DIY Donderdag: Wolkenvestje

header

Blijkbaar hebben we een gouden-wolk-diy-thema going on deze week! Zo goed zijn Meike en ik blijkbaar al op elkaar ingespeeld. Onbewust denken we precies hetzelfde… Gister een hele mooie wolk-hanger, vandaag laat ik zien hoe je gouden wolkjes op je kleding stempelt.

Ik kocht een vestje bij H&M. Mooi kleurtje, leuk modelletje, maar ik miste nog iets. Maar natuurlijk! Een patroontje! Ik koos voor een wolkenprintje omdat ik ze zo vrolijk vind en omdat ik nog geen wolkjespatroon in mijn garderobe had.

Dit heb je nodig voor een wolken-vestje:
– Een vestje (of een ander kledingstuk).
– Textielverf.
– Karton.
– Een hobbymesje.
– Tape (of vaste handen).
– Sponsje.
– Kwastje.

wolkvest_2

Teken eerst een wolkje op een leeg pak Bastogne (of aan ander stukje karton). Snijd hem uit met een hobbymesje.

wolkvest_3

Plak je sjabloon met wat tape vast, dan verschuift hij niet. Tamponneer met het sponsje wat textielverf binnen het sjabloon en werk desnoods wat bij met een klein kwastje. Een paar uur laten drogen en de achterkant van het geverfde gedeelte even strijken.

En als het goed is, is dit het resultaat:

wolkvest_1 wolkvest_6 wolkvest_7

Het is even een klusje om al die wolkjes te doen, maar dan heb je ook wat!

Hebben jullie al eens je kleding beschilderd? 

REACTIES:

 1. Pingback: 100 things fall challenge #2 | Team Confetti

 2. Pingback: Photo diary october #2 | Team Confetti

 3. Eva

  Ik zag dit voorbij huppelen op pinterest, wat leuk! Ik kende jullie blog nog niet, maar jullie hebben er een enthousiaste volger bij! By the way, je telefoonhoesje is te zalig voor woorden.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Haha, bedankt Eva! Ik dacht dat iedereen al heel erg over de cassettebandjes-hoesjes heen was, maar ik krijg er zo vaak leuke reacties op. Voel ik me toch een beetje hip ;)

   Reageren
 4. Pingback: Gastblogger Olga | food & DIY

 5. Pingback: De 15 leukste artikelen van 2013 | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *