21 Filmclichés waar ik me aan erger.

Gastblog door Tea – Het is weer dinsdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw gastblogje. Mijn eerste gastblog hier ging over films en daar wil ik het vandaag weer over hebben. Maar dan over clichés waar ik me aan erger en die soms zelfs de hele film kunnen verpesten. Een film hoeft natuurlijk niet altijd realistisch te zijn, maar met sommige dingen mag het wel afgelopen zijn…

✖ Wanneer een personage de telefoon beantwoort en heel beschrijvend is, om te zorgen dat je als kijker beide kanten van het gesprek kunt volgen. “Hoi Laura. Je kunt vanavond niet? Je hebt koorts? Wat jammer nou.” En waarom einden ze nooit een gesprek met doei?

✖ Mensen praten nooit door elkaar heen, maar wachten netjes tot de andere is uitgesproken.  Of ben ik die ene persoon die altijd door anderen heen praat?

✖ Wanneer bij een zwangere vrouw het water breekt, is de baby er meestal binnen twee minuten.

✖ Personages met een Spaanse of Zuid-Amerikaanse achtergrond die perfect Engels spreken, maar de hoofdpersoon “senor” noemen in plaats van zijn naam of “sir” te gebruiken. Of ‘’gracias’’ in plaats van ‘’thank you.’’

✖ Als iemand iets sarcastisch mompelt en de andere vraagt: “Wat zei je? “Oh, niets.” En dan lijkt het gesprek te zijn afgelopen, de ander zegt bijna nooit: “Nee, je zei echt iets! Vertel.”

✖ De geek kan alles binnen een paar seconden doen met alleen het toetsenbord,  inclusief hacken van uberzwaar beveiligde instellingen. De muis lijkt niet eens te bestaan. Of ben ik de enige die alle handige shortcuts niet kent?

✖ Wanneer iemand een vluchtauto nodig heeft, is er altijd eentje in de buurt. Die auto staat niet op slot, heeft dan ook nog de sleutels in het contact EN met een transmissie die het vluchtende personage meteen weet te gebruiken…

✖ De Eiffeltoren is zichtbaar vanuit elk raam van elk gebouw in Parijs. Ik kan hem soms niet eens zien als ik ervoor sta.

✖ Alles wat ze laten zien is relevant voor de voortgang van het verhaal. Maar als er een ding is dat niet uitgelegd wordt, blijkt het meestal aan het einde dramatisch relevant te zijn. Komt altijd zo afgeraffeld over.

✖ Alle 20-plussers worstelen met een slecht betaalde baan maar hebben altijd een geweldig appartement in het goede deel van een grote stad. Hoe dan?

✖ Ik haat het cliché waarin de slechterik het nodig vindt om een gesprek te hebben met de held om zijn daden te verantwoorden voordat hij hem schiet. De grote ontknoping aan het einde van de film heeft dat altijd zodat de held tijd heeft om een ontsnapping te bedenken. Zo saai.

✖ Nog een voordeel in filmland: wanneer bijvoorbeeld de gevangenisbewaker buiten westen wordt geslagen omdat de held ongezien naar binnen moet zien te komen en zijn kleding aantrekt, dan past het dus altijd perfect. Dat is pas one size fits all.

✖ En waarom scheurt iedereen die wakker wordt in een ziekenhuis de IV uit zijn arm en begint meteen rond te lopen? Of is dit normaal? Ik heb nooit in het ziekenhuis gelegen *afkloppen*.

✖ Brillen zijn bijna nooit beslagen wanneer een bril-dragend personage uit de kou naar binnen loopt. Probeer het op zijn minst!

✖ Waar ik me het meeste aan erger is toch wel sluikreclame! Natuulijk begrijp ik dat het noodzakelijk is, maar ze zijn soms zo overduidelijk en het kan mijn hele filmervaring verpesten. Als ik aan Man of Steel denk, kan ik alleen maar denken aan hoe ze Nikon erin hebben verwerkt.

✖ De beste methode om iemand te reanimeren in films is met zo een elektrische zapper ding en iets in de richting van “Je kan me niet alleen laten. Durf het niet!” te schreeuwen.

✖ Hoe zit het met die overvloed aan corrupte helikopterpiloten? Schurken lijken dus nooit een probleem te hebben om een helikopter te huren met een piloot die het niet erg vindt om vreemdelingen neer te schieten. Is daar een Tinder-achtige app voor ofzo?

✖ Elke ochtend kookt de huisvrouw een ontbijt die groot genoeg is om een klein landje mee te kunnen voeren maar de man en de kinderen hebben nooit tijd om het op te eten en nemen een stuk brood en sinaasappelsapje mee voor onderweg. Bewaar het dan ook voor weekenden…

✖ Alle boodschappentassen hebben tenminste één stokbrood die eruit steekt. Hoe hygiensich is dat?

✖ Als de hoofdpersoon zegt “We moeten gaan nu!” en het andere personage reageert met “Waarom? Wat gebeurt er?” dat de hoofdpersoon dan roept: “Er is geen tijd!”. Andere personage: “Wat gebeurt?”. Hoofdpersoon: “Je luistert niet!”. In de tussentijd had de hoofdpersoon het al twee keer kunnen uitleggen.

✖ En tot slot: word geen oppas in films… Je bent negen van de tien keer gedoemd.

✖✖✖

Aan welke clichés erger jij je?

✖✖✖

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Nikki

  Hahaha, heerlijk lijstje. Ik erger me altijd aan kapot aan het feit dat paarden constant hinniken en briesen in films. Een paard hinnikt bijna nooit, want dan hadden ze die hele evolutie niet overleefd.

  Reageren
 2. Iris

  Ik maak er altijd een sport van om sluikreclame in films te spotten hahaha. Oh en als ze wèl doei zeggen aan de telefoon, is het vaak dat er daarna heel iets ergs gebeurd. Laatst keek ik een film en het viel me gelijk op dat iemand het telefoongesprek eindigde met een ietwat dramatische “..goodbye”. En toen verongelukte ze. En het allerstomste vind ik het als er iets van een achtervolging is, ze elkaar weer even kwijt raken, en dat dan de held de slechterik weer vindt en iets roept van “HEE STA EENS STIL” waardoor de slechterik juist weer begint met rennen. Joehoe dat kondig je toch niet aahaan. Is toch niet handig. Oh ik houd van films.

  Reageren
 3. Noor

  Dat van dat ontbijt vind ik ook altijd erg. In een restaurant of een diner gebeurt dat ook vaak dat de hele maaltijd niet wordt opgegeten. Dan bestellen ze een fles wijn, maar na 2 slokken tafelwater is het gesprek opeens klaar en gaan ze weg. Ja hallo, je hebt net besteld.

  Reageren
 4. Marieke

  Jaaa heel herkenbaar allemaal! Vooral dat uitleggen van alles vind ik echt superirritant, ook als bijvoorbeeld overduidelijk is dat iets het geval is, en dat ze het dan alsnog even zeggen – om de domste kijker ook te helpen ofzo?!
  Een verdere verbazing: mensen moeten nooit naar de wc en ze eten ook nooit echt iets volgens mij (wat op zich prettig is, want er praat zelden iemand met volle mond, maar ik doe dat in het echt dus wel heel vaak…)

  Reageren
 5. Yolande

  Herkenbaar!! Ik kan me daar altijd zo aan ergeren in films! Ook als de schurken hun hele plannen gaan uitleggen terwijl de helden gevangen zitten. Wie doet dat nou? Waar ik ook niet tegenkan (is alleen niet echt een cliché) is als een film zich bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk afspeelt en ze dan Engels gaan praten met een zwaar Duits of Frans accent.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oh ja! Dat is ook zo verwarrend, aangezien de accenten niet heel duidelijk zijn. Wie is er nou Frans en wie Duits? Ennn als er ooit iemand een Nederlander speelt (en overduidelijk niet is) dat hij dan of Russisch of Duits klinkt. Zo moeilijk is het toch niet om een echt Nederlander te regelen?

   Reageren
   1. Lizet

    Haha, dit is zo herkenbaar. Ik erger me kapot als mensen in films de deuren van koelkasten niet dicht doen. Energieverspilling! Of uberhaupt gewone deuren, die blijven ook vaak tot in de oneindigheid open staan. Of twee personages die overduidelijk beter een andere taal (zoals Spaans) spreken, maar toch voor de film (gebrekkig) Engels met elkaar praten.

    Reageren
    1. Lizet

     Oh en om maar de domste serie ooit erbij te halen: ik ergerde me ook kapot wanneer die dozen in Pretty Little Liars een smsje kregen en ze allemaal samen hardop lazen om duidelijk te maken dat ze allemaal dat zelfde smsje hebben gelezen. Ben er maar snel mee gestopt.

     Reageren
 6. Nancy

  Hahaha die corrupte helicopterpiloten! Nu je het zegt, valt het me pas op…! En die brillen is inderdaad nogal een irritant gegeven, bovendien worden die vrijwel altijd alleen gedragen door nerds. En ik begrijp zelf ook nooit zo goed hoe diezelfde nerds dan allerlei dingen kunnen hacken met een minitoetsenbord. Oh! Of dat ze toevallig dat hack-systeem ook kennen, jaja toevallig. De enige keer dat ze een muis gebruikten voor het hacken was in Jurassic Park geloof ik…
  Wat ik opvallend irritant vind: Vrouwen die achtervolgd worden of op de vlucht zijn en nooit nadenken over hun schoeisel. Alsof je überhaupt 20 kilometer wilt rennen door de rimboe op een paar hakken. Come on! Ik ben fervent hakkendraagster en zelfs ik verzin zoiets niet. Negen van de tien keer krijsen die vrouwen alleen maar hysterisch terwijl hun borsten uit hun bloesje hangen, terwijl ik allang mijn hakken uitgeschopt zou hebben en de naaldhak in mijn aanvaller had gedrukt als laatste survival-middel. ZO! Dat is zoals echte mensen het zouden doen! Nou ja… denk ik… :P

  Reageren
 7. anouk

  Ohh hiervan zijn zoveel dingen herkenbaar. Vooral die gesprekken waarbij ze altijd maar genoegen nemen met de antwoorden die er gegeven worden. Er wordt noooooit doorgevraagd en niemand is nieuwsgierig in films. Of ik ben gewoon heel vervelend haha

  Reageren
 8. Karlijn

  Dat ziekenhuisding is zo ergerlijk! Vooral omdat ze meestal het helemaal overleven en zo kunnen rondrennen. Jongens, dat infuus zit waarschijnlijk in je lijf voor een reden :’)

  Reageren
 9. Tessa

  Ja, herkenbaar! Een reden waarom ik bijna geen Amerikaanse (Hollywood) films meer kijk en liever naar Europese en met name Scandinavische films ga. De verhaallijnen daarin zijn ook gewoon veel beter en realistischer. Ik vind het ook bloedirritant dat de Amerikanen van alles een remake maken. Nu ook weer met The Experiment, kijk gewoon de duitse Das Experiment.
  Ik vind het dan wel weer grappig als dingen expres worden uitvergroot, zoals die sluikreclame. In Wayne’s World doen ze dat dan expres en daar kan ik dan wel om lachen.

  Reageren
 10. Rosie

  Grappig lijstje! Ik let vaak ook erg op fouten die er gemaakt worden – ik voel me echt goed als ik dat ontdek!

  Bijvoorbeeld dat mensen kletsnat haar hebben en 1 seconde later is het helemaal droog. Of ineens een andere blouse aanhebben ofzo. Zo grappig

  Reageren
 11. Sandra

  Geweldig lijstje!

  Wat nog ontbreekt is het applaus dat werkelijk in élke Amerikaanse film zit, meestal voor de hoofdpersoon. Let er maar op. Heel irritant.

  Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet..

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 19. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 20. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *