Sneak peek team confetti agenda 2016 #1

Ik loop al een tijdje rond met ideetjes voor de team confetti agenda van volgend jaar. We zijn nog niet eens halverwege dit jaar, maar met dit soort dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Ik ben gek op lijstjes en de team confetti fans (haha, ik zei fans) ook! En dus wil ik die twee dingen samenbrengen. Agenda’s en lijstjes kunnen toch reuze goed samen? Vandaag laat ik mijn eerste schetsen zien…

agenda schets1

Voor de eerste schets pakte ik de agenda van 2015 erbij en de to do list. Hoe kan ik dit samen gaan brengen? De belangrijkste onderdelen van de to do list in de agenda layout proppen? Meh, de oude pagina rechts (van 2015) ziet er VEEL gezelliger uit. Dit werkt niet.

agenda schets2

De tweede schets loopt al een stuk lekkerder. Ik heb veel stippenlijntjes en afvinkvakjes in lichtgrijs gemaakt, een kleur die waarschijnlijk bij alle achtergrondjes goed zal staan. Ook heb ik cijfers gemaakt die matchen met het Team Confetti logo (welke nerd was het al opgevallen?). Er zijn twee vakjes voor extra notities, maar die zien er een beetje verloren uit.

agenda schets3

Zo dan? Lekker veel notitieruimte. Ik hou er wel van. Maar het is wel saaaaaai, al die grijze lijntjes bij elkaar.

agenda schets4

Aha! Kijk aan, toch nog een beetje to do list op elke dubbele pagina. Bij het vak helemaal rechts had ik eerst ‘boodschappen’ staan, maar het is volgens mij handiger als je dat vakje zelf kunt invullen. Maar nu zit ik nog een beetje met de kleuren van de cijfers. Die matchen vast niet met alle achtergrondjes. Misschien moet ik er nog wat meer verschillende kleuren ingooien. En hé! Waar is dat gezellige plaatje gebleven dat er in de agenda van 2015 wel in stond? Die ben ik blijkbaar kwijtgeraakt tijdens het schetsen.

agenda schets5

Hoi Tetkees! Ja, een klein fotootje geeft het wat meer persoonlijkheid en wat meer om naar te kijken. En mijn kattenplaatjes/foodfoto-archief moet toch ergens voor gebruikt worden? Ik heb de kleuren veranderd, maar ik vraag me af of ik het genoeg verschillende kleuren zijn. Wat als ik ze nou mix & match en een ander achtergrondje probeer, kijken of dat werkt…

agenda schets6

Ja, dit begint erop te lijken. Voor zover de eerste schets-sessie. Hieronder kun je de schets een beetje beter bekijken:

agenda schets pag agenda schets pag2

♥♥♥

Ik hoor héél erg graag wat jullie van dit soort artikelen vinden. Leuk om mee te kijken? En wat vinden jullie van mijn lijstjes-agenda-idee? Iemand nog suggesties?

REACTIES:

 1. Brenda (kookt)

  Leuk om te lezen hoe zoiets ontstaat Olga. Ik moet toegeven dat ik de hard-copy agenda sinds 2 jaar heb afgeschaft. Maar ik maak wel iedere week een to do lijst/planning. Als ik op deze manier mijn planning en agenda kan combineren zou ik hem wel bestellen. Dussuh top! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hm, goed puntje om over na te denken. Ik heb doordeweeks juist meer te doen, maar misschien denken meer mensen erover zoals jij. ;)

   Reageren
   1. Angela

    Ik werk ook gewoon in de weekenden (de zorg he). Dus ook ik vind meer ruimte voor de weekenden wenselijk!

    Verder zou ik m meteen bestellen, als ik zie hoe hij d’r uit ziet!
    Wel graag harde kaft, touwtje om er tussen te doen om bij te houden waar je bent en een elastiekje ofzo op de kaft om de agenda goed dichtgeklapt te houden in je tas ? zomaar wat tips ;)

    Reageren
 2. Renske

  Leuk om zo’n proces te zien! Ik vind de sneak peek echt super tof! Vooral de combinatie met de hokjes bij de dagen en het to-do lijstje. Ja, hier spreekt een fan van kunnen afstrepen wat is geweest (afspraken etc.) én to-do lijstjes. Dus dikke yay! Dit is namelijk zeker iets dat ik wil aanschaffen! :-)

  Reageren
 3. Saskia

  heel erg leuk! Bij het zien van die ‘afvinkhokjes’ was ik eigenlijk al om. Ik vind het zo fijn om af te kunnen strepen wat ik allemaal al gedaan heb om er vervolgens naar te staren en te denken: you go girl!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ok, de afvinkhokjes blijven denk ik, haha. Ik tekende ze zelf al in mijn agenda en vond dat heel fijn, vandaar. :)

   Reageren
 4. Frauke

  Ah superleuk om zo’n beetje het proces achter het maken te zien! Heel interessant, het is nogal een klus lijkt me. Ik vind het resultaat er wel alvast erg veelbelovend uitzien, en dat stukje rechts met to do etc. is echt héél erg leuk en handig! Alleen gebruik ik zelf tegenwoordig liever een schriftje als agenda, omdat ik altijd plek te kort heb met mijn reuzeletters haha. X

  Reageren
 5. Arjanne

  Ziet er leuk en handig uit! Ik zal m waarschijnlijk niet kopen, omdat ik totaal geen kattenfan ben (sorry!!), maar hij is super mooi, nu al! Lijstjes zijn echt een goede toevoeging. Ken je trouwens de Passion planner? Ik vind dat echt een fijne agenda. 2015 is volgens mij hun eerste. Misschien kun je daar nog wat inspiratie bij weghalen? Zij doen ook veel met lijstjes, maar ook nog veel andere dingen. Echt tof :). Veel plezier en succes met het verder ontwerpen van de agenda! :)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Er komen niet alleen kattenplaatjes in hoor, dit zijn alleen voorbeelden van waar de plaatjes komen te staan. ;)
   En thanks voor de tip!

   Reageren
 6. Betty

  Ziet er mooi en praktisch uit, ik ben fan!
  Ik heb een afsprakenagenda voor mn klanten maar zo’n agenda zou goed zijn voor mij om huishoudelijke en familiale dingen te plannen, zo doe je dat tenminste met plezier!
  Ik heb nog een leuk idee misschien, we kunnen als lezers zelf kattenplaatjes doorsturen van onze poezebeestjes en jij kiest er dan de leukste uit voor in de agenda, maar een idee he!
  Grtjs uit belgië

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Owwww, een fellowkattenfan! Ik had al een ideetje om de bezoekers van teamconfetti.nl te betrekken in de agenda, maar dit is óók leuk. Ik ga erover nadenken!

   Reageren
   1. Angela

    Ik heb ook veeeel kattenfoto’s die d’r best in mogen ? mijn dove vriendje is enorm fotogeniek (check ansjuh81 op instagram ;) )

    Reageren
 7. Marieke

  Super super superleuk om dit zo te zien! Mooie nieuwe cijfers ook :)
  Ik ben juist fan van Mo en Tetkees dus van mij mogen die alle plaatjesplek opvullen. Hoewel het idee van Betty daar ^ om ook lezersplaatjes (= foto’s van Ockels!!) te plaatsen ook echt geniaal is.
  Eigenlijk weet ik niet of ik die checklist-benadering wel zo handig vind, want ik gebruik mijn agenda vooral om afspraken in te zetten, met tijdstippen en namen en locaties enzo, dus ik vind lijntjes denk ik praktischer. Maar dit is zo leuk!
  GA ZO DOORRRRR en geef ons vooral nog vaker updates want ik vind het heeeel leuk om mee te kijken 8)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik heb al veel goede input gekregen voor een volgende schets-sessie. Ik kan natuurlijk niet iedereen tevreden houden, maar er komen al veel dingen voorbij waar ik zelf niet aan gedacht had. En een TC agenda zonder kattenplaatjes? Never gonna happen, haha.

   Reageren
 8. Laura

  Super leuk! Ik zou denk ik alleen bij de week dagen gewoon normale lijntjes doen en geen lijntjes. Ik denk niet dat iedereen dat zou gebruiken. Ik iedergeval niet en vind het eigenlijk ontzettend on onpraktisch er uit zien. Want waar zet je nu je afspraken neer? Het zou bij mij ook best een groot punt zijn waardoor ik deze agenda eventueel niet zou kopen. En zoals hier ergens boven ook al werd aangegeven, weekend even veel ruimte haha!
  Oh en super leuk om juist zo’n blogje te zien!

  Reageren
 9. Kim

  Ohhhh, ik ben fan! Super mooi ziet ‘ie eruit.
  Mijn ‘op- en aanmerkingen’: zoals hierboven ook al wordt gezegd misschien geen lijntje in het midden van de dag (als je snapt wat ik bedoel) zodat er meer ruimte is om afspraken op te schrijven. En in het weekend evenveel ruimte, omdat dat juist is wanneer ik veel afspraken heb. :-)
  Liefs

  Reageren
 10. Natasja

  Het ziet er al erg tof uit Olga!

  Een paar puntjes van feedback:
  – Zoals anderen aangaven zou je het middenlijntje kunnen weg laten.
  – Voor de gewone to do list zou ik voor 2 i.p.v. 3 kolommen kiezen, dan kun je er niet iets meer woorden in kwijt per regel.

  Tenslotte misschien een heel stom idee, maar sommige Koreaanse agenda’s hebben smileys bij elke dag staan. Dan kun je omcirkelen/inkleuren hoe je je voelt. Je kunt hier een voorbeeld bekijken: http://list.qoo10.sg/item/2015-DONBOOK-DIARY-D/421380280

  Succes met de vormgeving verder, ik ben benieuwd naar het eindresultaat ^_^

  Reageren
 11. Willemien

  Briljant! Ik heb zo’n bureau dat vol ligt met allemaal losse lijstjes en houd mijn agenda bij in mijn telefoon. Maar dit zou echt perfect zijn. En eerlijk gezegd ook veel minder saai ;-) Keep up the good work!

  Reageren
 12. nines

  Ook ik heb een digitale agenda, maar ben ook verzot op aanraakbare en afstreepbare to do lijstjes. Lijkt me een goed alternatief voor mijn lelijke whiteboard :-)
  Hoe groot wordt de agenda? En stuur je hem op naar Berlijn?! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik stuur hem ook naar het buitenland, maar dan moet je even een emailtje sturen. Instructies zet ik erbij als hij in de webshop staat!

   Reageren
 13. Michelle

  Oooh heel tof! Ik heb nu een Moleskine agenda met rechts een notitiepagina. Ik vind dat heel erg prettig, maar die agenda’s zijn toch niet zo spannend. Dit is toch VEUL leuker! De fotootjes vind ik heel leuk, maar de maandag lijdt er wel een beetje onder. Maar ja, ’t is ook maar de maandag… :P

  Reageren
 14. Eveline

  Ik ben verkocht! Super gewoon! Zeker met de afvinkhokjes en de kattenfoto’s ;)
  Misschien voor elke maand een maandkalender voor werkelijke afspraken, dan kun je de afvinkhokjes werkelijk gebruiken voor to do’s :) en ik vind het ook overzichtelijker zo om te zien hoe druk de maand zal worden.
  Voor het weekend zou ik inderdaad ook evenveel plaats nemen als in de week.

  Reageren
 15. Inge

  Meer plaats voor het weekend!
  En bij de todo-list lijkt er mij inderdaad veel te weinig plaats om iets te noteren zonder alles te gaan afkorten of zo.

  Reageren
 16. Linda

  Oooh wat wordt het alweer leuk! Ik hou van lijstjes én van jullie agenda, ik heb ‘m dit jaar voor het eerst en vind ‘m zo fijn en vrolijk! :)

  Reageren
 17. Anneleen

  Ziet er echt al heel vrolijk en mooi uit! :) ik zou em al zo meteen kopen ;) wanneer zou deze agenda te koop zijn? Ik had namelijk een schoolagenda (die loopt tot augustus ongeveer) en moet er nu dus binnenkort een nieuwe beginnen aanschaffen… En ik denk dat meerdere mensen met dit ‘probleem’ zitten, dus misschien wel handig om die nu op de markt te brengen? ;)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Omdat het een jaaragenda wordt en geen schoolagenda, gaat hij pas begin 2016 in. Misschien maak ik over een paar jaar twee verschillende agenda’s, als daar genoeg vraag voor is. Voor nu houd ik het even bij eentje. Wat je kan doen is de agenda van 2015 nog aanschaffen (die heeft nu korting) en die gebruiken tot aan 2016. Niet mega praktisch maar het kan wel. ;)

   Reageren
 18. Hannelore

  Ik vind het echt heel gaaf om te zien hoe je met zoiets bezig bent! Daar sta ik anders niet echt bij stil, blijkt. Tof!

  Reageren
 19. Kaatje

  Ik vind het grote lijstjes-blokje per week heel leuk maar de afvinkvakjes en de middenlijn bij elke dag wel te veel van het goede. Akkoord dat to-do-lijstjes kunnen motiveren, maar je kan/wilt toch niet al je weekplannen/afspraken in een afvink-race gieten? De cijfertjes met een beetje blauw hier en daar vind ik beter dan enkel oranje. Voor de rest ben ik heel blij met de mijne van dit jaar, de leukste agenda die er is!

  Reageren
 20. Pingback: Sneak peek team confetti agenda 2016 #2 + ontwerpwedstrijd! | Team Confetti

 21. Engelien

  Mannnnnnnn!!!! Ik zit al 1,5 uur naar een leuke planner te zoeken en kwam nergens tot nu!! De enige die ik mooi vond is van Erin Condron maar die prijzen…. Pfffff

  En dit is zooooooveel leuker omdat jullie lekker Hollands zijn! Mijn voorkeur heeft eerlijk gezegd een meer brede planner waardoor de planner verticaal zou passen met een hele kolom per dag en een 8e kolom voor to do lists en andere notities. Maar dat is persoonlijke voorkeur. Het ontwerp ziet er te gek uit!

  Groot kattenfan maar echt persoonlijke foto’s heb ik geen behoefte aan (no affence) maar leuke ingezonden illustraties lijken me top alsmede boter kaas en eieren, raadsels, leuke weetjes en tips des te meer.

  Echt top top top!!!

  Reageren
 22. Pingback: DIY patroon maken voor in de team confetti agenda 2016! | Team Confetti

 23. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 24. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 25. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 26. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 27. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 28. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 29. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *