#blogestafette 2014

Een blogestafette blijkt een oldschool tag te zijn, leerde ik van Kathleen, een van mijn FAVORIETE bloggers. Ze is Vlaams, ze is een hele getalenteerde ontwerpster en ze schrijft hilarisch en eerlijk. Echt een aanrader dus, mocht je haar nog niet kennen.
Kathleen tikte me aan voor de blogestafette (ik ben ‘m nu dus) en ik ga antwoord geven op de stelling: “Vijf dingen die je altijd wilde weten over Olga maar die je nooit durfde vragen”.

Het is een beetje een breinbreker, want hoe kun je antwoord geven op vragen die je nooit gesteld zijn? Het voelt heel filosofisch. Zijn het dingen die TMI (too much information) zijn, zijn het dingen die eigenlijk niemand wil weten van me (wie doe ik daar nou een plezier mee), moeten het bekentenissen zijn of juist grappige weetjes? Lastig, lastig.

Uiteindelijk heb ik vijf vragen bedacht waarvan de meeste mensen het niet fijn zouden vinden als het hen zou worden gevraagd. Hier zijn ze:

miss green mo

1. Als je moest kiezen tussen Mo en Tetkees, wie vind je dan het leukst?
Ok, bij katten kan deze vraag op zich nog wel, bij kinderen is dit echt een no go, haha. De eerste valt dus mee. En ik kies voor Mo. Omdat Mo de beste kat op aarde is. Hij is heel zacht, maakt lieve geluidjes, vermaakt zichzelf, wordt graag opgepakt, slaapt aan het voeteneinde, communiceert altijd helder wat hij wil, is niet opdringerig, is ontzettend grappig en gaat mee wandelen. En Tetkees is precies het tegenovergestelde. Hij slaapt en hij schreeuwt om eten. En als hij net heeft gegeten, schreeuwt hij ook. Ik begrijp niks van dat beest. Hij heeft zeker zijn kwaliteiten (hij is zo gek als een deur, we liggen vaak in een scheur door alle idiote dingen die hij doet) en is heel erg schattig als hij moe is en lekker ligt te dutten op bed. Maar de prijs voor de allerleukste kat op aarde gaat naar Mo.

2. Ben je zwanger?
Deze vraag is mij, goddank nog nooit gesteld. Ok, toch wel, maar dat was door een gynaecoloog voordat ik een spiraaltje liet plaatsen (TMI, I know). En het antwoord is nee. Ik denk wel dat ik op een dag kindertjes wil, maar ik ben er niet 100% zeker van.

3. Ben je wel 16/18/21?
Ja, ja en ja. Je wil niet weten hoe vaak ik geweigerd word voor een cafe/uitgaansgelegenheid of dat ik mijn fles wijn in de supermarkt niet mee mag nemen. Ik heb als ik uit ga of boodschappen doe, vaak mijn paspoort niet bij me (want alleen boodschappentas + portemonnee mee en tijdens uitgaan wil ik mijn paspoort niet kwijtraken). En ik leer er nooit van. Ik blijf naïef zijn en vergeten dat ik er blijkbaar tien jaar jonger uit zie dan dat ik ben (ik ben 27, in december 28). Nog een reden waarom ik mijn rijbewijs moet gaan halen, die is wat makkelijker in mijn portemonnee te proppen.

4. Hoe zwaar ben je?
Er zijn denk ik erg veel mensen die het niet prettig vinden als ze dit gevraagd wordt. Ik vind het geen probleem. Ik weeg tussen de 57 en 58 kilo (en ik ben 1.60 m).

5. Ben je tevreden met jezelf?
Ja en nee (maar vooral ja, gelukkig). Ik ben heel erg goed in aan mezelf twijfelen, maar tegelijkertijd ben ik ook heel goed in trots zijn op mezelf. En dat vind ik erg fijn. Ik stel hoge eisen aan mezelf en aan de dingen die ik maak, maar als me iets lukt waar ik erg hard mijn best voor heb gedaan, dan kan ik mezelf ook een klopje op mijn schouder geven. En dat kan lang niet iedereen helaas. Verder ben ik best tevreden met hoe ik eruit zie, hoe ik me lichamelijk voel en met de keuzes voor mijn relatie, ons huis en carriere. Ik vind het niet erg om ouder te worden (misschien komt dat omdat ik vaak 5 tot 10 jaar jonger word geschat) en weet me te kleden op een manier waarvan ik zelf vind dat ik er leuk uit zie en waar ik me lekker in voel. Dit is echt niet altijd zo geweest en ik ben blij dat ik door de jaren heen steeds meer tevreden met mezelf ben geworden. Want als er iets is dat je echt kan tegenhouden in het leven, is het wel dat je een hekel hebt aan jezelf. Dat kun je alleen zelf veranderen en dat is niet altijd even makkelijk.
Ik sluit deze gekke estafette dus af met: hou van jezelf, dan komt de rest vanzelf!

***

Het is de bedoeling dat ik het blogestafette-stokje doorgeef aan drie van mijn favoriete bloggers. De beste kandidaten om een stokje aan door te geven, lijken me: Tea (thefourohseven), Iris (ikbenirisniet) en Lisanne (lisanneleeft). Deze drie zijn absoluut favoriet en heel goed in staat iets leuks en origineels met deze blogestafette te doen. Ik lees al hun artikelen altijd met liefde!

REACTIES:

 1. Wendy

  Deze kon ik nog niet, heel leuk om gelezen te hebben en ik moet zeggen dat je goede vragen verzonnen hebt. Daar zou ik toch ook wel even wat langer over na moeten denken.

  Reageren
 2. Nienke

  Wat een grappige tag!
  Als ik tussen mijn katten zou moeten kiezen dan zou ik dat verdomd lastig vinden. Waarschijnlijk omdat ik gewoon drie van die engeltjes (ahum) heb… De rest van de vragen vind ik niet zo erg om te beantwoorden, behalve misschien ben je zwanger (als het serieus gesteld wordt dan).

  Reageren
 3. Zina

  Wat een leuke tag! Ik zou echt niet tussen mijn katten kunnen kiezen denk ik, het zijn allebei mijn babiesssss. Ik had trouwens echt niet gedacht dat je (al, haha) 27 bent! Ik krijg de vraag ook suuuuuper vaak, ben benieuwd wanneer dat minder wordt (ben nu 24).

  Reageren
 4. Iris

  Aaaah die tweede vraag is mij een keer gesteld en ik moest zo hard huilen. Tegenwoordig kan ik er wel om lachen gelukkig ;) Je hebt leuke vragen (en antwoorden) bedacht, ik hoop dat mij dat ook gaat lukken. Lastig hoor!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik weet het nog ja, zo BELACHELIJK! Hoe halen mensen het in hun hoofd! Ik ben benieuwd wat je gaat bedenken, ik vond het best lastig. ;)

   Reageren
  2. Tea

   HA. toen ik laatst ik een jurk aanhad die mijn buik niet flatteus maakte en in een overvolle metro met mijn hand in de zij stond te puffen vroeg iemand of ik wou zitten… toen vond ik het wel ok

   Reageren
 5. Anneleen

  Leuk om te lezen! Ik ga eens een kijkje nemen op de blog van Kathleen. Ik kom zelf ook uit Vlaanderen en ken nog niet veel Belgische bloggers! Ik vind het fijn om te lezen dat jij ook niet zo’n grote bent ;) ik ben net 1m65 en voel me tegen over andere personen in men omgeving soms echt klein… ;)

  Reageren
 6. Tamara

  Leuke vragen! Dat van die ‘ben je wel 18’ ken ik helaas. Op zich wel een compliment natuurlijk, maar soms inderdaad knap lastig (supermarkten). Heb jij op die manier ook wel eens in het buitenland jongerenkorting gehad bij musea enzo? Dat vind ik nog steeds een luxe van jonger ingeschat worden ;-)

  Reageren
 7. Kathleen

  Ik vond het altijd zo geweldig om te lezen dat Mo met jullie op wandel gaan. Onze katten deden dat nooit. Tot gisterenavond! We kwamen thuis van de Boekenbeurs, parkeerden wat verder in de straat en toen we uitstapten hoorden we een hoog piepmiauwtje. Een typisch Vince miauwtje. En daar was hij opeens. Hij is een stukje met ons meegewandeld en langs de voordeur binnen gekomen. Eerst had hij niet helemaal door waarom we nu die deur binnen gingen, maar toen hij rook dat het “thuis” was, spurtte hij meteen binnen. Een geweldige ervaring, zo’n kat die meewandelt! :D

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Die van ons wandelen overal mee naar toe, de fiets, de auto (dat is soms wat onhandig), naar het park of rennen achter ons aan als we wegfietsen. Soms worden ze afgeleid door hondjes (Mo is heel gefascineerd door hondjes) of andere mensen (dan lopen ze achter de verkeerde aan, haha).

   Reageren
 8. Pingback: #blogestafette 2014 | IKBENIRISNIET

 9. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……..

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 17. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *