Budgettips #2

Omdat er op mijn vorige budgettips artikel zo enthousiast werd gereageerd, besloot ik er nog één te schrijven. Deze keer heb ik 5 tips voor jullie en een paar handige links waarmee je wat centjes kunt besparen!

budget-tips-besparen-14

Vaak is de energieleverancier waarbij je zit aangesloten helemaal niet de goedkoopste. Zelf kwam ik erachter dat ik bij een van de duurste leveranciers een contract heb lopen, niet goed!
Gelukkig kun je vrij gemakkelijk overstappen naar een goedkopere leverancier. Kijk maar eens op Gaslicht.com. Daar zie je hoeveel euro’s jij kunt besparen door over te stappen. En vaak krijg je, wanneer je overstapt, ook nog een welkomstpreme van ruim honderd euro. Het is het dus echt waard om er even een kijkje te nemen en wellicht je energieleverancier aan te passen!

 

budget-tips-besparen-15

Olga schreef er al wat over in haar Krentendieet artikel: Een manier om geld te besparen is minder te gaan eten. En, nee, ik bedoel niet dat je jezelf moet verhongeren, maar hou eens een week lang bij wat je allemaal naar binnen werkt. En kijk na die week eens kritisch naar of het niet iets minder kan. Bij mij kon dit zeker. Ik bespaar nu zo’n 5 euro per week op ongezonde snacks. Een fijne site om een eetdagboek bij te houden vind ik Mijn.voedingscentrum.nl. De site laat ook direct zien hoe gezond/ongezond je eet en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Superhandig!

 

budget-tips-besparen-16-16

Wanneer je vaak boodschappen doet bij dezelfde supermarkt, zou je kunnen overwegen om koopzegels te gaan sparen. De eerste paar keren zal het misschien ietwat raar voelen om naar de koopzegels te vragen (ik associeer koopzegels zelf met oude dametjes) Maar dit went vanzelf. Het loont wel om uit te zoeken bij welke supermarkt je het beste kunt sparen. Zo is het rendement bij de ene supermarkt 6% (AH) en bij een andere 50% (Plus), maar is het aantal zegels wat je moet sparen om er een leuk bedrag uit te halen bij de ene supermarkt weer veel meer. Hier vind je nog wat meer info over de koopzegels.

 

budget-tips-besparen-17

Wil je graag op vakantie, maar heb je niet zo heel veel geld, overweeg dan om online een lift te regelen. Er zijn verschillende sites waar mensen die plaats over hebben in de auto, een lift aanbieden. Je kunt je dan inschrijven op de rit en gratis of tegen een kleine vergoeding meereizen. Het is weer eens wat anders dan met het vliegtuig, trein of bus en ook wat avontuurlijker! Op Hitchhikers.org vind je vele liften door heel Europa.

 

budget-tips-besparen-18

In mijn vorige artikel schreef ik ook al over dat het, voordat je online een aankoop doet, vaak loont om online naar een kortingscode te zoeken, kijk bijvoorbeeld op Bestekortingscode.nl.
Hier vind je alle lopende acties, maar daarnaast hebben ze ook een erg handig Magazine, met veel meer budgettips op het gebied van reizen, boodschappen doen en nog veel meer!

***

Lees hier mijn vorige artikel vol met budgettips!

REACTIES:

 1. Eva

  Goede tips!
  Ik heb in mijn Gmail-account ook een apart filter voor reisnieuwsbrieven van bijvoorbeeld Wimdu, AirBnB, Schiphol, Venere etc om op die manier de reiskortingen via mail binnen te krijgen. Als ik dan een keer weg wil kan ik vaak via zo’n nieuwsbrief weer goedkoop een overnachting (of vliegticket) boeken!

  Reageren
 2. Linda

  Handige tips, laatst zelf ook overgestapt van energieleverancier. Scheelde echt veel geld. Zoveel dat toen we werden gebeld door de oude maatschappij om een nieuw aanbod te doen, hij na het horen van dit bedrag gelijk uitgepraat was.

  Reageren
 3. Petra

  Fijne tips! Vergeet ook niet om gewoon eens het woord ‘korting’ als kortingscode te gebruiken, soms helpt dat ook haha!

  Reageren
 4. Leoni

  Goede tips! alleen is mijn mening dat het voedingscentrum eetdagboek je niet de werkelijke informatie geeft over gezond eten. Voedingscentrum heeft allerlei dealtjes met de melk en vlees industrie en is vooral supporter van deze bedrijven i.p.v een onafhankelijke tipgever. ;-)

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *