Summer date #1

Weten jullie nog dat ik een potje had gemaakt met summer dates? Nou, afgelopen weekend hadden we tijd om er eentje uit dat potje te trekken. We hadden een superfijne dag zonder dat we veel geld uit hoefden te geven of ver van huis hoefden te gaan. Benieuwd naar wat we uit hebben gespookt? Lees dan verder. ;)

Trommelgeroffel, dit was onze summer date…:

☼   Een hele middag in het park liggen en een goed boek lezen.

Dat klinkt misschien niet heel erg spannend, maar hieronder kun je lezen hoe je daar een activiteit van kunt maken waar je een hele dag mee onder de pannen bent. Want als je een summer date doet, dan doe je het als een baas!

ugli pie

STAP 1: VOORBEREIDING
Bij elke stap staat genieten voorop. Dus een paar boodschapjes doen voor onze boek-lees-sessie was een geniet-momentje op zich (Zei ik nou geniet-momentje? Ik ben denk ik per ongeluk in een bonbon/douchegel-reclame terecht ben gekomen..). Er stonden kramen met bergen prachtig brood en kramen met fruit met grappige namen. We ontbeten in de zon met een pasteitje en een glaasje verse sinaasappelsap (die we haalden bij een kraampje in de vorm van een sinaasappel, zie wazige achtergrond op de foto hierboven).

Een boek uitzoeken hoort ook bij de fun van deze summer date. Trek dus bij voorkeur niet een boek uit je eigen boekenkast, maar ga langs bij vrienden/je ouders/de buurman om iets moois uit te kiezen (en laat je adviseren). Wij kozen voor de bieb. Daar is geen beeldmateriaal van, want ik was afgeleid door alle boeken/luisterboeken/stripboeken die ik overal zag staan. Ik ga bijna nooit meer naar de bieb want ik neem geen tijd om veel boeken te lezen. Maar het is zooooo leuk. Lekker snuffelen en rondkijken en fluisteren. Want in de bieb praat je niet hardop, maar fluister je, zo fijn.

lezen in het parkgumbahsnacksluisterendiscman boom lucht

STAP 2: LEZEN / LUISTEREN GEBLAZEN
Ga vervolgens naar het fijnste park in jouw stad (of dorp). Dus niet het dichtstbijzijnde, nee, investeer in het mooiste, fijnste en gezelligste park waar je naartoe kunt fietsen. In Groningen is dat het Noorderplantsoen (ik duld geen tegenspraak). En neem een GROOT kleedje mee. Op je vest of handdoekje kun je niet al je proviand uitstallen en alle kanten oprollen zonder tegen elkaar op te botsen. En aangezien je er een tijdje ligt: sleep ook een kussentje mee. Op Otto.nl vind je heeeeeeeeeel veel kussentjes die heel graag met jou in het park zouden willen liggen, ze hebben er zelfs eentje met Snoopy erop (woop woop)!

Dan trek je al je boeken uit je tas en ga je ervoor. Met elk kwartier een snackpauze, want het moet wel een beetje gezellig blijven. Tom dook in de wondere wereld van Gumbah (zo raar, maar zo leuk) en ik luisterde naar de eerste acht hoofdstukken van Het Diner (I know, ik loop 1001 jaar achter) op mijn supersonische discman. Die ik een paar jaar geleden bij de kringloop kocht. Beste 50 cent die ik ooit heb uitgegeven.

biertje bieb

STAP 3: AFSLUITING
Na een hele middag op een kleedje, ben je misschien een beetje stijf geworden en ben je de lauwe ijsthee uit pak wel een beetje zat. Tijd om je uit te rekken, je boeken en kussentjes in te pakken en nog een koud drankje te drinken op het terras. Ik nam een heerlijk sapje en Tom een biertje met een blote dame erop (wat is het ook een stoere vent hè?). Op de terugweg dropten we Tom’s uitgelezen boeken weer bij de bieb (die inmiddels gesloten was maar wel een HEEL SCHATTIG brievenbusje had).

☼ ☼ 

En ik kan jullie vertellen jongens en meisjes, van zo’n sloom geniet-dagje knap je op! Niet normaal. Ik was helemaal ontspannen en soezig en tevreden. Ik raad deze date dus van harte aan. :D

dus

REACTIES:

 1. Frauke

  Klinkt onwijs gezellig! Een date hoeft niet altijd duur of ingewikkeld te zijn om geslaagd te zijn, he! Het zag er heel gezellig en ontspannend uit, en wauw dat boek ziet er tof uit. Leuke foto’s ook! X

  Reageren
 2. Wendy

  Klinkt heerlijk! Absoluut niet iets wat ik met mijn vriend zou doen, want die valt dan direct in slaap en gaat keihard liggen snurken. Maar wel leuk om met een goeie vriendin te doen.

  Reageren
 3. Danielle

  Een goede voorbereiding vergeet ik nog weleens, maar laatst lag ik heerlijk een paar uur in een hangmat in het Amsterdamse Bos met een vriendinnetje en dat was goddelijk!

  Reageren
 4. Astrid

  Dit ga ik onthouden! Heb pas in september vakantie en ga waarschijnlijk niet weg, heerlijk om dan een dagje te luieren en niets doen. Waarschijnlijk wel gewoon in de tuin want hier heb je geen parken.
  O en die discman, geweldig!

  Reageren
 5. Pingback: Confetti soap #28 + kattenbonus! | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *