Budgettips!

header-13

Aangezien ik niet al te veel te besteden heb, zoek ik vaak het internet af naar tips om geld te besparen. Toen ik tijdens mijn zoektocht deze tip tegenkwam : “Gebruik na het afwassen je afwaswater om de vloer mee te dweilen, dit bespaart veel water.” had ik het helemaal gehad! Wanneer je weinig geld hebt, betekent dit nog niet dat je als een slons hoeft te leven. Lees hier de betere tips om geld te besparen en je waardigheid te behouden.

spend less money vinegar
Vroeger heb ik bakken met geld uitgegeven aan agressieve schoonmaakmiddelen om de douche fris te houden. We hadden last van een nare schimmel, die iedere maand weer opdook. Ik zeg: koop een boenborstel met harde haren en azijn! De borstel kost ongeveer 2,- euro en gaat levenslang mee, denk ik… Hoef je dus niet steeds nieuwe schuursponsjes te kopen en ook veel minder hard te schrobben! Een fles azijn kost ongeveer 80 cent en ontsmet, ontkalkt, ontvet en bestrijdt schimmels. Ideaal! Azijn kun je trouwens overal voor gebruiken, zie deze site met 1001 toepassingen voor azijn.

 

spend less money bike
Neem de fiets. Nee, maar echt, neem de fiets. Dus ook als je door de regen moet fietsen. Wanneer je vaak met het OV reist, kost dit je veel geld. Als je met de auto reist, kost het je nog meer geld. Fietsen is zo goed als gratis. En afstanden van max. 3 kwartier vind ik zelf over het algemeen prima te doen. Het is daarnaast ook nog eens hartstikke gezond voor je, gooi dat sportschool abonnement de deur maar uit,  ka-ching!  En ook niet geheel onbelangrijk, je stoot niets uit, a.k.a. milieuvriendelijk.

 

spend less money fix it
Blijvend bij de fiets; Leer hoe je zelf kleine reparaties kunt uitvoeren. Een band plakken is supermakkelijk en het scheelt je geld. Een ketting erom leggen valt ook best mee en ik heb zelfs een keer de versnellingskabel vervangen, dit bleek zeer eenvoudig te zijn. Zoek gewoon een tutorial op het internet en kijkt hoe het moet. Simpel zat! Achtienmiljoen fietsen heeft een aantal goede video tutorials.

 

spend less money nailpolish
Deze tip heb ik van Olga gejat: Ruil nagellak met vriendinnen, je krijgt de potjes toch nooit leeg. Organiseer dus snel een naggelakswappingparty, met cocktails enzo! Al zijn die dan best wel weer prijzig…

 

spend less money dentist
Ga regelmatig naar de tandarts. Als je je gebit laat bijhouden, heb je minder kans op hoge rekeningen voor nalatig onderhoud (lees; 13 gaatjes en een wortelkanaal behandeling). En het is gewoon ook wel zo fris…

 

spend less money radiator
Plak radiatorfolie achter je radiator, zodat de warmte niet verloren gaat. Dit scheelt enorm in je stookkostten! Hoe dan? Klik hier voor uitleg.

 

spend less money haircut
Knip zelf je haar. Ik heb dit jaren gedaan als ik geen geld had om naar de kapper te gaan. oké, toegegeven, de ene keer lukt het beter dan de andere keer. Maar je leert het vanzelf, begin gewoon voorzichtig. Ik knip ook het haar van mijn vriend en hij heeft al meerdere keren de vraag gekregen waar hij naar de kapper ging, omdat het zo hip zat. (Goed hip, niet weird hip)
Vraag als je het zelf niet aandurft een vriendin om je haar te knippen, of ga naar de kappersschool, daar knippen ze je haar voor weinig geld. Hier een uitleg van een professionele kapper over hoe je zelf je haar kunt knippen.

 

spend less money house
Spreek, i.p.v. in het cafe, thuis af met vrienden. Vraag iedereen wat mee te nemen, de een wat drinken, de ander wat snacks. En ga samen een film/serie kijken, spelletjes doen of gewoon ouwehoeren. Scheelt behoorlijk wat geld en zelf vind ik het eigenlijk ook veel gezelliger. Ik bedenk me nu dat ik een maandelijkse filmavond met vrienden moet gaan organiseren! Met zelfgemaakte popcorn, ook weer zeer budget vriendelijk!

 

spend less money coupon
Voordat je online een aankoop doet, zoek eerst op internet of er een kortingscode te vinden is voor de webshop. Zo heb ik al vele euro’s uitgespaard! Je kunt hier zoeken naar een code.

 

spend less money market
Ga met spullen die je niet meer gebruikt op een rommelmarkt staan. Olga en ik hebben dit een paar maanden terug gedaan en het heeft ons samen 150,- euro opgeleverd!

 

spend less money washing
Gooi je droger de deur uit (of verkoop ‘m op marktplaats: ka-ching!) en hang je was op aan een wasrek. Ik kan me voorstellen dat het supermakkelijk is; een droger en ik vervloek ons wasrek vele malen wanneer ik de was weer eens sta op te hangen…Maar een droger is een verspilling van geld en energie en daarmee ook weer het milieu. Bovendien gaan je kleren er sneller van stuk. Als je niet weet hoe je de was moet ophangen, klik dan hier voor een fijne uitleg van Anthea Turner herself! (Voor werkelijk alles is tegenwoordig een tutorial te vinden…)

Oh en nog een tip voor het wassen zelf. Ik had laatst een geniale ingeving om ondergoed en sokken met het beddengoed en handdoeken mee te wassen. (Misschien doet iedereen dit al en wist ik gewoon van niets…) Zo ben je veel minder tijd kwijt met het ophangen van de was, omdat je handdoeken sneller ophangt en sokken en ondergoed weer veel tijd kost, snap je??

 

spend less money water
Drink meer water en thee, i.p.v. frisdrank. Het is gezonder en goedkoper. Vindt je water maar saai? Maak dan water met een smaakje!

***

Hebben jullie nog goede budgettips?

REACTIES:

 1. annouska

  Veel tips ken ik al maar waren even een herinnering. We hebben het hier qua inkomen niet slecht door de goede baan van mijn vriend. Maar ook wij kunnen besparen, we zijn ook begonnen om een overzicht te maken van alle artikelen die wij in huis hebben. En we kwamen tot de conclusie dat we veel meer hebben dan we eerst dachten, dus nu maken we eerst eens alle spullen op en dat bespaard ook nog best een hoop geld.

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   De meeste tips liggen ook gewoon voor de hand, maar het is inderdaad een herinnering eraan en je moet ze natuurlijk toepassen! Die inventarisatie is ook een goed idee!

   Reageren
 2. Stella

  Wat een leuke, goeie tips! En die animaties, wauwie! Ik denk dat ik mijn eigen haar maar niet moet gaan knippen, hihi! En dat van die folie achter de verwarming ga ik eens even aan paps en mams vertellen! Veel liefs en een fijn weekend, Stella.

  Reageren
 3. PSbyDila.com

  Handige tips, en leuk met die eigen illustraties erbij. :) Zelf mijn haar knippen ga ik niet aan beginnen, dan durf ik de deur niet meer uit, haha. En de was hangen doe ik liever zonder wasknijpers (wel alleen als het binnen is), omdat je dan niet van die lelijke afdrukken krijgt.

  Reageren
 4. Olga

  Dat haar knippen vind ik ook een lastige, Toms ‘haar’ doe ik altijd zelf met de tondeuse, maar mijn eigen haar? Misschien wil jij een keer een kansje wagen?
  Verder hebben we geen droger en drinken we praktisch alleen maar thee. We bezuinigen tegenwoordig op de boodschappen door van tevoren een lijstje te maken, maar een keer in de week naar de supermarkt te gaan en weinig te kopen zodat alles echt op gaat. Zo besparen we nu €15 in de week :)
  Enneh stoppen met roken scheelt denk ik ook flink ;)

  Reageren
   1. Olga

    Haha, even voor de duidelijkheid, Tom en ik hebben nooit gerookt. Het was een tip voor de wel-rokers onder ons ;)
    Waar wij nog op kunnen besparen is douchen! Ik sta er vaak wel een half uur onder, niet normaal! Maar het is zo lekker warm, zucht…

    Reageren
 5. Karin

  Zitten toch weer handige tussen die ik niet ken. Sinds dochter van Ro hier woont doen we met douchen de 8 minutenregel. Niet langer. En dan krijg je al drie minuten extra, want door douchemuntjeservaring weten we dat 5 minuten ook kan;) Wat ik laatst zag, zo bizar, een vrouw nam één gloeilamp mee van de ene ruimte naar de andere, om te voorkomen dat ergens het licht onnodig blijft branden! Echt! Afval scheiden geeft minder afval. Waarom? Het is gewoon zo. Als ik alles bij elkaar in gooi moet ik dagelijks de zak verschonen(!) Bij scheiden zijn mijn containers veel langer leeg. Ook doordat plastic en glas apart gehouden worden natuurlijk. Maar toch. Praat ik al te lang? Bewust koken in hoeveelheden. Kijk eens wat je bespaart aan voedselverspilling. Doe veel in de vriezer, maar zelfs anderhalve aardappel is al de moeite waard om niet weg te gooien. Kwestie van tellen en wegen;) Maar er is nog zoveel ruimte voor verbetering! Soms ben ik weer een tijdje superlaks, door zo’n logje wordt je weer scherp. Fijn weekend iedereen.

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Dat douchen is inderdaad echt een hele goeie, ik douche meestal max 10 min. Maar een lamp van de ene naar de andere kamer meenemen…gaat me wat te ver :) jij ook fijn weekend!

   Reageren
 6. blauwesokken

  Hele handige tips, fijn! Veel tips pas ik “automatisch” al toe eigenlijk. Ik ga nu die tutorial over hoe je zelf je haar kunt knippen bekijken, heb zelf wel een ‘kappersschaar’ maar durf nooit veel meer dan minipuntjes te knippen haha!

  Reageren
 7. Zina

  Vooral met die laatste tip bespaar ik zelf best veel geld. Ik drink bijna altijd ranja en thee en dat is zóveel goedkoper dan steeds meer weer pakken/flessen frisdank kopen. Toevallig gisteren nog drie pakjes thee gekocht voor €2,92 in plaats van €4,38 en daar kan ik weer wel weer een paar maanden mee vooruit.

  Reageren
 8. Laura

  Super handige tips :) ik drink vooral water en thee, en dan 1 pak sap per week. Scheelt een hoop geld! En in de buurt pak ik altijd de fiets, scheelt ook veel geld inderdaad!

  Reageren
 9. Linda

  Die wastip maak ik al tijden dankbaar gebruik van ja :)
  Wij hebben ook geen droger (geen plek en geen geld) en een wasrek bevalt me prima. Met het raam open ruikt je was ook veel frisser, zo’n heerlijke buiten-geur zeg maar, heerlijk! Trouwens, een tip: koop colorcatch-doekjes voor in je was. Die werken supergoed en je kan dan je witte was met je gekleurde was meewassen – ze zeggen van niet, maar het werkt prima dus als je weinig witte was hebt of juist weinig gekleurde was, kun je het met zo’n doekje in één keer wassen. Scheelt weer ;)

  Reageren
 10. Valerie

  Goede tips! Veel van je tips doe ik wel al trouwens, maar ik ben erg blij met je azijn tip voor de schimmel! Wij hebben ontzettend last van schimmel op de slaapkamer en badkamer, het komt steeds maar terug.Je hebt dat ene anti-schimmel spul van blokker, wat eigenlijk gewoon dure, chemische rotzooi is die vlekken in mijn beddengoed en kleding maakt :(. Binnenkort maar eens de azijn gaan proberen.

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Gewone azijn werkt bij mij prima, schoonmaakazijn is wel krachtiger. Het verschil is de zuurwaarde. Het azijnzuur van schoonmaakazijn is 8 % tegen 4 % van natuurazijn. Pas wel op als je marmer of natuursteen in de douche hebt, omdat azijn ontkalkt kan het er dof van worden!

   Reageren
 11. Pingback: Budgettips #2 | Team Confetti

 12. Bjorn Prinse

  Uw financiën beheren is heel belangrijk, maar ook heel moeilijk. Vooral als je investeringen neemt. Ik ben meer into cryptocurrencies en ik heb mezelf al lang aangeleerd om niet allerlei nutteloze munten te kopen of te investeren in obscure projecten, onlangs had ik bijna geïnvesteerd in immediate bitcoin wat gewoon een hobbelig platform bleek te zijn en ik had mijn geld kunnen verliezen.

  Reageren
 13. Kallie

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 14. Camtasia coupon code

  Very excellent advice, thank you! Many tips are already “automatically” applied by me. I’m going to watch that instruction on how to cut your own hair; I have ‘hairdressing scissors’ but never dare to cut anything more.

  Reageren
 15. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 16. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 19. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 20. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 22. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 23. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *