Het beste uit de héle zomer halen.

Gastblog door Tea – Hij is er bijna weer hoor; de zomer. Een goede tijd om je te ontspannen, te genieten van een briesje en de warmte van de zon te voelen – die paar dagen dat de zon schijnt natuurlijk. Ik ga proberen het beste te maken van deze zomer. Het is zo dat de twee/drie weken dat je vakantie kan opnemen, je helemaal zen bent. Maar zodra je weer aan het werk gaat en andere verplichtingen weer om de hoek komen kijken, val je weer in oude patronen. Vandaag dus een artikel over hoe je het beste uit je zomer kan halen zonder je hele leven om te gooien.

❊❊❊❊

Start een nieuw ochtendritueel. De zon komt al rond 05.30 uur op, dus als je 10 minuten eerder opstaat dan normaal, kun je al een beetje van de zon genieten voor je naar je werk moet. Loop/fiets naar de volgende bushalte, loop een extra rondje om met de hond of geniet op een terras van je eerste kopje koffie of thee.

❊❊❊❊

Speel toerist in je eigen woonplaats. Laten we eerlijk zijn; we leven van dag tot dag en bekijken onze omgeving maar half en al snel wordt je eigen wijk “gewoon.” Ik moedig je deze zomer  aan om met de ogen van een toerist jouw stad en de steden eromheen met een frisse blik te bekijken. Doe een beetje onderzoek over wat er in het gebied te doen is en ontdek interessante bezienswaardigheden en dingen die je kunt doen in je omgeving.

❊❊❊❊

Maak lezen een vast onderdeel van je dag. Ga naar de bibliotheek/pak je leestablet, ruim je boekenkast op voor eventuele vergeten boeken, zet je telefoon – nadat je een Instagram en Snap hebt genomen natuurlijk – uit en verlies jezelf in het verhaal. Zoek je nog inspiratie? Ik schreef vorige maand over boeken die dit jaar verfilmd worden en Olga tipte onder andere hier over audiobooks. En wanneer straks de gevreesde winter weer komt, kun je je favoriete boek opnieuw lezen en terugdenken aan die geweldige zomer.

❊❊❊❊

Koop bloemen voor jezelf. Koop een groot boeket van je favoriete bloemen en zet deze op een plek waar je er het meest van zult genieten of maak er kleine boeketjes van en verspreid ze door je huis. Heb je geen favoriete bloem? Dan is het nog leuker om naar de bloemist te gaan en een favoriete bloem uit te kiezen!

❊❊❊❊

Zelf limonade maken. En dit is geen stiekeme codetaal voor een independent actie á la Beyoncé, maar gewoon over ouderwetse limonade. Voor mij gaat er niks boven een kan zelfgemaakte limonade die op je wacht na een trein/busrit van werk. Olga poste een recept voor verse limonade.

❊❊❊❊

Maak eens een praatje. Stel jezelf voor aan de buren die je al langer wilde ontmoeten of veel te lang niet hebt gesproken. Bedank je postbode of maak eens een praatje met de kassamedewerker en vraag hem/haar hoe zijn/haar dag nou écht is.

❊❊❊❊

Wat zijn jouw favoriete zomer momenten?

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Charelle

  Vooral het veranderen van je ochtendritueel is volgens mij echt een gouden tip! Juist door alles in de zomer een beetje anders te doen, geniet je er meer van!

  Reageren
 2. Tambushia

  Let’s face it, weed can be a little intimidating. There’s all kinds of lingo involved buy weed packs, and there are so many strains to choose from that unless you have an experienced
  friend with you, buying weed can be really overwhelming.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *