Wat te doen #7

header

Ook deze week weer in het teken van Noorderzon. Dit is het laatste weekend, dus ga er vooral nog even heen!

wtddw4

23 aug – Heel toevallig ook nog eens op een vrijdag, komt rechtstreeks uit het regenachtige Londen de zomerse sound van Mann Friday. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. De oorsprong van deze alternative-afro-folk-rock band ligt namelijk in het zonovergoten Zuid-Afrika. Ze verlieten de grond van Kaapstad en verhuisden naar Engeland om hun muziek verder tot bloei te kunnen brengen. Het gebrek aan zonlicht in de Londense rock-scene gaf de band een donkerder geluid, totdat frontman Rob Burell besloot om terug te keren naar zijn vaderland. Met hernieuwde inspiratie heeft de band hun optimistische Afrikaanse roots met Britse folkrock weten te verenigen, perfect voor een swingende zomerse avond!

 

wtddw5

24 aug – La Chiva Gantiva begon als een groep Colombiaanse vrienden die samenspeelde om zich dichterbij het vaderland te kunnen voelen. Inmiddels is het gezelschap uitgegroeid tot een grote muzikale familie die festivals over de hele wereld platspeelt, met een Latijns-Amerikaans molotovcocktail van rock, rap, soul en aanstekelijke funk.

 

wtddw6

25 aug – Stokoude jazz en rockende rhythm & blues raast van de planken, dendert door het publiek, brengt lichamen aan het springen en ledematen aan het swingen. Maison du Malheur rammelt je botten door elkaar. Deze negen man sterke formatie – onder wie vier noorderlingen – smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano’s en knetterend koper samen tot een feestelijk geheel met een hoog Oh Brother, Where Art Thou?-gehalte. Afgelopen mei hadden ze al de eer om – namens vier Groningse festivals – het nieuwe koningspaar tijdens hun bezoek aan Groningen te mogen begeleiden. Nu zijn ze terug om het dak van Het Dok af te blazen!

REACTIES:

  1. majorsite

    I have been looking for articles on these topics for a long time. majorsite I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *