Minimalistisch cadeautjes geven en krijgen.

Het cadeautjes-geef/krijg-seizoen staat voor de deur en als iemand die enorm veel sentimentele waarde hecht aan spullen, is dit voor mij echt een struikelblok. Aan cadeautjes wordt niet alleen geld uitgegeven, er zit ook tijd en energie en een hele goede bedoeling in verwerkt en zelfs als het iets is wat ik amper gebruik of elke dag naar wil kijken, kan ik het vaak niet over mijn hart verkrijgen om het weg te doen voordat ik het heb ‘opgebruikt’. Ik heb dan ook hard nagedacht over een manier om cadeautjes te krijgen én te geven die niet zorgen voor extra onnodige spullen, maar wel voor veel blijdschap.

garden-party

EEN WISHLIST
Het is bijna grappig dat ik dit opper want ik ben al tientallen jaren fel tegen wensenlijstjes. Ik vind ze saai, onpersoonlijk en allesbehalve creatief. Maar geld uitgeven aan dingen die mensen niet nodig hebben en ze opzadelen met een schuldgevoel als ze besluiten het weg te doen is eigenlijk nog véél suffer. Dus toen ik mijn beste vriend laatst vroeg wat hij voor zijn verjaardag wilde en hij me een digitaal lijstje stuurde mét linkjes naar bol.com was ik daar eigenlijk wel heel blij mee. Spannend? Nee. Een goede besteding van geld (waarvoor ik hard gewerkt heb en wat ik graag mindfull uit wil geven)? JAAAAAA!

thijs boontjes 2

GEEF EEN ERVARING
Quality time is één van de mooiste dingen die je kunt geven, maar zorg wel dat het iets is wat makkelijk te plannen is en wat je allebei leuk vindt om te doen. Geen ballonvaart voor iemand met hoogtevrees of kaartjes voor de dierentuin voor iemand die een hekel aan beesten heeft. Tom gaf laatst zijn vader concertkaartjes voor een muzikant die ze beide écht leuk vinden. Ze gaan bijna nooit samen ergens heen (we doen vaak álles met de hele familie, heel gezellig), dus het was echt iets speciaals en heeft wat meer betekenis dan weer een boek of een fles wijn.

magic-cube-2

GEEF IETS WAT OP GAAT
Even eerlijk: ik ben gék op cadeautjes. Zomaar een verrassing krijgen zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Love it! Het is niet een geluksgevoel dat heel lang duurt, maar het is wel een hele lekkere. Het probleem is alleen dat het veel spullen oplevert. Klinkt als een onmogelijke combinatie of niet? Maar het kan! Als je iets geeft wat op gaat zoals iets te eten of drinken, geurkaarsen, bruisballen of een mooi tijdschrift. Het zijn dingen die zeggen ’treat yourself’ en kunnen goedkoop of duur zijn. Je geniet er tijdelijk van, maar op een gegeven moment is het op. Hier zijn wel een paar valkuilen! Zo’n typisch Dove pakket bijvoorbeeld. Ja dat kun je uiteindelijk opmaken, maar ik ken bijna niemand die binnen twee weken een fles bodylotion, een fles douchegel een gigantische pot bodybutter opkrijgt. De twee weken regel is dus wel handig om in gedachten te houden. Een boek kan een mooi cadeau zijn voor iemand die ontzettend veel leest, maar voor iemand die bijna nooit leest, kan een boek juist een schuldgevoel opleveren. Een tijdschrift, graphic novel of in mijn geval een luisterboek is dan een veel betere keuze.

fall_wallpaper_teken-ing

GEEF IETS DIGITAALS
Iets wat helemaal geen ruimte inneemt, maar wel heel waardevol kan zijn, is iets digitaals. Zet het op een leuke usb-stick (die zijn heel klein en áltijd handig) en inpakken is al bijna niet meer nodig. Digitale dingen die leuk zijn: een videoboodschap (hoe leuk), een desktop wallpaper (voor de creatievelingen onder ons zoals Ingrid), een link naar een Pinterestbord dat je speciaal voor diegene hebt samengesteld, een online fotoboek etc. Iets krijgen dat je vast kan houden is fijner om te geven, maar iets krijgen waar iemand moeite en creativiteit in heeft gestopt is soms leuker om te krijgen.

film kinepolis

GEEF EEN SPECIFIEKE GIFT CARD
Soms ken je iemands guilty pleasures wel, maar zou je niet zelfs iets voor ze uit kunnen kiezen (omdat je zit met maten/stijlen of geuren die heel persoonlijk zijn). Een specifieke gift card is dan een leuk idee. Een VVV bon kun je óveral aan uitgeven en is niet heel bijzonder (een envelop met geld erin heeft hetzelfde effect). Het kan onpersoonlijk en ook een beetje lui overkomen. Maar door een specifieke gift card te geven waarmee diegene zichzelf wel móét trakteren op iets geweldigs, heeft het cadeau meer waarde en is het veel leuker. Ook kun je ermee aangeven dat je heus wel weet wat iemands interesses of obsessies zijn, maar dat je het daadwerkelijke cadeau uitkiezen aan degene zelf overlaat. Een voorbeeld kan een Spotify waardebon zijn, een bioscoopbon (voor een specifieke bioscoop in de buurt), een bouwmarkt giftcard voor iemand die aan het verbouwen is, of een cadeaubon voor de meest fancy babywinkel in de stad (dat is ons standaard kraamcadeau om 1000 dezelfde rompertjes te voorkomen). Je zorgt ervoor dat iemand krijgt wat hij wil hebben, maar jij mag nog steeds bepalen welke richting het opgaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en meestal kun je zelf bepalen welk bedrag erop komt te staan.

team confetti daily planner 3

GEEF EEN PLANNER
Ja, het is een beetje specifiek in dit rijtje, maar ik wilde hem er toch nog even bijzetten. Aangezien ik een flinke voorraad heb en ik weet hoe blij ze mensen maken, geef ik graag mijn eigen planners (weekly én daily) cadeau. In mijn geval is het extra leuk omdat ik ze zelf ontworpen heb, maar ik krijg zó vaak de vraag of ik een webshopbestelling als een cadeautje wil inpakken. Ook worden er soms hele pakketten planners besteld om uit te delen aan vrienden, familie of collega’s. Ze zijn vrolijk, héél handig én ze gaan op. Ze zijn leuk voor studenten, bloggers, #girlbosses maar ook voor huismama’s en huispapa’s die een beetje orde willen voor het hele gezin. De planners vind je in de Team Confetti webshop.

♥♥♥

Heb je nog meer minimalistische cadeau tips? Deel ze ALSJEBLIEFT hieronder.
Het kan onze Sinterklaas- en kerstfeest 100 keer zo speciaal maken!

REACTIES:

 1. Irene | Tussenmarsenjupiter

  Wij vieren Kerst altijd met de hele familie en dan trekken we naampjes voor wie je een cadeautje moet kopen. We hebben een keer een jaar gehad waarin het de bedoeling was dat je een tweedehands cadeau gaf. Bijvoorbeeld een boek dat je zelf geweldig mooi vond of net iets wat je zelf niet gebruikt en waar je iemand anders blij mee maakt. Dus geen cadeautje kopen maar iets geven wat je al hebt liggen. Vond iedereen superleuk!

  Reageren
 2. gerhilde maakt

  Goeie tips! Wij wonen al twee jaar in onze verbouwing (totaalrenovatie) en ik probeer zo weinig mogelijk ‘rommel’ binnen te krijgen. Ik vraag zelf dan ook vaak een cadeaubon voor een bouwmarkt, bezoekje aan een sauna of van een webshop met ecologische spulletjes. Ik geef zelf ook graag dingen die op geraken, maar dan zit je al snel in het alcoholstraatje. Voor baby’s geef ik vaak letterkoekjes met enkel de letters van de naam van de baby (http://gerhildemaakt.be/2015/06/20/cadeau-ideetje-voor-bij-een-geboorte/) of een gepersonaliseerd slabbetje (http://gerhildemaakt.be/?s=flock). Iets doen met de naam van de baby wordt vaak geapprecieerd, heb ik gemerkt.

  Reageren
 3. Linda

  Wat een leuke, creatieve ideeën! Mijn man en ik maken sinds een paar jaar een adventskalender voor elkaar en in plaats van alleen maar prulletjes, kopen we dan ook dingen die op gaan (bijvoorbeeld eten/drinken) (vooral eten, haha) en ook dates/dagjes uit. Voor onze verjaardagen en die van mijn ouders doen we dat vaak ook; veel leuker dan inderdaad weer een fles wijn of iets dergelijks, maar samen een dagje weg :)

  Reageren
 4. Charlotte

  Iets bakken om cadeau te doen! Eigenlijk een beetje hetzelfde als “iets dat op gaat” maar als je een blik met koekjes maakt of met fudge ofzo, dat vinden veel mensen echt superleuk om te krijgen! Je moet wel weten wat een persoon lekker vindt, voor mijn buuf moet ik namelijk absoluut geen gemberfudge maken bijvoorbeeld, maar mijn moeder kan ik er superblij mee maken :P

  Reageren
 5. Linda

  Wat een leuke tips. Zelf probeer ik altijd iets te doen wat echt op die persoon gericht is, zoals je ook omschrijft. Echt bijzondere ideetjes heb ik niet, maar ik geef wel liever iets kleins dan iets groots, dat staat me altijd zo tegen.

  Reageren
 6. Nienke

  Goed onderwerp! Ik liep gisteren door de Action op zoek naar 2 cadeautjes voor €3 en ik dacht: nee, ik ga niet weer een lading zooi kopen om iemand mee op te zadelen.. (Maar wist niet zo goed wat ik dan wel moest doen.)

  Reageren
 7. Lidwien

  Wat ik ook leuk vind: een vogelslinger, mezenbol, of zo ’n huisje dat je op je raam kunt plakken en kunt vullen met vogelvoer. Bij de bloemist kun je ook hele vogelvoer kunstwerken kopen, dus iets in elke prijsklasse en het gaat gegarandeerd op in het feest- en geefseizoen. Wie kijkt er nou niet graag naar handige mesjes en jonglerende mussen?

  Reageren
 8. Mylene

  Een ervaring of iets wat op gaat vind ik zelf altijd wel fijn om te geven (en om te krijgen). Vaak denk je daar ook met veel meer plezier aan terug dan iets wat je hebt gekregen en ligt te verstoffen in een hoekje, haha.

  Reageren
 9. Pingback: Eerlijke cadeauwinkels voor de feestmaand – KouweKleren

 10. Linda

  Wat een leuke ideetjes. Zelf geef ik dit jaar een paar vriendinnen, waar ik altijd cadeautjes mee uitwissel. cadeaukaarten, toen ik een beetje de meningen aan het peilen was, bleek iedereen heel enthousiast. Ik maak er dan wel een leuk pakje van met iets lekkers erbij.

  Reageren
 11. totosite

  I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, totosite and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks :D

  Reageren
 12. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 13. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 14. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 15. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 16. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 17. NBA Streaming Sites

  Working out can be one of the most beneficial activities to do for your body and your mind. Exercise helps to reduce stress, helps to boost your mood, and helps to strengthen your muscles and bones. It can also be a great way to socialize with other people and make new friends. Working out can be done in a variety of ways, from running, to yoga, to weight training. Whatever type of exercise you choose, make sure to consult with a doctor or fitness professional to ensure that it is safe for you.

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 20. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 22. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 23. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 24. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *