Favoriete films met konijnen in de hoofd/bijrol.

Gastblog door Tea – Oh hallo, Tea hier met een fluffy gastblogje!  Aangezien het bijna weer Pasen  is, dachten Olga en ik dat het misschien leuk zou zijn om een paar favoriete films door te nemen waar een konijntje (of twee) in voorkomen. En de (soms heel erg klassieke) trailer te delen. Ik waarschuw alvast… In dit rijtje vind je niet alleen schattige pluche konijntjes, maar ook killer-rabbits.

BAMBI
We kunnen het er allemaal mee eens zijn dat Stampertje fictief konijn nummer één is, toch? Nadat zijn moeder wordt geschoten, groeit Bambi samen op met de andere dierenvriendjes in het bos. Hij leert te overleven, wordt verliefd en steelt heel veel harten met zijn hertenoogjes. Maar stiekem is het zijn side-kick Stampertje die de film maakt, draagt en naar een Oscar niveau brengt.

CON AIR
Con Air is een film over een gevangene (Nicolas Cage!) die vervroegd naar huis mag. Maar dit zou geen Cage film zijn als zijn medepassagiers geen gevaarlijkste criminelen zijn en één van hen een plan heeft bedacht om iedereen te bevrijden. Het is één van die films die je kan meequoten van begin tot einde. En hoe past hier een konijn tussen? Nou, een knuffelkonijn heeft een rode draad in de film en de ‘’Put… the bunny… back… in the box’’ scene is een klassieker voor iedere konijnenliefhebber.

ALICE IN WONDERLAND
Of je nou voorkeur hebt voor de tekenfilm uit 1951 of de nieuwere Jim Burton versie, beide beginnen met Alice die een aangekleed wit konijn voorbij ziet komen en hem volgt naar een hol onder de grond. Ze valt in een diep gat en komt terecht in een wonderlijke wereld, waar niets is wat het lijkt. Één van mijn favoriete boeken en tekenfilms!

DONNIE DARKO
Natuurlijk mag Donnie Darko’s Frank niet in deze lijst ontbreken. Een tiener (Jake Gyllenhaal in één van zijn eerste rollen) kampt met verschillende issues. Waaronder niet begrepen worden door zijn ouders en klasgenoten, slaapwandelen, verliefdheid en hallucinaties. De dag nadat er een vliegtuigmotor door het dak van zijn kamer valt, krijgt hij vreemde opdrachten van Frank, een man in een konijnenpak. Dat kan natuurlijk nooit goedkomen. Donnie Darko is een film die je na het bekijken ervan achterlaat met vragen en die altijd voor gespreksstof zorgt. Want die laatste scene bevestigde alles wat je al dacht of je werd juist gek omdat je juist gek werd.

WATERSHIP DOWN
Nóg een tekenfilm en misschien wel een van de mooiste getekende (Amerikaanse) tekenfilms met details die ver hun tijd vooruit zijn. In Watership Down wordt een groep konijnen gedwongen om hun veilige berg te verlaten door toedoen van de grote boze mensen. Op hun zoektocht naar een nieuwe plaats om te leven beleven ze allerlei avonturen. Totaal anders dan Bambi en Alice in Wonderland en ik vind dat kinderen (en zelfs volwassenen) er veel van kunnen leren. Olga en ik zijn niet verantwoordelijk voor eventuele nachtmerries die kunnen volgen…

SPACE JAM
Tot een paar weken geleden dacht ik dat iedereen Bugs Bunny wel kende, maar mijn neefje van acht wist niet wie het was. En dat doet pijn want Bugs Bunny is een jeugheld en speelde in één van de films die mijn moeder drie keer op videoband moest kopen omdat we hem te vaak keken. In Space Jam worden de Looney Tunes karakters ontvoert. Gelukkig kunnen ze voor hun vrijheid spelen in een potje basketbal en ze krijgen hulp van de enige echte Michael Jordan! Maar dan komen ze erachter dat de talenten van de andere NBA spelers zijn gestolen door de Mean Team tegenstanders. Zoveel awesomeness heb ik sindsdien niet meer in één film gezien. Trouwens, de website van Space Jam is nog steeds actief en hier te vinden.

WALLACE AND GROMIT: THE CURSE OF THE WERE-RABBIT
Tot voor een paar maanden geleden kon ik Wallace en Gromit niet waarderen. Ik associeerde ze teveel met Buurman en Buurman. Maar behalve dat het klei-animaties zijn, hebben de twee verder niks gemeen. In The Curse of the Were-Rabbit gaan Wallace en Gromit op jacht naar een geheimzinnig beest dat het op de groenten van het dorpje heeft gemunt. Ze hebben maar een paar dagen de tijd, want de grote groentewedstrijd komt eraan!

♥♥♥

Wie is jouw favoriete fictief konijn?

♥♥♥

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Reggy

  Hahaaa, hoe kom je er toch soms bij om over deze onderwerpen een blog te schrijven? Echt heel tof. Nooit gerealiseerd dat konijnen in zoveel films ‘spelen’. Bambi blijft voor mij een geweldig jeugdsentiment.

  Reageren
 2. Ruurdje

  Misschien moet ik donnie darko maar weer eens kijken, dat was al een tijdje geleden.

  Verder heeft het konijn in fatal attraction veel indruk op me gemaakt, maar dat was op een iets andere manier…

  Reageren
 3. Hessel

  Ik mis de killer rabbit uit Monthy Python’s Search for the holy grail! Ik vond het fantastisch hoe dat kleine onschuldige witte konijntje de ridders van Monthy python letterlijk naar de keel vliegt.

  Reageren
 4. Lotte

  Ik zag ‘konijnen’ in de titel staan en ik móest gewoonweg even dit artikel lezen, haha. Ik heb alle films al gezien, maar dat heeft niets te maken met het feit dat er konijnen in voorkomen ;-)

  Reageren
 5. baccarat online

  I have been looking for articles on these topics for a long time. baccarat online I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 6. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet..

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…..

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *