10 summer dates voor thuisblijvers!

Misschien dat we nog een stedentripje doen (en er komt nog een festival aan) maar verder hebben Tom en ik geen plannen om wekenlang ergens op een strand te gaan liggen bakken. Om toch een beetje vakantiegevoel aan onze weekenden te geven bedachten we samen 10 dates die we deze zomer nog heel erg graag willen uitvoeren. Ze gingen in een mini grabbelton om het nog iets spannender te maken. Nu is het wachten op de zon…

summer dates3

Ok, het lijken er niet zoveel, but I assure you, het zijn er tien! Ik had een hele lange lijst bedacht en vervolgens hebben Tom en ik om de beurt een favoriet genoteerd. We weten dus al wat er in het potje zit (zo avontuurlijk zijn we dus ook weer niet) maar we weten niet welk idee er in welk papiertje zit. Er zitten dates tussen die kort zijn, dates die bijna een heel weekend in beslag nemen, dates dichtbij huis en dates die iets verder weg zijn. Als er mooi weer is voorspeld, grabbelen we tijdens de vrijdagmiddagborrel in ons potje en dan is het een verrassing wat we dat weekend gaan doen…

summer dates2

Dit zijn de dates die we hebben bedacht, misschien zit er ook iets voor jou bij!

☼   Een hele middag in het park liggen en een goed boek lezen.
Behalve selfhelpboeken, lees ik bijna nooit meer boeken. Voor fictie wil ik toch even de tijd nemen. En aangezien al onze vakanties uit festivals en stedentrips bestaan, lijkt er nooit tijd te zijn voor een goed boek. Dus waarom niet een hele middag onder een boom met een flesje homemade limonade lekker lezen?

☼   Dagje naar een waddeneiland.
We wonen in het noorden van Nederland en een dagje waddeneiland is dus te doen (als je een beetje op tijd vertrekt). En zodra je die boot opstapt, vliegen de vakantiegevoelens je al om de oren!

☼   Ons balkon pimpen (inclusief uitgebreid bezoek aan het tuincentrum).
Ons balkon is maar een paar vierkante meter en een echt bounty-eiland-gevoel gaan we er toch niet 
creëren. Maar elke reden om naar een tuincentrum te gaan is een goeie. Een paar nieuwe plantjes in een potje, een vrolijke lampjesslinger op zonne-energie en het is alweer gedaan. Iets productiefs doen in mijn vrije tijd vind ik ook altijd leuk. En de uitsmijters in het tuincentrum zijn stiekem heel lekker.

☼   Een nachtje kamperen bij een (luxe) camping in de buurt.
Van alle dates ben ik hier het meest enthousiast over. Ik ben niet een die-hard kampeerder maar één nachtje als ik weet dat het mooi weer gaat worden, dat moet goed gaan. We hebben een tentje en een auto, dus dat maakt het ook heel makkelijk. En dan zo’n camping met een zwembad, een familieschommel en een ijsco-kraam. En dan op zoek gaan naar mensen die een hele moeilijke tent op moeten zetten, leedvermaak gegarandeerd! De eerste keer dat we ons tentje op gingen zetten waren wij dat trouwens omdat de verouderde handleiding er nog bij zat.

☼   Samen scones bakken en buiten oppeuzelen.
Alhoewel ze heel lekker zijn, nemen we bijna nooit de tijd om scones te bakken. Op een vrije zondag (ja, een date dag moet helemaal vrij van to-do lijstjes zijn) is het vast heel fijn om iets lekkers te bakken en het buiten op te eten. Misschien kunnen we het wel uitbreiden en er een ontbijtfeestje met vrienden van maken. :O

☼  Naar de kinderboerderij.
Hoef ik niet uit te leggen toch? Beetje geitjes aaien en een raketje eten. Perfect.

☼  Uitgebreid picknicken in het park.
Met lekkere broodjes, bubbels, kussens, een kleedje en een gezellig muziekje erbij. En dan elkaar een beetje klef aankijken en elkaar aardbeien voeren. Niiiiiice.

☼  Een zandkasteel bouwen.
Ik weet het, ik ben geen zes meer, maar zandkastelen bouwen blijft leuk. En het betekent automatisch dat we ergens heen moeten waar zand en water is. Kan dichtbij of ver weg, maar net waar we zin in hebben. ;)

☼  Dagje naar Madurodam (+ poffertjes op het strand van Scheveningen).
Het eerste gedeelte van de date is voor Tom, het tweede voor mij (nomnomnom). Tom is nog nooit naar Madurodam geweest en dit staat dus al jaren op ons attractie-lijstje. Ik was niet compleet overdonderd toen ik als kind er ben geweest, maar misschien zie ik het nu in een ander daglicht, who knows. Poffertjes maken elke date af, dus dit wordt vast een winner.

☼  Pizza in het park bestellen.
Dit is verreweg de makkelijkste date, maar hij is zo fijn. We zouden hem zelfs vrijdagavond nog uit kunnen voeren, haha. In het Noorderplantsoen kun je pizza laten bezorgen op het speelveld, de ultieme lazy picknick…

summer dates6

☼☼

De date-grabbelton staat klaar, kom maar op lekker-weer-in-het-weekend!

Wie heeft er nog meer goede date-tips voor thuisblijvers?

REACTIES:

 1. Ingrid

  Niet te hopen dat je balkon pimpen als laatste trekt uit de ton..
  Madurodam is de laatste jaren erg verbouwd en leuker geworden!
  Fijne zomer samen!!

  Reageren
 2. kIM

  Ahum, ik dacht serieus waarom heeft jullie tuincentrum in godsnaam uitsmijters nodig, zijn de klanten in het hoge Noorden zo lastig? Het is nog vroeg…
  Leuk idee! Enne meelezende tuincentra, ik ben helemaal voor lekkere uitsmijters, zowel voor het oog als voor de maag, dan zou mijn tuintje er ook een heel stuk leuker bij staan.

  Reageren
 3. Vera

  Aaah wat een super leuk idee, Olga! Je weet dus precies waar je je op kunt verheugen, je weet alleen niet wanneer. Ik ga deze ook eens even in gedachten houden voor mij en John voor deze vakantieloze zomer :D

  Reageren
 4. Frauke

  Ahh leuk zeg! Zitten veel dingen tussen die wij deze zomer ook graag eens willen doen. Waaronder naar de Waddeneilanden, lijkt zo leuk om te doen! En ahh picnicken, heerlijk. Heel leuk idee om de dates zo in een potje te doen en er dan altijd uit te grabbelen. Staat nog schattig ook :D! X

  Reageren
 5. Marieke

  Leuk! Ik krijg nu ook nóg meer zin in de zomer! Barbecuen aan de IJssel, lekker tuinieren en fietsen naar de rommelmarkt… aaaah wanneer is het zover?!
  In het park picknicken, een boek lezen en daarna pizza bestellen klinkt als een topcombinatie – mag je er ook drie tegelijk? ;)

  Reageren
 6. Jantine

  Wat klinkt dat allemaal heerlijk zeg!

  Met een paar dingen (lezen in het park en balkon oppimpen) ben ik al bezig geweest dit jaar, maar gelukkig hoeft het niet bij één keer te blijven ;-)

  Reageren
 7. Moniek

  Wat een leuke ideeën allemaal! Ik wil deze zomer zeker een dagje waddeneiland doen en lekker veel in het park liggen boekjes lezen! Heb er nu al zin in!

  Reageren
 8. Noortje

  Aaaah dit is so awesomeee!
  Mijn vriend is deze zomer voor zijn stage aan het varen, dus ik zie hem pas in oktober weer :o.
  Dus als ik het onthoud dan maak ik van deze zomderdates winterdates!
  Maar ja natuurlijk ook heel leuk om met vriendinnen en vrienden te doen!
  Heb al zin in de verslagen van elke date :D

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja natuurlijk kun je ze ook met vrienden en vriendinnen doen. Lekker naar buiten in plaats van alleen thuis zitten. ?

   Reageren
 9. Kim

  Super leuke ideeën! Ik wil deze zomer heel graag een nachtje in mijn eigen tuin kamperen, haha. Lijkt me zo tof om eens te doen.
  Liefs Kim

  Reageren
 10. Margot

  Tof idee! En Madurodam is als volwassene ook heel leuk. Ik ben er laatst weer geweest voor het eerst in 20 (?!) jaar en vond het minstens zo geweldig als toen ik nog kind was :)

  Reageren
 11. Laura

  Leuk! Madurodam staat ook nog steeds op mijn lijstje. Ik ben er jaren geleden als kind ook een keertje geweest maar weet er eigenlijk niks van. Daarna nooit meer geweest. Gek eigenlijk want ik woonde in Den Haag mijn hele leven haha. Dus heel moeilijk was het niet om er heen te gaan!

  Reageren
 12. José

  Leuke ideeën !
  Wat ook wel leuk is ( al vul je er geen hele dag mee ) : een keertje de Martinitoren beklimmen en kijken of je je woning terug kunt vinden; een kano huren onder de Herebrug ( heb ik in het verleden eens gedaan, is erg leuk, zie je de stad heel anders ).
  Misschien ook nog een paar dingen verzinnen voor als dit weer aanhoudt… Een Hawaii party binnen in Eigen huis, met slilngers en surfmuziekjes enzo, of een middag/avond met vrienden en bordspellen.. ( maar ik hoop natuurlijk dat dat allemal niet nodig gaat zijn… )

  Reageren
 13. Pingback: Confetti soap #25 + kattenbonus! | Team Confetti

 14. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 15. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…..

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 19. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 20. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 22. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *