Ik zoek baas #1

header

In onze nieuwe rubriek IK ZOEK BAAS willen we elke week drie asieldieren in het zonnetje zetten. Wel te verstaan 1 hond, 1 kat en 1 klein (knaag)dier. Deze lieve dieren verdienen een nieuw baasje, dus een beetje extra aandacht kan geen kwaad.

Een tijdje terug hebben we vrijwilligerswerk bij een dierenasiel gedaan. We hebben met eigen ogen gezien hoe goed er op alle dieren wordt gepast. Ook wordt er in een dierenasiel kritisch gekeken naar potentiële baasjes om er voor te zorgen dat de dieren op een goede plek terecht komen en dat zowel baas als dier blij is met de nieuwe situatie.

Bij het asiel werd ons verteld dat veel mensen liever voor een medium zoals marktplaats kiezen om hun dier af te staan of aan te schaffen. Dit betreuren ze ten zeerste omdat het dan op een gegeven moment onduidelijk wordt hoeveel baasjes een hond of kat al heeft gehad of wat zijn (medische) verleden is. En dit komt het gedrag van deze dieren meestal niet ten goede.

Mocht je dus een slecht gevoel hebben bij een asiel, dan is daar geen enkele reden voor. Het is een goede plek om een nieuw huisdier te komen ophalen, maar ook een goede plek om een huisdier naartoe te brengen als je er niet meer voor kunt zorgen.

En nu naar het gedeelte waar het allemaal om ging, de dieren! Wij presenteren u een setje schatten uit het asiel waar wij zelf vrijwilligerswerk hebben gedaan:

pip

Pip is een teefje van een jaar of zes. Dit beestje hebben we nog uitgelaten toen we even geleden nog bij het asiel werkzaam waren. Ze zit er dus al een tijdje en kan niet wachten om met iemand mee naar huis te gaan! Ze lijkt een onschuldig pupje maar kan vrij pittig uit de hoek komen. Pip zoekt een geduldige baas met natuurlijk overwicht en een kalme uitstraling.
Klik hier als je meer te weten over Pip.

boris

Boris is een zwart-witte kater van 9,5 jaar oud. Toen hij binnen kwam in het asiel had hij een nare wond op zijn rug, maar na een lange behandeling en veel rust voelt hij zich weer een stuk beter. Boris wil heeeeel graag aangehaald worden vindt het ook leuk om een praatje met je te maken. Wie wil deze lieverd nu niet ronkend naast zich op de bank?
Klik hier als je meer wilt weten over Boris.

lieke

Lieke en Lara zijn 2 dikke vriendinnen die door de dierenambulance bij de opvang gebracht zijn. Ze laten het heel erg merken als ze ons dankbaar zijn. Het zijn twee hele vrolijke konijnen en vinden een aai over hun bolletje erg lekker. Lieke en Lara worden als koppel geplaatst.
Klik hier als je meer wilt weten over Lara & Lieke.

 

Zoek je ook een huisdier? Heb je al een keer in het asiel gekeken?

REACTIES:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *