De ups en downs van eerlijke kleding kopen.

Gastblog door Tea – Iets meer dan een jaar geleden begon ik met 30 items en langzaam draag ik ze kapot en vervang ze voor concsious stukken. 14 maanden later is me dat best goed gelukt! Ik had  geen problemen verwacht omdat ik shoppen meer als een plicht zie dan plezier en ik de minst fashion-like persoon ben die ik ken. Toch moest ik soms overschakelen, want waar moest ik nou last minute een panty vandaag halen? Vandaag deel ik nóg vier andere baalmomenten en om het positief af te sluiten ook nog vier dikke wins

Mijn dagelijkese garderobe bestaat uit ongeveer 40 items waarvan er 25 óf tweedehands/vintage zijn, óf van een concsious lijn/merk. Niet omdat ik een minimalist ben of vanwege groene redenen, maar omdat het genoeg is om te dragen naar mijn werk, ze goed zitten en makkelijk te combineren zijn. Verder vind ik het belangrijk dat er zo min mogelijk kinderhandjes aan hebben gezeten en makkelijk te wassen te is.

DE BAALMOMENTEN:

Dat een jurk die ik vorig jaar kocht (en best wel een dik bedrag voor betaalde) misschien 20 keer aan heb gehad, met liefde en geduld verzorg heb, er gewoon niet meer draagbaar uitziet. Terwijl een jurk van Primark die ik al jaren heb en die ik af wil dragen en elke week aan doe, niet kapot te krijgen is. De kleur blijft goed, de knopen zitten er nog aan en er zijn nog geen draagsporen!

? ? ? ? ? ?

Een groot nadeel is dat ik veel vintage items niet kan vervangen, zo ook mijn all time favoriete blouse (hij kon zo uit Netflix’s GLOW komen) die per ongeluk in de verkeerde was belande en nu verkleurd is. Ik trakteerde mezelf op een hele foute blouse met palmbomen en giraffes van Topshop en nadat de frustraties verdwenen waren, baalde ik daarvan, maar besloot hem toch te houden.

? ? ? ? ? ?

American Apparel is misschien transparant in waar en hoe kleding gemaakt wordt, maar er zijn ook best veel dingen die me tegenstaan. Toch kocht ik basics zoals panties, sokken en hempjes in de allerlaatste sale (ze zijn inmiddels failliet verklaard) waar ik het de komende tijd mee moet doen. Als iemand nog een gouden tips heeft voor panties en sokken hoor ik het graag.

? ? ? ? ? ?

Ik vind borduursels op een spijkerjas heel tof en en kocht bloem-borduursels om een spijkerjasje mee op te leuken. Het is inmiddels al zes weken geleden dat ik ze kocht en het daadwerkelijk erop strijken, heb ik nog steeds niet gedaan. Tegen de tijd dat ze erop zitten zijn ze alweer maanden ‘uit.’

DE WIN MOMENTEN

Een kledingstuk waar je al eeuwen naar op zoek bent ‘winnen’ op eBay. Er zijn allerlei blogposts over hoe en wanneer je het beste kan bieden, maar ik heb het geduld er niet voor en word vaak overboden door mensen die het ‘automatisch’ doen.

? ? ? ? ? ?

Vintage items zijn vaak niet te vervangen, maar veel dingen van ketens zijn dat weer wél. Zo heb ik een trui met driekwart mouwen van Organic Zara al twee keer afgedragen en inmiddels een derde gevonden op eBay. Waar nog zelfs het kaartje nog aan zat!

? ? ? ? ? ?

Elke keer als ik mijn klerenmaker verlaat en hij een kledingstuk heeft gered is een win momentje. Die 50’s jurk inkorten? Doet hij. De knopen vervangen? Geen probleem! Een gaatje wegwerken? Doet hij snel even tussendoor. En dat allemaal voor een vriendenprijsje.

? ? ? ? ? ?

Everlane is zo’n mooi merk dat transpant is over waar en hoe de kleding wordt gemaakt, maar ze vezenden helaas niet naar Europa. Tot ik een paar maanden geleden een email kreeg dat ze tien dagen lang internationaal gingen verzenden. Ik bestelde meteen vier shirtjes en ze zijn inmiddels alle vier een favoriet. Ik heb vaak met shirts van natuurlijk katoen dat de stof wat dikker is en heel lomp lijkt als je ze in een broek/rok stopt. Maar deze zijn zo zacht en flexibel en echt een aanrader als je op zoek bent naar fijne shirts. Nu ik weet welke maten en stijl de beste zijn voor mij kan ik met een gerust hart aan familie vragen of ze het pakketje willen doorsturen naar mij.

? ? ? ? ? ?

Zijn jullie hier ook mee bezig? Waar lopen jullie tegenaan?

? ? ? ? ? ?

Tea woont in Londen en houdt van films. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. poppy mizzi

  This article is extremely pleasant and useful. I believe the article’s information will be beneficial to readers. It was so enjoyable, thank you for sharing. In redactle, you can also play novel games.

  Reageren
 2. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 3. quordle

  Thank you for sharing. There are a number of relevant topics that I have read about! Your piece, in contrast to others, had a strong impression on me. It is my sincere wish that you would continue providing us with incisive articles such as this one. quordle today

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *