Binnenkijken bij Studioemmaodenkirchen!

Omdat er zoveel bijzondere en creatieve mensen in ons kleine kikkerlandje rondlopen en wij hele nieuwsgierige aagjes zijn, leek het me leuk om af en toe stiekem bij ze binnen te kijken. Bij Ingrid binnen kijken vonden jullie namelijk superrrrleuk (ik ook) dus dat mag nog wel een keer. Voor deze editie heb ik sieraden- en prachtigeprintjesmaakster Emma Ondenkirchen gevraagd om wat over haar werk en haar atelier te vertellen en te laten zien. En dat vond ze gelukkig een heel leuk idee!

Ik volg Emma al een hele tijd op instagram en ik ben verliefd op haar stijl en haar waanzinnige sieraden. Haar printjes en sieraden hebben iets retro’s en iets heel moderns, altijd een goeie combi. Ook vind ik ze ontzettend origineel, je kunt haar werk herkennen uit duizenden! Speciaal voor Team Confetti stelde ze een superdeluxe werkplek-fototour samen. Laten we er snel met zijn alles naar gaan kijken, ik laat Emma aan het woord:

Door Emma Odenkirchen – Hoi! Ik ben Emma en ik ontwerp handgemaakte sieraden en kleurrijke prints onder de naam studioemmaodenkirchen. Ik wil jullie graag laten zien waar ik werk en wat ik maak. Here we go!

ketting2kettingtshirt broches

Kijk! (zegt ze trots) Dit zijn ze dan: de sieraden die ik ontwerp. Ik vind het leuk om mijn eigen kettingen te dragen. De reacties op de kettingen zijn altijd heel erg tof. Mensen willen er altijd even aan zitten (wordt overigens netjes gevraagd hoor) omdat ze niet kunnen geloven dat het klei is!

emma bezig tools

De sieraden die ik ontwerp zijn dus van klei. Ik vind kleien leuk. Hurray for clay! Het is een heel precies werkje waar ik lang op heb zitten oefenen. Het fijne van klei is dat het echt handwerk is en ik word er helemaal zen en rustig van. Win win! Ik gebruik trouwens polymeerklei voor het maken van de kralen. Zoals je ziet gebruik ik hele normale gereedschapjes, geen kant-en-klare beadmakers ofzo. Dat kan ook niet, de vormen zijn meestal alleen met de hand te maken.

vormen klei 2 vormen klei 1

Kralen! Ik heb een soort gezonde dwangmatige behoefte om dingen in patronen te leggen of composities te maken, daar word ik gewoon een gelukkiger mens van.

atelier

Het woon- en werkverkeer loopt bij mij gigantisch door elkaar heen: ik loop door mijn keuken, langs de wc, wasmachine en kattenbak naar mijn atelier. Mijn vriend en ik hebben deze ruimte aan het huis gebouwd, zodat ik een fijne werkplek heb. En ook omdat het woonhuis dan gespaard blijft van mijn creatieve escapades! Mijn bureau heeft uitzicht op de tuin, ik ben altijd helemaal up to date wat betreft kittenliefdes en catfights in de neighbourhood! ;)

sieraden maken

Dit is mijn superdeluxe multifunctionele werkplaats! De ene dag werk ik hier mijn kralen af met allerlei stoere apparaten. En de volgende dag tover ik hem om in een zeefdrukwerkplaats.

schort

Nog wat attributen die ik vaak gebruik. Mijn lieve stippenschortje! Die heb ik ook echt nodig, want ik kan soms echt een smeerkees zijn. De kartonnen vellen gebruik ik om foto’s mee/op/tussen te maken. Ik ben op dit moment een eenmanszaak, dat betekent dat ik alles zelf doe. Administratie (ulgh), website bijhouden, social media, ontwerpen en dus ook producten fotograferen. Dat maakt mijn baan als ontwerper super-afwisselend. Love my job!

moodboard

Ik ben niet zo heel erg ‘mood-boarderig’, de meeste magie gebeurt in mijn drukke hoofdje en in mijn schetsboeken. Ik vind het wel fijn om toffe vondsten en inspiraties op te hangen op mijn prikboard. Elke keer komt er weer iets nieuws bij, een soort verhaaltje in kleuren en beelden wordt het dan een beetje.

papier print 2 print 1

Ik ontwerp mijn prints en dessins voornamelijk met papier. Ik ben echt een paperlover! Daarnaast experimenteer ik met allerlei materialen (verf, inkt, krijt, stiften, wasco, pen, ecoline), daar komen dan allerlei structuren en patronen uit. De mooiste patronen scan ik in. Ik bewerk en stel de ontwerpen samen in illustrator. Ik zie het prints maken echt als een kleuren- en vormenpuzzel, waarvan je de uitkomst nog niet weet. Surprise surprise!

studio

In een deel van mijn kast bewaar mijn verzamelingen. Ik ben wel lichtelijk een crazy hoarder haha! Ik verzamel stofjes met toffe prints, allerhande frutsels/glitterige dingen en vintage diy boeken (die zijn namelijk echt gestoord!). Mijn topstuk is een boek dat alleen maar over aluminiumfolie gaat (geniaaaaal!). Bovenop de kast heb ik een mini-expo van mijn eigen werk, zo heb ik overzicht over wat ik heb gemaakt. Oeh oeh oeh! De aap is gemaakt door kunstenares Chantal de Wolde, die kreeg ik op mijn verjaardag!

toekan

Dan zijn we nu aangekomen bij mijn guilty pleasure! Deze licht hysterische hoek onthult mijn diepgaande passie voor discoballen, uitbundige feestversiering en lelijke absurde dingen in het algemeen. Met carnaval ziet mijn hele huis er ongeveer zo uit…

pim de atelierpoes

Saved the best for last: mijn steun en toeverlaat: atelier- en glitterpoes Pim!

♥♥♥

HEEL ERG bedankt voor het delen Emma! Ik vond het ontzettend leuk om te lezen waar en hoe al jouw magie tot stand komt. Ben je nou heel erg benieuwd geworden naar alle kettingen en prints die ze maak? Neem dan eens een kijkje op haar website of volg haar (net als ik) op instagram.

REACTIES:

 1. Vera

  Oh, Emma. Ik vind je werk zó tof en het was echt heel leuk om te zien waar dat allemaal tot stand komt. Als mega kitschliefhebber moet ik toegeven dat ik even hardop gilde toen ik de discoballen-toekan-compilatie zag. De bom! Thanks for sharing :)

  Reageren
 2. Ingrid

  Hey Emma, wat gaaf om te zien where the magic happens :) Je werk is heel mooi en jij bent mijn favoriete kleurenpalet! Het is maar goed dat ik achter een computerscherm zit want ik had overal aangezeten (zonder te vragen), haha. Zo’n werkbank met machines is FANtastisch, dat wil ik ook als ik later groot ben. Oja, en ik ben nog steeds jaloers op je kringloopbeker…

  Reageren
 3. Fleur

  Het is niet helemaal mijn smaak.
  Maar ik vind het erg leuk /inspirerend om te zien hoe iemand zo opgaat in haar werk/hobby !!

  Reageren
 4. Mies

  Geniaal! Ik ga je zeker volgen, Emma. En ook eens je webshop bekijken, want je sieraden zijn prachtig. Ik kon ook niet geloven dat het klei was. Het ziet er zo verfijnd uit!

  Reageren
 5. Iris

  Ah wat super leuk dat je op deze site te zien bent Emma! Ik draag nog steeds met trots jouw “Hoera” tasje :D Leuk om je werkplek eens te zien.

  Reageren
 6. Emma

  WAAAAAAUW! Wat een super leuke lieve fijne reacties! Positive vibes hier! Bedankt allemaal, word ik echt blij van! :D

  Liefs,

  Emma

  Reageren
 7. LogPoes

  Ik vind het altijd erg leuk om andermens’ werkplek te zien en ook deze keer verbaas ik me over hoe netjes het is. Of is dat een gevalletje “voor de foto”? :-D Overigens is die toekan echt <3!

  Reageren
 8. Gonul

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 9. slotsite

  It’s really great. Thank you for providing a quality article. There is something you might be interested in. Do you know slotsite ? If you have more questions, please come to my site and check it out!

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 12. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *