Noorderzon tips

copyrightkunstminnares

Aanstaande maandag, om 12:00 uur, start de kaartverkoop voor Noorderzon! De ervaring leert dat kaartjes razendsnel uitverkocht zijn. Mocht je dit weekend nou geen tijd/zin hebben om het dikke programmaboekje door te lezen, geen paniek! We hebben de beste acts voor je op een rijtje gezet!

Encoded


De digitale wereld en de echte wereld zijn eigenlijk nauwelijks meer uit elkaar te houden. Dat principe is het uitgangspunt van de spectaculaire voorstelling Encoded van het Australische Stalker Theatre. Encoded is een overdonderende combinatie van luchtacrobatiek, dans, enorme ingenieuze videoprojecties en interactieve 3D-software. Daarmee creëert Stalker Theatre een choreografie voor vier dansers en een oneindig aantal pixels in een wereld waarin het virtuele en het echte onmerkbaar in elkaar overlopen.
Klik hier voor meer informatie.

 

Cie 111

Hij is groot, gevaarlijk en sterk. Maar hij heeft ook zijn gevoelige en menselijke kanten. In ieder geval is de enorme fabrieksrobot het absolute middelpunt van de voorstelling Sans Objet van de Franse groep Cie111. Sans Objet combineert op een spectaculaire manier dans, circus en techniek en laat zo zien op welke bijzondere manieren mens en machine zich tot elkaar kunnen verhouden.
Klik hier voor meer informatie.

 

Sounds of Freedom

SoundOfFreedom4b_AmundSjølieSveen

Muziek is niet meer dan bewegende lucht. En toch spelen die luchtdrukverschilletjes een grote rol in het menselijk leven. Muziek kan mensen tot diep in hun hart raken en is daarom uitermate geschikt om een partner mee te veroveren. Daar weten ook vogels alles van. Maar muziek kan net zo goed worden ingezet als oorlogswapen. Zoals een kolonel van het Amerikaanse leger het verwoordde: “Na 24 uur non-stop heavy metal is je uithoudingsvermogen wel gebroken. En dan komen we binnen om met je te praten.” Muziek als wapen is het onderwerp van de lecture-performance van de talentvolle jonge Noorse theatermaker Amund Sjølie Sveen. Nadat hij klaar is met je trommelvliezen en je alles weet over akoestische bazooka’s, geluidsgolven en kinderliedjes zal muziek nooit meer hetzelfde zijn.
Klik hier voor meer informatie.

 

Musique Parabolique

22_musique-parabolique-rdam-stelletje-foto-dinanda-luttikhede

Gewapend met paraboolmicrofoon en live sampling-installatie neemt muzikant en geluidskunstenaar Dennis van Tilburg zijn publiek met draadloze koptelefoons mee op een auditieve ontdekkingsreis. Tijdens een wandeling door de omgeving vangt hij flarden van straattaferelen op en mixt deze live tot een compositie die de werkelijkheid manipuleert. De voorstelling roept associaties op met spionagefilms en tart de grenzen van de privacy in de openbare ruimte wanneer buitenstaanders ongevraagd onderdeel worden van de performance.
Klik hier voor meer informatie.

 

Daughter

Het Londense indiefolk trio Daughter is begonnen aan het eerste hoofdstuk van een succesverhaal. Het debuutalbum If You Leave wordt gezien als een van de muzikale hoogtepunten van het jaar, de eerste tour door Engeland was al uitverkocht voor hij was begonnen en de band gaf dit jaar een van de meest besproken optredens van Motel Mozaïque in Rotterdam. De prachtige, fragiele stem van zangeres Elena Tonra stijgt uit boven de donkere, The XX-achtige akoestische folk van Daughter, die hier en daar uitgroeit tot grootse bombastische proporties.
Klik hier voor meer informatie.

 

La Chiva Gantiva (gratis)

La Chiva Gantiva begon als een groep Colombiaanse vrienden die samenspeelde om zich dichterbij het vaderland te kunnen voelen. Inmiddels is het gezelschap uitgegroeid tot een grote muzikale familie die festivals over de hele wereld platspeelt, met een Latijns-Amerikaans molotovcocktail van rock, rap, soul en aanstekelijke funk.
Klik hier voor meer informatie.

 

MS MR (gratis)

De bandleden van MS MR worden door The Guardian omschreven als ‘supersterren van de droompop’, een niet mis te verstane titel. Het hippe New Yorkse duo verdient deze omschrijving aan debuutplaat Secondhand Rapture. Op deze plaat roepen zij een zwoel zomergevoel  op, met ritmische popnummers die doen denken aan  Siouxie Sioux, Florence + The Machine en Lana del Rey. De hese stem van frontvrouw Lizzy Plapinger (MS) en de muzikale omlijsting daarvan door producer Max Hershenow (MR) laten je inderdaad gemakkelijk wegdromen naar een perfecte plek. Een welverdiende titel dus.
Klik hier voor meer informatie.

 

Pokey LaFarge (gratis)

Na meerdere succesvolle optredens in de Oosterpoort is het nu tijd voor Pokey LaFarge om de oevers van de vijver in het Noorderplantsoen om te toveren tot die van de Mississippi. Pokey en zijn band bouwen voort op een rijke traditie van zuidelijk blues-, country-, ragtime- en swinggeluid. Dat zijn muziek is gebruikt voor de televisieserie Boardwalk Empire geeft een goede indicatie voor de roaring twenties-sfeer die over het plantsoen gaat neerdalen.
Klik hier voor meer informatie.

REACTIES:

 1. Emma

  Ik heb al 5 gratis concerten in mijn agenda staan, verder lijkt encoded me erg leuk maar ik twijfel nog omdat ik ook al zo veel voorstellingen op oerol heb gezien.

  Reageren
  1. Olga

   Wij hebben al kaartjes voor encoded, het lijkt me echt een hele mooie voorstelling. Ik kijk echt het hele jaar naar Noorderzon, als ik de eerste palen de grond ingeslagen zie worden, gaat mijn hartje sneller kloppen. (Beetje overdreven misschien, haha.)

   Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *