Organise your tech: poolparty wallpaper & mapjes tutorial!

Gastblog door Ingrid – Ik ben echt een organising junkie: het is zo’n heerlijk gevoel wanneer alles netjes en geordend opgeruimd is! Het zorgt ook voor een fijn opgeruimd hoofd. Nu het jaar alweer bijna halverwege is, is het hoogtijd om het bureaublad van mijn computer weer eens op te ruimen. Voor jullie zet ik vandaag wat bureaublad organising tips op een rijtje, inclusief zomerse wallpaper én voor de echte nerds heb ik een diy-tutorial voor matching folder icoontjes!

Mijn bureaublad is meestal een soort vuilstort van snelkoppelingen en losse bestanden. Alle bestanden waarvan ik nog niet weet in welke map ze moeten of die tijdelijk zijn gooi ik op mijn bureaublad. Natuurlijk vergeet ik de bestanden te verwijderen of te verplaatsen waardoor mijn bureaublad helemaal vol loopt. Het is dus weer tijd om de digitale bezem er doorheen te halen. Met deze tips en trics lukt het jou vast ook!

2_poolparty_desktop

TIP #1: KIES EEN GESCHIKTE WALLPAPER.
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een goede wallpaper kan het georganiseerde gevoel van je bureaublad maken of breken. Zorg dat de wallpaper dat je kiest jou motiveert en blij maakt. Bewaar je veel mapjes en documenten op je bureaublad? Kies dan voor een rustige wallpaper met meer wit ruimte bijvoorbeeld. Heb je minder clutter dan kun je gerust voor een drukkere variant gaan.

Speciaal voor de zomer maakte ik deze nieuwe poolparty wallpaper (met witruimte). Voor veel mensen duurt de vakantie nog even maar deze geeft je alvast instant summervibes.

♥  Download de poolparty wallpaper hier.

TIP #2: GEBRUIK JE MENUBALK.
Bij mij staan er veel snelkoppelingen van programma’s op mijn bureaublad. Heel onnodig want je kunt ze ook gewoon lekker in je menubalk zetten (dat ding onderin of aan de zijkant van je scherm). Je kunt daar zelfs meer inzetten dan je denkt dus waar wacht je nog op, slepen maar! (En vergeet niet de andere snelkoppelingen van je bureaublad te verwijderen.)

3_mapjes

TIP 3: ORGANISEER JE BESTANDEN IN MAPPEN.
In plaats van alle bestanden los op je bureaublad op te slaan, kun je ze beter ordenen in mappen. Bijvoorbeeld ‘documenten’ of ‘foto’s’. Maak eventueel in die mappen ook weer sub mappen voor extra organisatie. Zo kun je alles makkelijk terugvinden en is het geen brei van bestanden.

Ben jij net als ik een echte organisatie nerd? Dan heb ik een simpele, maar super leuke tutorial voor je. Wist jij dat je het standaard ‘map’ icoon (de gele in windows en de blauwe op de mac) op je computer kunt vervangen door customized plaatjes? Hell yeah! Speciaal voor jullie maakte ik deze vrolijke en bijpassende mapjes voor bij de wallpaper. Lees verder voor de tutorial voor Windows & Mac!

4_windows

CUSTOMIZED MAPJES VOOR WINDOWS.
Om de folder icoontjes te vervangen in Windows doe je het volgende:

Download de customized mapjes set voor Windows hier.
Zet alle bestanden met .ico extensie op je computer. *
Maak een nieuwe map aan op je bureaublad waar je het folder-icoon van gaat veranderen.
 Klik met rechtermuisknop op de map.
 Klik op Eigenschappen.
 Ga naar het tabblad ‘Aanpassen’.
 Klik op de knop ‘Ander pictogram’.
 Klik op de knop ‘Bladeren’ en zoek naar het plaatje met .ico extensie die je net hebt opgeslagen.
 Klik het plaatje met .ico extensie aan en klik op ‘Openen’ .
♥Klik op ‘Ok’ en op ‘Toepassen’ en weer op ‘Ok’ om het pop-up scherm te sluiten.

5_mac

CUSTOMIZED MAPJES VOOR MAC.
♥ 
Download de customized mapjes set voor Mac hier.
 Zet alle bestanden met .png extensie in een map op je computer. *
 Open het plaatje van de map die je wilt gebruiken in preview.
 Kopieer het plaatje (edit | copy of command + c).
 Ga naar de map op het bureaublad waarvan je het foloder-icoon wilt aanpassen.
 Klik met rechtermuisknop op de map.
 Klik op ‘Get info’.
♥ Klik in het pop-up schermpje op het blauw ‘map icoon’ linksboven en gebruik de toetscombinatie command+v.
Het gekopieerde plaatje is er als het goed is nu ingeplakt linksboven en zichtbaar op je bureaublad.
 Sluit het pop-up scherm.

* Belangrijk is dat je de gedownloade plaatjes (.png en/of .ico) niet van je computer verwijderd. Doe je dit wel dan zullen de plaatjes bij het opnieuw opstarten van de computer gewoon weer door het normale folder-icoontje worden vervangen. Je computer kan de link naar het plaatje dan niet meer maken.

Before:

6_bureaublad_voor

After:

7_bureaublad_na

Een super matchy matchy bureaublad is het resultaat, hier wordt je toch meteen vrolijk van?!

8_foto_beeldscherm

♥♥♥

Mijn bureaublad is zomer klaar en weer lekker opgeruimd! Nu kan jij ook aan de slag. Heb je vragen stel ze dan hieronder in de comments. Wil je zelf mapjes maken? Zorg ervoor dat je plaatje vierkant is en dat deze een transparante achtergrond heeft. Veel plezier!

♥♥♥

Ingrid Wuyster is illustrator / ontwerper en maakt veel moois onder de naam Teken-ing.
Eén keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Saskia

  Het lukt mij niet op de mac :( Ik krijg wel een plaatje maar dat is zo’n wit papiertje van ik doe het niet. Snap je mij?

  Reageren
   1. Olga Bericht auteur

    Wat gek Saskia, ik heb ook een Mac en bij mij ging het goed. Weet je zeker dat je het plaatje van het mapje goed gekopieerd hebt?

    Reageren
    1. Ingrid

     Inderdaad even kijken of het plaatje goed is gekopieerd. En anders kun je het .ico bestand proberen van de Windows download, misschien dat dat werkt?

     Reageren
     1. Ingrid

      Wat goed dat het toch is gelukt! Ik lees in deze beschrijving niet echt iets heel anders toch? Of zou het met het openen in voorvertoning te maken hebben? Misschien dat de manier iets verschilt per type besturingssysteem, zou natuurlijk kunnen. Bedankt voor het uitzoeken en deze tip Lydia :)

     2. Femke / Beidehands

      Whoehoe! Dankzij jou Lydia is het mij nu ook gelukt. Het verschil met de beschrijving op de site die jij noemt is dit stukje volgens mij: ‘gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + a om de gehele afbeelding te selecteren’. Anders werkt het kopiëren naar het klembord daarna niet ;) Thanks! Ook Ingrid en Olga, voor deze geweldige DIY. Vrolijke boel op mijn desktop nu!

 2. Frauke

  OH MY GOD! Dit is ZO leuk. En ik wist echt niet dat je die mapjes kon aanpassen, wat fleurig en leuk. Ik ga nu aan de slag haha, zo vet vind ik het. Bedankt voor deze tip en de mooie mapjes en wallpaper! Zomerse computer, here I come! X

  Reageren
 3. Anouk

  Wat supertof! Ik ben nu nog heel druk met examens, maar aanstaande donderdag heb ik vakantie en dan ga ik hier sowieso mee aan de slag

  Reageren
 4. Desi

  Oh wat een super leuk idee! Werkt dit alleen voor de mapjes op je bureaublad? Daar heb ik namelijk nooit iets staan :( Wel in mijn documenten, daar stikt het van de mapjes.

  Reageren
  1. Ingrid

   Als het goed is moet het op elk soort mapje lukken Desi, dus dat kan volgens mij heel goed. Desnoods maak je het mapje eerst aan op je bureaublad en sleep je het daarna naar de plek van bestemming :)

   Reageren
  1. Ingrid

   Haha! Ja daar heb ik ook en klein vloekje om gelaten, hihi. Anders had ik NATUURLIJK als eerst een mooi design icoontje voor de prullenbak gemaakt. Maar helaas ;) Leuk dat het is gelukt!

   Reageren
   1. Sarah

    Als je wil kan je het icoon van de prullenbak verbergen, al gaat dat op Windows trouwens wel wat makkelijker dan op een Mac :)

    Reageren
 5. Saskia

  Super leuk!!! Wist niet dat je dit kon veranderen. Gelijk een goede motivatie om mijn documenten weer eens op te ruimen en zo’n mooi bureaublad te creëren :) Bedankt voor de mooie vormgeving!

  Reageren
 6. Tea

  Oh wow! Ik keek vorige week naar de computer op mijn werk en dacht ‘ als dit eens vrolijker kon’. Kwam niet eens in me op om het te Googlen. Ik ga het vandeweek proberen

  Reageren
  1. Ingrid

   Je kunt het zip bestand downloaden op je computer en dan ‘uitpakken’, hierin staan de plaatjes. Meestal heeft je computer daar zelf een programma of tool voor. Klik met je rechtermuis op het zip bestand en kijk of daar bij staat bestand ‘uitpakken’ of ‘uitpakken naar’ en volg de stapjes.

   Reageren
   1. Ingrid

    Werk je op een PC of Mac? Bij een Pc helpt het om eerst een hele nieuwe lege map aan te maken en het plaatje aan te passen en daarna de bestanden erin te zetten. Voor Mac is er in de comments hierboven een extra filmpje/uitleg geplaatst die misschien kan helpen!

    Reageren
 7. Rensina Steursma

  OH wat een superleuke, zomerse bureaublad!
  Ik heb hem meteen gedownload en ingesteld.
  Nu ga ik datzelfde doen met de tutorial, wat mooi om je mapjes zo te customisen.
  Ik wordt er helemaal vrolijk van :)

  Reageren
 8. Claire

  Voila, gelukt! Ziet er een pak fleuriger uit, al had ik voordien ook al een leuke bureaubladachtergrond :)
  Het moeilijke blijft losse bestanden die niet meteen in een map horen maar die ik ook niet in een ‘misc’ map wil gooien omdat dat -weten we allemaal- gelijkstaat aan de grote vergeetput :-) Zo van die bestanden die je vaker nodig hebt maar verder alleen staan.
  Bedankt voor de leuke tutorial en pictogrammetjes!

  Reageren
 9. Claire

  Weet er iemand trouwens hoe je de mappen groter kan maken? Bij mij zijn het echt enorm kleine pictogrammen en ik vind nergens in de instellingen hoe ik dat groter kan zetten. Tekst vergroten lukt maar bureaubladmappen niet…

  Reageren
  1. Ingrid

   Hi Claire, in Windows kun je met je rechtermuisknop klikken oo een mapje > beeld > grote pictogtammen aanklikken. Voor Mac weet ik het niet, even googlen anders?

   Reageren
 10. Pingback: Weekend Happiness #16 - Bringing Happiness

 11. Lottes Anekdotes

  Die icoontjes zijn echt superleuk, maar ik vrees dat ik er niet in zal slagen om dat te installeren… Morgen vraag ik het eens aan mijn broer, want het is veel te mooi om het niet te doen :D

  Reageren
 12. Anouk

  Gezellig! Maar zoveel heb ik niet op het bureaublad en die icoontjes vind ik belangrijk om te kunnen zien haha. Het zijn geen mappen :)

  Reageren
 13. Anne

  O ik wist dat dus niet he, dat je die stomme gele mapjes aan kon passen! Ziet er nu zo veel gezelliger uit, dank!

  Reageren
 14. Pingback: Refresh you tech: herfstige desktop wallpaper! | Team Confetti

 15. Mariët

  Wauw wat superleuk dit!! Wist helemaal niet dat ik de mapjes kon veranderen op mijn mac :-) Dankjewel voor deze superleuke tutorial en voor de customized mapjes!! Wat ziet mijn iMac er vrolijk uit zo haha!

  Reageren
 16. oran

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 17. safetoto

  I’m writing on this topic these days, safetoto, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  Reageren
 18. majorsite

  Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. majorsite Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

  Reageren
 19. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 20. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……..

  Reageren
 21. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 22. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 24. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 25. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 26. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *