my happiness project / august goals

De eerste maand van mijn Happiness Project zit erop. Ik heb er héél veel van geleerd en ik heb ook héél veel zin in de doelen van augustus. Het onderwerp van augustus is namelijk carrière boost! Terwijl iedereen op vakantie is, ga ik me deze maand juist extra focussen op mijn carrière, typisch…

Clipboard flat icon with long shadow

Juli round up.
Voordat we aan augustus beginnen, wil ik eerst nog even netjes juli afronden. Hoe is dat afgelopen? Wat heel goed ging, was een paar kilootjes lichter worden. Ik heb mijn ass eraf gewandeld, de mindless snacks redelijk laten liggen en ben in twee-en-een-halve-maand vijf kilo afgevallen. Can I get a woop woop? Ik ga binnenkort nog een uitgebreid artikel schrijven over dat proces want ik vind het wonderbaarlijk wat het voor mijn zelfvertrouwen heeft gedaan. Ons huis opruimen is voor de helft gelukt. Die kunnen we dus nog niet afvinken, maar we genieten nu al van de delen die klaar zijn en de rest volgt nog (heus waar). Niet zeuren op de hele wereld lukt nog niet helemaal, maar minder zeuren tegen de persoon met wie ik mijn leven en mijn huis deel, gaat echt heel goed. We communiceren beter, zijn liever tegen elkaar en het belangrijkst: we zeggen het hardop als we iets waarderen. De lange to do lijst met belangrijke zaken zijn we helemaal niet aan toegekomen, stoppen met uitstellen is dus helemaal niet gelukt…

Afgelopen maand was heel erg leerzaam. Ik vond het heel prettig om me op één onderwerp te focussen en de rest voor later te bewaren. Achteraf was het lijstje met doelen iets te lang om in één maand aan te pakken. Voor de komende maand heb ik dus drie doelen in plaats van vier en het zou heel goed kunnen dat ik mijn Happiness Project volgend jaar nóg een keer ga doen (zodat ik de lange to do lijst alsnog kan afwerken).

magic wand flat icon with long shadow,eps10

Blog make-over.
In het intro lazen jullie het al, augustus is carrière maand! Tom doet al vrolijk mee (die jongen leeft om te werken) en wie weet kan ik een paar van jullie inspireren om ook eens na te denken over je werk. Doe je wat je zou willen doen? Zou je iets willen veranderen?

Ik heb eens lang en hard nagedacht over wat ik met mijn blog zou willen doen. Ik noem mijzelf al heel lang een ‘feelgood blogger’ maar wat houdt dat eigenlijk in? Zou ik daar ook meer mee kunnen doen en belangrijker: kan ik meer voor mijn blogbezoekers betekenen? Ik denk van wel. En dus kom ik binnenkort met een verbeterd concept rondom feelgood. Ik wil onderzoeken wat mij en anderen blijer kan maken, life hacks ontdekken, comfort food koken en mezelf en anderen proberen meer te inspireren. Het wordt net zoveel fun, maar met een beetje meer diepgang. Blogartikelen waar je écht iets aan hebt!

Bij een verbeterd concept hoort een nieuwe website én een internationale blog. Hoe en wat, weet ik nog niet precies, maar het plan is om een Nederlandse en een Engelstalige teamconfetti te gaan maken. Want the sky is the limit en als ik een Canadees, een Japanner of een Brit óók een feelgood gevoel kan geven dan is het helemaal feest.

online shopping flat icon with long shadow,eps10

Nieuwe webshop en nieuwe producten.
Bij een nieuwe website hoort ook een mooie, nieuwe webshop met nieuwe producten. Ik hou heel erg van papieren producten maken, maar ik heb er weinig tijd voor. In carriere maand ga ik er tijd voor máken. De focus gaat liggen op planners en andere producten voor girlbosses/boybosses en studenten. Producten die inspireren om hard aan het werk te gaan maar die het harde werken ook leuker maken. Kortom, een shop vol Party Office producten! Ik ben nog druk bezig met bedenken en maken, dus als je nog verzoekjes hebt dan hoor ik het HEEL GRAAG. Één van die nieuwe producten is de Team Confetti Agenda voor 2017. Hij wordt weer ontzettend mooi, dus koop eerst nog geen nieuwe agenda voordat je de onze hebt gezien!

shopping store flat icon with long shadow,eps10

Open een Etsy shop.
Ik denk er al een miljoen jaar over na om een Etsy shop te openen en nu ga ik het toch écht doen. Etsy schijnt heel goed te zijn voor internationale klanten en ik ben héél benieuwd of mijn producten aan gaan slaan of niet. Ik zie dit als een leuk en leerzaam experiment. We gaan zien of het iets oplevert.

♥♥♥

Interessantere blogartikelen maken, Engelstalig bloggen, meer producten maken en verkopen, daar gaat tijd inzitten. Het zou kunnen zijn dat ik een blogartikel minder ga schrijven in de week, maar de artikelen worden ook waardevoller (pinky promise).

Ik hoor heel graag van jullie wat jullie persoonlijk een fijn aantal artikelen zouden vinden en wat voor feelgood onderwerpen ik aan zou moeten pakken. Think outside the box! Want dat ga ik ook proberen te doen.

♥♥♥

Bronnen: afbeelding checklistafbeelding toverstafafbeelding webshop en afbeelding winkel
zijn afkomstig van Shutterstock.

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Ambitieus, maar leuk! Ik ben eerlijk gezegd niet zo voor niet-Engelstaligen die in het Engels willen bloggen (ik erger mij dan extra aan foutjes) en begrijp niet altijd waarom mensen dat per se willen doen (de concurrentie is moordend), dus ik ben wel blij dat je ook in het Nederlands blijft bloggen, want ik volg Team Confetti heel graag.
  Succes, Olga! You go girl!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ja, het zou wel weer eens een beetje té ambitieus kunnen zijn, maar ik heb er echt zin in! En dat Engelse is ook echt voor Engelstaligen die geen Nederlands kunnen lezen. Als Nederlandse lezer zou je er niet zoveel van moeten merken op mijn blog, maar misschien wel op social media.

   Reageren
 2. Frauke

  Wat fijn dat juli zo leerzaam was, en dat je toch best wel goed hebt kunnen focussen op je project! Leuke doelen ook voor de nieuwe maand. Spannend en exciting dat je een nieuwe website wilt starten, ook in het Engels. Ik zie het vaak mislukken (zoals gerhilde al zei, de concurrentie is wel echt moordend) maar ben blij dat je het ook bij NL houdt. Leuk ook dat je de webshop nog meer wil uitbreiden! Hoe meer party goods, hoe liever! Ik ben al superbenieuwd naar alle veranderingen! X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik zie het Engels bloggen ook als iets leerzaams. Toen ik begon met bloggen in het Nederlands kon ik amper iets leuks tikken, maar ik heb echt geleerd om te schrijven, mijn eigen schrijfstijl te vinden en taalfouten aan te pakken. Het lijkt me geweldig om dat met Engels ook te kunnen bereiken. Als alles flopt, dan heb ik dat tenminste kunnen doen. Niet geschoten, altijd mis. ^_^

   Reageren
 3. Nikita

  Ik kijk er heel erg naar uit, ben superbenieuwd !
  vooral de life hacks en de artikels over het ‘leven’ lijken mij leuk.
  ik lees sowieso al heel graag de artikel rondom happiness project of opruimen etc, dus vind ik het een leuk idee ^^

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Leuk om te horen Nikita! Het zijn ook mijn favoriete stukjes om te schrijven, het inspireert me om dingen anders, beter en leuker te doen.

   Reageren
 4. Anouk

  Ik vind deze doelen toch wel heel ambitieus, Olga. Want een Engelstalige en een Nederlandstalige blog onderhouden gaat zoveel meer tijd kosten dan alleen Nederlands. En die uitbreiding van de webshop vind ik een heel goed idee, mijn portemonnee waarschijnlijk wat minder.

  Reageren
 5. Milou

  Toffe plannen!! Gewoon proberen en zien wat bevalt en wat niet. You’ll never know if you don’t try. En precies wat je zelf zegt: “als ik een Canadees, een Japanner of een Brit óók een feelgood gevoel kan geven dan is het helemaal feest.” Concurrentie? Huh, wat? Ene oor in, andere weer uit. Dat woord kennen we niet in feelgood land.

  Reageren
 6. Malou

  Leuk!! Alvast super veel succes en plezier :) Ik vind onderwerpen zoals: op een gezonde manier wat afvallen, gezond eten, festivals bezoeken, activiteiten buiten de deur waar je blij van wordt, leuke winkels, leuke restaurants, opruimen, boeken, films het allerleukste <3 Oh en kleding! In het bijzonder sokken =D
  En verder, voor in de shop… ja to do lijsten/planners zijn al helemaal geweldig. Ik ben zelf ook intens blij met de unicorn stickers =D misschien meer stickers? postpapier? enveloppen? verjaardagskalenders? papieren fotolijstjes? ansichtkaarten?
  Liefs!

  Oh en is er ook een functie op jouw blog dat je kan zien wanneer iemand reageert op jouw reactie? Dat zou echt top zijn.

  Reageren
 7. Mylene

  Wat tof om hier de hele maand aan te werken. Dit inspireert mij zeker, want ik heb toch geen vakantieplannen voor deze maand en zei gisteren nog tegen mezelf dat ik nu echt wel wat meer aan de bak mag gaan. Dus ik doe mee, haha

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hihi, daar heb ik serieus al een keer research naar gedaan. Maar ik zou er echt heel veel moeten laten produceren om ze een beetje betaalbaar te kunnen maken en dan zit ik ook nog met het productie proces in de gaten houden. Maar wie weet komen ze er op een dag. Dream big!

   Reageren
 8. Linda

  Wat super dat je zoveel geleerd en ook veranderd hebt. Knap je 5 kilo bent afgevallen, dat is ook mijn doel, maar die van mij is nog niet gelukt helaas. Wat heb je een grote plannen, echt super leuk allemaal. Artikelen zoals het hapiness project vind ik altijd erg leuk, woninginrichting, kringloop winkelen, ansichtenkaarten voor in je webshop. Ik weet zeker dat je er wat goeds van zult maken, want dat is het nu al! Succes met al je nieuwe plannen :-)

  Reageren
 9. Maris Maria Renne

  Niets mis met een beetje ambitie :-)
  Ik heb alleen mijn twijfels over een Engelstalig blog, maar je weet pas of dit bij je past/of dit haalbaar is, wanneer je het hebt geprobeerd, nietwaar?
  Engelstalige webshop zou ik zeker wel doen, of idd Etsy. Misschien beginnen met een duidelijke Engelstalige pagina? Ik heb er ook aan gedacht om gedeeltelijk Engels/internationaal te gaan (Her Maristy, haha), maar vind het al lastig om op regelmatige basis kwaliteit te leveren in mijn moedertaal :-)
  Vind al je plannen supertof klinken en volg het geboeid! Wil zelf ook e.e.a. veranderen (dit jaar) en ga de komende weken ook brainstormen.

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *