Simyo Budget Challenge Week: zoveel mogelijk fun voor €25!

Deze week is het Budget Challenge Week bij Simyo! Simyo (je weet wel , de slimme Sim Only provider waarbij je zélf bepaalt wat genoeg is voor jou) vroeg een zestal bloggers (waaronder yours truly) om mee te doen aan de #genoegmaaktgelukkig campagne. Als budget-queen en mindful-wannabe had ik hier heel veel zin in! Ik mocht zelf een budget voor een week vaststellen en bedenken wat ik ermee wilde doen. Challenge accepted! Mijn plan was om voor €25,- zoveel mogelijk plezier te maken in één week. Ik wilde ermee uit eten gaan (twee gangen), naar de bioscoop, naar de dierentuin ennnnn een nieuw kledingstuk voor mezelf shoppen. Benieuwd of me dat gelukt is? Lees snel verder.

burger kraanwater aardbeien toetje

TWEE GANGEN DINER: €4,95 P.P.
I love uit eten gaan, het mijn nummer #1 hobby. Maarrrrr ik zit bovenop de centen en daarom ben ik altijd op zoek naar de leukste plekjes waar het niet duur is, maar wel heel erg lekker. V&D heeft sinds een tijdje een aanbieding waarbij je tussen 17.00-20.00 voor €3,95 een lekkere warme maaltijd kunt halen. En voor €1,- krijg je er een toetje of een extra salade bij. Tom en ik gingen allebei voor een Hawaii hamburger met home-made frietjes met als toetje hangop met aardbeien en slagroom, jum! Ons drinken was gratis want bij het bestek-station vind je glazen en gekoeld water (met of zonder citroen & munt). We waren snel aan de beurt en hebben heerlijk op het dakterras gezeten. Helemaal blij dus. :)

☆ Check! ☆

popcorn Irrational Man

BIOSCOOP: €4,75 P.P.
Naar de film gaan is DUUR. Helemaal als je je te buiten gaat aan popcorn en frisdrank. Maar dat hoeft niet! In Groningen is er op bijna elke donderdag wel een film in het Filmhuis (Forum Images) die in premiere gaat. En alle premiere films zijn maar €4,75! Ik nam mijn eigen limonade en zelfgebakken popcorn mee naar Irrational Man van Woody Allen (en ik vond ‘m heel leuk).

☆ Check! ☆

olifant pelikaan ijsbeer vlinder pinguin geitje prairiehondjes

DIERENTUIN: €7,50 P.P. 
Dit was een mazzeltje, want zoveel korting op de dierentuin vind je niet snel, helemaal niet in het hoogseizoen. Ik was Marktplaats ingedoken en kwam erachter dat veel mensen als prijs bij de Postcodeloterij (volgens mij, misschien was het ook een andere loterij) een voucher voor vier personen naar Dierentuin Emmen hadden gewonnen. Maar niet iedereen die de voucher had gewonnen, had ook zin of tijd om te gaan. En dus kon ik voor €30,00 een voucher voor vier personen kopen. En dat is €7,50 p.p! We vroegen twee vrienden mee en we namen Tom’s auto van de baas (inclusief benzine, lucky bastard) en hadden daarom geen reiskosten, woohoo! Wat snacks uit ons snack-kastje en een flesje drinken uit onze koelkast en we waren ready to go.

☆ Check! ☆

olga vlindertuin olga geitje

NIEUW KLEDINGSTUK: €4,75.
En tenslotte wilde ik ook graag iets nieuws in mijn kledingkast en dat is gelukt! Na goed speuren bij de kringloopwinkel bij ons om de hoek, vond ik een luchtig, zomers vestje met een te gek printje waar ik helemaal verliefd op ben geworden. Hij past precies en met een basic legging en lang hemd dat ik al had (ik ben zo klein dat lange hemden mouwloze jurkjes worden) had ik een hele nieuwe outfit, yesss!

☆ Check! ☆

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

TOTAAL: €21,95 (TOCH?)
Alles bij elkaar opgeteld was ik €21.95 kwijt. Maarrrrr ik was even vergeten dat we bij de dierentuin ook voor het parkeren moesten betalen. Dat was €9,00. Gedeeld door twee (Tom en ik) is dat €4,50. Tel dat bij de €21,95 op en dan kom ik op €26,45 uit. Biiiiiiijna gelukt dus. Challenge mislukt? Officieel wel, haha. Maar ik blijf trots op wat ik met zo’n klein budget heb bereikt.

Op de vraag of genoeg gelukkig maakt, kan ik volmondig JA roepen. Het is soms vervelend om niet heel erg veel te besteden te hebben. Maar aan de andere kant kan het ook een uitdaging zijn om zoveel mogelijk uit de centen te halen die je wel hebt. Wees creatief, steek je handen uit je mouwen en maak je eigen geluk met wat je hebt. You can do it!

Op de blog van Simyo vind je deze week nog meer budget-tips van Simyo zelf EN een paar geselecteerde blogposts, geschreven door andere budget-bloggers. Knock yourself out!

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Heb jij nog goede tips om leuke dingen te doen met een klein budget? Deel ze op social media met de hashtag #genoegmaaktgelukkig zodat iedereen je tips terug kan vinden en jij goede tips te weten kan komen. Share the love!

disclaimer2

REACTIES:

 1. Madelon

  Net niet gelukt haha. Wel heel leuke dingen gedaan zeg. Wij parkeren voor de dierentuin altijd aan de andere kant van de dierentuin en parkeren dan gratis. Maar dat moet je net even weten hihi.

  Reageren
 2. Fatima

  Ik wilde net vragen waar je die leuke vestje vandaan had hahah.
  Maar je hebt wel leuke dingen gedaan voor dat bedrag!
  Goed idee om op marktplaats te kijken en ik ga eens even zoeken naar een filmhuis hier in de buurt, bij de bibliotheek kan je vaak ook leuke films bekijken voor een zacht prijsje.

  Reageren
 3. Frauke

  Wauw, wat een coole challenge! Je hebt best wel héél wat kunnen doen voor die €25,-! Jammer dat het nét niet gelukt is door die (schandalig hoge) parkeerkosten, maar wel cool dat je voor minder dan €5,- per persoon hebt kunnen dineren (incl. toetje). Chill zeg! X

  Reageren
 4. Hedwig

  Haha, ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het begin van de blog dacht dat het niet gelukt zou zijn. Blijkbaar kun je toch meer met 25 euro dan je denkt! Leuk gedaan :)

  Reageren
 5. Veerle

  Toch super goed gedaan, als je me van te voren zou vragen of je het zou halen gecombineerd met alles wat je wilde doen, had ik gezegd dat het niet kon! Dus je mag trots zijn op jezelf :)

  Reageren
 6. Iris

  Wow, dit vind ik echt knap! Je vestje is ook al zó leuk. En als arme sloeber ben ik ook groot fan van Simyo, want ik word elke maand blij van mijn minuscule telefoonrekening. Ik raad ze altijd bij iedereen aan haha :D

  Reageren
  1. Linda

   Precies dat :) Ik zit ook bij Simyo en heb ook maar een telefoonrekening van €7 per maand, fijnnn.
   Ik had trouwens niet gedacht dat je met deze €25 al die dingen kon doen. Tof dat het zo-goed-als gelukt is!

   Reageren
 7. Es

  Oooooh! Hhahaaha Er nét over heen! Ik dacht ook dat ik buiten mijn budget zat, maar ik zag ineens dat de laatste dagen voor veel meer mensen was. Toch nog gelukt dus.
  Maar leuk om te lezen dat je voor dat budget zulke leuke dingen hebt kunnen doen! (y)

  Reageren
 8. Linda

  Wow, knap dat je dat allemaal voor die prijs hebt gedaan. Als ik een dagje op stap ga (met man en twee kinderen die vaak niet eens hoeven te betalen) ben ik dit al kwijt! Die tip van de La Place ga ik onthouden!

  Reageren
 9. Desi

  Wat een gave challenge! Toen ik als wat je allemaal wilde gaan doen, dacht ik: dat lukt je nooooooit. Maar je bent toch super goed in de buurt gekomen.

  Reageren
 10. Maris Maria Renne

  Ik ben ook dol op budget uitdagingen! Van wat je bespaart kan je fijn shoppen, volgens mijn logica. (Zie je de eyeroll van Seth al voor je?)
  Dat La Place dit deed wist ik niet, wat leuk! Tevens het mooiste uitzicht (in Haarlem dan) dus dat ga ik zeker een keer doen, thanks voor de goede tip(s) ❤

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 13. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet….

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 20. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *