 2 euro!). De schade heb ik nog niet gevonden trouwens.

foto2_radio

De oude, mintgroene Grundig radio kocht ik op Marktplaats, het houten kastje met witte roldeurtjes en het emaille kommetje bij de kringloop. Het bloemendienblad was van oma.

foto3_bloemenmuur

Alle bloemenschilderijtjes komen uit online vintagewinkels of uit de kringloop, ook het driehoekige schilderij. Deze sneed ik zelf in een driehoek en verfde de letters er op. De rozen ministeck kun je ook makkelijk zelf maken!

foto4_kattentheepot

Deze geweldige theepot was een schot in de roos in de kringloop. Ik kwam, zag en overwon binnen 5 seconden. Al een tijdje was ik opzoek naar een soortgelijke katten thermoskan (die ik ooit heb laten staan, dom…) This one will do for now. Plantenpotje is ook tweedehands.

foto5_blikken

Iets wat ik nooit kan weerstaan uit de kringloop zijn opbergers: blikken, doosjes, potjes, bakjes. Mijn huis staat er vol mee en ik kan ze altijd gebruiken. Deze kleurencombi’s vind ik het mooist. Ook de grote wekker komt uit de kringloop.

♥♥♥

Dit waren mijn do’s en donts voor tijdens het kringlopen. Heb jij nog goede tips voor het vinden van een echte schat? En wat is jouw beste vondst ooit? Je kunt nog meedoen met de #tcwoonweek instagram challenge: ook leuk om je tofste tweedehands interieurschatten te showen! Plaats je foto met de hashtag #tcwoonweek op instagram, tag @teamconfetti en zet er in duidelijke taal bij dat je meedoet met de #tcwoonweek challenge . De allerleukste foto’s komen volgende week allemaal terug in een #TCWOONWEEK-hall-of-fame-blogartikel!

♥♥♥

Ingrid Wuyster is illustrator / ontwerper en maakt veel moois onder de naam Teken-ing.
Eén keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Desi

  De kringloopwinkel is zo leuk :) ik heb er al een heleboel leuke dingen weten te scoren. Mijn beste vond was een prachtige rietrn wasmand voor drie euro.
  Ik vind die schilderijtjes op de foto echt fantastisch trouwens, net als die katten theepot.

  Reageren
 2. Anne

  Wat een heerlijke post! En illustraties <3 Mijn beste vondst zijn twee fauteuils, in hele goede staat en voor een paar tientjes. Die heb ik inmiddels al een hele tijd en die gaan echt niet meer weg!

  Reageren
 3. Frauke

  Waaauw, die illustraties! Onwijs mooi gedaan. Ik heb een beetje een haat/liefdeverhouding met kringlopen, over het algemeen vind ik er OF geen mooie dingen, OF dat de grote dingen echt nog bizar duur zijn (en dan koop ik liever nieuw). Maar sommige mensen vinden echt hele prachtige outfits tweedehands, vind ik echt knap! X

  Reageren
 4. Marieke

  Kringlopen en rommelmarkten zijn te gek! Helaas heb ik met mijn kantoortijdenbaan meestal alleen op zaterdag tijd, waardoor het aantal gevonden schatten vaak beperkt blijft :( Mijn meeste kringloopvondsten zijn interieurdingen (#tcwoonweek!!!) zoals kastjes, tafeltjes, blikken en vaasjes. En keukenspullen zoals pannetjes, servies en mooie glazen. En eierdopjes in de vorm van een kip.

  Reageren
  1. Ingrid

   Oef ja, als je full time werkt en niet flexibel kan zijn dan is zaterdag meestal de enige optie. Maar dan proberen lekker vroeg te gaan, dan is het nog enigsinds te doen (in de Randstad) :)

   Reageren
   1. Marieke

    Hier in het oosten valt het gelukkig nog wel mee, ook op zaterdagmiddag vind ik wel eens iets prachtigs. Maar als ik dan eens in een vakantie op een woensdagmorgen in de kringloop sta, word ik wel nog veel blijer :)

    Reageren
 5. Willemien

  Oooh wat een leuk huis heb je! (Ja dat kan ik met zekerheid zeggen door alleen maar deze foto’s te zien) En inderdaad hele goede tips. Stel dat mijn winkel heeeel succesvol gaat worden, dan wil ik jou in mijn inkoopteam ;-)

  Reageren
 6. Noortje

  Fantastisch je tekeningen!
  Vooral de ja/nee quiz en de rode ja! bij: is het een puur een feelgood aankoop? Hahaha, goed gevonden!
  En wat heeft je radio een practhig gezicht, en bij de theepot in de vorm van een kat dacht ik; welke theepot?
  Moest even zoeken hoor :p. Ik heb nog wel wat te leren op kringloopgebied, heb afgelopen koningsdag de halve rommelmarkt opgekocht en er liggen nu nog steeds spullen te verstoffen… die dan wel weer een functie hebben wanneer ik er iets mee doe, dat dan weer wel :). Het was vooral moeilijk met kleren, zo goedkoop! Maar uiteindelijk draag ik er een aantal nooit. Maar zoeken naar schatten blijft natuurlijk fantastisch!

  Reageren
 7. Kiran

  Ik hou van de kringloop! Ik heb het tot een ware kunst verheven om de beste outfits voor bijna niets te scoren. Met het interieur ben ik helaas nog geen ‘gevorderde’ maar ik ben zeker geïnspireerd! Toffe illustraties, worden we vrolijk van!

  Reageren
 8. Jose

  Ik ben dol op de kringloop! Min beste vondst is by far mijn nachtkastje: een oud houten naaikistje met veel vakjes (ideaal voor sieraden; geen knopen erin!). Ook haal ik er graag blikken, kitsch vazen en andere prullaria. Ik fantaseer (oké, dit klinkt meer creapy dan ik bedoel) er graag over waar de spullen vandaan komen en wat voor verhaal ze met zich meenemen. Yep, I looove de kringloop!

  Reageren
 9. Linda

  Kringlopen is echt super leuk. Wat heb je er al mooie spullen gkocht, je radio vind ik echt super! Wat een leuke illustraties, ik kwam glansrijk door de test :-) . Zelf ben ik gek op oude blikken en heb al een paar juweeltjes gevonden, maar ook een oud school stoeltje, een tafeltje en zo nog wat dingen. Kan er helaas niet zo vaak heen, maar als ik de kans krijg dan zeg ik geen nee :-)

  Reageren
 10. Pingback: Buy Nothing New maand #2 -

 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 18. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *