Gifjes tegen winterdipjes.

Gastblog door Ingrid – Yes! Het is tijd voor mijn allereerste gastblog op Teamconfetti. Ik vind het heel leuk en bijzonder dat ik elke maand mijn creaties, belevenissen en fascinaties met jullie ga delen. Olga heeft me eerder al aan jullie voorgesteld dus ik steek gelijk van wal met deze eerste blogpost!

De winter vind ik altijd een top seizoen. Ik mag mijn fluffy truien en vesten weer aan, kruip met warme chocomelk onder een plaid, geniet van gezelligheid met fijne mensen en ik schuif de lekkerste hapjes ongegeneerd naar binnen. Maar onze winters zijn jammer genoeg niet meer zo oer-Hollands als vroeger met vrieskou, zon en een strak blauwe lucht. Nu zijn de winters vooral vijftig tinten grijs en daar is echt helemaal niks sexy aan.

1_wolkconfetti_500x690

Ik ben visueel ingesteld (een must-have als je illustrator bent) en als het even kan, omring ik mezelf met zoveel mogelijk kleurtjes en printjes ter inspiratie (een kijkje nemen in mijn kledingkast of interieur is dan ook geheel op eigen risico, maar dat ter zijde). Maar met al dat grijs buiten merk ik dat licht en kleur meer invloed hebben op mijn humeur en energielevel dan ik zelf zou willen. Teveel grijs is dodelijk voor mij, dus ja ik geef het toe: ik heb soms best last van een winter dip. Omdat het maatschappelijk onacceptabel blijkt te zijn dat je 5 maanden in een huispak op de bank aan het cocoonen bent, heb ik wat uit-je-winter-dip-tips op een rijtje gezet die mij opvrolijken. Ik ben vast niet de enige, toch?

3_plantlove_500x690

#1 Meer kleur in huis
Doe je zelf een grote bos bloemen cadeau of koop een mooie plant. Zo redde ik laatst een kleine plant uit de winkel van mijn plantenvrouwtje. Zij had het schatje duidelijk al opgegeven en weggemoffeld onder een tafeltje, maar het was liefde op het eerste gezicht. Deze beauty is fel groen van kleur (check!) en heeft de fijnste blaadjes die ik ooit heb gezien. Ik nam de plant mee en zette het in een vrolijk gekleurd potje (dubbel check!). 
Mijn huis is tuin-loos, dus creëer ik binnen kleine mini-tuintjes. Het zien groeien en bloeien van alle plantjes maakt mij heel blij.

2_kleurtjesprintjes_500x690

#2 Move your ass
Geloof me, van bankhangen voor de tv ga je je niet beter voelen. Voel je een dipje komen? Maak een uurtje vrij: ga wandelen, pak een filmpje of ga naar een leuke markt. Je energie komt gegarandeerd weer terug. Ik heb gelijk een leuke tip voor je: op 6, 7 en 8 februari vindt er in Utrecht de Tijdelijke Kunstwinkel plaats. Tijdens deze drie dagen kun je voor 10 euro tof werk kopen van diverse kunstenaars. Mijn illustraties zijn daar ook te koop, zoals de lieve print op deze foto. Jij bent er even uit en doet inspiratie op, je koopt een te gek werk waar je blij van wordt en de opbrengst van Tijdelijke Kunst Winkel gaat ook nog eens volledig naar het goede doel, ik zeg win-win-win-win!

4_create_500x690

#3 Maak iets (anything)
Ga iets creatiefs doen of een pak een klus in huis aan die al te lang is blijven liggen. Wanneer je met je handen aan de slag gaat, schakel je je hoofd even uit, gewoon beginnen is het beste wat je kunt doen. Brei die poncho (lekker warm voor de winter) of kit die losse plintjes eindelijk tegen de muur. Wanneer je klaar bent hou je er een goed gevoel aan over: je hebt het maar mooi gedaan, hoe fijn is dat? Ik haalde mijn roestige animatie-skills weer eens uit de kast en maakte voor jullie een paar leuke gifjes: instant happiness! Heerlijk om weer eens te proberen (best oke gelukt toch?) en ik heb weer inspiratie opgedaan om dit vaker te gebruiken in mijn werk! Wat is jouw uit-je-winterdip-tip?

♥♥♥

Ingrid Wuyster is illustrator / ontwerper en maakt veel moois onder de naam Teken-ing.
Eén keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

  1. Ingrid

   Thanks Maaike! Zeker een aanrader Tijdelijke Kunst Winkel, ik ga ik zeker langs om werk van collega kunstenaars te scoren, dus wie weet zie je me voorbij lopen ;)

   Reageren
 1. Tom

  Super leuke gifjes! Thuis nuttige dingen maken/doen word ik ook altijd blij van. Losse plintjes vastmaken staat wel nog steeds op het lijstje…

  Reageren
  1. Ingrid

   Dat is helemaal niet leuk om te horen Corine, ik wens je heel veel succes en zelfvertrouwen bij het vinden van een nieuwe baan, het komt altijd allemaal weer goed. Ik ben blij dat ik je een beetje heb kunnen opvrolijken <3

   Reageren
 2. Natasja

  Wat ontzettend leu-heuk zijn ze! Ze vrolijken mij meteen op. :-) Had vanochtend ook weer een dipje maar toen ik op mijn fiets zat met mijn gezicht in de zon voelde ik me spontaan beter.

  Reageren
 3. Pingback: Monday Madness 039 - EvainBerlin.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *